Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SEYYİT KUTUB UN ÖLÜMÜ KARŞILAYIŞI  (Okunma Sayısı 266 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 30

« : 15 Eylül 2011, 20:30:37 »

KORKU VE ÖLÜM
“Artık ölümden korkmuyorum; şu anda gelse bile!” Çünkü dünya hayatından alacağımı aldım; vereceğimi de -İnşaallah- verdim sayılırım. Bazen hayattan almak ve vermek işlemi arasındaki farkı zor görürüz. Çünkü ruh âleminde ikisinin de delalet ettiği şey birdir.
Bununla başkalarının bana dünya adına bir şeyler verdiklerini vurgulamak istemiyorum. Çünkü başkalarının bana verdiklerinde duyduğum sevinç, benim onlara verdiğimden az değildir!
Artık ölümden korkmuyorum; şu anda gelse bile! Gücümün yetebileceği kadarıyla, ne yapmam gerektiğini bilerek yaptım. Belki daha çok yapmak istediğim şeyler var. Umarım ALLAH ömrümü bereketlendirir.
Ama bunları yazamazsam dahi, gönlümü hasret kuruntuları kemirip bitirmeyecek. Ben öldükten sonra da, başkaları inandığım davayı yeryüzünde devam ettirmeye çalışacaklardır.
ALLAH bu davayı ölüme terk etmeyecektir.
Artık ölümden korkmuyorum; şu anda gelse bile!
Hayırlı bir insan olmaya, gücümün yettiğince çabaladım. Sonucu ALLAH’a bırakıyor, O’nun affına ve rahmetine sığınıyorum.
O’nun vereceği cezaya da razıyım. Çünkü O’nun vereceği her ceza, adaletin bizzat kendisidir. Bundan dolayı içimde herhangi bir huzursuzluk duymuyorum.
Zaten amellerimin sonuçlarına katlanmaya iman etmişim!
Hatalarımın kıyamet günü hesabını vermek, beni asla su-i zanna sevketmiyor.

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 15 Eylül 2011, 20:32:02 »

Bu paylaşımı bir sitede gördüm,açıkçası bunun kaynağı sağlammı değilmi,söz şehide aitmi değilmi onu bilemiyorum,çünkü alıntının kaynağı belirtilmemişti.Lakin bu söz çok hoşuma gitti paylaşayım dedim..

selametle..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
gulab
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 7750

« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2011, 11:39:37 »

namazı bir tevhid eylemi olarak gören bir insan bunlarıda söyler bence...gerçekten güzel bir söz...

BİR NOKTA KADAR MENFAAT İÇİN VİRGÜL KADAR BOYUN EĞMe...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: