Sayfa: [1] 2  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: YETİMLERE-YETİM DER(e)İTHAFTIR.  (Okunma Sayısı 1424 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« : 25 Mayıs 2011, 13:53:04 »

YETİMLERE-YETİM DER(e)İTHAFTIR.

Podcast

Okşa yetimin başını,sil mazlumun güzyaşını
Huzur bulacak yüreğin,al yetimin duasını
Yetimderle kenetlenip,paylaşalım sevdasını
Yetimlerin duasıyla,silelim gönül pasını

Evladların baba diyor,peki yetim ne yapıyor
Baba özlemi çekiyor,şefkatli yüzler bekliyor
Belkide açlık çekiyor,yollara mahzun bakıyor
Anne nerde babam deyip,ciğerlerini yakıyor

Yetimliğin acısını efendimizde çekmişti
Yetim hakkını koruyun,diyerek emir vermişti
Bu çağrıya uyanlara,hep beraberiz demişti
Yetimlerin babasıydı,yetimler onu sevmişti

Bir yetimi sevindirmek,tüm dünyalara bedeldir
Yaralı bu gönüllere,derman olmak ne güzeldir
Hiç düşündünmü müslüman,yetimlerin ne haldedir
Sen evladınla gezerken,boynu bükükler nerdedir

Hani onlar emanetti,neden sahip çıkmıyorsun
Bu gaflet yetmezmi sana,niçin kucak açmıyorsun
Hiç aklına gelmiyormu,gece güzel yatıyorsun
Dalmışsın nefsin peşine,kendini kandırıyorsun

Bir ses ver sende yetime,git yetimder derneğine
Şefkat ellerini uzat,misafir ol evlerine
Sevindir yetim evini,tebessüm et yüzlerine
Eğer geride kalırsan,vuracaksın dizlerine

Ey müslüman duy bu sesi,kulak ver sen çağrımıza
Yetimlere uzanalım,bastıralım  bağrımıza
Müslüman merhametlidir,örnek olun asrımıza
Merhamet et,merhamet bul,bu yakışır şanımıza

Yahya abbas müsavi
çarşamba....05.25.2011..
saat 13.45

« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2011, 13:09:54 Gönderen: Melâl » Logged

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Narullah
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5055

« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2011, 14:01:13 »

kaleminize sağlık hocam...çok güzel...Rabbim şiir olark değil nasihat olarak anlamayı nasib edsin inş...

Nasılsın diye sorma FİLİSTİN gibiyim işte...Bir yanım işgal edildi, diğer yanım DİRENİŞTE...
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2011, 14:07:07 »

kaleminize sağlık hocam...çok güzel...Rabbim şiir olark değil nasihat olarak anlamayı nasib edsin inş...

Rabbim sizdende razı olsun kekocan...

inşaALLAH kendi payımıza desr çıkaranlardan oluruz...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

''O GÜN GELECEK BİLİYORUM!''

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4830

« Yanıtla #3 : 25 Mayıs 2011, 15:12:18 »

Merhamet duygusunu yüreğimizden bir an olsun çıkarmasın Rabbim.
ALLAH razı olsun abem yüreğiniz dert görmesin inşALLAH.

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ
ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #4 : 25 Mayıs 2011, 16:57:45 »

Yüreğine sağlık kekom......yaramızı deştin.İnşALLAH kissemize düşeni aldık kekom...

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 25 Mayıs 2011, 16:58:54 »

Rabbim razı olsun kardeşim..

.........................

Yüreğine sağlık kekom......yaramızı deştin.İnşALLAH kissemize düşeni aldık kekom...

inşaALLAH....

ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #6 : 25 Mayıs 2011, 18:38:56 »

[/img]
Leşkere_Azadi
υѕтα üує

Özgürlüge sevdalandik delice..

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5008

« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2011, 20:58:47 »

yüreginize saglik.. kaleminize kuvvet abi.

Ey özgürlük! Kırık kanatlı güzel kuşum! Keşke seni vahşet bekçilerinden,duvarları,sınırları,kaleleri ve zindanları yapanlardan kurtarabilseydim. Keşke kafesini kırıp seni sabahın temiz,bulutsuz ve tozsuz havasında uçurabilseydim. Fakat... Benim de ellerimi kırmışlar, dilimi kesmişler. Ayaklarıma zincir vurmuşlar ve gözlerimi bağlamışlar...
la tahzen
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1900

« Yanıtla #8 : 26 Mayıs 2011, 08:05:39 »

Yüreğine sağlIK.....yaramızı deştin.İnşALLAH ÜZERİMİZE düşeni aldık ... gül

gül gül gül gül gül gül gül gül gül gül gül gül
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 26 Mayıs 2011, 10:25:01 »

ALLAH ccr razı olsun kardeşim..

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 26 Mayıs 2011, 13:35:47 »

<a href="http://www.gulyarasi.com/mm_player.swf?http_base_url=http://www.gulyarasi.com/&amp;videoid=7174" target="_blank">http://www.gulyarasi.com/mm_player.swf?http_base_url=http://www.gulyarasi.com/&amp;videoid=7174</a>

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 26 Mayıs 2011, 16:10:46 »

Yetim Der'den Anlamlı Kampanya

Yaptığı yardımlarla yetim ve öksüzlerin umudu haline gelen Yetim Der Yüksekova'da düzenlenen saldırıda katledilen Ubeydullah Durna'nın ailesi ile tüm yetim ve öksüzler için yeni bir yardım kampanyası başlattı.

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetim-Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim- Der), başta Yüksekova Mustazaf Der Şubesine düzenlenen saldırıda katledilen Ubeydullah Durna'nın ailesi olmak üzere tüm yetim ve öksüzler için yeni bir yardım kampanyası başlattı.

Yardım kampanyasını başlatmaktaki amaçlarının yetim, öksüz ve mağdur olmuş aileleri sahiplenmek olduğunu belirten Dernek Başkanı Fikri Karavil, "Doğrusu şehid Ubeydullah Durna'nın ailesini ziyaret ettiğimizde bulundukları evlerin durumunu görünce özelde şehit kardeşimizin ailesi, genelde tüm unutulmuş ve mağdur kalmış aileleri için böyle bir kampanya başlatmaya karar verdik" dedi.

Yardım kampanyasını Türkiye genelinde başlattıklarını fakat kampanya çerçevesinde yurtdışından gelecek yardımları da kabul ettiklerini ifade eden Karavil, bugün başlayan kampanyanın 6 ay süreceğini ve 24 Aralıkta sona ereceğini söyledi.

Yetimlere sahip çıkmak tüm Müslümanların görevidir
Yardım faaliyetlerini çok şeffaf olarak yürüttüklerini belirten Karavil, "Merak eden kardeşlerimiz www.yetim-der.com adresinden yaptığımız çalışmaları görebilirler. Ayrıca orada da yine hesap numaramız bulunmaktadır. Kampanyaya ait özel bir hesap numarası açmış bulunmaktayız. Yetimlere sahip çıkmak tüm ümmete farz olan bir görevdir. Bugün şehit Ubeydullah kardeşimizin yerinde bizler de olabilirdik. Bu kampanyaya hayırsever Müslüman kardeşlerimizin çok duyarlı olacağını düşünüyoruz. Hem böylelikle kardeşlerimizin çocuklarına da sahip çıkmış olacağız" diye konuştu.

Onlar ALLAH'a verdikleri sözde durdular biz de onların emanetlerine sahip çıkalım
"Onlara rahat bir gelecek hazırlamak için kendi çocuklarımız için neleri düşünüyorsak neler yapmamız gerekiyorsa Yetim Der olarak hedefimiz inşALLAH bu olacaktır" diyen Karavil, "Tüm kardeşlerimizden bu duyarlılığı bekliyoruz. Şehit olan kardeşlerimiz ALLAH'a verdikleri sözde sadık kalıp sözlerini tuttular şimdi sıra bizlerde. Bizler de elimizden geleni yaparak şehit kardeşlerimizin çocuklarına sahip çıkarak onlara yetimliklerini unutturalım. Yetim ve öksüzlere yardımda bulunmak hem dünya saadeti hem de ahret saadetidir. Yardımlarınız için şimdiden ALLAH hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

Yardımda bulunmak isteyenlerin kampanyaları için postane ve Kuvettürk ile Albaraktürk'te açtıkları hesaplarla yardımlarını kendilerine ulaştırabileceğini dile getiren Karavil, tüm hayırseverleri yetimlere sahip çıkmaya davet etti.

Yardımların ulaştırılabileceği hesap numaraları:

KUVEYTTÜRK

IBAN

TL Tr      :10 0020 5000 0062 1745 7000 02
USD Tr   :96 0020 5000 0062 1745 7001 03
EUROTr : 69 0020 5000 0062 1745 7001 04

ALBARAKATÜRK

IBAN
TL : tr 82 0020 3000 0113 8708 0000 02
EURO : tr 28 0020 3000 0113 8708 0000 04
USD : tr 55 0020 3000 0113 8708 0000 03

PTT :  872 67 73

(Mehmet Çiftçi - İLKHA)

can nurani
σиυя üуєѕι

**EM XUUNA WE Jİ BİR NAKİİİNN**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2210

« Yanıtla #12 : 27 Mayıs 2011, 22:54:18 »

Bir ses ver sende yetime,git yetimder derneğine
Şefkat ellerini uzat,misafir ol evlerine
Sevindir yetim evini,tebessüm et yüzlerine
Eğer geride kalırsan,vuracaksın dizlerine

eline yüreğine sağlik kardeşim güzel anlatmişsiniz ayrica bu yetimderin başlatiği kampanyaya inşALLAH gücümüz nisbetinde cevredeki duyarli kardeşlerimizede bildirsek daha iyi olur kardeşlerim
duyarli tüm kardeşlerimi özelikle bu kampanyaya davet ediyoruzzzz şehit ailelerimizin çocuklarina ve diğer yetim kardeşlerimizin çocuklarina nasil yardimda bulunabiliriz elimizde ne gelir ve kendi ailemize yaptiğimiz fedakarliği acaba diğer kardeşlerimizin ailelerine ne kadrda yararali ve faydali olabilir nekadar kardeşlerimizin bütçelerine katki sunabiliriz elişmden ne gelir diye düşünmeyelim inaninki elimizden her şey gelebilir herkesi özelikle yaşadiğimiz toplumda ve kendi cevremize haber vererek gündemimize bu yetimderin kampanyasini yayalim ve elimizden dilimizden geldiği kadariyla kardeşlerimizin bütçelerine katkida bulunalim ve halki iyiliğe teşvik edelim bizler bu fedakarliği yapmazsak
yoksa birileri kalkar  kendi leşleri için zorla para toplar bizden selam ve dua ile kardeşlerim 

Sizler Namazda Eli Acikmi Eli kapalimi kilalim diye tartisirken!Kàfirler ise o elleri Nasil keseceklerini planliyorlar imam humeyni
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 4

« Yanıtla #13 : 28 Mayıs 2011, 00:19:07 »

Yüreğine sağlık abi. Samimi, içten söylenen dizeler yetimlerin durumuna gerçekten tercüman olmuş.

ALLAH razı olsun inş...

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 28 Mayıs 2011, 08:43:27 »

Rabbim sizden razı olsun kekolar...

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 13 Ağustos 2011, 21:32:44 »

şehadet 21 kardeşimiz şiiri ezgiye çevirmiş..Rabbim kendisinden razı olsun,güzel bir deneme olmuş...

http://hotfile.com/dl/120800580/cdf6da6/yetim-der.mp3.html

Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

''O GÜN GELECEK BİLİYORUM!''

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4830

« Yanıtla #16 : 14 Ağustos 2011, 18:31:29 »

Hakikaten çok güzel olmuş...
Rabbim her ikinizdende ebeden razı olsun inşALLAH...

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ
ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 15 Ağustos 2011, 12:00:19 »

amin...Rabbim sizdende razı olsun kardeşim..

hürseda
Ayın Altın üyesi
*

Bizim Kur'an'dan başka ANAYASAMIZ Yoktur..!

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 5181

« Yanıtla #18 : 15 Ağustos 2011, 12:44:21 »

Hakikaten çok güzel olmuş...
Rabbim her ikinizdende ebeden razı olsun inşALLAH...

Ölmek Yok Şehadet Var,Bizim Dirimiz "Mücahit",Ölümüz "ŞEHİTTİR"!!!

Ey Kafir Ordusu, Sizin İse Diriniz "kalleş", ölünüz 'LEŞTİR''
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 30 Eylül 2011, 10:55:24 »

ALLAHcc razı olsun kardeşim....

Sayfa: [1] 2  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: