Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« : 31 Mayıs 2007, 16:17:28 » |
|
 |
|
 |
 |
S.A Değerli kardeşlerimUzun zamandır islami olan sitelerde geziyorum ve siz değerli kardeşler gibi katılımda bulunmaya çalışıyorum.Tabiki bundaki amaç güzelliklerden istifade etmek ve varsa bizdekileride paylaşmak.
şu zaman içerisinde sanal alemdede kendimce bir dersler çıkardım. site ismi ve şahıs isimlerine girmeden doğru bildiğm şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum,tabi ön yargıdan uzak ve objektiflik çerçevesinde olmalıki hakkaniyetten kopmayıp kimsenin hakkınıda almayalım.
öncelikle bazı sitelerde son zamanlarda gün yüzüne çıkan bazı olaylar,amaçların islami olmaktan çok,nefsi olduğu hissini bende uyandırdı. şunu hiç bir zaman unutmamalı ve bir müslüman olarak uyanık olmalıyızki bazı kimseler islamı kullanarak isim ve nam peşindeler,nefsi arzu ve isteklerini islam örtüsü ile kılıflandıranlar bunu gizleyebileceklerini sanıyorlar ama amaç rızai lillah olmadığı için bir yerlerde muhakkak yanlış yapıyorlar. kimi site sahipleri veya yöneticileri,sanal alemin perdesi altında islam,ALLAH,kuran der ve kendilerini olgun mütevazi halis muhlis ve islamı yaşayan ve dert edinen olarak güsterebiliyor ve bir çoğumuzda buna kanıyoruz,öyleya kötü zan etmek günahtır,onun için hep iyiyi düşünerekten onların gerçek niyetlerini anlamıyoruz.Ama siz birde onların sitesinde onların hoşuna gitmeyen veya tevhidi bir uyarıyı gösterdiğiniz zaman hemen tepkilerinin değiştiğini ve size bakış açılarının değiştiğini hissedersiniz.dikkat edin gayri islami veya gayri ahlaki bir konudan bahs etmiyorum, nefislerinin hoşuna gitmeyen bir konu olduğu zaman veya eleştirildikleri zaman. halbuki hep şu söylenir,yanlış yaptığımız zaman bizi doğrultan ferdlere ihtiyaç vardır,hz ömerin misali hatırlatılır,seni kılıcımızla düzeltiriz ya ömer diyen sahabilerden bahs edilir. A sitesine gidiyorsun bakıyorsunki herşey islami görüküyor ama ne yazıkki başka bir islami sitenin ismini yazdığın zaman bakıyorsunki hemen siliniyor,eeeeee hani kardeştik ve hayrda yardımlaşma vardı,niye bırakmıyorsun dediğin zaman,başkasını reklamını yapmak doğru değil derler,yalan külliyen yalan,onlar aman elemanlarımız oraya kaymasın,ya oraya giderlerse bize gelmeseler..vb düşünceleri taşıyorlar.Demekki rızai lillah yok o işte,ihlas yok ,islam anlayışı yok onlarda.. onlar islamdan yiyenlerdir,islam deyip birilerinin kalbine ne kadar güzel müslümanlardır anlayışıyla hareket eden ,dini kendi amaçları için kullanan ama bundan bi haber olan kişilerdir. nerde dayanışma ve ensar muhacir kardeşliği,küfür siteleri bile birbirlerini tavsiye edip sırf yeterki insanları ne kadar dinden uzaklaştırsak kardır mantığıyla birbirlerine sahip çıkarken,bizler nerdeyse falan siteyi ve oraya masumane temiz niyetleriyle giden kişileri farklı şeylerle itham edeceğiz. bizdeyken iyi ama bizden ayrıldı kötü zihniyeti yazık yazık...... kimi sitedeki elemanları kapma yarışında,amaç ilminden faydalanmak değil sadece ve sadece sitesinin reklamını yapmak mesaj sayısını yüksek güstermektir. acırım onlaraki bu şekilde yapmakla zafer kazandığını zanedip,hatalarını görmeyenlere.. sorarım onlara kasap dükkanında etmi çalıyorsunuz,bırakında herkes nasibince islam için birşeyler yapsın,buralara gelen temiz yürekli mümin kardeşleri nefsi istekleriniz için değil ,islama hizmet için yönlendirin. fiskos grubu öretmeyin,bu iyi bu kötü deyip siteleri dolaşıp beyin bulandırmayın.
kardeşler hiç bir zaman doğru bildiğimiz şeyleri yazmaktan çekinmeyelim,kim olursa olsun yanlış yola girdiği zaman güzellikle hakikatı dile getirelim,yönetici olsun mod olsun hiç fark etmez.tabiki bunun bir usulü olacak,niyet yapıcı olacak,bozguncu ve bozucular zaten kendini belli ederler o zamanda onlara gerekli tavırda olcaktır.
benim meramım ve öfkem,sitelerin yöneticilerinin islamı bir araç olarak kullanmalarıdır,amaçlarınıda islam kılıfı altında gizlemeleridir.
vaktinizi alıyorum ama size bir şey daha söylemek istiyorum,siteler aynen islami gruplar ve cemaatler gibidir.hepsi islamdan vahdet bahsederler ama hiç bir islami grup vahdeti doğru manasında uygulamıyor,hepsi ben ben ben anlayışını içine sindirmiş,en iyi benim hakk olan benim gittiğim yoldur anlayışındadır.Agrup Bgrubunu eleştirir,birbirlerini islami olmamakla itham ediyorlar.ama söze gelincede islam ve vahdet edebiyatını paylaşıyorlar. biz sanal alemde bile birbirimizi çekemezsek,kardeş bilip bağrımıza basmasak,vahdeti içimize sindiremezsek,birbirimizin başarıları ile gurur duymasak iftiğar etmezsek,hayr yarışına girmesek...........gerçek alemde hiç yapamayız.mümin müminin aynasıdır,işte sanal alemde bizim tablomuzun aynasıdır.
sevgili emrullah kardeşim bu sitenin yöneticisisiniz,inşa ALLAH hep bu gidişle devam edersiniz,şayet olurda Rabbim korusun bu hataya sitede rastlarsak emin olunki bu süylediklerimizi sizede iletiriz. Davet yolu şu an çok güzel bir çizgidedir,Rabbim daim etsin,bu anlayışla gittiği müddetçede hiç bir zaman yıkılmayacaktır inşaALLAH.
hakkınızı helal edin kardeşlerim.
selam ve dua ile |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2007, 18:05:16 Gönderen: yahya abbas müsavi »
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2007, 19:16:11 » |
|
 |
|
 |
 |
aydınlatıcı yorumlarınız için Rabbim sizden razı olsun kardeşlerim,gayet güzel bir şekilde dile getirmişsiniz.
selam ve dua ile. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
кıяıℓ кαℓєм
σиυя üуєѕι

çєкмєктєи ѕıкıℓмα∂ıgıм єи güzєℓ ∂єя∂ιмѕιи,
Üye ID: 48
|
 |
« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2007, 20:02:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
кıяıк кαℓєм çєкмєктєи ѕıкıℓмα∂ıgıм єи güzєℓ ∂єя∂ιмѕιи,
|
|
|
|
|
ebu_zer
σиυя üуєѕι

Üye ID: 32
|
 |
« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2007, 22:30:10 » |
|
 |
|
 |
 |
İçinde hiçbir ferde karşı nankörlük bulunmayan güzel muamele karşılıklı yardımlaşma sevgi ve yüksek muhabbet bağlan üzerine kurulan tek topluluk İslâmî cemaatlardır Onlar Kuranın kendilerini vasıflandırdığı gibidirler Bunların arkasından gelenler şöyle derler Ey Rabbüniz bizi ve iman ile daha önden bizi geçmiş olan kardeşlerimizi yargıla. İman etmiş olanlara kalblerimizde bir kin bırakma ey Rabbimiz şüphesiz ki sen çok esirgeyicisin ve çok merhametlisin Adavet dallarını yükseltip etrafa yayınca îmanın tâze dallarını kırıp gider Merhamet ve emniyet duygularını soldurur
Muhakkak ki kin kalb için öldürücü bir hastalıktır Yarık bir kabdan bir sıvının akıp gitmesi gibi hain bir kalpten de îman çekip gider
rabbim senden razı olsun yahya abbas musavi abim yüregine kalemine sağlık selametle |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
 DÜŞMANLARIM BANA NE YAPABİLİR HAPSEDİLMEM HALVET SÜRGÜN EDİLMEM SEYAHAT ÖLDÜRÜLMEM ŞEHADETTİR.... Şeyhülislam İbn-i Teymiyye...
|
|
|
|
|
|
|
Kanrevan
üѕтα∂

evımden,işimden,şirin,bebegimde...
Üye ID: 15
|
 |
« Yanıtla #9 : 01 Haziran 2007, 12:26:02 » |
|
 |
|
 |
 |
öncelıkle ALLAH razı olsun abım yuregıne saglık
bızler şunu asla unutmamalıyız kı sanalda olsa gercketede olsa bırgun elbet hesab gunu gelecek ve yasadıgımız herseyın hesabını verecegız yaptıgmız herseyın hesabı sorulacaktır
bu durumda ben bu tarz işlere girişenlere sunu soylemek ısterımkı bu tarz insanlar sadece kendılerını kandırılar yani bellı bır toplulugu yada islamı kullanarak insanlar arasında iisim olmaya calısanlar sadece yansıttıkları kişilikle o topluluk içinde yer edınırler hal böyle iken sadece kendilerini, kandirmıs olurlar yani belkı sitelerde insanlar bunları farklı tanır onlara saygı duyar ama asıl saygı duyulan kişi o değil onun oynadıgı kişiliktir ki bu tarz davranan insanların ruhsal olarak mutlaka problemleride vardır
bu tarz kişiler kendileriyle barışık olmayan ve doğru yolu bulamayanlardır bunlar HAKKI dille tastık edıp yüreginde yasayamayanlardır
BAKARA süresinde bunlardan bahsediliyor ya :''
İnsanlardan, inanmadıkları halde, "ALLAH'a ve ahiret gününe inandık" diyenler de vardır. (
Bunlar ALLAH'ı ve mü'minleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir(9)
İman edenlerle karşılaştıkları zaman, "İnandık" derler. Fakat şeytanlarıyla (münafık dostlarıyla) yalnız kaldıkları zaman, "Şüphesiz, biz sizinle beraberiz. Biz ancak onlarla alay ediyoruz" derler. (14)
Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler. (18)
Onlar, ahireti verip dünya hayatını satın alan kimselerdir. Artık bunlardan azap hiç hafifletilmez. Onlara yardım da edilmez. (86)
RABBIM bizleri bu durumlara düşmekten ve böyle insanlardan korusun |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
 can dedim canan dedi dost dedım dostum dedı kal dedım kalmam dedı yar dedım yaren dedı sev dedım sevmem dedı gul dedım gulmem dedı sözünde bir dertli türkü gözlerinde hüzün bir dost geldi gurbet elden özünde özünnnnnnnnnnnnn
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2007, 17:25:49 » |
|
 |
|
 |
 |
Öncelikle ve en başta şahsım olmak üzere inşALLAH hepimiz kendimizce bir pay çıkartırız ..
ALLAH razı olsun Müsavi abi.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2007, 17:38:11 Gönderen: Emrullah Can »
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2007, 14:59:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #16 : 04 Haziran 2007, 19:58:56 » |
|
 |
|
 |
 |
sa kardeşlerim,galiba konu farklı mecralara kayıyor.konumuz cemaatler değil,konu siteler ve sanal alemdir.yukarda gerekli izahatı yapmışız. ama amaç üzüm değil bağcıyı düvmekse yok bunada müsade etmeyiz inş. cemaatler hata yapabilir veya eleştirilebilir o ayrı mesele,bizim meramımız ise o şemsiyenin gülgesinden istifade edipte kardeşini göneşin sıcaklığına bırakanlar ve kardeşlik edebiyatıyla gülgedeyken sıcağa dayanmanın faziletini anlatanlardır.işte bu çerçevede sanal alemi sorgulamaya çalışmıştık... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|