Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ŞEHİDLERE ÖZLEM...  (Okunma Sayısı 2808 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 30

« : 03 Haziran 2010, 19:11:40 »

ŞEHİDLERE ÖZLEM...

Ağ bu gemide olup,alnımdan vurulsaydım
Kana bulanmış yüzle,yerlere uzansaydım
Şehadeti koklayıp,şehidlerle uçsaydım
Şeyh ahmed yasin gibi ,paramparça olsaydım

Rantisi gülümseyip beni kucaklasaydı
Bütün şehidler gelip,hasretle sarılsaydı
Hoş geldin yahya sesi,semada duyulsaydı
Efendimiz şefkatle başımı okşasaydı

Nasib olmaz herkese büyle güzel şehadet
Ey müslüman üzülme,şehadettir saadet
Kanınızla gazzede,yeşerecek adalet
Sabret mescidi aksa,bitecek bu esaret

İbrahim ,Çetin,Necdet,ümmetin iftiğarı
Cengizler ve Fahrimiz,şehadet aşıkları
Furkan Cevdet Ali Haydar,yıkacak calutları
Hayberi unutmayın israiloğulları

Aksanın feryadları,birleştirdi  ümmeti
Tek vucud olmalıyız,sağlayalım vahdeti
Ey müslüman silkelen,at artık bu zilleti
Bilelimki direniş getirecek izzeti

Keşke gemide olup bin canımı verseydim
Diyarbakırdan kalkıp,bu kervana girseydim
Ali Haydar gibi eve,kefenimle gelseydim
Şehadet tacı giyip,şehidlerle gitseydim

Dua edin yahyaya  yatağında ölmesin    
Rabbinin huzuruna,utanç ile gitmesin
Şehadet özlemimiz,hiçbir zaman bitmesin
Mal makam dünya hırsı,kalbimize girmesin

06.03.2010  perşembe...saat 19.07.....
yahya abbas müsavi

Marmara gemisinde zalim israil korsanları tarafındn şehid edilen kardeşlerime ithaftır....

« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 19:35:12 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 702

« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2010, 07:21:57 »

kurban olayım senin ALLAH ına yahya abim.

inşALLAH bu özleminiz hiç bitmez. ve inşALLAH o şehadetin lezzetine varanlardan olursunuz.

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
ey_acı_senı_unutmadık
σиυя üуєѕι

şüphesiz en doğru söz ALLAHın kıtabıdır

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2090

« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2010, 09:33:08 »

yayya  abbas musavi kardeşim   ALLAH  seni ve bizleri ALLAH yolunda   infak içinde  canımızı alsın    ve  dua  içerekli yazına amın diyorum  abelerimizin  şehadeti kutlu olsun  selametle kokom

kur,an kardeşliği salih bir ameldir
     ümmet olmanın fidesi kur,an kardeşliğidir
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #3 : 04 Haziran 2010, 10:31:08 »

kurban olayım senin ALLAH ına yahya abim.

inşALLAH bu özleminiz hiç bitmez. ve inşALLAH o şehadetin lezzetine varanlardan olursunuz.
duana canu gönülden amin diyorum kardeşim.....
Rabbim sizden razı olsun ve şahidlerle haşreylesin cümlemizi...

yayya  abbas musavi kardeşim   ALLAH  seni ve bizleri ALLAH yolunda   infak içinde  canımızı alsın    ve  dua  içerekli yazına amın diyorum  abelerimizin  şehadeti kutlu olsun  selametle kokom

ALLAHcc sizden razı olsun kardeşim....

selametle kekocan...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1112

« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2010, 20:28:41 »

ALLAH seni abdullah bin caşha komşu etsin emi, ebu ömeride sana Smiley

"Ey islam davetçileri: Ölüm tutkunu olunuz ki size hayat bağışlansın... Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nafileler sakın sizi aldatmasın !"                                             ŞEHİD ABDULLAH AZZAM

http://www.yurtfm.net/pencere/player.php
http://www.hikmetfm.net/pencere/player.php
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #5 : 04 Haziran 2010, 20:54:42 »

ALLAH seni abdullah bin caşha komşu etsin emi, ebu ömeride sana Smiley

Rabbim duanı gerçekleştirsin ve senide ebu ömere komşu eylesin kardeşim...
komşu komşu takılırız inşaALLAH...

Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1112

« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2010, 21:48:02 »

biz bi kaç gündür ebu ömer abi ile takılıyoruz, o meydan senin bu meydan benim:)

"Ey islam davetçileri: Ölüm tutkunu olunuz ki size hayat bağışlansın... Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nafileler sakın sizi aldatmasın !"                                             ŞEHİD ABDULLAH AZZAM

http://www.yurtfm.net/pencere/player.php
http://www.hikmetfm.net/pencere/player.php
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 702

« Yanıtla #7 : 05 Haziran 2010, 07:19:59 »

biz bi kaç gündür ebu ömer abi ile takılıyoruz, o meydan senin bu meydan benim:)

Rabbim birlikteliği daim kılsın ahi.Hepinizden razı olsun.

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #8 : 05 Haziran 2010, 10:40:10 »

sonunda bu mübarek şehidler buluşmanıza vesile oldu demek....şehidlerin kanı berekettir,bir hayra vesile oldular ve bu iki kardeşimizi bu şehidler buluşturdu....

umuyorum güzel vakitler geçirmişsiniz kardeşlerim...
selametle..

Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 4

« Yanıtla #9 : 05 Haziran 2010, 15:25:58 »

Aksanın feryadları,birleştirdi  ümmeti

Yüreğindeki özlemi, kutlu bir vuslatla nasiblendirir inş Rabbim.... ALLAH razı olsun abim, bizimde yüreğimize ses oldun... ve bütün dualara gönülden amin;)

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
DiRiLiŞ
мιя üує

Derin yürek, derin Aşk ve derin İnsan..

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4853

« Yanıtla #10 : 05 Haziran 2010, 19:13:04 »

Tüm bu yaşananlar yüreklerde derin bir yara-sevinç açmış ve kalemlere kadar taşmıştır /taşar..
Hissiyatınıza kuvvet. MaşaALlah güzel dile getirilmiş..
Şehitlerle birlikte şehadete büyük özlem okunuyor kelamlarda..
Dualarınıza aminlerce amin inş.

Koca bir EyvaAllah kaleminize ..

Madem ölüm tek bir defa gelecek,

O da neden ALLAH için olmasın ..
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2010, 14:53:22 »

Aksanın feryadları,birleştirdi  ümmeti

Yüreğindeki özlemi, kutlu bir vuslatla nasiblendirir inş Rabbim.... ALLAH razı olsun abim, bizimde yüreğimize ses oldun... ve bütün dualara gönülden amin;)

Rabbim sendende razı olsun kekocan....

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2010, 16:15:46 »

Tüm bu yaşananlar yüreklerde derin bir yara-sevinç açmış ve kalemlere kadar taşmıştır /taşar..
Hissiyatınıza kuvvet. MaşaALlah güzel dile getirilmiş..
Şehitlerle birlikte şehadete büyük özlem okunuyor kelamlarda..
Dualarınıza aminlerce amin inş.

Koca bir EyvaAllah kaleminize ..

ALLAHcc razı olsun kardeşim...

selametle..
[/quote]

ŞEHİD RANTİSİ
тє¢яüвєℓι üує
**

Ey Şehadet! Kurtuluş ve âzâdelik Sendedir...

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4862

« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2010, 16:47:44 »

Şiire başlamadan fon olarak "şehadete susamışım" parçasını açtım.. Fonla beraber okudum,güzel oldu , kelama kuvvet.

ALLAH isteyen herkese şehadeti nasip eylesin; ama bizim, İslam'ın ihlaslı ve takva sahibi gençlerine ihtiyacı var..

Filistin ve diğer coğrafyalar , yanı "Hak" , yani "İslam" özgür olana dek Şehid Renginde yaşayalım inşALLAH...

Bir bakarsınız , yatagınızda ölseniz bile şehid sevabına nail olursunuz.. (inşALLAH) Smiley

Samimi, yalın bir şiirdi.

Muhabbetle..

Kalplerinizi ve vicdanınızı canlandırınız!
Şayet kalpler kalmadı ise,
Vatanların pazarlığı,
Büyük günahlardan dahi büyüktür.
Bir dönüp bakın!
Gazze çocuklarına
İşiteceksiniz ki,
Karanlığın rahminden sabah doğuyor...

(ŞEHiD ABDULAZİZ RANTİSİ)
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #14 : 08 Haziran 2010, 11:30:52 »

ALLAHcc sizden razı olsun kardeşim...

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #15 : 12 Haziran 2010, 10:20:10 »

ŞEHİDİN BAŞKA BİR FOTOSU....

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #16 : 12 Haziran 2010, 11:09:44 »

Şehit Bengi ailesinin gururuydu
Yıllardır terör devleti İsrail ablukası ve zulmü altında inleyen Filistin'e insani yardım götüren özgürlük filosunda şehid olan her bir yiğit, artlarında onlarca yetim çocuk bıraktı.

Tek amaçları masum ve mazlum Gazzelilere ilaç ve gıda götürmek olan özgürlük aşıklarından Diyarbakırlı Ali Haydar Bengi 31 Mayıs şafağında Siyonist kurşunlarla şehadet şerbetini içerek Rabbine kavuştu. Arkasında 4 yetim ve acılı ama şerefli bir eş bırakan Ali Haydar Bengi'nin bütün hayatı boyunca şerefli ve izzetli bir yaşam sürdüğü ortaya çıktı. Diyarbakır'da Vakit'e konuşan şehidin ailesi ve yakınları Ali Haydar Bengi'yi anlattı.

Kemal Gümüş...
EN BÜYÜK ARZUSUNA KAVUŞTU
Mehanur (15), Semanur (10), Senanur (10) ve Muhammed Mustafa'nın (5) babası olan şehid Ali Haydar, Türkiye'ye döndükten sonra, aldığı eğitim ve sahip olduğu sahih İslamî anlayış ile edindiği ve sürekli dillendirdiği “Gayemiz ALLAH, Önderimiz Resulullah, Düsturumuz Kur'an, Yolumuz Cihad, ALLAH Yolunda Ölmek En Büyük Arzumuz” ilkeleri doğrultusunda yaşadı ve en büyük arzusu olan şehadet makamına kavuştu. Selahaddin-i Eyyubi döneminden sonra, Kudüs'ün kurtuluşu için canını veren Diyarbakır'ın ilk Kürt şehidi olan Ali Haydar Bengi, başkanı olduğu Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) çatısı altında, İslam'ın Ehli Sünnet vel Cemaat çizgisinde doğru anlaşılması ve yaşanması için davet ve irşad çalışmalarında bulundu.

Geçen Ramazan ayında gittiği umrede yaptığı dualarda, Rabbinden Gazze ve Kudüs için şehadeti dileyen ve yardım filosuna katılmadan önce rüyasında şehid olacağını gören şehid Ali Haydar, güzel ahlakı ve yaşantısıyla herkes tarafından sevilen Diyarbakır'ın kanaat önderlerindendi.

CEMİLE ANNE: ALLAH İSRAİL'İ HELAK ETSİN
Şehidin annesi Cemile Hanım ise İsrail'e lanet yağdırarak oğluyla gurur duyduğunu anlattı. Siyonist İsrail'in silahsız insanları katletmesinin hesabının mutlaka sorulması gerektiğini vurgulayan gözü yaşlı Cemile anne, “Oğlumu şehid ettiler. ALLAH ona bu mükafatı verdi. Ancak beni göndersinler, ben de göğsüme bomba bağlar, o kafirlerle savaşırım. Benim oğlum cennete gitti, onlar ise cehenneme gidecek. Ali Haydar bir gün olsun beni kırmadı. Ömrü Kur'an okumakla geçti. Sürekli koşturuyordu. ALLAH İsrail'i helak etsin” diye konuştu..

SANİYE HANIM: EŞİ OLDUĞUM İÇİN GURURLUYUM
Şehid Ali Haydar'ın eşi Saniye Hanım da Ali Haydar'ın her zaman şehadeti arzuladığını kaydetti. “Şehidin eşi olduğum için çok gururluyum” diyen Saniye Hanım, “Eşim her zaman şehid olmayı arzuluyordu ve ona kavuştu” dedi. Ali Haydar'ın çok iyi bir eş ve baba olduğunu kaydeden Saniye Hanım, “Bir gün olsun kalbimi kırmadı. Hiçbir şekilde beni incitmezdi. Bana ve çocuklarına çok iyi davranırdı. Çocuklarını çok severdi ve ‘Çocuklarımı sevmeyeni ben de sevmem' derdi. Sürekli hizmetle uğraştığı için bazen ona sitem ederdim. ‘Bizi ihmal ediyorsun' derdim. O da bana ‘Evet, haklısın. Sizi ihmal ediyorum ama unutma ki ALLAH size de mükafatını verecek' derdi. Geçen sene bana ‘Sen hak ediyorsun, senden memnunum. Seni umreye götüreceğim' dedi ve götürdü” şeklinde konuştu.

“SABRIMIZ SİYONİSTLERİN KALBİNE KORKU OLSUN”
Özgürlük Filosu'nda şehid olan diğer şehid eşlerine seslenen Saniye Hanım şunları söyledi: “Şehid eşlerine, annelerine ve evlatlarına sesleniyorum! Eşlerimiz ALLAH için şehid oldular. Bir trafik kazasında da ölebilirlerdi. Ama onlar ALLAH için ölmeyi seçtiler. Onlara saygı duyup onlarla gurur duymalıyız. Şehadetle Rablerine kavuştukları için onlara üzülmeyin. Bizim metanetimiz ve sabrımız ALLAH düşmanlarının kalbine korku olsun.”
Ortaokulda, medresede ve El Ezher'de şehidle birlikte olan dava arkadaşı Ömer Aytaş da Ali Haydar Bengi'nin sohbetler verdiğini belirterek şunları anlattı: “Geceleri az uyur, çok az yemek yer, gece namazına kalkabilmek için dar ve rahat olmayan yerlerde uyumayı tercih ederdi. İlmi ve ilim ehlini severdi. Bu sebeple okul bittikten sonra Ezher Üniversitesi'ne kaydını yaptırmıştı. Ezher mezunu olmanın ona yüklediği sorumluluğu hissetmiş ve ona layık olabilmek için çaba göstermişti.”

20 YIL ÖNCE SİYONİST VAHŞETİNİ ANLATIRDI, ŞİMDİ DE KANIYLA ANLATTI
Şehid Ali Haydar Bengi'nin 1990 yılında ilk kez sohbete katılan bir gence fotoğraflarla Siyonist vahşeti anlattığını belirten Aytaş, “O gün Yahudilerin Filistinli Müslüman kardeşlerimizi nasıl şehid ettiğini fotoğraflarla anlatmasının üzerinden 20 yıl geçtikten sonra bugün aynı Yahudiler tarafından şehid edildiğini hayret ve ibretle hatırladım. O gün Yahudi vahşetini fotoğraflarla anlatıyordu, bugün ise kendi kanıyla anlatıyor” dedi.

YARIN: SİİRTLİ ŞEHİD İBRAHİM
BİLGEN'İN EVİNDE
Abdulaziz: Şehadeti bizim için bir düğündür
Şehid Ali Haydar'ın kardeşi Abdulaziz de ağabeyinin şehadetinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Gerekirse iki çocuğumu geride bırakır, ben de arkasından giderim” dedi.
Ağabeyinin kendisi için bir öğretmen olduğunu kaydeden Abdulaziz, “O bize her zaman hakkı tavsiye eder, her zaman doğruyu gösterirdi. Keşke o değil de biz beş kardeşi gitseydik. Çünkü onun yaptığı hizmeti hiçbirimiz yapamayız” diye konuştu. Ali Haydar'ın yokluğuna alışmakta zorlandığını, ancak şehadetiyle teselli bulduklarını ifade eden Abdulaziz şunları söyledi: “Bizi teselli eden tek şey onun şehadeti oldu. Büyüğümü kaybettim ancak şu an biz düğün yaşıyoruz. Onun şehadeti bizim için bir düğündür. O şehadetle evlendi. Şu anda iki çocuğum var. ALLAH rızası için onları geride bırakıp ağabeyimin yolundan giderim. O şehadetiyle bizi aydınlattı. ALLAH bize onun şehadetiyle öyle bir sabır verdi ki, babam-annem, bütün ailemiz çok metanetli ve ALLAH'a sığındık.”

İDİKUT: BAŞKALARININ DERDİYLE DERTLENİRDİ
Şehid Ali Haydar'ın 25 yıllık arkadaşı ve Özgürlük Filosu'na Ali Haydar'la beraber katılan Recep İdikut, “Değerli dostum ve hocamdı. Bana Arapça dersi vermişti. Kendini ilme ve hizmete adamıştı. En büyük hedefi öğrenciler yetiştirmek, onlara İslam'ı anlatmaktı” dedi. Şehid Ali Haydar'ın hiçbir zaman şahsi sıkıntılarını kimseyle paylaşmadığını ve problemlerini çevresine yansıtmadığını kaydeden İdikut, “Diyarbakırlı gençlere daha rahat hizmet edebilmek için 2005 yılında beraber AYDER'i kurduk. Ben 5 yıl derneğin başkanlığını yaptım. Daha sonra İnsani Yardım Derneği'ni kurma ihtiyacını hissettik. Ben İnsani Yardım Derneği'nin başkanlığına, şehid de AYDER'in başkanlığına geçti” şeklinde konuştu.

HANGİMİZ ŞEHİD OLURSA SELAMINI
DİYARBAKIR'A ULAŞTIRACAKTIK
Özgürlük Filosu'nda her zaman beraber olduklarını anlatan İdikut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yolculuk boyunca her zaman ‘ALLAH bizimle beraberdir. Yolculuk boyunca sabah namazları dahil bütün vakit namazlarını cemaatle kılalım. Her gece mutlaka gece namazı kılalım' diyordu. Öyle de yaptık. Son gün ise bana ‘Birbirimize söz verelim. Hangimiz şehid olursa diğeri onun selamını Diyarbakır'a ulaştıracak' dedi. Gemide bir televizyon kanalına demeç verecektim. Onunla istişare ettim. Bana özellikle, Selahaddin Eyyubi'nin torunlarının bu işe canı gönülden sarılacağını, belki Gazze'nin kurtuluşunun onlarla olacağının altını çizmemi söyledi. O gece vedalaştık. ‘Belki daha görüşemeyiz' dedi.”

LALE: O HEP
SÜNNETE SARILDI
AYDER Başkan Yardımcısı ve şehidin mesai ve 20 yıllık dava arkadaşı Ferzende Lale de “Şehid Ali Haydar Hoca, birlikte olduğumuz süre içinde yapılan bütün toplantı ve aktivitelerde zamana riayet eden, ahde vefa gösteren samimi biriydi. Dernek çalışmalarından biri olan Salı sohbetlerinde Kur'an ve Sünneti doğru anlama ve uygulama noktasına sürekli ve ısrarla vurgu yapar, doğru bir İslami anlayışın bir parçası olan Sünnetin tahrif edilmeye çalışıldığına dikkat çeker ve bunun önüne geçmek için çeşitli platformlarda çalışmalar yürütürdü. Herkesin bu tehlikenin farkına varması için Diyarbakır içinde ve dışındaki STK'larla da görüşerek bu alanda hassas olunması gerektiğini vurgulardı” dedi.
Şehidin 20 yıllık arkadaşı olarak onunla sürekli beraber olduklarını ifade eden Lale, şehid Ali Haydar'ın gündüzlerini dernek çalışmaları ve ticaretiyle geçirdiğini, geceleri ise ilmi araştırmalara ve ibadete ayırdığını söyledi.

MÜSLÜMANLARIN BİRLİĞİ İÇİN ÇOK ÇALIŞTI
Şehid Ali Haydar'ın çok çalışan ve ümmetin derdiyle dertlenen muttaki bir Müslüman olarak her zaman koşturduğuna şahit olduğunu kaydeden Lale, “Diyarbakır'da bulunan STK'ların birlik içerisinde çalışması ve vahdeti oluşturmaları amacıyla onlarla bir araya gelir, vahdetin gerekliliğine vurgu yapardı. Bu çalışmaların ciddi meyveler verdiğini, Gazze için oluşturulan Diyarbakır Gazze Girişimi'nin oluşmasında gördük. Şehadetiyle de bütün grupları tek çatı altında toplamayı başardı” dedi.

CEYHAN: LİSEDE DE ÖRNEK BİR ŞAHSİYETTİ
Derneğin gönüllü üyelerinden şehidin 20 yıllık dostu ve dava arkadaşı Sabır Ceyhan da şehid Ali Haydar'ın lise yıllarından beri İslam'a hizmet aşkıyla yaşadığını söyledi. Ali Haydar'ın okulda örnek bir öğrenci olduğunu kaydeden Ceyhan, “Şehid Ali Haydar ile birlikte İmam Hatip Lisesinde okuyorduk ve benden iki yaş büyüktü. O günden bu yana İslami çizgisinden taviz vermeyerek, yaşantısıyla şehadeti hak eden, ona layık olan biriydi. Ali Haydar kardeşimizle sabahladığım çok günler oldu, derslerinden istifade ettiğim çok oldu; bunun için mutlu ve gururluyum. Şehadetine hiç mi hiç üzgün değilim, ancak onunla daha fazla zaman geçirmediğim için çok üzgünüm” dedi.

KANIYLA BİZE ÖRNEK OLDU
Ali Haydar'ın kanıyla kendilerine örnek olduğunu ve ümmetin derdiyle dertlenmeyen, ALLAH'a hakkıyla kul olamayan herkesi utandırdığını vurgulayan Ceyhan, “Şehid Ali Haydar ancak sahabe döneminde gördüğümüz ve kitaplarda okuduğumuz hem sufi, hem zahit, hem abid, hem de mücahit biriydi. Gece namazlarını kılar, haftalık oruçlarını tutar, her gün Kur'an ve me'surat'ını okurdu. Şehid Ali, ALLAH için çalışırsak ALLAH'ın dünyamızı da imar edeceğini, bunu hayatında yaşayarak gördüğünü söylerdi. Geçen sene Ramazan umresinden dönüşünden sonra o her zaman ALLAH için yaşayan Ali Haydar hoca, ALLAH'a daha çok adanmış, ruhi yönden daha da güçlenmiş, şehadete hazır bambaşka bir Ali Haydar olarak aramıza döndü. Bu değişimi herkes tarafından fark edilen şehid, ALLAH tarafından şehadete hazırlanarak huzura alındı ve hepimize çok dersler verdi” şeklinde konuştu.

İslam'a hizmetle geçen bir ömür
Şehid Ali Haydar Bengi 1971 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Orta öğretimini Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Aynı yıllarda bölgede yaygın olan klasik medresede İslamî ilimler aldı. 1992 yılında başladığı Mısır'ın El Ezher Üniversitesi'nde İslamî Bilimler ve Arap Dili Araştırmaları Fakültesi'ni 1997 yılında başarıyla tamamladı. Üçü kız, dört çocuk babası olan şehid Ali Haydar Bengi Türkiye'ye döndükten sonra kendini İslamî hizmetlere adadı.

Şehid babası: Rabbim oğluma şehadet nasip etti, mutluyum
Ailesi, Ali Haydar Bengi'nin şehadeti ile gurur duyuyor. Devlet Demir Yolları emeklisi 68 yaşındaki Mustafa Bengi, oğlunun yokluğuna alışmakta zorlandığını, ancak şehid olduğu için ALLAH'a şükrettiğini söyledi. Duygularını anlatmakta zorlanan acılı baba, terörist İsrail'in, mutlaka yaptığı vahşetin hesabını vermesi gerektiğin kaydetti. Şehid babası, “Ben oğlumu ALLAH için şehid verdim. Oğlum gitti. Onun yokluğu yüreğimi yakıyor, ancak ALLAH için şehid oldu” dedi.

VAKİT

ankebut
υѕтα üує

Sevdam öyle bomboş değil ki..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 35

« Yanıtla #17 : 12 Haziran 2010, 11:24:59 »

ALLAH şehadetini kabul etsin.Yakınlarına teselli versin

Başım gövdemden/Etim tırnağımdan..
Kalbim, bedenimden ayrılana dek..

Alamazlar alamazlar imanımı
Perçinlemiş YARADAN!..
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« Yanıtla #18 : 12 Haziran 2010, 17:56:12 »

Rabbim razı kalsın aziz kardeşim senden.
Yüreğindeki izleri gene bize aktardın ya.Sana acıyorsam topraklar yüzüme olsun ey genç adam!Bu kavgada ilk şehadete koşan bizler olacağız inşALLAH.

Ebu muazım ALLAH seni af etsin..Yahyanın dediği gibi şehidlerin bereketi kalplerimizi hamim dost eyledi.Hamd olsun.

Nuh'un ardından.

Yeryüzünden ses geldi,
 Beni israil azdı.
selahaddinler nerede!

Herkes sinelerine vurup matem yakarken
Onlar ok oldu,mızrak oldu
Dokuz gemide dokuz can oldu.
Direnişin adını sulara
Put şehrinin kalbine
Washintonun göbeğine
Bedenlerindeki akan kanlarıyla
yazarak ümmete rehber oldu.
.

ebu ömer
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2010, 17:12:01 Gönderen: EBU ÖMER » Logged

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
hattab_72
σиυя üуєѕι

Leşkere Hüseyni

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1697

« Yanıtla #19 : 12 Haziran 2010, 19:27:22 »

http://www.davetyolu.com/forum/index.php/topic,24343.new.html#new

Aşk, görme engelli bir coşku, görmezlikten kaynaklanan bir bağdır.

Oysa sevgi, bilinçlice bir bağ; apaçık, duru bir görmenin sonucudur

Aşk genellikle içgüdüden su içer, içgüdüden kaynaklanmayan başka bütün olgular değersizdir.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: