Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: siteler ve sanal alem niye bu kadar kaypak.  (Okunma Sayısı 2758 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 30

« : 31 Mayıs 2007, 16:17:28 »

S.A Değerli kardeşlerimUzun zamandır  islami olan sitelerde geziyorum ve siz değerli kardeşler gibi katılımda bulunmaya çalışıyorum.Tabiki bundaki amaç güzelliklerden istifade etmek ve varsa bizdekileride paylaşmak.

şu zaman içerisinde sanal alemdede kendimce bir dersler çıkardım.
site ismi ve şahıs isimlerine girmeden doğru bildiğm şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum,tabi ön yargıdan uzak ve objektiflik çerçevesinde olmalıki hakkaniyetten kopmayıp kimsenin hakkınıda almayalım.

öncelikle bazı sitelerde son zamanlarda gün yüzüne çıkan bazı olaylar,amaçların islami olmaktan çok,nefsi olduğu  hissini bende uyandırdı.
şunu hiç bir zaman unutmamalı ve bir müslüman olarak uyanık olmalıyızki bazı kimseler islamı kullanarak isim ve nam peşindeler,nefsi arzu ve isteklerini islam örtüsü ile kılıflandıranlar bunu gizleyebileceklerini sanıyorlar ama amaç rızai lillah olmadığı için bir yerlerde muhakkak yanlış yapıyorlar.
 kimi site sahipleri veya yöneticileri,sanal alemin perdesi altında islam,ALLAH,kuran der ve kendilerini olgun mütevazi halis muhlis ve islamı yaşayan ve dert edinen olarak güsterebiliyor ve bir çoğumuzda buna kanıyoruz,öyleya kötü zan etmek günahtır,onun için hep iyiyi düşünerekten onların gerçek niyetlerini anlamıyoruz.Ama siz birde onların sitesinde onların hoşuna gitmeyen veya tevhidi bir uyarıyı gösterdiğiniz zaman hemen tepkilerinin değiştiğini ve size bakış açılarının değiştiğini hissedersiniz.dikkat edin gayri islami veya gayri ahlaki bir konudan bahs etmiyorum, nefislerinin hoşuna gitmeyen bir konu olduğu zaman veya eleştirildikleri zaman.
halbuki hep şu söylenir,yanlış yaptığımız zaman bizi doğrultan ferdlere ihtiyaç vardır,hz ömerin misali hatırlatılır,seni kılıcımızla düzeltiriz ya ömer diyen sahabilerden bahs edilir.
A sitesine gidiyorsun bakıyorsunki herşey islami görüküyor ama ne yazıkki başka bir islami sitenin ismini yazdığın zaman bakıyorsunki hemen siliniyor,eeeeee hani kardeştik ve hayrda yardımlaşma vardı,niye bırakmıyorsun dediğin zaman,başkasını reklamını yapmak doğru değil derler,yalan külliyen yalan,onlar aman elemanlarımız oraya kaymasın,ya oraya giderlerse bize gelmeseler..vb düşünceleri taşıyorlar.Demekki rızai lillah yok o işte,ihlas yok ,islam anlayışı yok  onlarda..
onlar islamdan yiyenlerdir,islam deyip birilerinin kalbine ne kadar güzel müslümanlardır anlayışıyla hareket eden ,dini kendi amaçları için kullanan ama bundan bi haber olan kişilerdir.
nerde dayanışma ve ensar muhacir kardeşliği,küfür siteleri bile birbirlerini tavsiye edip sırf yeterki insanları ne kadar dinden uzaklaştırsak kardır mantığıyla birbirlerine sahip çıkarken,bizler nerdeyse falan siteyi ve oraya masumane temiz niyetleriyle giden kişileri farklı şeylerle itham edeceğiz.
bizdeyken iyi ama bizden ayrıldı kötü zihniyeti yazık yazık......
kimi sitedeki elemanları kapma yarışında,amaç ilminden faydalanmak değil sadece ve sadece sitesinin reklamını yapmak mesaj sayısını yüksek güstermektir.
acırım onlaraki bu şekilde yapmakla zafer kazandığını zanedip,hatalarını görmeyenlere..
sorarım onlara kasap dükkanında etmi çalıyorsunuz,bırakında herkes nasibince islam için birşeyler yapsın,buralara gelen temiz yürekli mümin kardeşleri nefsi istekleriniz için değil ,islama hizmet için yönlendirin.
fiskos grubu öretmeyin,bu iyi bu kötü deyip siteleri dolaşıp beyin bulandırmayın.

kardeşler hiç bir zaman doğru bildiğimiz şeyleri yazmaktan çekinmeyelim,kim olursa olsun yanlış yola girdiği zaman güzellikle hakikatı dile getirelim,yönetici olsun mod olsun hiç fark etmez.tabiki bunun bir usulü olacak,niyet yapıcı olacak,bozguncu ve bozucular zaten kendini belli ederler o zamanda onlara gerekli tavırda olcaktır.

benim meramım ve öfkem,sitelerin yöneticilerinin islamı bir araç olarak kullanmalarıdır,amaçlarınıda islam kılıfı altında gizlemeleridir.

vaktinizi alıyorum ama size bir şey daha söylemek istiyorum,siteler aynen islami gruplar ve cemaatler gibidir.hepsi islamdan  vahdet bahsederler ama hiç bir islami grup vahdeti doğru manasında uygulamıyor,hepsi ben  ben ben anlayışını içine sindirmiş,en iyi benim hakk olan benim gittiğim yoldur anlayışındadır.Agrup Bgrubunu eleştirir,birbirlerini islami olmamakla itham ediyorlar.ama söze gelincede islam ve vahdet edebiyatını paylaşıyorlar.
biz sanal alemde bile birbirimizi çekemezsek,kardeş bilip bağrımıza basmasak,vahdeti içimize sindiremezsek,birbirimizin başarıları ile gurur duymasak iftiğar etmezsek,hayr yarışına girmesek...........gerçek alemde hiç yapamayız.mümin müminin aynasıdır,işte sanal alemde bizim tablomuzun aynasıdır.

sevgili emrullah kardeşim bu sitenin yöneticisisiniz,inşa ALLAH hep bu gidişle devam edersiniz,şayet olurda Rabbim korusun bu hataya sitede rastlarsak emin olunki bu süylediklerimizi sizede iletiriz.
Davet yolu şu an çok güzel bir çizgidedir,Rabbim daim etsin,bu anlayışla gittiği müddetçede hiç bir zaman yıkılmayacaktır inşaALLAH.

hakkınızı helal edin kardeşlerim.

selam ve dua ile
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2007, 18:05:16 Gönderen: yahya abbas müsavi » Logged

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
_VERA_
мιя üує

Bir tek gözlerin konustugu ülke cocuklarına

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 668

« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2007, 16:25:16 »

Cıkmadan bir cevap vereyim bu güzel konuya....Sanalı bu denli dediğiniz gibi kaypak yapan fark özde asıl olanla sahte olan arasında ki fark gibidir.....Bir öz naısl ki sahteye benzemez ve  saehte öz güzel olmuyorsa buda reel ile sanalında bir olmadığına en iyi delildir...Zira sanal dünya maskeli bir balodur ve herkes burada eksik olduğun yönlerin maskesini takar gelir yazar...

Şöyle ki:
Biri (bazıları üstüne alınmasın) şehadet duygusunu hayatında hakkıyla yerine getirmez ve inanın şehadet duygusu üzerinde gercek hayatı ile bir bağlantısı yoktur ama bu eksiklik sanalda görülmediği ve bilinmeidği icin burada rahatlıkla ve kolaylukla şehadetten dem vuran ve onu anlatamya kalkan bir cok insan vardır.Bunun yanı sıra din ile konuştukları her şeyin gercek hayatından bir yansıması olmadan sanal dünyada kopyala ve yapıştır havasında mkemmel bir dindar görüntüsü vermek cok kolaydır ve bu insanlara bir takım getiriler sağlar sırf bu getiriler işcin bir cok şey daha bunun yanında devede kulak kalır yapılır ve yapılıyorda....Samimiyet sanal dünyada acıkca anlaşılmıyor güven ve inanmak ise anca reele döküldüğünde anlaşılıyor...

Sanalda diyalok lar artık bir amac uğruna yapılır hale gelmiş.Bunu bizzat kendimden söyliyeyim hatala rve yalnışilar sonucu fark ediyor insan-sanal dünyada sağlam olmayan bir amacsız ve gayesiz heryazı sadece yazı omaktan öte gecmiyor...Anlatmak ve yazmak cok kolay olamsına rağmen bir türlü önlem alamamız biizmde cok eksiğimiz odluğunu gösteriyor...Ve ciddi mada bizlerinde cok ama coke ksiği var rabbim bunları bir an önce kapatmamaızı nasip eylesin...

saygı ile...

Bil ey sevgili mechul kaldığın her gecenin ardından beni saran hüzün sana mutluluk olsun,
Yağan yağmur bana su, sana rahmet olsun,unutma sudadır rahmeti rahmanın, rahmetsiz kalma suyun sevgi olsun.
Sildiğim yazılar bana ah ,sana ise hala bulamadığın "BEN" olsun....

VERA....
KalbiRabbineAşık
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1111

« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2007, 17:38:21 »

_Vera kardeşimizin de belirttiği üzere güzel bir konuya temas etmişsiniz ...

Adı üstünde sanal=reel olmayan hakikatten uzak....bize de hep bu yanıyla gülümsüyor.zahirine bakarsak herkes kardeş herşey islami ...ama özde bundan uzak bir ortam..ihlas ve samimiyetle müminin kayıp malı olan hikmeti aramak amaçlı bir yolculuk olmalı sanal yolculuk  bizim için...şu da bir gerçek kötü niyetli insanlar her zaman olacak herşey zıddıyla bilinir...ve iyiler gün yüzüne çıkar her daim inşaAllah...Rabbim şeytanlaşmış insanlardan bizleri koru....

"İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden, bizi helak eder misin ALLAH'ım?"

Eyvâh! Beş on kâfirin îmanına kandık.
Bir uykuya daldık ki: cehennemde uyandık!
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2007, 19:16:11 »

aydınlatıcı yorumlarınız için Rabbim sizden razı olsun kardeşlerim,gayet güzel bir şekilde dile getirmişsiniz.

selam ve dua ile.

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
кıяıℓ кαℓєм
σиυя üуєѕι

çєкмєктєи ѕıкıℓмα∂ıgıм єи güzєℓ ∂єя∂ιмѕιи,

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 48

« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2007, 20:02:33 »

Sanal alemde Reelden kopup islamı çalışmaları araç edınerek büyüme çabası güden ve kardeşlık bağlarını bu denlı zayıf tutan tum gunahkar muslumanlara yazıklar olsun..

Bizlerde aciz ve her zaman siz değerli kardeşlerımızın duasına muhtacız...

İnşaallah bizlerde İslami çizgiden çıkmayanlardan oluruz...

İnşaallah bizlerde sanal Hükümdarlık adına kardeşlik bağlarını koranlardan olmayız..

İnşaallah bizlerde sanal alemi adına ve hastalığı adına gerçek olan islamı kardeşlık ve islamı haytımızı maff edenlerden olmayızz...

DUALARINIZA MUHTACIZ  HEP DUA EDINKI BİZDE AYNI HATAYA DÜŞMEYELIM..
BEŞERİZ HER NE KADAR DA YAPMAYIZ ETMEYIZ DERSEKTE BEŞERİZ  AN GELIR HATA YAPABILIRIZ..

İşte siz kardeşlerımızın dualarıyla bır yere geldıysek  ve yıne siz değerli kardeşlerımızın duasıyla ve kendı çabamızla islamı kişiliğimizi koruyanlardan oluruz inşaallah...

Yücelerin en yücesine emanetsınız....

кıяıк кαℓєм
çєкмєктєи ѕıкıℓмα∂ıgıм єи güzєℓ ∂єя∂ιмѕιи,
kendal2000
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 42

« Yanıtla #5 : 31 Mayıs 2007, 22:19:28 »

Zaman herşeyi tüm çıplaklığı ile ortaya çıkartıyor.Kötülük haset ve iftira kimsenin yanına kalmıyor.Bunu açık örnekleri ile görüyoruz.Hem reel hem sanal alemde durum böyledir.ALLAHın yardımı ihlasla kardeşçe çalışanların üzerinedir.Ne mutluki burdaki kardeşlerde bunu biliyoru bunu görüyoruz.Yazıklar olsun necis özlülere pis çift yüzlü insancıklara
ebu_zer
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 32

« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2007, 22:30:10 »

İçinde hiçbir ferde karşı nankörlük bulunmayan güzel muamele karşılıklı yardımlaşma sevgi ve yüksek muhabbet bağlan üzerine kurulan tek topluluk İslâmî cemaatlardır Onlar Kuranın kendilerini vasıflandırdığı gibidirler Bunların arkasından gelenler şöyle derler Ey Rabbüniz bizi ve iman ile daha önden bizi geçmiş olan kardeşlerimizi yargıla. İman etmiş olanlara kalblerimizde bir kin bırakma ey Rabbimiz şüphesiz ki sen çok esirgeyicisin ve çok merhametlisin
    Adavet dallarını yükseltip etrafa yayınca îmanın tâze dallarını kırıp gider Merhamet ve emniyet duygularını soldurur

Muhakkak ki kin kalb için öldürücü bir hastalıktır Yarık bir kabdan bir sıvının akıp gitmesi gibi hain bir kalpten de îman çekip gider

rabbim senden razı olsun yahya abbas musavi abim yüregine kalemine sağlık selametle

DÜŞMANLARIM BANA NE YAPABİLİR
HAPSEDİLMEM HALVET
SÜRGÜN EDİLMEM SEYAHAT
ÖLDÜRÜLMEM ŞEHADETTİR....

Şeyhülislam İbn-i Teymiyye...
BERZAH
üѕтα∂

BENİ KURŞUNLARIN GİTTİĞİ YERDE ARA ANNE

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 44

« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2007, 23:32:16 »

ALLAH razı olsun abilerim.

*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 138

« Yanıtla #8 : 01 Haziran 2007, 10:06:22 »

ALLAHın selamı tüm müslümanların üzerine olsun   yahya abbas abi gerçekten çok önemli br konuya değinmişsin bazı kardeşlerimiz iyi niyetleriyle saf duygularla bu sitelere giriyorlar karşılarına bu alanda kurtlaşmış görünürde takva sahibi dindar gürünürler ama gerçekte hiç alakalarrı yoktur gerçek hayatta olamadıkkları şekilde kendilerini gösterirler işte burda kardeşlerimizi uyarmak zorundayız bu tuzaklara düşmemeliler

özellikle bazı sşiteler cemaatın ismini kullanalarak bir yerlerle gelmeye çalışıyor bunlar daha sonraları ken di menfaatlarını ön plan çıkarmaya başladıklarında cemaat çizgisinden uzaklaş tıklarında bu otomatikmen  cemaate mal oluyorrr
geçenlerde başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum geçn bir samimi kardeşimizle konuşuyorduk söz sitelerden açıldı malum bildiğiniz sitrelerden biri cemaat ismini çok kulalndı arkadaş dediki bu siteler cemaatın emriyle kurulmuş neden cemaat çizgisinden çıkıyor   şimdi bu durum un farkındasınız bu düşüncede olan kaç kardeşimiz varr bunu nasıl açıklıyacaksın ulaştığın var ulaşamadığın var bu yüzden  biz davet yolu olarak özellikle cemaatı reklam aracı yapmamaya çalışıyoruz çünki yaptığımız yanlışları cemaata yüklemesinlerr diyeee

ve biz davetyolu olarak ALLAHın izniyle çizgimizi hep sabit tutmaya çalışacağız tevhidi çizgiden ayrılmıyacağızzz  inşALLAH

zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini görecekler
Kanrevan
üѕтα∂

evımden,işimden,şirin,bebegimde...

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 15

« Yanıtla #9 : 01 Haziran 2007, 12:26:02 »

öncelıkle ALLAH razı olsun abım yuregıne saglık

bızler şunu asla unutmamalıyız kı sanalda olsa gercketede olsa bırgun elbet hesab gunu gelecek ve yasadıgımız herseyın hesabını verecegız yaptıgmız herseyın hesabı sorulacaktır

bu durumda ben bu tarz işlere girişenlere sunu soylemek ısterımkı bu tarz insanlar sadece kendılerını kandırılar
yani bellı bır toplulugu yada islamı kullanarak insanlar arasında iisim olmaya calısanlar  sadece yansıttıkları kişilikle o topluluk içinde yer edınırler hal  böyle iken sadece kendilerini, kandirmıs olurlar yani belkı sitelerde
insanlar bunları farklı tanır onlara saygı duyar ama
asıl saygı duyulan kişi o değil onun oynadıgı kişiliktir ki bu tarz davranan insanların ruhsal olarak mutlaka problemleride vardır

bu tarz kişiler kendileriyle barışık olmayan ve doğru yolu bulamayanlardır bunlar HAKKI dille tastık edıp yüreginde yasayamayanlardır

BAKARA süresinde bunlardan bahsediliyor ya :''

İnsanlardan, inanmadıkları halde, "ALLAH'a ve ahiret gününe inandık" diyenler de vardır. (Cool

Bunlar ALLAH'ı ve mü'minleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir(9)

İman edenlerle karşılaştıkları zaman, "İnandık" derler. Fakat şeytanlarıyla (münafık dostlarıyla) yalnız kaldıkları zaman, "Şüphesiz, biz sizinle beraberiz. Biz ancak onlarla alay ediyoruz" derler. (14)

Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler. (18)

Onlar, ahireti verip dünya hayatını satın alan kimselerdir. Artık bunlardan azap hiç hafifletilmez. Onlara yardım da edilmez. (86)

RABBIM bizleri bu durumlara düşmekten  ve böyle insanlardan korusun

can dedim canan dedi
dost dedım dostum dedı
kal dedım kalmam dedı
yar dedım yaren dedı
sev dedım sevmem dedı
gul dedım gulmem dedı
sözünde bir dertli türkü  gözlerinde hüzün
bir dost geldi gurbet elden özünde özünnnnnnnnnnnnn
Besimus
σиυя üуєѕι

YİNE bir KERBELA YİNE bir HUSEYN........

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 12

« Yanıtla #10 : 01 Haziran 2007, 12:27:54 »

ALLAH hepinizden razı , yar ve yardımcımız olsun....
Hepinizin ellerine yüreğine sağlık bize açıklayacak bir şey bırakmadınız...
İnşaAllah burda anlatılanlar sözde kalmaz sizin de belirttiğiniz gibi...
sıkça dem vurduğumuz bu konuları hayatımızda önce biz yaşayarak yaşamayanlara örnek olalım...Neden hep başkalarından bekleniyor ki İslamın yaşanması neden biz değilde başkaları...belki onlarda bizden aynı şeyi bekliyorlar...İnşaAllah bu söylediklerimizin yaşayıcısı oluruz...
Cundullah kardeşimin bahsettiği bazı kişilerin; cemaat adını kullanarak sanki onun teşvik ve telkinleri ile açılmış gibi göstermelerini öncelikle ben şiddetle kınıyorum....
Ben öncelikle ne bu sitenin nede başka sitelerin cemaat siteleri olmadıklarını belirtmek istiyorum...ki her aklı başında olan bir kişi bunu açıkça görebilir..
burda yapılan her hareket ve davranıştan onu yapan  sorumludur...başkaları değil...
  Bizim davetimizde ne cemaatleredir nede şahıslara sadece ve sadece ALLAH'ın davası olan İslam'a dır...Eğer bunda bir katkımız olmuşsa ne mutlu bize....Kardeşlerim yazılacak çok şey var ama daha fazla başınız ağrıtmak istemiyorum....Hepinizi kalplerin gizlediklerini bilene emanet ediyorum....

Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 4

« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2007, 17:25:49 »

Öncelikle ve en başta şahsım olmak üzere inşALLAH hepimiz kendimizce bir pay çıkartırız ..

ALLAH razı olsun Müsavi abi..
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2007, 17:38:11 Gönderen: Emrullah Can » Logged

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #12 : 04 Haziran 2007, 09:30:38 »

ALLAHcc razı olsun kardeşlerim...

Serden Geçti
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 108

« Yanıtla #13 : 04 Haziran 2007, 13:42:50 »

cemmat adını kulanan siteleride! açıklarsanız iyi olur..
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2007, 14:59:47 »

cemmat adını kulanan siteleride! açıklarsanız iyi olur..

öncelikle konu,siteleri cemaatler adına kullanan değil,şahsi çıkarları için kullananlardır.en azından benim meramım ve anlatmak istediğim buydu,bunu uzatmayacağım çünkü yeteri kadar açıklamayı ilk yazımda belirtmişim.

sözüm sitelere değil sitelerin yöneticilerinedir ki buna dikkat çekmek ve kendilerini oto kontrol sistemine bağlamalarını istememden kaynaklanıyordu.aynı zamanda buna davet yolu siteside dahildirki  o hataya düşülmesin,dost önceden uyarandır.
Rabbımde şahitki amacım kardeşane bir uyarıdan ibarettir,hiçbir siteyi kötüleme gibi bir amacımız olamaz,kaldıkı o sitelerin müdavimi olan kardeşlerimiz iyi niyet ve kardeşlik anlayışını benimseyenlerdir.konuyu iyi anlıyalım mesele bu güzellikleri kimsenin kendi nefsi hisleri için kullanmamasıdır.
siteler üyeleriyle vardır,ihlas ve kardeşlik ile gönüllere kök salarlar....
siteler sahipleriyle değil içerik ve anlayışlarıyla tartılır ve biçilir.dışı imani içi nefsani olanların şerrinden Rabime sığınıyoruz.elbettte niyet okuyucusu değiliz ama her sarık takanada  arkasındada uydum imama diyecek kadarda saf değiliz inş.

selam ve dua ile

*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 138

« Yanıtla #15 : 04 Haziran 2007, 19:14:46 »

ÖNCELİKLE REİS KARDEŞİMDEN ALLAH RAZI OLSUN AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI AMA BEN ZAZA KARDEŞİN DEİKLERİNE HİÇ ANLAM VEREMEDİM BURDA KASTEDİLEN CEMAATIDA ANLAMADIM KARDEŞİM BAK BİR KİŞİYE YADA ÖZELLİKLE CEMAATA KARŞI KONUŞURKEN LÜNTFEN BİRAZ DAHA DIKAKTLİ KONUŞALIM

VE BURDA GENEL DEDİM DİYORSUN BEN BUNA PEK İNANMIYORUM
VE ŞUNU UNUTMA İSLAMİ CEMAAT BÖYLE ŞEYLERE İÇİNDE İSLAMİ BİR CEMAAT RUHUNA TERS OLAN İSLAM KARDEŞLİĞİ RUHUNA TERS ŞEYLERE ASLA İZİN VERMEZZ HATALAR CEMAATA DEĞİL ŞAHISLARA AİTTİR BUNU UNUTMA

ÖYLE BİR KONUŞUYORSUNKİ SANKİ KENDİ GÖZLERİNLE GÖRMÜŞSÜN CEMAATIN BUNLARA PİRİM VERDİĞİNİ VE YAHYA ABİMİZ GENEL OLARAK KONUYU ELE ALMIŞ  KONUYU BAŞKA YERLERE ÇEKMENİN ANLAMI YOK BENCE

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini görecekler
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #16 : 04 Haziran 2007, 19:58:56 »

sa kardeşlerim,galiba konu farklı mecralara kayıyor.konumuz cemaatler değil,konu siteler ve sanal alemdir.yukarda  gerekli izahatı yapmışız.
ama amaç üzüm değil bağcıyı düvmekse yok bunada müsade etmeyiz inş.
cemaatler hata yapabilir veya eleştirilebilir o ayrı mesele,bizim meramımız ise  o şemsiyenin gülgesinden istifade edipte kardeşini göneşin sıcaklığına bırakanlar ve kardeşlik edebiyatıyla gülgedeyken sıcağa dayanmanın faziletini anlatanlardır.işte bu çerçevede sanal alemi sorgulamaya çalışmıştık...

Ahmedfurkan
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 94

« Yanıtla #17 : 04 Haziran 2007, 21:27:28 »

Kardeşlrim,öyle şeyler yazılmış ki,insanın tüm sitelerden hemen uzaklaşası geliyor.
insan ancak kendisini kandırabilir.
başkasını asla.

Ey gökleri ve yeri yaratan. Dünyada da ahirette de Mevlam, yardımcım Sensin.
Müslüman olarak canımı al ve beni salihler(iyi insanlar) zümresine dahil et.

Hz.Yusuf'un (AS) Duası - Yusuf 101
BERZAH
üѕтα∂

BENİ KURŞUNLARIN GİTTİĞİ YERDE ARA ANNE

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 44

« Yanıtla #18 : 04 Haziran 2007, 23:53:34 »

Kardeşlerim kusura bakmayın, hiç bir cemaat böyle basit perdeler arkasından kimseye emir vermez. Zaten adı üstünde "sanal alem" bu perdenin arkasından cemaatlerini yürütmek isteyenler herhalde basit bir sanal aleme kapılmışlardır. O yüzden kimseyi karalamanın anlamı yok, kardeşlerimin dediği gibi yalnış yapılır, hatalar vardır bu kişinin hatasıdır cemaatlere mal etmeyelim.

Serden Geçti
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 108

« Yanıtla #19 : 05 Haziran 2007, 18:43:09 »

ama sanal alem dediğimiz bu ortamlarda, hizbullah ismini kulanan çok site var. ya cemaatın kurumlarının eserlerini, ya kitaplarını , yada dergilerini ,siteye koyarak sanki o cemaatın sitesiymiş lanse ediliyor.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: