Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: sitede kullanılan rumuzlar ve taşıdıkları anlamlar  (Okunma Sayısı 1471 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
feriha
уєиι üує
*

hazan lalem...

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 13678

« : 24 Aralık 2011, 01:40:54 »

sevgili arkadaşlar, sitede çok fazla anlamını bilmediğim , rumuzlar var. bu bölümü ziyaret edenler rumuzunun ne anlam ifade ettiğini kısaca yazabilirmi?
aslında tek tek araştırılabilir fakat, paylaşımda bulunursanız sevinirim.
sevgilerimle...
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2011, 11:31:44 »

Değerli kardeşim,bu konunun benzeri bir konu sitede vardı,lakin şuan için bulamadım,bulduğum zaman size linkini vereceğim inşaALLAH..

SELAMETLE..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2011, 12:16:09 »

http://www.davetyolu.com/forum/nicklerinizin_anlamini_burda_yazabilirsiniz-t210.0.html

Yahya abi bu konuyumu aradın ?

[/img]
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2011, 12:57:10 »

ALLAHcc razı olsun kardeşim,bu konuyu arıyordum,  ok...ha büyle,artık bu tip durumlarda büyle yardımcı olun,nede olsa artık ev sahibisiniz,her şeyi devletten beklemeyin.. Smiley

selametle..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2011, 14:00:16 »

Rabbim sizdende razi olsun inşALLAH..
Elimizden geldiği yerde daima yardım edenlerddn oluruz inşALLAH.. Smiley

[/img]
feriha
уєиι üує
*

hazan lalem...

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2011, 20:50:29 »

ALLAHcc razı olsun kardeşim,bu konuyu arıyordum,  ok...ha büyle,artık bu tip durumlarda büyle yardımcı olun,nede olsa artık ev sahibisiniz,her şeyi devletten beklemeyin.. Smiley

selametle..

teşekkür ederim...
waşta erva!!
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5367

« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2011, 22:34:27 »

şimdi efendim;

waşta; zazaca kökenli bir kelime anlamı sevgili demek
 erva;bilindiği üzre peygamberi'n sevgili halası.

Bende rumuzumu erva'ya hitab şeklinde kullandım. şöyleki, genelde mektuplarda sevgili arkadaşım, sevgili dostum yahut sevgili ayşe, mehmet gibi başlıklar kullanılır. Bende ona binaen bu rumuzu kullandım. Erva'ya sesleniş, hitab.SmileySmiley (waşta erva)
feriha
уєиι üує
*

hazan lalem...

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 25 Aralık 2011, 01:59:23 »

şimdi efendim;

waşta; zazaca kökenli bir kelime anlamı sevgili demek
 erva;bilindiği üzre peygamberi'n sevgili halası.

Bende rumuzumu erva'ya hitab şeklinde kullandım. şöyleki, genelde mektuplarda sevgili arkadaşım, sevgili dostum yahut sevgili ayşe, mehmet gibi başlıklar kullanılır. Bende ona binaen bu rumuzu kullandım. Erva'ya sesleniş, hitab.SmileySmiley (waşta erva)
[/quote
rumuzunla ilgili bu akıcı açıklama için teşekkür ederim. gerçekten ilgimi çekmişti rumuzun Smiley sevgilerimle...
ha bu arada kürtçe ve zazaca kelime yapıları bakımından sanki benzeşiyor. yanılıyor da olabilirim. tek kelime bilmiyorum açıkcası.sitede takip ettiğim kadarıyla bu yorumu yaptım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: