Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rabbim ebu ömeri af eylesin.  (Okunma Sayısı 701 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« : 23 Şubat 2011, 15:38:59 »

Dün sabah sultanbeyli yolundan işe giderken sabahın soğuğu alabildiğine vurmuş ve yaşlı bir amca titrek vaziyette yolun kenarında otostop yapıyordu. Ardımda araçlar sıralı oldugundan durmaya niyetlenmiş ama bir türlü duramamıştım.Sonradan nasılsa birazdan otobüs geçer amca biner demiştik.......

Akşam olduğunda ise aracımız ustalarda kaldığından arkadaşa rica etmiş ve bizi otobanda ındırmıştı. Takdiri ilahi yağış o biçim ve otobanın kenarında yürüyor doğru bildiğim yolun tam tersi istikametine doğru yol alıyordum..O kadar çok yol yürümüş yağan yağmurla her yanımız çamur içinde kalmıştı. Epey yol yürüdükten sonra bir tabela gördükki meğerse tam tersi kayışdağı yoluna yürüyormuşuz.Onca yürüdüğümüz boşa gidiyordu. Otobüslerin güzergahına geldiğimizde ise nerde olduğumuzu bilmiyorduk. Akşam anamzı geçiyor etrafta namaz kılacak ortam bulamıyorduk. En sonunda bir benzınciden abdest aldık mecburen orda bulunan çamurlu ve birazda otluklu yerde montumuzu sererek akşamı kılmıştık...Buraya kadar her insanın belkı başına gelen hadiseler bunlar..Bundan sonrası ise biraz daha ilginç...

Yolu düşündük. Geldiğimiz noktayı düşündük. ALLAH af etsin meğerse bulunduğum alan amcayı bıraktığımız alandı...Her yanım çamur ve sırılsıklam ıslanmış vaziyette.. O kadar çok utandımki anlatamam..yazıkalr olsun bana dıye çok içerledik kendı kendımıze...
neyse otobüs bekledik.Gelenide kaçırdık..İyice utancımız bizle beraberdi. Sonra inşaat işçilerini götüren bir servis aracı durdu.Bize korna basaarak araca aldılar...Tamam dedık rahatladık hamd olsun..Adamlar meğerse PKK sempatizanları olsa gerek..Kürtçe devrim marşlarını sonuna akdar açıp bize bangır bangır dinletiyorlardı...

eeeeee etme bulma dünyası aziz dostlar...

Siz siz olun sakın ebu ömerin düştüğü hataya düşmeyin...Yolda kalmışa, sizden yardım bekleyene elinizi açın asla çekınmeyın..ALLAHın dersi kuluna böyle olurmuş işte...

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2011, 15:56:31 »

keko zafer işareti yapsaydın bıji deseydin seni bağırlarına basarlardı..
yokmuydu yanında bir telefon keko,hemen kervandan bir parça çalsaydın,emin ol,sesini kısarlardı ve sana hürmet ederlerdi.... Smiley

.....
diğer hususa gelince,imkanı olanların yolda kalanları alması güzel bir davranıştır,ama eminimki şartlar uygun olsaydı o amcayı alırdın keko....

selametle.. Smiley

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
İsbehani
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5100

« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2011, 16:05:18 »

ALLAH sizden razı olsun.Farkedebilmek, anlayabilmek, tefekkür edebilmek çok güzel.Gerçekten ilginç geldi.Ne denir bilmem aslında yaşamış olduğunuz size özel bir nasihat diyeyim.Bana ait değil ama bir arkadaş anlattı.Kardeşlerinin başına gelen bir olay.Gerçek yaşanmış bir durum.Duyanınız vardır.Birgün iki müslüman uzun bir yolculuğa çıkar şehirler arası,namaz  vakti  girmiş ve diğer vakte yaklaşmıştır.Namaz kılacak bir yer olmadığından dolayı şöförden namaz kılmak için  bir on dakika yol kenarında durmasını  rica ederler.Onca söze rağmen şöför ise ilk mola yeri dışında duramayacağını belirterek yardımıcı olmamıştır."Müslüman" ya adı gibi ve karar veriler.Namaz, asla vazgeçemeyiz ve o gecenin vaktinde ıssız bir bölgede otobüsten inerler.Namazlarını kılarlar.ALLAH azze ve celle kulunu görmez mi! Yardımına gitmez mi! Derken yoldan geçen bir arabaya el kadırırlar.ALLAHın izniyle binip yola koyulurlar.Arabanın sahibi ne dese sizce aynen şöyle der: ben sizi dün gece rüyaamda gördüm iki kişiydiniz.Ve sizin yolda kaldığınızı binecek araba, bir araç beklediğinizi gördüm. Ve sizi aracıma aldığımı gördüm.....

Düşmanlarım bana ne yapabilir ki ?.. Ben Cennetimi yüregimde taşıyorum
Nereye gitsem o benimle gelir..! Benim hapsedilmem..Halvet ! Sürgün edilmem..Hicret ! öldürülmem ise ŞEHADET 'tir !
Degilmi ki göğsümde ALLAHın kitabı ve RasuL'un Sunneti vardır..!

' İbni Teymiyye..(R.h)'
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2011, 16:14:33 »

allahuekber! çok etkıleyıcı be kardeşim..adam demek rüyasında görmüş...

orda namaz kılmak isterken benzinliğin ilerisinde otoban kenarında el arabasıyla satış yapan adama kıbleyı sordugumuzda adam yön göstermiş ama yerler çamurdur nasıl kılacaksınız derken..dedıkki bu bizim görevimiz..mecburuz dostlar namaz kılmaya mecburuz...çamura montumuzu atarken adam donmuş bize bakıyordu...dedimki kendı kendıme Rabbım sen bu adamın şahid olduğu hal üzere bu adamada hidayet bahş eyle..şüphesiz sen hdiayet verensin..namazdan sonra adam bize bakarak Rabbim kabul eylesın diyrodu ama inanın halını görmenizi isterdim onun...

yahya emıce o halde donmuşumkı aklıma ısınmaktan başka bırşey gelmıyordu.İlk başta anlamadan ALLAH razı olsun dedım..adamlar sesını çıkarmadılar..sonra baktımkı meğerse vaziyet değişik..partizan vs..marşlar çalıyordu...

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 702

« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2011, 16:20:07 »

yolda kalmanın ne demek olduğunu iyi bilirim.Rabbimin  bu olayı sizin hakkınızda hayırlı kılmasına sevindim.Rabbim cümlemizi affetsin.Rabbim sizi sevmeseydi bu olayı başınıza getirmezdi diye düşünüyorum.Annenin çok sevdiği yavrusuna şefkat tokadını andırdı.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2011, 16:24:34 Gönderen: Abbas » Logged

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
İsbehani
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5100

« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2011, 16:23:38 »

Bende dedim aynen Allahuekber,ALLAH için yapılan karşılıksız kalmıyor.ALLAH kulunu kafi değilmi onun istediği sadece kendisine itaat, "Bir" olana bak yardım nasıl geliyor....

Düşmanlarım bana ne yapabilir ki ?.. Ben Cennetimi yüregimde taşıyorum
Nereye gitsem o benimle gelir..! Benim hapsedilmem..Halvet ! Sürgün edilmem..Hicret ! öldürülmem ise ŞEHADET 'tir !
Degilmi ki göğsümde ALLAHın kitabı ve RasuL'un Sunneti vardır..!

' İbni Teymiyye..(R.h)'
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2011, 16:26:53 »

evet dostlar.Rabbim kuluna ders vermek ıstediği zaman istediği anda istediği yerde veriyor..İnşALLAH gunahalrımıza kefaret olur..

!!!
ebu ömer
ey_acı_senı_unutmadık
σиυя üуєѕι

şüphesiz en doğru söz ALLAHın kıtabıdır

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2090

« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2011, 16:52:25 »

ALLAH seven kullarını  tezden  uyarıyorki  bir daha yolda kalmışları es geçmesinler Smiley  inş ALLAH verdiğiniz  küçükte olsa  attığınız adımları hayırlara çevirsin  ömer abim  bu tür olaylarda benim kanatimce   yolda kalmışların soğukta yatanların işine rabayı bulmayıp  soğukta yürüyenin derdini paylaşmaktır ve o yaşam içinde olan insanların bi nevi zorluklarını farketmektır    .. selamtle  Smiley

kur,an kardeşliği salih bir ameldir
     ümmet olmanın fidesi kur,an kardeşliğidir
*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 138

« Yanıtla #8 : 23 Şubat 2011, 17:23:25 »

önemli olan  rahmet  tokatlarını fark etmektir

zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini görecekler
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 23 Şubat 2011, 17:42:51 »

ALLAH seven kullarını  tezden  uyarıyorki  bir daha yolda kalmışları es geçmesinler Smiley  inş ALLAH verdiğiniz  küçükte olsa  attığınız adımları hayırlara çevirsin  ömer abim  bu tür olaylarda benim kanatimce   yolda kalmışların soğukta yatanların işine rabayı bulmayıp  soğukta yürüyenin derdini paylaşmaktır ve o yaşam içinde olan insanların bi nevi zorluklarını farketmektır    .. selamtle  Smiley

inan haklısın kardeşim..ALLAH ebu ömeri af eylesın..istedimki siz kardeşlerimle paylaşayım..kıymet vermek ve kıymet bilmek güzel olsa gerek..insanlarımıza herdaim kıymet vermek gerekıyor..yoksa Rabbim soruyor adama.
önemli olan  rahmet  tokatlarını fark etmektir

emıce briaz soğuğu yeyıp hasta olunca öyle fark edıyor ki inan..istersen etme bak ahiret yurdu yakın.

!!!
ebu ömer
*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 23 Şubat 2011, 23:07:14 »

evet değerli abim  rabbim sizlerden razı olsun o yaşlı  amcanında hakkını sizlere helal etsin inşALLAH

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 24 Şubat 2011, 18:43:30 »

inşALLAH can gardaşım ınşALLAH

!!!
ebu ömer
*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 25 Şubat 2011, 14:42:52 »

inşALLAH

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: