|
|
|
|
Selimm
мιя üує

HAYDİ NAMAZA...
Üye ID: 1825
 |
« Yanıtla #22 : 10 Ağustos 2008, 00:42:20 » |
|
 |
|
 |
 |
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH’IN ADIYLA
Salih,kutsal bir mücadele olan çeçenistan ’dan,benim sana vasiyetim budur.İslam tarihi sayfalarında,sadece ALLAH (cc) yolunda verdikleri sözleri tutanlar şerefle kaydedilmiştir. Onlar ise sözlerinde durarak söyledikleri gibi,savaşın olduğu yere gidenlerdir. İnan bana oğlum para inananları inançlarından alıkoydu. inananlar maaşlara tapıyorlar. ancak ALLAH (cc) ’ ın verdiği daha hayırlıdır. Ve bu yanlış davranıştan dolayı insanlar sanki hayvanlaşmışlar. Yani onlar sabah kahvaltıya kalkarlar,sonra işe giderler,sonra öğle yemeğine giderler,sonra eve giderler ve sonrada yatarlar. ve onların hayatlarında başka bir amaç ve hedef yoktur.
PROBLEMLER ASLA BİTMEZ İnan bana Salih ,onların amaçları kendilerini zenginleştirmek ve yolda ilerlerken problemlerden kendilerini sigorta etmek. ancak problemler hiçbir zaman bitmez. evde; karısıyla ,çocuklarıyla problemin birini çözerler,arkadan diğeri başlar. ve böylece onları çözerken hayatları sona erer,problemleri kalır. Bugün islam ümmeti içerisinde her türlü insanlar mevcuttur. alimler,talebeler,iş adamları ,mühendisler hata hırsızlar ve haydutlar.. ancak ,tevhid ehli ve cihad ehli askeri azdır. İnan Salih,bugün cihad zamanıdır. Küfür ümmeti çok dikkatli çalışmaktadır. islam ümmeti ise keskin bir kılıca muhtaçtır.ALLAH bu zamanda da islam ümmetine merhamet ederdi .Peygamber efendimiz (s.a.v)’in ve ashabın ve onların yolunda devam edenlerin zamanından bahsediyorum.
SOVYETLER’İ NASIL YENDİĞİMİZİ DÜŞÜN
Biz gördük;dünyanın en fakir milletinin Sovyetleri nasıl yok ettiğini ve Rusya ’nın kalbini kırdığını.ben bunlarla yaşamasaydım,belki ben de inanmazdım. İnan Salih ’ im,ölümünü kendin seçe bilirsin,şahadetini isteyerek cihad yolunda.ama ALLAH (cc) daha iyi bilir. ALLAH (cc) ’a tevekkül et ölümüne dimdik karşı koy hayat da o zaman sana gelir.ALLAH ‘ a olan ümidini yitirme ve ona tüm kalbinle inan. biz insanlar ALLAH (cc) ‘a inanırız ve yine de ‘zafer gelir mi acaba?’ye şüpheleniriz . insanlar her zaman şüpheli davranırlar. körfez savaşından beri,kafir uçakları / tankların çoğu insanların kalplerinde korku bırakmışlardır. Körfez savaşı ,Afganistan da Rusya ya karşı kazanılan savaştan sonra Müslümanların kalplerine inen inanç ve cesaretini yok etmeye yetti. düşmanların silahlı kuvvetleri ,ALLAH ‘a inanan küçük bir kesime karşı yenilgiye uğradıktan sonra .orta doğu’ya tüm yerlere yerleşip Muhammed ümmetini korkutmaya başlamışlardır.saddam ’a ve askerlerine bir şey olmuyordu.ama batı gittikçe vahşileşerek,Müslümanları korkutarak onların tüm sahip olduklarına el koydu ve biz buna karşı koymayı borç bildik.
ALLAH’A YÖNEL VE CİHAD ET
Salih;bir zaman sende ölümle karşı karşıya kalırsın,o halde ALLAH (cc) ’a yönel ve o’nun yolunda cihad et.O bu dünyada ve öbür dünyada şereftir.Canım benim!sen hala çok küçüksün. ama biz sana ve senin yaştakilere bir yol gösterdik ki bunu bize bizim nineler gösteremezdi.biz önce ALLAH (cc) ’a ve sonrada size inanıyoruz.siz,bu ümmetin umudusunuz. Maalesef,bugün gençler televizyonun,futbolun,arabaların ve benzeri şeylerin kölesi olmuşlar. Boşu boşuna ölmekten kork ve ALLAH (cc) ’tan sonunun hayırlı olması için dua et.ALLAH yolunda parçalanarak ölmek, mahşerde seni Peygamber Efendimiz (s.a.v)’le beraber kılar.
LÜKS BİR HAYATI ASLA DÜŞÜNME Benim için en büyük hediye ,elhamdülillah , senin bu cihad topraklarında dünyaya gelmendir.senin anne tarafından akrabaların bir kısmı şehid edildi,bir kısmı hala benimle savaşmakta,bir kısmı da Ruslar ’a esir düştü. onlar Dağıstan’da ilk şeriatı ilan edenlerdir. ben hatırlıyorum ,o zamanlar onların bulundukları köyler,Ruslar tarafından çembere altına alınmıştı ve biz onlara yardıma koştuk ve beraberce orada kafirleri dize getirdik. Çeçenistan ‘ da o zaman senin annen hala karnında taşıyordu. Ve uçaklar bizim toprağımızı her yerde bombalıyor ve yakıyordu. Ve onun için ,ALLAH ’a şükür et ki sen annenin karnındayken cihadın seslerini duymaya başladın. Senin annen ise bir yerden öbür yere koşardı. Canım benim;lüks bir hayatı hiç düşünme ,çünkü seni her yerde küfür ümmeti takip edecektir ve sana rahat vermeyeceklerdir. Sen ise babanın yolunda devam et ve şerefli bir yolu seç. Senin babanın çoğu arkadaşları da bunu seçtiler ve şehid oldular veya esir düştüler. Sen ise onlardan daha iyi değilsin. Hayatında ciddi bir karar al ve ALLAH (cc) ‘a inanarak ve zafere inanarak devam et. Boş konuşmalara kulak verme , çok soruda sorma. İlmi ara,onu uygula ve ALLAH’ ın kitabını öğren. Küçükken bunları yap,sonra ALLAH’ ın yolunda cihad hazırlığını yap.
BENİM İÇİN SALİH BİR OĞUL VE RAHMET OL
Oğlum benim! Bilmem cihad da beraber olur muyuz ? Belki sen tek başına olursun,ben ise mezarda. Ama bu bir komutanın askere olan vasiyetidir,benim için bir rahmet ol,bana dua et ve Salih bir evlat ol ki,ölenler ancak Salih evladın duasını alır. Peygamberimiz (S.A.V) (S.A.V) böyle söylemiştir. İsterim ki , ALLAH’ ım koru onu! Ve Sen’in rahmetinden rahmet eyle ona!ALLAH’ ım düşmanlarından koru onu! Ve fakir babasına ve annesine şefaatçi kıl onu! ALLAH (cc) ,inanmayanlara karşı senin şerefini ve gücünü yükseltsin !
ALLAHU EKBER SENİN BABAN , HATTAB’’
Kardeşler bu yazının ingilizcesini de ekleyebilir miyiz |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
WwW.İslamiyetDini.Com --- WwW.Dinimizİslam.Com --- WwW.İhh.Org.Tr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gulistan
уєиι üує
bıra kafır em nasmıkın,em eskere halıkın.
Üye ID: 2334
 |
« Yanıtla #27 : 12 Eylül 2008, 15:15:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
şehadetin mekanısın,mazlumların feryadısın,can annelerin göz yaşısın, yeter bu acın filistin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« Yanıtla #36 : 19 Ekim 2008, 17:54:27 » |
|
 |
|
 |
 |
imam humeyninin resimlerini mahremiyetine saygıdan dolayı kaldırıyoruz,inş kardeşimiz selim bizi anlayışla karşılar,özellikle kendisine burada yaptığı ve eklediği şehid resimlerinden ve özverili çalışmasından dolayı duacıyız inş...alemdar kardeşimizin tespitleri yerindedir,onuda belirteyim....malum bu bu bölüme giren yüzlerce ziyaretçi kardeşlerimiz var,parçalanmış ve parçaları birbirinden ayrılmış şehid kardeşlerimizin varsa şehid olmadan önceki resimleri bırakılsa iyi olur inş,zalimlerin vahşiliğini elbette göz önüne sermek gerekir ama bu şekil resimler bazen kardeşlerimizde olumsuz etki yapabilir,yani herkes kaldıramayabilir o açıdan mümkünse çok feci resimlere dikkat edersek inş daha güzel olacaktır...kardeşlerimize yapılan bu muameleler inş onların derecelerini yükseltecektir.....
Rabbim zalimleri kahretsin ve şehidlerin yolunda gitmeyi bizlere nasip etsin inş...
selam ve dua ile |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
alemdar
уєиι üує
Üye ID: 2093
 |
« Yanıtla #37 : 19 Ekim 2008, 19:23:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
Bizim neyimiz varsa ''AŞURA''dandır...
|
|
|
alemdar
уєиι üує
Üye ID: 2093
 |
« Yanıtla #38 : 19 Ekim 2008, 19:33:46 » |
|
 |
|
 |
 |

ݳlam ? 2003 y? Necef’te b?ir siyaset ve din adam?ybetti. O ݳlam'?i? olduğµ ¥nder ?tlerden ve toplumsal 硬?r??nlar?ar?harlar?olan Ayetullah Muhammed Bak?im’di. İam Humeyni onu, Saddam’a kar?iğ© ³ava??rdiğ© ¤ireni? kar?ğ½ ºorluklar ve ac?ar?ki sabr?dolay?20;ݳlâ¦#8217;?ur evlad?1; olarak nitelendirmi?etullah Muhammed Bak?im, Irak Ş©ilerinin ? gelenlerinden ve Irak ݳlam Devrimi Y?Konseyi'nin ba??oğµµ Ve Ailesi Kendisi 1939 y? Hz. Ali’nin (a.s) kutsal kabrinin bulunduğµ ¶e Ş©i ilim merkezlerinden olan Necef’te d? geldi. Hekim ailesinin soyu, Ali b. EbuTalib’in o𬵠İam Hasan’?an-?nna adl?na dayanmaktad? aile ݳlam’a say?izmetleri ve tarih boyunca yeti? olduğµ ¢?limleriyle tan?ad?bataba ailesi olarak tan?u aile, Irak’?î ¡ç½¤an en me?lelerindendir. Aile Irak’a hicri ikinci y?an sonra yerle?. Daha sonra Irak’ta cereyan eden 祾itli siyasî ¶e toplumsal ???u ortam nedeniyle ݳlam d?n?itli yerlerine dağ½¬??le, t?l⫬ f?e f?s?lanlar??e tan?⬩mler yeti?tir. Bu aile Saddam d?inde benzeri g?memi?ekilde tutuklanarak ağ½² i?er alt?ehit edildi. Ya?8217;e yakla?tullah Seyyid Yusuf, Ayetullah Muhammed Hasan gibileri ve aralar??ocuklar?bulunduğµ ¹etmi? haklar?i碩r suç ¹okken hapis cezalar?rpt??tekim Saddam rejimi, tutuklad?leden 18 ki?hit etmi? sonra bu say?8217;??
Eğ©´©mi Ve ݬmi Ç¡l?r?ammed Bak?im dini ilimlerde kendini yeti? Bu konudaki ba?dan dolay?'te yani 25 ya?lduğµ ³?Ba𤡴 Ü®iversitesi Din ݬimleri Fak?'nde Kuran ve mukayeseli f?limleri eğ©´eni olarak g?e ba?1975'te Baas Partisi iktidar?al? fak? kapatmas?dar da orada resmi g?i s?Hekim Ba𤡴'taki g?inin yan? Necef'teki Ş©a medreselerinde de ?nciler yeti?rdu. O y?a b?ercilerden olan babas?an?aaliyetlerde bulunmu? bağ¬¡da sosyal etkinliklere kat?祾itli b?leri ziyaret eder, halk kitleleriyle bulu?bliğ ©¾lerini y? ve babas?ac heyet temsilciliğ©®© de ?irdi. Birtak?î ¶e resmî ¥tkinliklerde babas?ullah Seyyid Muhsin Hekim’i temsil ederdi. Ayetullah Hekim, ݲan’da bulunduğµ ¹?a b?iyasal etkinli𩮥 ra𥮠ݳlami ilimler havzas?niversitelerde ders vermeyi ihmal etmemi?mî ©limlere ? vermi?hran Us?mi ݳlam Mezhepleri Ü®iversitesi’nde y?lisans ?ncilerine “Kuran ݬimleri†alan?havzada ise iç´©hat dersleri seviyesinde kaza, cihad, emr-i bi’l ma’ruf, velâ¹¥t-i fakih gibi 祾itli konularda dersler vermi?’da d?nen fikrî¬ ilmî ¶e k?l konferanslara kat??kim, Irak’a d?ceye kadar “Mezhepler aras?nla?Kuruluâ€nda “ݳlâ Y?Konseyi Temsilcili𩦣8221;nin ba??r??lam Mezhepleri Cemaatleri Temsilciler Heyetlerinin ?olan Hekim, “Uluslararas?i Beyt Kurultay?1;nda “ݳlâ Y?Konseyi†Ba?rd?ğ½®½ da ?mi? Eserleri Ayetullah Muhammed bak?im, bereketli ?nde de𩾩k konularda yakla?kitap ve y?e makale kaleme ald?rlerinden baz??r: 1- Hamd suresi’nin tefsiri 2- Kuran ilimleri 3- Kuran ?leri 4- Kuran’??i 5- Merceiyyet 6- Kuran’da insan toplumu 7- Sakaleyn hadisinin ݳlami vahdetteki rol?alih toplumun olu? Ehl-i beyt’in rol?ryantalisler ve kuran hakk? ?ri 10- Tart?r 1–2 11- İam H?’in (a.s) k?12- ݳlam’da imamet 13- Teori ve pratikte ݳlami y?im 14- ݳlâ g?insan haklar?Ş¥hid Sadr’?asal d?si 16- Medeniyetler ç¡´? ve Filistin meselesi
Siyasal M?esi
Ayetullah Hekim hi碩r zaman dinle siyaseti ayr?emi?a g?insanlar?ya i?n g?ekilde ݳlam’??yle d?ne bilirdi. Ayr?lam’?irtmi?u doğ²µ siyaset uyguland?kdirde toplumsal refah ve huzura da ula?t?y?sadece din ⬩mi olmakla kalmay?ok siyasi 硬?rda da bulundu.1958'de bir篫 Ş©i ?rle birlikte ݳlami Davet Partisi'ni kurdu. Hekim Baas iktidar?minde birincisi 1972'de, ikincisi 1974'te olmak ?iki kez tutukland?nci tutuklan?n sonra 1978'de genel afla 罫t? g?apsinde tutulmaya ba? 1979 ݲan devriminden sonra hocas?mmed Bak?r Ona, Irak’tan ayr?n?iye etti. Lakin kabul etmedi, ne var ki 1980 y? Ayetullah Sadr’?it edilmesinin ard?Irak’tan ayr?Ö®ce Suriye’ye ve burada ?gizlice kald?sonra Ekim 1980'de ݲan'a geç´©. Ayetullah Hekim tahrana yerle?burada Saddam rejimine kar?si faaliyetler y?k amac?orm??ye ba? ݬk olarak “Meclis-i A’l⦣8221; (Irak ݳlam Devrimi Y?Konseyi) kurdu. 1986'da bu olu?a??穬di ve Irak'a d??dar bu kurumun ba??la 硬?r?rd?Meclis-i A’l⬠Irak’ta olup bitenler konusunda Irak’?ini temsil etti ve kom?etler, Avrupa ?ri ve BM’e daimi ?an devletlerle ili?may?rd?m?e onun ?inin ard?da devam etti. Hem siyasi, hem ilmi ve hem de askeri alanda birikime sahip tek kurulu?Meclisi Ala, gelecekte Irak’?eri olarak g?en Ayatullah Hekim’in ?lmas??ara alm?u. Bu grubun ?lideri, Ayatullah Ş¥hid M.B. Hekim’in karde?et-?am Abdulaziz Hekim’dir ve ayn?nda geç©£i h?in etkin ?inden biri konumundad? m?in amac?dam sonras?’ta ݳlam’a dayal?devlet kurmak, ABD ve i?erin bir an ? ? terk etmelerini sağ¬¡ak, y?a Saddam’?m?inleyen Irak halk?n zaruri ihtiya笡r?r? en ?likli hedeflerindendir. İ«inci olarak ise, askerî ¢ir te?olan “Bedir Tugaylar?1;n?u. Bedir Tugaylar?dam ordusuyla defalarca sava?ak’ta kurulan geç©£i h?te yer alan Meclisi Ala, Bedir ordusunu b?ehirlere yerle?k halk?a, sa𬽫, su, elektrik gibi zaruri ihtiya笡r?r?a 硬?. Halk?yi?niyetinin sa𬡮mas?tiyor ve ilk etapta siyasi ve politik yolla yani geç©£i h? arac?la hedeflere ula?ygun g? Meclisi Ala silahl?deleyi ?rekli g?yor. Irak ?rinde te?ve kurumlar olu?, askeri ve siyasi etkinliğ© ¯lan ve halk deste𩮥 sahip en organizeli grup olarak g??İ®sanî ¹ard?ulu?n olu?as? b?nem veren Ayetullah Hekim, “ޥhid Sadr†m?esini ve birtak?l?sseselerinin yan?rak’ta insan haklar?lu? tesis etti. K?l alanda hizmet vermek amac?#8220;Dⲵ’l-Hikme†m?esini kurdu. Bu kurulu?ilim talebeleri yeti?e, kitap ve k?l bro?罫arma alanlar?izmet vermektedir. Ş¥hadeti
Ayetullah Muhammed bak?im 10 May?3 tarihinde Irak’a d?ek kutsal Necef ? yerle?ak halk?endisine tevecc? milyonlar?disini bağ²½®a basmas?er konu?a y?lerin sokağ¡ ¤?mesi ve Irak’taki ? organize edip birle?giri? ABD ve i?i?穬erini korkutmu?reyi onu ortadan kald?a g?? Irak’a yerle?en birkaç ¨afta sonra, 29 Ağµ³´os 2003’te imam Ali’nin (a.s) t?nde cuma namaz?ld?an sonra d?nen bir bombal??86 arkada?eveniyle birlikte ? mertebesine ula?ce ALLAH bu mazlum ?rahmet etsin. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Bizim neyimiz varsa ''AŞURA''dandır...
|