|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« Yanıtla #1 : 19 Temmuz 2011, 10:20:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #3 : 19 Temmuz 2011, 15:17:03 » |
|
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
DiRiLiŞ
мιя üує

Derin yürek, derin Aşk ve derin İnsan..
Üye ID: 4853
 |
« Yanıtla #4 : 19 Temmuz 2011, 22:15:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
Madem ölüm tek bir defa gelecek,
O da neden ALLAH için olmasın ..
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #6 : 20 Temmuz 2011, 17:55:32 » |
|
 |
|
 |
 |
 Rabbim sendende razı olsun kardeşim....
iyi yönleri biraz açalım kardeşim,bununla neyi kast ediyorsunuz(sadece müzakere ediyoruz ve konu özerinde hasbihal ediyoruz)mesela hep efendimizin,şefkatli,merhametli,yumuşak huyluluğundanmı bahsedelim?hayvan sevgisi,insan sevgisi,sabırlı olması ve affedici oluşundanmı bahsedelim,büyle yaparak dine tam manasıyla hizmet etmişmi oluruz?dini yarım anlatırsak,dini yarım yaşamış olmazmıyız?hep kuzu ve mülayim meselelerdenmi bahsedelim?gelecek nesiller hep büyle cicili yönlerlemi büyüsünler? peki biz bu yönlerle ele aldık diyelim,zalimler,hainler,kafirler,din düşmanları,münafıkları nereye koyacağız,onları işlemeyelimi,görmeyelimmi,tanımayalımmı,bilmeyelimmi.....onların,hilelerini,tuzaklarını,komplololarını nasıl ve kimden öğreneceğiz? madem öyle,efendimizin hayatındaki diğer bölümleri nereye koyalım?ne zülmeder nede zülme tahammül eder,islam düşmanlarının azılılarına karşı olan sert tutumunu ne yapalım,münafıklara ,hainlere olan davranışlarını nasıl tahlil edelim?mesela esir şair ebu izzeti efendimiz esir olduğu halde öldürtmüştür,bunun hikmetini araştırmayalımmı?
kısacası iyi ve güzel yön derken bundaki kastınız nedir kardeşim?
vesilenizle biraz beyin jimnastiği yapalım,zaten forumun amacıda bu değilmi? düşmanlarımızıda biliriz demişsiniz?nerden biliyorsunuz?nasıl öğrendiniz?durduk yerde öğrenmediğinize göre buna vesile olan bir durum olmalı?araştırmadıysanız veya gördüğünüz her yerde başınızı çevirip silinmesini istediğinize göre,bu düşmanları ne şekilde öğrendiniz?yada bunları geçelim,münafıkları nasıl öğreniyorsunuz,onlar dikkatle ve titizlikle ele alınmalıdır,buda inceleme ile olur,incelemeden nasıl bu münafıkları öğreneceksiniz?kısacası silmekle ne kazandınız vene kaybediyorsunzu bunu yazarsanız sevinirim..
değerli kardeşim,asla yanlış anlama,biz kardeşiz,niyetimde asla seni rencide etmek değildir,ama merak ediyorum,bizim gençlerimiz kardeşlerimiz,güzel yönlere dalarak zalimlerin çirkinliklerini nasıl farkediyorlar?
selam ve dua ile.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2011, 18:16:44 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi »
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #7 : 20 Temmuz 2011, 18:26:05 » |
|
 |
|
 |
 |
bu arada kardeşim şunuda ekleyeyim,biliyorsunki cihad ve mücadele etmek için ,düşmanını iyi tanıman lazım.öyleyse bu konuların silinmesini değil,verilmesini istemen lazım,öyleki kardeşlerin zalimleri tanısın,tanısınki zalimlerin yaptıklarını bilsin ve ona göre tedbirini alsın. eğer hassasiyetini bu yönde kullanırsan bence daha güzel olur.Bırak bu konuları okuyan dostlar sevinsin,düşmanlar çatlasın,çatlasınki müslümanların onların niyetininin ne olduğunu bildiklerini anlasın.yani sayamayacağım kadar faydaları vardır. eğer halen fikrinde ısrarlıysan,buyur sabırla gerekçelerini okumaya hazırım.burada biz kardeşlerine nedenlerini yaz,eğer haklıysan seni dinleriz ve ısrar etmeyiz yok eğer yanılıyorsan,ondan sonrasıda sana kalmış. ve lütfen,istediğini yaz,yazki davetyolu asıl amacı olan davetçi kişiliğimizle yüzleşmemizi sağlasın.yazki yaza yaza hatalarımızı ve doğrularımızın farkına varalım.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|