DiRiLiŞ
мιя üує

Derin yürek, derin Aşk ve derin İnsan..
Üye ID: 4853
 |
« : 05 Mayıs 2010, 13:42:05 » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2011, 19:57:07 Gönderen: İNSAN »
|
|
Madem ölüm tek bir defa gelecek,
O da neden ALLAH için olmasın ..
|
|
|
DiRiLiŞ
мιя üує

|
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2010, 16:28:48 » |
|
 |
|
 |
 |
Şin Senfonisi
Ne anne şefkati, ne baba sevgisi Atmışlar içimin dibine Ben, yalnızlığı oynamaya biçilmiş kaftan..
Ne kadar duygu yükü taşısam Kapitalist bunu kullan dedi Ey Şin! Ben derdime mübtela Ancak, sende aşina Dinle o vakit bir kari edasiyla..
Özgürlükmüş ! Ebu Garip hapishanesini gösteriyorum. Özgürlükmüş! Gaunatonumun yüreğini koyuyorum ortaya Daha kaç cilt hainlikleri yazılacak, Merak eiyorum. Yüreğiimn dilinde suçüstü yakaladılar beni Arkamdan vurdular Gömleğime haksızlığın darbesi indirildi Hakkı ispatlayamama ama, Ben Yusuf değilim ki !
Ey Şin, say ki ölmüş dünya Bir sensin halimi anlayan Derdim ifşaya münasip.. *'Oyumu felakete veriyorum' Ey şin.. Duvarlardan binbir sayha dökülüyor 'Kum biiznillah' Ölüme gider ayaklanma Yeni bir doğuş uğruna..
Derdim kadar uzun gece Bir sabah düşlüyorum Bir infilak.. İnsan infilağı Zulüm infilağı Artık adını sen koy..
-- İnsan
*M.İslamoğlu |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2010, 16:57:07 Gönderen: İNSAN »
|
|
|
|
|
DiRiLiŞ
мιя üує

|
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2011, 19:56:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DiRiLiŞ
мιя üує

|
« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2011, 19:57:56 » |
|
 |
|
 |
 |
Henna, Sen Hangi Ölümlerdesin..
Henna, kalemimin sürüklediği yerdesin. Sen hangi ölümlerdesin.. Köşk adalarının hala ne diyeceklerini izlerken, senin hayallerini düşünemiyoruz..Affet ünlem
Biz dünyalık emeller düşlerken, sen kaçıncı nefesi saymaktasın..?Bir yanımız naylondan insan, bir yanımız har..
Serkeşliğimize bir uyanmışlık ver. Dünyanın suratına utanç madalyasını tak. Öğret bize Henna! Ölümün, insanlığa sıkılmış bir kurşun olsun.
Aşk kokuyorsun Meryemler gibi..Rabbine adak sunacaksın canından..Biraz da mavi görünüyorsun.Gökyüzü kadar mavi adağa,yıldızlar eşlik edecek.. Umut ver ellerimize..O gözündeki yaş, umudu yaşıyor Henna.. Saçlarında kan kırmızı kurdeleler..Dilinde beddualar..Söyle o beddualar kime Henna, kime ?
Ve gördüm. Yüreğini Kudüs'e yaslamışsın. Bekle, Henna bekle.. Şehadetlerin Kudüs'ü özgür edeceği anı bekle.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DiRiLiŞ
мιя üує

|
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2011, 20:02:14 » |
|
 |
|
 |
 |
Bir iftira ateşle ünlem Üstü kapalı gerçekler..Geceynin içinde geceyi aramakla,kelepçelenmiş fikirlere azatlık veremezsin ki! Kalemleriniz zulümlerin yanında ritm tutuyor. Şehitlerin kanına maskeler geçirirsiniz. Dilişniz daha hangi cinayetlerin suçunu atar masumiyete..Gece baskınlarına şahitlikmi tuttu, geçmişleriniz..Bir cilt dolusu iftira haykırın. Bin iftira ateşleyin..Söndüren su elbet çıkacak, doğruların eşiğinde..
Bir taş at! Bir adım kala..Aşikarlaşan gerçek. Hadi,bir taş at fikirlerinin ürkek yüzüne..Kalıplaşmış düşüncelerinden sıyrıl. Hak'ka gidilen yolda; zindan, hicret olması gerekmez mi? Ateşe verdiğin iftiralara şüphe taşlarını at. Suallerini konuştur ey kari. Cevapsız sorularının ardı arkası koş, aydınlatmaya bak..Delil mi istersin ey kari? -Zindan derim susarım. Sen aydınlanmaya susamaz mısın?
Bir şiir söyle! Geçmişin içini yırt. Sırların sırrına eriş.Yamalanmış düşüncelere yeni dikişler tuttur. Geçmişin sessizliğinden savunucu bir sesle çık.Birliğin kardeşliğine yakışsın.. Caminin kulağına eğil, Susa'nın hatrına bir şiir söyle. Kelimeleri haklılık mürekkebinden, sözleri bedeller eşiğinden sayfalara nakşedilsin. Son nefesini vermeden ey kari..Sadece bir 'hak'...
-- Şiirleri yeşertip ateşi söndüren su çıkacak elbet, bekle...Az sabır..
. Tahliyeler hatrına, İftiralar kahrınca..
Malcolm figürlerinin kalemin ahuzarına yansıması olsun. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DiRiLiŞ
мιя üує

|
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2011, 00:06:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DiRiLiŞ
мιя üує

|
« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2011, 19:57:03 » |
|
 |
|
 |
 |
Dokuz Kurşun Sıkan Sizin, Bir Kuruşluk İnsanlığınız Yok !
Bazen Gazze'nin kabusu, bazen onlarca bebeğin şehadetine sebep, bazen denizde korsancılık..Şöyle düşünelim; Garsondan bir ölüm sofrası isteniyor hatırlama niyetine. Önce gözyaşları karışmış çorba içiliyor, yıkık evlerin çaresizliği, kefenlenmiş umutlar, acı terazesinden duran sapan taşları yiyiliyor. Sonra çocuklarfın eline verilmiş kan şekerlerinin tadına bakılıyor. Ardından midenin rotası belirlenip, bir bardak deniz içiliyor. Dünyanın vicdanınızı son denemesiydi bu insani yardım.Kaendinizi savunma girişimlerinize tıka basa doyduk. Hep aynı ezberler. Nasıl bir haklılığı yakıştırır, hangi haklılığın içine girmeye kalkışırsınız,anlamayız. Ancak gülüncümüz olursunuz ! Bombalar aydınlığında insan canının ucuz olduğunu gösteren sizler, azabınızın pahalıya mal olacağını bilin! Ne bu sert kelamlarla rahatlayacak yüreğim, ne de pembe satırların önünde eğilecek kalemim var.Dilime bedduam, ALLAH'a havalemsiniz! Bombalarınızın pahalılığıyla gurulanırken, insanlığınızın ucuzluğuyla övünüyorsunuz. Mavi sularda insani yardımlarla denetlenecek vicdanınızın son kullanma tarihi geçti. Yenisini üretemeyeck kadar acizsiniz! Artık dünyanın haksızlığı, insanlığın yüzsüzlüğüsünüz ! İnsanlığınız cebi delik. Elinizi koysanız bir kuruşluk vicdan çıkmaz ! Tüm yaptıklarınıza rağmen, Mavi Marmaranın rotası başarıyla sonuçlandı.Unutulmuşu hatırlattı. Avluka altına alınan büyük bir dramı akıllara getirdi. Alçaklığınız birkez daha serildi dünya gözüne.' İsrail, insani amaçla bezenmiş filoya tüm haksızlığını sergiliyorsa, kimbilir Filistinlilere neler yapıyordur' soruları kemirdi beyinleri. İnsanlık terazesinde kimin ne olduğu gün yüzüne çıktı. Bazılarının kalemleri filonun hangi suçunu bulurum diye köşe kapmaca oynarken, bazıları seyirci koltuğundan izledi yine.. Şimdi ALLAH'tan tek duam, Şehit Furkan'ın yaşı, insanlığı, vicdanı kadar sen onların üzerine azabını indir Ya Kahhar !
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DiRiLiŞ
мιя üує

|
« Yanıtla #7 : 29 Ocak 2011, 17:00:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DiRiLiŞ
мιя üує

|
« Yanıtla #8 : 29 Ocak 2011, 17:00:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #9 : 29 Ocak 2011, 20:34:14 » |
|
 |
|
 |
 |
MaşALLAH.. Yüreğine sağlık kardeşimiz. Dua ile.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #11 : 05 Şubat 2011, 23:17:03 » |
|
 |
|
 |
 |
Estagfurullah. Sevgili kardeşim şiir konusunda kendimi ehil olarak görmüyorum. Yalnız son dönemlerde çalışmalarımın yoğunlaştığı deneme-öykü türünde yazılarınız olursa acizane yorumlarda bulunurum tabi.
Rabbim kaleminize kuvvet versin... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
|