ewindaren_azadi
üѕтα∂

Üye ID: 5112
 |
« : 01 Şubat 2012, 20:21:20 » |
|
 |
|
 |
 |
*İSLAMGÜLÜ'NÜN SUNUMUYLA EBU ÖMER ABİYLE SÖYLEŞİ *
*Hamd alemlerin Rabbi ALLAH'a selat ve selam onun kulu,efendimiz hz.MUHAMMED(s.a.v)üzerine olsun.
1.)BİZE KENDİNİZDEN BAHSEDERMİSİNİZ? c-1) Kendimizi kısaca tanıtacak olursak;1972 ocak istanbul doğumlu olup aslen Gümüşhane'liyim.Evli ,ömerfaruk ve yusuf adında 2 çocuğum var.Mesleki olarak iç dekorasyon işleriyle meşgulum. Fikir-der eğitim biriminde kardeşlerle hizmet vermekteyiz.Kısaca bu şekilde .sorularınız olursa elimizden geldikçe cevaplarız inşALLAH.
2.)NİCKİNİZ NE ANLAMA GELİYOR? c-2)Öncelikle ömer ismini çok sevmekteyim.Aklıma hep hz.Ömer'i getirir.Onun eşsiz adaleti ve yiğitliği.Çocuğumada bu vesileyle ismini koyduk.Ömerin babası olması hasebiylede Ebu Ömer nicki bizde hasıl oldu.İnşALLAH bu isim üzerimize sirayet eder.
3.)KENDİNİZİ BİR KONUDA BAŞARISIZ HİSSETİĞİNİZDE NE YADA NELER HİSSEDERSİNİZ? Dünyevi meselelerde geçici başarısızlıkları açıkcası umursamam.Rızkı veren sonuçta odur.Sadece görevimiz olan çalışmayı yapar takdiri ona bırakırız.Asli itibariyle dert etmemiz gereken klasik tabirle kulluk vazifemizdir.Biz günün her diliminde mevlamızı kalbimizde diri tutuyormuyuz.İşte kayıp olan buradır.Buda malesef ciddi endişe uyandırıyor.Eğitim alanında uzun soluklu ,kademeli işler yapmak istersiniz fakat bir noktadan sonra gerek karşı tarafın gerek sizin gevşekliğiniz malesef bu projeyi aksatmaya vesile oluyor. işte orda kendimi ciddi manada eksik hissediyorum.Bazı meseleler vardır ki arz taleb işidir.Malesef arz ve taleb anlayışımız dünyevileşiyor.Günü birlik hizmette çevrenizde çok adam bulursunuz ama uzun soluklu çalışmada ciddi zaafiyet hissedersiniz.Kullukta ısrarcı olmak gerekiyor.Yenildikçe yenmeyi öğreneceğiz inşALLAH.
4.)SİZCE DOSTLUK KAVRAMI NEDİR?DOSTLUK NASIL OLMALIDIR? c-4)Dostluk içsel bir duygudur.Onun kavramsal ifadesi malesef soyut kalır asli çerçevesini çizemez. Siz karşı tarafa dostum dediniz mi? işte orda fedakarlık başlar.Hemde karşılığı olmayan bir fedakarlık.Biz bu karşılığı olmayan fedakarlığa(kendinden daha fazla sevmek)İZHAR diyoruz.Minnetsiz sevgi.Sadece onun rızası için sevme.Düşünün anne sevgisi fıtridir.Hiç karşılığı olmaz .Sadece verir ,almaya bile imtina eder.Dostluk bu kadar olmasada bu güzel havayı tenefüs etmektir.Onun için yakın dostlarımızı seçelim ve onlara gül uzatırken hep diken tarafını kendimize doğru tutalım.
5.)SİZCE GÜNÜMÜZDE GERÇEK DOSTLUK YAŞANIYORMU? Yukarda belirttiğimiz gibi dostluk kavramı sadece bizlerde onun rızası için olur.Bana 80li-90lı yıllarda sorsaydınız.O zaman düşüncem çok yürekten olurdu. Günümüz Türkiyeli Müslümanlara baktığımızda çoğumuz hizmeti elinin ucuyla tutuyor.Yada kendini mecbur hissediyor.Günümüzde hizmet anlayışı profesyonel bir şirket haline dönüştürülmeye çalışılıyor.Siz sanki bir kurumda çalışıyorsunuz ve kurumun bir personeli gibisiniz.Sadece görev kardeşliği var.Yapılan işin içine içtenlik,dostluk terennümleri yatmıyor.Unutmayalımki uzun soluklu bir koşudayız ve sıkı dostluklarımızın oluşması şart.Siz yere düştüğünüzde elinizi bırakın tutmayı sizi sırtında taşımalı.Taki menzile varana kadar.Hiçde ardına bakmadan ve yoruldum yeter demeden.Ümmet bir dönem bu güzellikleri yaşadı.şimdi neden yaşamasın..
6.)İNTERNET HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?SİZCE ZARARLIMIDIR YOKSA YARARLIMIDIR? Sorunun aslında ucu oldukça açık.Siz bıçak üreten bir fabrika düşünün .Adamın niyeti insanlar bundan istifade etsin mutfak vs.işlerini rahat yapsın.Fakat aynı bıçak insan katledebiliyor.İnternette Müslümanlar açısından böyledir.Siz öğrenim ve öğretim amaçlı kullanırsanız çok faydasını görürsünüz.Fakat siz bunu nasılsa karşımdaki beni tanımıyor diye içinizdeki hamasi duygularınızı debreştirirseniz işte o zaman önü engellenemez bir noktaya düşersiniz .(ALLAH muhafaza eylesin)O klavye elinizde gülde olur,ateşte.
7.)İNTERNET BAŞINDA ÇOK KALIRMISINIZ?SİZCE İNTERNET BAŞINDA DOLAŞIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? Gündüzleri işimin gereği.Sabah ustaların dağıtımını yapar ,yapılacak işler varsa halleder sonra boş vaktimi nette geçiririm.Sadece işde girerim nete.Evdekini kaldırdık hamd olsun.. NET. anlayışı ve kültürünü iyi kavramamız gerekiyor.Bu sanalda ne ararsanız var.Sonuçta sanal bir hayat.Dikkat edilmesi gereken en önemli unsurların başında mahremiyet gelir.Heleki son zamanlarda islami camiadan gelen feryadlar içler acısı malesef.Nasılsa karşımdaki beni tanımıyor diye o kadar rahat davranılıyor ki;bunun vebalini kimse veremez kardeşlerim.Unutmayalımki kimse kimsenin mahremi (abisi,ablası)değil.Herkes niyet ve ameliyle hesaba çekilecektir. Sanalı hayra çevirmekte sizlerin elinde kardeşlerm.Mesela girdiğimiz islami sitelerde ciddiyet,vakar ve izzetli duursanız ALLAH kapıları açıyor.Birde bakmışsınız ki sanalda birçok insanın hayrına vesile olmuşsunuz.Kardeşlerinizle TAKVA nesli nasıl kurulur.Bunun endişesini taşıyorsunuz.İşte diyorum bazen kendi kendime görmesemde bilmesemde benim sadık kardeşlerim var.İnşALLAH hep birlikte hayırlara imza atarız sanalda.
8.)KARDEŞLERİMİZE İSLAMİ EĞİTİM AÇISINDAN NE YADA NELER TAVSİYE EDERSİNİZ? öncelikle bulundukları ortamın kıymetini bilmeleri gerekir.Çünkü hizmet edebilecekeri rahat kurum ve hazır zemin var.80 ve 90lı kuşaklar iyi bilirler.Çekilen zorlukları ve imkansızlıkları.Elimizde hoca sıkıntısı olduğundan hocayı getirecek taxi parasını okul haşlıklarımızı bir araya katarak toplardık.Şimdi hoca bol talep eden yok.Gerçekten büyük bir vebal. Bu yola girmek heyecanlı gelir ilk etapta insana.Fakat süreç uzun oldukça esas dökülmeler ve çukura düşmeler orda gerçekleşir.Çok insanın ayağı sürçtü bu yolda. Yeni nesilin derdini iyi tahlil etmeliyiz herşeyden önce.Çünkü aynı kuşak değiliz.Bizde sanalı bırakın ne cep tel.nede tv de çok kanal vardı.Bugün genç kardeşlerimin imkanı bol olmasına rağmen imtihanıda bol.ALLAH ümmete yardım eylesin.Gençlere en büyük tavsiyem şunlardır. 1-NİYET:Gideceği hayırlı yolda niyetini sağlam tutmalı.Öncelikle kafasında kulluğu oturtmalı.Girdiği hayırlı yolun dönüşü olmadığına inanmalı.Çünkü sonu cennet olan sonsuz bir lezzet ortamı. 2-İSTİKAMET:Hedefini iyi belirlemeli.Bu saydıklarım aslında hepimiz için geçerli.Nerde ve ne zaman hareket edeceğini,kimlerle oturup kımlerle kalkacağını.Baş koyduğu bu yolda başına gelecek sıkıntıları dert etmeden yoluna devam etmesini bilmeli. 3-İSTİKRAR:Yolunda hamim ve içten olmalı.İstikrar olmassa olmazımızdır.Çünkü sonuçta sloganik bir hayat yaşamıyoruz.Bütün hayatımızı çevremizi ona göre tanzim ediyoruz.İstikararı besleyen ana unsurlar var ama onları burda zikretmek uzun olacağından yer vermedik.Bu konu aslında çok önemli.İsteyen kardeşlerle bu konuyu uzun uzun paylaşmaya hazırız inş.
9.)İSLAMDA SİZİ EN ÇOK DÜŞÜNDÜREN ŞEY NEDİR? Herşeyden önce Kulluk tabiki... Özellikle Ümmetin içine düştüğü kısır hali.Bizler firu meseleleri tartışırken şeytan ve dostları memleketlerimizi istila ediyor ve bizleri kardeşlerimizin kanını dökmeye zorluyor.Hep hayal ederim.Ne zaman Ya Rab!ümmetin evlatlarıyla toplu olarak Özgür kudüsde namaz kılacağız.Ne zaman o kutlu ordu gelecek.Unutmayalım kardeşlerim, o ordu asker ister o askeri yetiştirecek ana ve babalar bizler olmalıyız.Bizler oraya varamasakta o kutlu yolda canlarımızı ve bedenlerimizi köprü edecek çocuklarımız ordularıyla o yola varacaklar inşALLAH.Ben ümit varım ve asla ümidimi yetirmedim.
10.)SİZCE BİR MÜSLÜMAN OLARAK DİNİMİZİ DAHA FAZLA VE DAHA DOĞRU OLARAK NASIL ANLATABİLİRİZ VE BUNUN İÇİN NELER YAPMALIYIZ? Yukarda dediğimiz gibi şuan elimizde bolca imkan var.Herşey lehimize işliyor.Fakat insan unsuru burda sıkıntı işte.Herhangi bir yere kuruma,cemaate yada kardeşlerinizin arasına gidiyorsunuz fakat sizle ilgilenen yok.Adeta davetçi kardeşlerimizin gözlerinin feri gitmiş.Kendi bulunduğum ortamda buna dahildir.Siz nasılsanız aşşağıyada o sırayet eder.Öncelikle bu yılgın suratı bertaraf edip halisane düşüncelerimizi ibadetlerle süslememiz gerekir. 1- Önceliğimizi tebliğe vermeliyiz.Bu topraklarının insanı bir zamanlar bu işi çok güzel yaparlardı.İnanıyorum gene yaparız.Bu sefer daha tecrübeli ve daha donanımlı olarak. 2-Elinizdeki araç ve malzemeyi iyi değerlendirin.Herşeye red kavramını sokarsanız orda daralma yaşar ve amacınıza ulaşamazsınız.Tebliğ vasıtalarında insan kazanma unsuru vardır.Siz insan kazanırken onun ruh halını ıyı tahlıl etmelı nabze göre hareket alanınızı belirlemelisiniz.Kısır çekişmelerden kaçınmalı sürekli insan elinden tutup çukura düşmesini engellemesiniz. 3-Diğer yapılarla aranızı iyi tutmalısınız.Asla kavga zeminine gidilmemeli.Sevmeyi öğrenmeliyiz.Herkes kendine göre bir sahih anlayışa delil getiriyor.Buda kaynaklarımızın zenginliğinden diyelim.Biz sadece muvahhid nesiller yetiştirmenin derdini taşıyalım.işte o zaman inanıyorum islamı daha güzel insanlara anlatacağız.
11.)KİTAP OKUMASINI SEVERMİSİNİZ? SEVERSENİZ EN ÇOK HANGİ KİTAPLARI OKURSUNUZ?EN SEVDİĞİNİZ YAZAR KİMDİR?
Kitap okumayı ve yazmayı çok severim.Kitap okurken bende kötü bir alışkanlık var ne hıkmetse ayağa kalkar ve odada gezerek okurum.Kitabı biraz hor kullanırım.Çoğu kitabımın satırları çiziktir.Hatta mealin bile satırları ,ayet numaraları çiziktir.Okuduklarımı zihnimde tahlil eder.Bazen yazara katılır bazende kendimi eleştiririm. Genelde okuduklarım: Akaid Tefsir hadis islami hareket ve siyasi kitaplar Ruh terbiyesi Gündem yazarlardan önceliğim yoktur.Genelde islami harekete yön vermiş kanaat önderleri önceliğimdir. Türkiyedeki yazarlar kişisel gelişime doğru değişir insanda.Bir dönem bilinç serisi,Bilalinin kitapları,Ali Bulaç,ismet özel,Mehmet Alagaş'ın kitapları. Bunlar el kitaplarımızdı.
12.)HANGİ GAZETE YADA GAZETELERİ OKURSUNUZ? KÖŞE YAZILARINI OKURMUSUNUZ? OKURSANIZ EN ÇOK HANGİ YAZARLARINKİNİ OKURSUNUZ? İş yerimize sadece vakit gelir.Genelde vakitin iç sayfalarını okur bırakırım.İktibasa biraz bakarım kapatırım.Önceden selahaddin Eş vardı.Onu okurdum.Hariçten günlük gazete pek almayız. NETten köşe yazılarını sürekli takip etmeye çalışırım.Çünkü bütün köşe yazarların yzılarını rahatça netten bulabiliyorsunuz.Ençok İbrahim Karagül,Ahmet Taşgetiren,Ali Bulaç,İsmet özel,Hayrettin karamanı okurum.Diğerlerine bazen bakarım.
13.)TELEVİZYON İZLERMİSİNİZ?İZLERSENİZ EN ÇOK HANGİ PROGRAMLARA BAKARSINIZ?VE HANGİ KANALI İZLERSİNİZ? TV izlemeye pek vakit bulamam genelde.Oturduğumdada ençok haber izlerim.Uydu olmadığından kanalda tercih hakkımız pek yok.sadece kanal 7 haberi ve net tv bakarım.stv nın ayna programını denk gelirsem izlerim.
14.)GÜNÜMÜZDEKİ TELEVİZYON YAYINLARI BEĞENİYORMUSUNUZ VE GENÇLİK ÜZERİNDE OLAN ETKİLERİ HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ? Bu hepimizice malum.Medya gücü kimdeyse onun insan katmanlarında etkiside o kadar büyük.Tv den ziyade genlik açısından bence ençok etki yapan gelişen teknoloji.net ve sanal ortam.Çunku bugunun nesli o ortamı çoktan aştı.Şiddeti eskiden tv.de yakalardı şimdi sanalda çocuklar yakalıyor.ALLAH bizleri af etsin.Her perşembe bizlerin camiası dahil K.Vadisini izliyor ve takip ediyor.işte bu bizlerin acı yönü.İnanın ben bir dersde şahid oldum.Gençler dersde baktım hareketlenıyorlar.hayırdır dediğimde hocam kurtlar vadisi varda.Bunu sadece gençlerimiz değil büyüklerimizde yapıyor..Her halde acı olanı bu.
15.)SİZCE MÜSLÜMANLAR DÜNYADA YETERİNCE GÜÇLÜMÜ YADA YETERİNCE SESLERİNİ DUYURABİLİYORLARMI? Müslümanım diyenlerin nüfussal sayısı oldukça fazla.Önemli olan kuru kalabalıkların oluşumu değil.Onlar sizin kutlu yolculuğunuzda engel olmasın,sadece muhabbet besleselerde yeter bizlere.Bizler için önemli olan kitleleri harekete geçirecek uzun soluklu koşuda yorulmadan ,bıkmadan ,cesur adımlarla yürüyen nesillerin oluşması.Kaçyüz yıldır içimizden önderler çıkaramadı bu ümmet.Çıksada önü kapalı ve politik manevralarla manuple edildi.Ben şuna inanıyorum ve hep o şiarın korunması gerektiğini düşünüyorum.. Bizler sloganik söylemlerimizi ferdi ve içtimai hayatta takva libasını giyerek dirayetli durursak o zaman gücümüz ortaya çıkar.Cüssemiz zayıfta olsa,ordularımız yenikte gözükse,uhud'u şuan yaşamışda olsak.Elbet bu ümmet fetihler yaşayacaktır.ALLAHın vaadi bu sonuçta.
Onlar öyle kimselerdir ki, halk kendilerine ‘Düşmanlarınız olan insanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun!’ dediklerinde, bu söz onların imanını artırdı ve üstelik ‘ALLAH bize yeter, O ne güzel vekildir!’ dediler.” (Âl-i imran: 173)
16.)GÜNÜMÜZDEKİ TÜRBANLILAR HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? Öncelikle sorunuzda dediğiniz gibi türbanlı bunlar.Modernitenin reklamlarında dayadığı türban.Bu çok acı bir gerçek.İsminide vereceğim o firmanın çünkü bu firma Müslüman mahallesinden çok ekmek yedi.TEKBİR giyim bundan 25 yıl önce o kadar Müslüman camiaya hitap ediyorduki tüm hanımlar pardesü ve çarşaflarını burdan alırlardı.İslami camianın gözde mekanıydı.Ne zamanki 28 şubat yeşil sermaye dedi. Bunlar o dönemde tamamen kabuk değiştirdiler.Mustafa bey tv çıkıp biz örtüyü sevdiriyoruz diye.Ruhsuz içi boş rengarenk bezler örttüler kızlarımızın kafasına.Eskiden iyi biliriz.Konferans ve gecelerde hanım kardeşlerimiz edeplerinden çıkıp söz bile söylemezken bugün gecelerde marşları rep müziği dinler gibi el ele tutup adeta halay çeker oldular.10 yılönce geniş pardesü,çarşaf giyen kardeşlerimiz malesef bugün tuning ve kısa pardesü altına kot pantol giyer oldular ve geçmişlerinide sürekli eleştirerek ikinci bir yanlışa yol aldılar.Üniversite yıllarında mücadelesini verdiği,kafası jopla kırılıpta örtüsüne zarar vermediği bacılarımızın bir kısmının şimdiki hali içler acısı.sorarım sizlere bunlar sadece bayanların suçu mu?Hayır asla sadece onların değil.Onlarla evlenirken sen fatma ben ali olacam diyen.Nişanlıyken kıza hava atan bak ben şehid olurum,zindana düşerim haberin olsun diye kızın gözünü boyayan sözüm ona mücahid erlerimizinde suçu var.Hanım zaafıyla kadınlarımızın gevşemesine bunlarda sebebiyet vermiyorlar mı?Bu vebalin altından kalkamaz Türkiye'li Müslümanlar,emin olun kalkamaz.Hangisini anlatayım,örnek o kadar çok ki vermeye bile insan haya ediyor.Bizler şu bilinçte olduğumuz müddetçe ateşi söndüreceğimize inanıyorum. Öncelikle erkek kardeşlerim.Eşlerine,bacılarına,anne ve kızına islamı iyi anlatmalı. Psikolojık vetemel eğitimle onlara bunu benimsetmeli.Hanım kardeşimde bunu taşıyacak vasıfla donanıma ermeliki heryerde başörtüsü onun onursal bayrağı olsun. Önceden hanım kardeşlerimizi islami sosyal hayata alıştıralım derken şimdide dışardan eve getiremiyoruz.Bununda acil tedaviye ihtiyacı var.Çünkü evdeki nesile bakıcı değil terbiye edici olmalıyız.
17.)MÜZİK,EZGİ YADA İLAHİ DİNLERMİSİNİZ?EN ÇOK KİMLERİ YADA KİMİ DİNLERSİNİZ? Marş,ezgi dinlemeyi çok severim.Özellikle kervan serisi,grup Genç,Gerup Özlem ,Ömer Karaoğlu vs. Belki insan bir marşı en fazla 5 kere dinler ama bende bir gariplik olsa gerek kervanı yıllardır dinlerim özellike ey şehadet marşını.Ömer karaoğlunun şehadet Türküsünü,sacid onanın yorumuyla acı şiirini hiç bıkmadan dinlediğim olmuştur.ALLAH af etsin çocukluktan beri müziğe karşı ilgim vardır.Hernekadarda söyleyemesekde.Sol devrimci marşları çok dinlerdim.(çok önceden)
18.)SİZİ EN ÇOK ETKİLEYEN SAHABİ KİMDİR? Her bir sahabe kendi içinde ayrı bir güzelliği var bizlerde.Ayırt etmek o kadar zorki hangisine baksanız işte bu diyorsunuz benim örnek aldığım.Mus'ab güzel bir son,Ebu zer,Hubeyb bin Adî (RA)heleki hubeybi okurken insan bir başka oluyor.
19.)ÖLÜMÜ DÜŞÜNÜNCE NELER HİSSEDERSİNİZ? Kendi acziyetim hep aklıma gelir.Bu kadar işlediğim günaha karşı af olunmamın mücadeleden geçtiğini ve daha çok sevaba ihtiyacım olduğu .
20.)"HER NEFİS ÖLÜMÜ TADACAKTIR" AYETİNDEN NELER ÇIKARABİLİRİZ? ALLAH razı olsun sorularınız çok yerinde ve içi dolu. Öncelikle hepimiz birgün darulbekaya hicret edeceğiz.Önemli olan o hicretin nasıl gerçekleşeceğidir.Azığımız o hicret için yeterli mi? Yukarda belirttiğimiz Müslümanların gevşemeleri ve yarı yolda dökülmeleri acı bir gerçek. Nasıl yaşarsak öyle ölür nasıl ölürsek öyle haşrolunuruz.Kardeşlerim size en büyük tavsiyem gevşemeyin ve hep olaylara salih ameller noktasından bakın.Nasıl daha çok heybeme güzel amelleri yükleyebilirime bakın.İslama hizmeti önceleyin.Vaktinizin en önemli ksımını o alsın.Benim vaktim yok demeyin,islami hizmetinizden arta kalan zamanı işleriniz teşkil eylesin. UNUTMAYIN BU GÜNLERİNİZİ. EĞER ÖMRÜNÜZ YETERDE BİR GÜN YAŞLANDIĞINIZ ZAMAN O YATALAK HALİNİZLE AH KEŞKE GENÇLİĞİMDE İSLAMİ ÇALIŞMADA YER ALSAYDIM .DOLU DOLU MÜCADELE ETSEYDİM. Demeden gelin mücadele alanlarında yerlerinizi alın.Kulluğumuzu en güzel şekilde icra etmenin endişesini taşıyalım.
21.)KUR'AN-I KERİM OKUMAYI NE ZAMAN ÖĞRENDİNİZ? 10 yaşında tecvidsiz öğrendik.ALLAH af etsin o yanlış öğrenimin üzerine okumalarımızı bina ettik.Sonradan düzeltmek o kadar zor oluyor ki..özellikle Kur'an-ı yeni öğrenmek isteyen kardeşlerime acilen önerim o ki,mahreçleri ve tecvidi net bilmeden asla Kur'ana geçmesinler.Sabırlı olsunlar ve temiz öğrensinler.Bugün cemaat önüne geçen çok kardeşimiz bu sıkıntıyı yaşamaktadır.
22.)EN BÜYÜK SEVDANIZIN ŞAHADET OLUĞUNU BİLİYORUZ BUNUN NE ZAMAN ,NEREDE VE NASIL OLMASINI İSTERDİNİZ? Öncelikle şunu biliriz.Herkim cihad ve şehadeti arzu etmeden ölürse nifak üzere ölür.Her islam yolunda mücadele eden kardeşlerimiz gibi bizlerinde yüreğinde elbet şehadet asli yerini almakta rüyalarımızı süslemektedir.O kutlu günde kanımızın toprağa düşmesini kendimize en büyük izzet bilenlerdeniz. Şehadetin bize nezaman ulaşması ise aşığın maşuğuna hasreti gibi yüreğimizi yakmakta ve efendisini arzulamaktadır. Bunu alatmaya kelimler kifayesiz kalıyor.
23.)SİZCE BİR ÇOCUK NASIL YETİŞTİRİLMELİ? Klasik eğitim kitaplarında petogojik eğitim sistemini anlatmaktadır.Detayına girmeden birkaç şey söylersek.2 çocuk babası olarak knedi çocuklarımı iyi tahlil etmeye çalışıyorum.Bulunduğumuz semtin varoş ve kozmopolit bir yapı olması hasebiyle tüm güzellikleri ve çirkinlikleri içnde barındırmaktadır.Çocuklarımızın üzerinde empati kurarak ben onların yaşında ne yapıyordum ve nasıl yapmam gerekir diyerek onların önünü açmaya çalışıyorum.Çocukları alıştırdık yatmadan önce muhakkakPeygamber,sahabe kıssaları,hikaye ve roman anlatmadan uyumuyorlar.Ya kitap okuyacaksınız yada bir hikaye anlatacaksınız. Giyim,yemek,sosyal ilişkiler adabı, islami terbiye bunlar mecburi eğitim olduğundan buralara girmiyorum. * *24-)ZİHNİNİZDEKİ MÜSLÜMAN BİR BAYAN VE MÜSLÜMAN BİR POTRESİ(GİYİM KUŞAM,ZİHNİYET,SOSYAL YAŞANTI OLARAK)NEDİR? Müslüman hanım potresi zihnimde peçeli veya geniş pardesü. zihinsel olarak tevhidi bilince vakıf bir hanım.Bey olarakda sakallı ,gömleğini dışarı çıkarmış ,başı ayaklarının ucunda yürüyen takva misali bir er geliyor. Toplumun özellikle bilgi ve amelini terbiye eylemiş Müslümanlara ihtiyacı var.
24-)ÜLKEMİZDE BAYANLARIN İSLAMİ ÇALIŞMALARINDAKİ ETKİNLİKLER YETERLİMİ?
Malesef bu sorunun cevabı zihnimde yıllardır berrak değil.Bizler daha önce hanım kardeşlerimizin sosyalleşmesini çok isterdik.Geleneksel bir aile yapısını bertaraf ederek muvahhid bir aile ortamını kurmaya çalışırdık.Daha sonraları kendi cenahımızdan şiddetli geçimsizlik ve boşanmalar, annelerimizi ve törelerimizi aratır oldu.Hanım kardeşlerimizin ucu açık aşırı sosyalleşmesiyle evdeki çocuklar bu sefer ana şefkatıne muhtaç kaldılar. Yeni gelişen neslimizin hanım kardeşleri ablalarından ciddi manada tecrübe elde derek itidalli davranıyorlar.Şahsen yeni nesil hanım kardeşlerimizden ümit varım.Kendi camialarımızdaki yeni evlenen kardeşlerimiz daha aktif ve eşler arasında sıkı bağla hizmet vermekteler.Çünkü heriki kardeşimizde aynı camidan büyüyen ve aynı yerden beslenen kişiler.Herşey daha güzel olacak buna tüm kalbimle inanıyorum. 26-)GÜNÜMÜZ GENÇLERİNİN DURUMU SİZİ KAYGILANDIRIYORMU,ÜMİTLENDİRİYORMU? Günümüz gençlerin ellerindeki imkanlar ve içine düştüğü girdap eskilere nazaran daha fazla.Çok ciddi kültürel dejenerasyon var.Gençlerimiz giyim ve saç stiliyle,nette chatle kendilerini ötekileştiriyorlar.Bizler gençlerin haftada bir saatine hakim olurken şeytani tuzaklar tüm saatlerini kuşatıyor.Biz müsümanlara çok iş düşüyor bu konuda.İslam medeniyetinin oluşumunda sabıgun(öncüler)olmak zorundayız.Yoksa bu vebalin altından kimse kalkamaz.
27-)ÜLKEMİZDE MÜZLÜMAN CAMİALARIN HANGİSİNİN FAALİYETLERİNİ OLUMLU VE GELECEK AÇISINDAN ÜMİTLİ BULUYORSUNUZ? İslami hareket üzerine çıkan yapıların çoğunda malesef kısır bir döngü var.Adeta amipler gibi sürekli bölünüyoruz.Heleki küskünlere ne demeli.Toplumu etkisi üzerine alacak ciddi bir lidere ve yapıya ihtiyaç var.İnşALLAH o toplumu sarsacak güçlü bir yapı gelecek bunun inancındayım.Her nekadar kısa vadede gözükmüyorsada.
28-)SİZCE CİHAD NEDİR?ŞEHADET YOLUNDA CEPHELERDE GEZMEKMİ?DÜNYANIN İSLAMLAŞMASI İÇİN ÇALIŞMAKMI?
Cihadın kavramsal anlamı (Kul ile ALLAH arasındaki engeli takaatinin yettiği yere kadar bertaraf etmek) şehadet ise hayatıyla şahid olmaktır.Siz şehid gibi yaşayınki şehadet sizi bulsun.Belki cephede belki yolda.Önemli olan sizin duruşunuzdur.Şehadet kutlu bir sevdadır mü'min ve mü'mineler için.Siz yeterki onu aramasını bilin.
29-)ÜLKEMİZDEKİ İSLAMİ MEDYA HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR? Küçük ve yerel medyalarımızın sağlam duruşları var.Fakat onlarında imkansızlıkları oldukça fazla.Genel yayın yapan medya ise ilk çıkışıyla büyümesi arasında ciddi fark var.Çünkü düzen adeta öğütme makinası.Reyting uğruna kendi anlayışlarınızdan taviz vermek zorunda kalıyorsunuz.Dik duran bir kaç yayın var.onlarda sürekli mahkeme ve yıldırma politikasıyla bertaraf edilmeye çalışılıyor.
30)-HAYATTA İSTEDİĞİNİZ 3 ŞEY NEDİR? 1-Çocuklarımın bu yolun hadimleri olması .. 2-Kendi şehadetimin gerçekleşmesi 3-Ümmetin vahdeti ve özgür Kudüs'de topluca cuma namazı kılmamız.
Bu sunumu bizle paylaştığınız için mevlam sizden razı olsun.Rabbim söylemlerimizle amellerimizi güçlü eylesin.İzzet ve vakarı üzerimizden eksik eylemesin.
|
|
 |
|
 |
|