Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rana Teyze İhsan`ını Göremeden Gitti!  (Okunma Sayısı 260 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 30

« : 28 Ocak 2012, 17:20:47 »

Rana Teyze İhsan`ını Göremeden Gitti!

Diyarbakır`dan Bayburt`a sürgün edilen oğlunu son bir defa görmek için "ya tekrar oğlumu Diyarbakır`a gönderin ya da kendisine izin verip görüşmemizi sağlayın" diyerek yetkililere seslenmesiyle gündeme gelen 77 yaşındaki kanser hastası Rana Teyze, isteğine kavuşmadan hayata gözlerini yumdu.

DİYARBAKIR - Ergenekon davası sanıklarının sıkıntısı için yasalar değişirken, cezaevlerindeki binlerce kişinin mağdur olduğu bir konu yıllarca dillendirilmesine rağmen bu sorunun çözümü için hükümet ya da Adalet Bakanlığı hiçbir girişimde bulunmamaktadır. Bu çifte standartlık Rana Baran Teyze`de iyice somutlaştı.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nde hükümlü iken geçen yılın Ağustos ayında Bayburt`a sevk edilen İhsan Baran`ın 77 yaşındaki annesi Rana Baran, kanser hastası olduğu için oğlunun ziyaretine altı aydır gidemediğini söylemiş ve "ya oğlumu tekrar Diyarbakır`a göndersinler ya da kendisine izin verip görüşmemizi sağlasınlar" diyerek yetkililerden talepte bulunmuştu.

Yetkililer ise hiçbir girişimde bulunmayarak bu insani isteğe kulak tıkadılar. Ve 77 yaşındaki kanser hastası Rana Teyze, oğlunu son bir defa görmeden bugün vefat etti.

"Ahirette Her İki Elim Erdoğan ve Gül`ün Yakasından Olacak"
Rana Teyze 20 Aralık 2011 tarihinde İlke Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yıldır cezaevinde bulunan oğlunun ziyaretine gidemediğini ifade ederek, "ya oğlumu tekrar Diyarbakır`a gönderin ya da kendisine izin verip görüşmemizi sağlayın" diyerek yetkililerden yardımda bulunmuştu.

Oğlunun nerede olduğunu bilmediği Bayburt`a sürgün edildiğini söyleyen Rana Teyze konuşmasına şöyle devam etmişti; "Oğlum Adıyaman cezaevinde olduğu için beş yıl boyunca Adıyaman`a, yedi yıl Bingöl`e, üç yıl Elazığ`a gereksiz yere gidip geldim. Tam on sekiz yıl boyunca bu halimle cezaevlerine gidip geldim. Artık ihtiyarım hastayım hiç mi vicdan yok bunlarda, bu hasta halimle artık yapamıyorum. Hiç mi ALLAH`tan korkmuyorlar. Ahirette her iki elim Erdoğan ve Abdullah Gül`ün yakasından olacak. Kim bu işte sorumlu ise ahirette hepsinden davacı olacağım. Oğlum hırsızlık yapmamış esrar kullanmamış, alıp satmamış, oğlumun tek hatası var, o da Peygamberinin izinde gitmesidir, namaz kılmasıdır, Kur`an-ı Kerim okumasıdır. Şimdiye kadar oğlumdan hiç kimse ve hiçbir çevre rahatsız olmuş değil. Hiç yoktan ehli iman olan oğlumu cezaevine atmışlar. Bu halimle bu hasta halimle beni şehir şehir dolaştırıyorlar. Oğlum Diyarbakır`dayken haftada bir, ziyaretine gidebiliyordum. Hastalığımdan dolayı ayda bir ziyaretine gidip gelmeye başladım. Daha sonra oğlumu hiçbir neden yok iken Bayburt`a sürgün ettiler. Oğlumu Bayburt`a gönderdiklerinde sanki artık oğlumu hiç görmeyeceğim diye içime bir şeyler düştü. Oğlum uzak yerde olduğu için tam altı aydır görüşemedim. ALLAH`tan korksunlar peygamberden utansınlar. Çocuğumun sevkini ya tekrar Diyarbakır`a çıkartsınlar ya da ona izin verip bizi birbirimiz ile görüştürsünler."

M. Salih Keskin - İLKHA

TAZİYE ve BAŞSAĞLIĞI

Doğruhaber Gazetesi Ailesi olarak Rana Baran Teyze`ye ALLAH`tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemil diliyoruz...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2012, 17:22:03 »

foto....  http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/Rana-Teyze-Ebediyete-Ugurlandi-22707.html

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2012, 17:28:03 »

http://www.davetyolu.com/forum/ynt_anne_babam_ne_zaman_eve_gelecek-t30701.0.html;msg193431;topicseen#msg193431

......

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2012, 17:36:56 »

Oğlunu Göremedi, Oğlu O'nu Görebilecek mi?
HSH - Yaklaşık bir ay önce yaşlı gözlerle yetkililere ölmeden önceki son arzusunun 18 yıldır İslami Davadan cezaevinde bulunan oğlunu görmek olduğunu söyleyen 77 yaşındaki kanser hastası Rana Baran teyze, oğlunu göremeden hakka yürüdü.

Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 4

« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2012, 20:09:18 »

Rabbim rahmet eylesin.
İnş çektiklerinin karşılığını ziyadesiyle alır...

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
hürseda
Ayın Altın üyesi
*

Bizim Kur'an'dan başka ANAYASAMIZ Yoktur..!

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 5181

« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2012, 14:09:39 »

Rabbim rahmet eylesin.
İnş çektiklerinin karşılığını ziyadesiyle alır...

AMİN

Ölmek Yok Şehadet Var,Bizim Dirimiz "Mücahit",Ölümüz "ŞEHİTTİR"!!!

Ey Kafir Ordusu, Sizin İse Diriniz "kalleş", ölünüz 'LEŞTİR''
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #6 : 06 Şubat 2012, 11:53:46 »

Rana Teyzenin Oğlunun Taziye İsteğine RetErgenekon davası sanıkları hayatını kaybeden yakınlarının taziyelerine gidebilirken, Hizbullah hükümlüsü İhsan Baran`ın, kendisini son bir defa görme hasretiyle vefat eden annesi Rana teyzenin taziyesine gitmesine izin verilmedi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır D Tipi Cezaevinden Bayburt`a sürgün edilen Hizbullah hükümlüsü İhsan Baran`ın, kendisini son bir defa görme özlemiyle ebediyete giden annesi Rana Baran`ın, cenazesine gitme talebi reddedildi.

Karara tepki gösteren İhsan Baran`ın yakınları, hukuk sadece Ergenekon Davası sanıkları için mi uygulanıyor? Diye sordu.

Daha önce dayısı İhsan Baran`a izin verileceği yönünde kendilerine bilgi geldiğini ifade eden Murat Baran, Ergenekon davasından yargılananlara verilen iznin dayısına neden verilmediğini anlamadıklarını belirterek, yasalardan faydalanabilmek için Ergenekon davasından yargılanmak mı gerekiyor?" dedi.

Bir süre önce vefat eden eşinin cenazesine katılması için 2 gün izin verilen Silivri Yüksek Güvenlikli Cezaevinde kalan Ergenekon davası sanığı Doğan Yurdakul olayını hatırlatan Murat Baran, son olarak konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta vefat eden 77 yaşındaki Rana Baran, Diyarbakır D Tipi Cezaevinden Bayburt`a sürgün edilen oğlunu son bir defa görebilmek için yetkililere seslenerek; "ya tekrar oğlumu Diyarbakır`a gönderin ya da kendisine izin verip görüşmemizi sağlayın" demiş ancak çağrısı karşılıksız kalmıştı.

Kanun ne diyor?
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun`un 94. maddesinde mazeret izinleriyle ilgili, hükümlülük süresinin beşte birini iyi hâlle geçirmiş olanlara hükümlünün isteği ile;

a) Ana, baba, eş, kardeş veya çocuğunun ölümü nedeniyle ceza infaz kurumu en üst amirinin önerisi ve Cumhuriyet Başsavcılığının onayı ile,

b) Yukarıdaki bentte sayılan yakınlarından birisinin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır hastalık hâllerinin veya deprem, su baskını, yangın gibi felâketler nedeniyle zarara uğradıklarının belgelendirilmesi koşuluyla kurum en üst amirinin görüşü, Cumhuriyet Başsavcılığının önerisi ve Adalet Bakanlığının onayı ile;

Aynı maddenin devamında, özellikle Ergenekon sanıkları için yapılan değişiklik maddesinde, "Tehlikeli hükümlüler hariç olmak üzere, hükümlünün, dış güvenlik görevlisinin refakatinde bulunmak şartıyla, talebi ve Cumhuriyet Başsavcısının onayı ile ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü nedeniyle cenazesine katılması için yol süresi dışında iki güne kadar izin verilebilir" ifade yer alıyor.

M. Salih Keskin - İLKHA

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: