Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« : 16 Nisan 2010, 14:38:45 » |
|
 |
|
 |
 |
Biismihi Teala....
Değerli kardeşlerim,önce nefsime sonra sizleri kardeşim olarak bildiğim için,siz aziz dostlarada içimdekileri paylaşmak istiyorum.. Bilemiyorum ama bugün içimden geçenleri yazıya dile getirmek istedim...biraz dertlendim kardeşlerim,nerden çıktı derseniz,şu peygamber sevdalıları kasetinin 8 ve 11. parçalarını dinlerken biraz daldım ve bu yazdıklarımı bu sebeple yazdım.şimdiden hakkınızı helal ediniz.. sevelim kardeşlerim birbirimizi,bu sevgi kalbten olmalı,hatalarımıza ve kusurlarımıza rağmen birbirimizi sevelim,bilelimki ister sanalda ister reelde hiç bir kardeşimiz ve dostumuz hatasız ve kusursuz değildir,olurya bir hatasına ve kusuruna rastlarsak,bir günahına şahid olursak,sevmediğimiz bir hareketine veya bir sözüne tanık olursak,olurya incinirsek,sakın ola kardeşlik kapılarını kapatmayalım,şeytana ve zagın nefse davetiye çıkartmayalım,zaten bir biz varız başka kimimiz varki(ALLAHcc dan başka..)...sıkıntıda ve dertlerimizde yükümüze ortak olan kardeşleri bir kereden silip atmayalım,nefse inat şeytanın vesveselerine inat dahada bir aşkla kucaklaşalım,bu öyle bir muhabbet ve kucaklaşma olmalıki sımsıkı olmalı ve nefs,kibir,enaniyet,bencillik arada sıkışıp boğulmalı...içten ve samimi olmalıyız,buda ihlas ve tevazu ile olur..desinler veya beni büyle bilsinler diye değil,insanlara şirin gözükmek için değil,olmamız gerektiği için olmalıyız,şunu bilelimki eğer bizde olmadığı halde karşı tarafa kendimizi mücahid,takvalı,abid vb durumlarla lanse etmeye kalkarsak kendimizi ateşe atıyoruz demektir,helak olmaya doğru yol almışız demektir,sırf bu dünyada şirin gözükmek için kendi ahiretimizi feda etmeyelim...dünya hayatı aldatıcıdır ve süslüdür nefsimiz bize asla iyiliği emretmez,bu açıdan uyanık olmalıyız ve tuzaklara düşmemeliyiz..ya hakkı konuşmalı ve doğruyu süylemeliyiz yada susmalı ve kendimizi düzeltmeliyiz,olmayan vasıfları kendimize yüklememeliyiz,bu zamanla bize doğal olur artık düzeltmek istesek bile düzeltemeyiz çünkü aldatıcılığın zevkine kanarsak kurtuluşumuz o derece zorlaşır...
bazen en sevdiğimiz bir kardeşin bir yanlışı yüzünden tüm doğruları gözümüzde kararıyor,nefs hemen kötüleme moduna geçiyor ve o kardeşimizi yüreğimizde ve kalbimizde kirletmeye çalışıyor,o kadar aşırıya gidebiliyoruzki sanki kardeşimiz değilde bir düşmandan bahseder duruma geliyoruz..birbirimizi kolaymı kazandıkki bu kadar rahat bırakalım,bu kadar ucuza satmak niye... gerektiğinde kendini sana siper edecek bir kardeşi bir anlık gafletle harcamayalım...içten sevelim,karşılıksız sevelim,menfaatsiz sevelim,bir çıkar için değil kardeşim olduğun için sevelim ve bunu kendimize kabul ettirelim,tıpkı ebu zer gibi boynumuzu kardeşimizin eşiğine uzatalım....kendimizi bilgili sanıp kardeşimizden östün olduğumuzu sanmayalım,iki kelimeyi daha düzgün dile getirip yazıyorsun diye kardeşinden östün olduğumuzu sanmayalım,belki karşıdakinde öyle bir cevher varki senin hiçbir amelin ALLAH katında ona yetişmiyor....
Enes bin Mâlik (r.a.) anlatıyor: Bir gün Peygamber Efendimiz’le beraberdik. ALLAH Resulü:
"Şu anda şuradan Cennetlik biri gelecek” buyurdu. Ensar'dan Sa'd isimli biri geldi. Selam verdi. Ayakkabıları sol elindeydi. Yeni abdest almış, sakalından su damlıyordu. Peygamber Efendimiz, ertesi gün de, bir üçüncü gün de aynı zat için bu müjdeyi tekrarladı.
Bunun üzerine genç Sahabi Abdullah bin Amr bin As (r.a) bu zatın peşinden gitti. Ona:
“Müsaade ederseniz evinizde üç gün misafir kalmak istiyorum” dedi. Sa'd kabul etti. Abdullah bin Amr, üç gece Sa'd ile aynı odada kaldı.
Abdullah, Cennetlik olan bu zatın farklı nafile ibadetini merak ediyordu. Ancak farklı bir gece namazı yoktu. Sadece konuştuğu zaman güzel sözler söylüyordu.
Üçüncü gün akşamı o zata Peygamber Efendimiz’in müjdesini haber verdi. Farklı nafile ibadeti olup olmadığını öğrenmek istiyordu. Sa'd:
“Gördüğün gibi, benim başka yaptığım bir ibadetim yok” dedi. Abdullah kalkıp giderken, Sa'd:
“Ben hiçbir Müslüman kardeşime kin gütmem. ALLAH'ın bir kuluna verdiği nimeti kesinlikle kıskanmam” dedi. Bunun üzerine Abdullah bin Amr:
“Tamam, senin Cennetlik olmana sebep, bu özelliğin olmalıdır” dedi (10) 10-Ahmed bin Hanbel, Müsned: 3/166; Beyhakî, es-Sünenü'l-Kübrâ: 6/215; Heysemî, bu nedenle kardeşlerim birbirimizi incitmeyelim,belki şuan incittiğimiz veya bazı davranışlarını beğenmediğimiz kardeşimizin çok güzel başka hasletleri vardır..hem yıldızlı ve süslü cümlelerimize ve yazılarımıza ve konuşmalarımıza bilgimize güvenmeyelim,nice helak olanlar bu davranışlarından dolayı helak olmuşlardır..kendimize çeki düzen verip her hareketimizi ve davranışımızı kontrol altında tutalım,sanaldır deyip geçmeyelim,çünkü burası aynamızdır...eğer burada kardeşlerimize karşı samimiisek ve süylemlerimiz doğruysa bu muhakkak reeldede öyledir ..ama değilse olduğumuzdan daha farklı isek o zaman bilelimki büyük bir sorunumuz vardır hemide kişiliğimize ve ahiretimize etki edecek kadar büyük... sabrı kuşanmalıyız,merhametli ve affedici olmalıyız ve zandan uzak durmalıyız..bir kardeşin mesajı hoşumuza gitmeyebilir hatta bizi iğneleyebilir ve hatta bize dokunabilir o mesaj.dikkat edelim bir konu yazdığımızda olumlu tebrik edici ve övücü mahiyette mesajlar geldiğinde göğsümüz kabarıyorsa o zaman dikkat etmeliyiz çünkü zehirli oklar geliyor demektir,eğer o mesajları okurken tevazuyu elden bırakmasak muhakkakki bize o zehirli oklar isabet etmiş demektir,efendimiz mekkeye girerken başını o kadar eğmiştiki mübarek sakalı deveye değiyordu..tevazuluk yapayım derken kibre girmemeye dikkat edelim,bunlar çok tehlikeli durumlar ve tedaviside ihlası kuşanmaktır,tevazu ehli görünmek marifet değildir,birileri bana mütevazi desinler diye nefsimiizi alçatmayalım bu tevazu değil kibirdir ve malesef bazen farkında bile değiliz...dedikya övücü mahiyette mesajlar geldiğinde nasılki tevazuyu kuşanmamız gerekiyorsa öylede hoşumuza gitmeyen eleştiri ve olmaması gereken iğneleyici ve zedeleyici mesajlar geldiğindede sabrı kuşanmak gerekir,olumlu ve yapıcı olmak gerekir kardeşlik budur... şunu iyi bilelimki,eğer övülmeyi sevip eleştiri ve iğnelemeleri kaldıramıyorsak bizim daha katedeceğimiz yol vardır demek..nasılki sevdiğimiz durumlara karşı sevincimizi belirtiyorsak,sevmediğimiz durumlardada ,affı ve merhameti ve hüsnü zannı elden bırakmamalıyız,çünkü nefs kardeşliği bozacak zehirli okları fırlatmak için pusudadır...bu tür durumlarla karşılaşınca,yazmayı bırakıp kalkalım ve oturup tefekkür edelim...muhakkak bu hayrlı sonuçlara vesile olacaktır..
gösterişten uzak duralım,beni alim bilsinler bilgili bilsinler diye yazacağımıza(ki bu çok tehlikelidir)varsın aksini düşünsün ama yeterki o büyük hataya düşmeyelim diyebilmeliyiz bunu nefsimize yedirebilmeliyiz...öğrenmek için yazmalıyız,öste çıkmak ve benlik ile hareket edersek ,enaniyet bizi mahveder...ve şunuda iyi bilelimki kardeşlerim..kişi yazdıklarıyla muhakkak bir gün kendi iç alemini bişekilde ele verir..samimi olanın samimiyeti yazılarından bellidir az çok,çünkü samimi olmayan aynı minvalde sürekli yazamaz,birgün olurki hoşuna gitmeyen bişey olur o zaman dayanamaz ve iç alemini dışa vurur,bu reel hayattada öyle değilmidir?samimi görünmek gibi bir gayemiz olmasın,zaten bu kendini belli ettirir...yıldızlı ve kafiyeli cümleler samimiyet göstergesi değildir,illa edebi yazacağız her yazdığımız hikmetli olacak diye birşeyde yok..bırakalım klavyemizi zorlamayalım kendiliğinden neyi yazıyorsa onu serelim kardeşimize,içten ve doğal olalım..işte samimiyet,ihlas ve iman budur bence...
birbirimizin derdiye ilgilenelim,kardeşliğin hakkını verelim..başarımızın ve zaferimizin anahtarı uhuvvettir.. bu basit bir şey değildir,uhuvvet sabırla kardeşine katlanmaktır aynı zamanda,hatalarını örtmektir,yarasını tedavi etmektir,hatasını onu incitmeden düzeltmektir,fedakarlıktır,kardeşini nefsine tercih etmektir,kendin için istediğini kardeşinede istemektir,sevinciyle sevinmek,derdiyle dertlenmektir,sıcaklıkta ona şemsiye olmaktır,soğukta battaniye gibi onu ısıtmaktır...biz kardeşliğin ne olduğunu bilmiyoruz,onun için sürekli darbe yiyiyoruz....ağğğ bir kardeş olmayı becerebilsek varya,işte o zaman yeryüzünün zorbaları önümüzde diz çökecektir... işte dostlar,hayatın heralanında kendimizi konrtol etmeli ve tefekkür etmeliyiz...sanal deyip geçmeyelim,eğer ihlasla hareket edersek buralarıda kardeşlik diyarı olur,buna inanıyorum.. unutmayalım sanal bizim aynamızı yansıtıyor olabilir...öyleyse o aynada biraz kendimize bakalım...
uzun oldu hakkınızı helal ediniz,dedimya dertleşmek istedim,dinleyip okuduğunuz için ALLAH cc sizden razı olsun... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2010, 10:25:31 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi »
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
|
|
Seyyid-e Kerbela
мιя üує

Mesajim Var Dünya'ya Alicilar Bozulmus Ulasilmiyor
Üye ID: 2139
 |
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2010, 03:23:43 » |
|
 |
|
 |
 |
Abi bu yaziyi yazip birde helallikmi istiyorsun?? Asil sen hakkini helal eyle bizlere ve son noktasina kadar okudugum bu yazida dogrulukdan baska birsey görmedim. Rabbim senden razi olsun kardesligi cok güzel bir sekilde kisinin efsine karsi mücadele etmesi gerekdigini öyle güzel vurgulamssinki ne katacak söz ne düzeltecek cümle var. Tamamiyla dogru olan bir paylasim bu dert degil dert yanmakda degil sitemdir anladigim kadariyla ya biri seni incitmis ya sen birini incitmis ki sen birini incitmis olsaydin eminimki ondan helaligi ister kalbini tekrar kazanmaya calisirdin ikinci secenek degil birinci secenek kaliyor. Ücüncü bir secenek ise baskalarinin bir birini kirdiigni görmüs olaya dolayli yoldan bu sekilde müdahale edmek istiyorsundur. Her ne niyetle olursa olsun cok gerekli bir sitem olmus. Bazi hadisleri paylasmadan gecemiyecem Efendimiz Muhammed Mustafa S.A.V. buyurmamismi ki "Iman edmedikce cennete giremezsiniz, bir birinizi sevmedikcede (tam manasiyla) iman edmis olamazsiniz", yani bizlerin cenneti kazanmamiz iicn bile birbirimizi sevmemeiz gerekri ve suda var ki "Kisi sevdigi ile beraberdir." Riyakarlik, Nifak, Iftira, Karalama, Horgörme, Kibir, bunlar insani cehenneme yaklastiran amellerdir bunlari bildigi halde bunlari uygulamadigini söylesede tutumu ve davranisi bunu göstermeyen nice insan var belki buna bende dahilim belki sende Rabbim af eylesin bizleri Rabbim Hakki hak bilip hak yolda ilerleyenlerden, batili batil bilip batiildan kacanlardan eylesin hepimizi amin insAllah Tekrar ALLAH razi olsun abi cok güzel bi sitem olmsu hadda sitemde degil ögüt, nasihat olmus. Din Nasihattir. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Sakın terk-i edebden, kûy-i mahbûb-i Hudâ'dır bu! Nazargâh-i ilâhîdir Makam-ı Mustafâ’dır bu..!
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2010, 10:00:08 » |
|
 |
|
 |
 |
seyyide kerbela kardeşim Rabbimin razı olduğu kullarından olasın inşaALLAH... Kardeş olmamız hasebiyle elbette hatalarımızdan dolayı birbirimizi uyarmamız lazım,zaten kardeşlik bu değilmi,nefsimize zor gelsede bunu yedirebilmeliyiz...bu bağlamada hem kendimi hemde geneli kastederek bunu yazmıştım,herhangi bir nedenden dolayı direk yazmamıştım ama o çocukların(peygamber sevdalıları)ilahisini dinlerken,öylesine hüsünlendim ve dertlendim..içimdekini yazayım dedim...her halukarda din nasihattır,bizimkisi bir tavsiyedir,önce nefsimedir uyarım sonrasında herkesin kendine göre bir pay çıkarması duasıyla.... selametle kekom... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #6 : 17 Nisan 2010, 14:09:12 » |
|
 |
|
 |
 |
Hastalıkların en derini ve en amansızı şüphesiz ki kalb-i rahatsızlıklar ve marazlardır....Bu hastalığı bu denli tehlikeli ve korkulu kılan ise gizli olması, sinsi sinsi ilerlemesi ve çoğu zaman teşhisinin mümkün olmamasıdır.....Çok hassas dengeler üzerinde kurulmuştur insan kalbi....Kişi kibirden korunmaya çalışır, kibirli gözükmemek için çabalar ama bu sefer de ''Mütevazilik'' illetine bulaşır...Ne kadar mütevazi, ne kadar ahlaklı biri desinler hastalığı başlar bu sefer....Zaten hastalıkların en büyüğü de ''Desinler'' değil midir?
Her şeyin başı Kardeşlik ve İhlastır....Kimi zaman istemeden de olsa bu şiarları zedeleyen davranışlarımız olmuşsa da; bu korunması son derece elzem olan ipi kesinlikle elden kaçırmamalıyız....İpin ucu bir kez çıkmışsa elimizden, dizginler kopmuşsa irademizden, artık kişinin akıbeti tehlikeye girmiş demektir...
Samimi yazınız için teşekkür ederiz abi..Rabbim bizleri samimiyetten,takva ve ihlastan ayırmasın, bu minvaldeki eksiklerimizi gidermede yardımcı olsun inşALLAH....
Selametle... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #8 : 19 Nisan 2010, 10:07:02 » |
|
 |
|
 |
 |
bu arada nuseybini kardeşim..ü...ö lerle benim eskiden beri sorunum var ,hangisini nereye tam bırakacağımı bir türlü öğrenemedim..en çokta emrullah kardeşim benim bu ö..ü lerime takılır...  |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #11 : 20 Nisan 2010, 10:52:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #12 : 20 Nisan 2010, 18:25:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #13 : 25 Nisan 2010, 13:36:03 » |
|
 |
|
 |
 |
demekle olmuyor keko,artık öğretmen lazım... :)bu gidişlede daha çok yakalanacağız.... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EbuDücane
уєиι üує
ŞEHADET en büyük aşk, ŞEHİD en büyük aşıktır...
Üye ID: 4850
 |
« Yanıtla #14 : 25 Nisan 2010, 13:36:35 » |
|
 |
|
 |
 |
bazen en sevdiğimiz bir kardeşin bir yanlışı yüzünden tüm doğruları gözümüzde kararıyor,nefs hemen kötüleme moduna geçiyor ve o kardeşimizi yüreğimizde ve kalbimizde kirletmeye çalışıyor,o kadar aşırıya gidebiliyoruzki sanki kardeşimiz değilde bir düşmandan bahseder duruma geliyoruz..birbirimizi kolaymı kazandıkki bu kadar rahat bırakalım,bu kadar ucuza satmak niye... gerektiğinde kendini sana siper edecek bir kardeşi bir anlık gafletle harcamayalım...içten sevelim,karşılıksız sevelim,menfaatsiz sevelim,bir çıkar için değil kardeşim olduğun için sevelim ve bunu kendimize kabul ettirelim,tıpkı ebu zer gibi boynumuzu kardeşimizin eşiğine uzatalım....kendimizi bilgili sanıp kardeşimizden östün olduğumuzu sanmayalım,iki kelimeyi daha düzgün dile getirip yazıyorsun diye kardeşinden östün olduğumuzu sanmayalım,belki karşıdakinde öyle bir cevher varki senin hiçbir amelin ALLAH katında ona yetişmiyor....
Rabbim razı olsun sizden kardeşim,
Kalp Kırıldığında Nasıl Bir Ses Çıkarır Sizce ?
güvercinin telaşlı kanat çırpışındaki ses mi?
yoksa, kelebeğin kanadındaki inadına sessiz bir çığlık gibi mi?
ya da, tuz-buz olan bir sırçanın haykırışı gibi mi?
nasıl bir sestir ki,perişan eder bizi duyduğumuzda??
 ne kalpler kırdık bilmeden.. ya da bile bile......
ne setler koyduk aramıza bu kırılmış kalplerden de..
sonra aşmaya çabaladık durduk çok...
dokunmak istedik,ulaşamadık....
ulaşmak istedik,kendi ellerimizle kurduğumuz
setler engel oldu yine kendimize.....
oysa, nasıl da kolaydı yıkıvermek han duvarlarını....
sıcacık bir gülümseme,
içten bir çift gözle birleştiğinde,eritmez mi en büyük buzulları???
esirgedik birbirimizden maliyeti sıfır olan gülümsemelerimizi...
kolay geldi bencillik en dar anlarda..koyuvermek..koyuup kaçıvermek.... kaçarken bakmamak ardımıza
ya da, bakıp da görmemek...görmek istememek...
her ne varsa...
oysa,ne de kolaydı düşmanlığı yoketmek, sıcacıık bir gülümsemeyle...olmaz dedik.
o bana düşman
denemedik bile hiç..korktuk belki de yanılacağımızdan..
oysa hayat ne de kısa..
düşünmek için bile vakit yokken.... bile bile zehir ettik günlerimizi.. kavgalarla.. itişip kakışmakla harcadık dünlerimizi... ziyan ettik hem düne.. hem bugüne.. hem de yarınlarımıza.. s ahi,kalp kırıldığında nasıl bir ses çıkarır? duydunuz mu hiç? ben ne zaman dinlesem bir cam parçalanışı hissediyorum p e k i y a s i z ? http://img413.imageshack.us/img413/2589/whyislamdua12cl0.swf |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
 ...Cennetini vadeden rabbime hamdlar olsun... ...Hak yolunda savaşıp can vemek nasib olsun... ...Baki olan cennetlere göç etmek nasib olsun... ...Can veren yüce rabbime kavuşmak nasib olsun... "Korkaklıkta zillet, utanç; ileri atılmakta, izzet, şeref vardır.
|
|
|
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
''O GÜN GELECEK BİLİYORUM!''
Üye ID: 4830
 |
« Yanıtla #15 : 25 Nisan 2010, 14:38:55 » |
|
|
|
|
|
|
|
فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ ''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
|
|
|
Seyyid-e Kerbela
мιя üує

|
« Yanıtla #16 : 25 Nisan 2010, 16:27:50 » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2010, 02:01:54 Gönderen: Seyyid-e Kerbela »
|
|
Sakın terk-i edebden, kûy-i mahbûb-i Hudâ'dır bu! Nazargâh-i ilâhîdir Makam-ı Mustafâ’dır bu..!
|
|
|
EbuDücane
уєиι üує
ŞEHADET en büyük aşk, ŞEHİD en büyük aşıktır...
Üye ID: 4850
 |
« Yanıtla #17 : 26 Nisan 2010, 19:56:47 » |
|
 |
|
 |
 |
esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühu kardeşim, inşallahuteala iyisindir... kardeşim şiir bana ait değil ama bir çok kardeşin duygularını ifade eden anlatan bir şiir,
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
 ...Cennetini vadeden rabbime hamdlar olsun... ...Hak yolunda savaşıp can vemek nasib olsun... ...Baki olan cennetlere göç etmek nasib olsun... ...Can veren yüce rabbime kavuşmak nasib olsun... "Korkaklıkta zillet, utanç; ileri atılmakta, izzet, şeref vardır.
|
|
|
Seyyid-e Kerbela
мιя üує

|
« Yanıtla #18 : 27 Nisan 2010, 02:03:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|