Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« : 01 Eylül 2009, 20:51:10 » |
|
 |
|
 |
 |
Buyrun siyer şiirine....
Esselamün aleyküm değerli kardeşlerim....uzun zamandır bu şiirimi ilk olarak davetyoluyla paylaşmak istiyordum ama kısmet bu zamanaymış,bu şiir benim hayatımın şiiridir diyebilirim,uzun bir vakte sığdırdığım bu şiir bende çok özel ve çok güzel bir anısı vardır ve bunu sabırla yavaş yavaş okumanızı istiyorum,hiç bir yazı ve şiirimde bu isteğim olmamıştır ama dediğim gibi bunda bu isteğim olacaktır onun için beni bu sefer anlayışla karşılayacağınızı umarım...
Daha önce sadece yönetim odasında moderatör kardeşlerle paylaşmıştım bu şiiri,bu mübarek ayın vesilesiyle tüm kardeşlerimle paylaşayım dedim.
selam ve dua ile |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2011, 12:38:09 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi »
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2009, 20:51:54 » |
|
 |
|
 |
 |
Bizi medresei yusufa getiren yüce RABBİME sonsuz hamd ve şükürler olsun..
Şanı yüce olan ALLAH ın habibine selat ve selam olsun.Onun çizgisinde tevhidi mücadele gösterenlere ne mutlu... EY yusufi mekanımızın manevi nur kaynağı,sabır ve azmin öğretmeni,gecemizin parlak yıldızı,gökyüzünün dolunayı,yeryüzünün güneşi,esarettekilerin hürriyet sancağı...Sende bulduk güzellikleri,senle bulduk izzeti,yaşamayı,mücadeleyi,sabrı,şükrü,zalime baş kaldırmayı,ölümüne bir sevda ile ALLAH (cc) ın davasına bağlanmayı..
Seni anladıkça hayatını okudukça,zindanı sevdik gülistan bildik,şehadeti sevdik saadet bildik,zorluk sıkıntı eziyet ve işkencelere katlandık ahiret yolculuğunun yol hazırlığı bildik,dualarımızda seni aradık hep yanıbaşımızda bulduk,yasir ve sümeyye misali işkenceler altında* SABREDİN EY YASİR AİLESİ* sesinle hayat bulduk..
Direndik bilal habbab misali bu dersi senden aldık,taiflilerin bize saldırılarında içli duana bizde güzyaşlarımızı akıtıp halimizi rabbimize arz ettik.hayatımızın her anında ,hayatından kendimize dersler çıkarttık...
EY Bedirin duası,uhudun sabrı,hendekin kararlılığı,hayberlilerin korkusu ve huneynin cesur kahramanı olan komutan peygamberim.... Kalbi senin aşkınla yanan,mücadelenin ve davanın takipçisi olan,bu yolda her türlü eziyete maruz kalan,sevdiklerinden vaz geçen,uhdud ashabı gibi kararlı olan ve ateşlere meydan okuyan,serinliği dünyevi zevklerde değil,kevser havuzunda arayan,ahdine sadık medrese i yusufun ve medrese i meydanın bünyaminlerine,çetin imtihanların sonunda seninle yakubi bir vuslatın gerçekleşmesi için şefaatını talep ediyoruz..
EY Küfre sıyrılmış keskin kılıçların,sad bin ebi vakkasın her ok atışına *AT YA SAD ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN* diyen mücahid ve muvahhid gönüllerin komutanı...
EY ümmeti ümmeti diyen,ümmeti için güzyaşı akıtan,şefkat ve merhamet timsali,ahlakı kuran olan sultanlar sultanı... Zindandan,bağrımızdan kopup gelen,sana arzuhal ettiğimiz bu samimi duygularımızı ve içli feryadımızı,ümmetin kurtuluşu için mücadele edenleri,yusufun zindanına giren yusufların mazlumiyetini ve mahrumiyetlerini,ibrahimlerin çetin imtihanını teslimiyetlerini ateşe atılırken tevekküllerini,eyyupların sabrını ve şükrünü,musaların firavunlar karşısında hakkı haykırışlarını,zekeriyya ve yahyaların zalimce ve mümince şehadetlerini,kerbalalarda huseyinlerin yezitlere teslim olmayışlarını ve direnişlerini... ve EY RESULUM sana aşıkların hasretini ve özlemini biliyorsun.
EY Peygamberini darun nedvenin tuzaklarından koruyan,duaları kabul eden,müminlerin yanık yüreklilerin Rabbı olan ALLAHım.. Bize resulünün yolunda mücadele etmeyi,onun çizgisinden sapmadan yürümeyi,ona layık bir ümmet olmayı,kevserde onunla buluşmayı,maldan candan anadan babadan yardan vazgeçip şehadetle kanımızı akıtıp davasını sulamayı,eziyetlere zorluklara katlanıp,senin ve resulünün sevgisine layık olmayı,örnek peygambere uyup ondan ders çıkarmayı bize nasip eyle....
Çünkü biliyoruz ki peygamberinin davasını ve hayatını anlamayan,niçin mücadele ettiğini bilemez,mücadele ve davasını anlayamaz ve zorluklara katlanamaz...
ALEMLERİN RABBI OLAN ALLAHcc a HAMD OLSUN,BİNLERCE ,SELAT ONUN RESULÜNE OLSUN,SELAM ALİNE ASHABINA VE KİYAMETE KADAR ONUN YOLUNU SÜRDÜRECEK OLAN MUVAHHİT BAŞ EĞMEZLERE OLSUN......AMİN |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2010, 19:30:50 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi »
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2009, 20:54:15 » |
|
 |
|
 |
 |
Antlaşma zor gelmişti imanlı gönüllere Ebu cendel feryadı saplandı yüreklere Antlaşma zafer idi aslında müminlere Sebep oldu en büyük parlak olan zafere
Müminler yahudinin etrafını sardılar Fitne fesat merkezi haybere saldırdılar Yahudinin kalbine büyük korku saldılar Ali sancak elinde kaleleri aldılar
Ey Yahudi unutma o şanslı hayberleri Bekle fetihleri ey israil kaleleri Unuttunmu hayberin o cesur Ali’leri Zindan edecek sana o kutsal beldeleri
Tarihteki yaptığın zulüm ve fitneleri Bilki unutmaz asla Muhammed askerleri Abbas Yahya fethinin bitmezki nesilleri Yetişen bu gençlerin Ali’dir rehberleri
Silaha karşı sapan Filistin çocukları Mücadele ediyor zamanın Davut’ları Ellerindeki taşla devirir calut’ları Sonunuz yaklaşıyor İsrail oğulları
Emir verdi peygamber hedef mute meydanı Hiçbir tarih yazmadı böyle büyük destanı Bir avuca yüzbinler yıldırmadı imanı Bu ölümüne sevda titretti tüm cihanı
Bir hutbe irad etti şair şehid Abdullah Sağ kalsakta ölsekte muzafferiz inşALLAH Coştu mümin gönüller elde kılıç ya ALLAH Mute’yi anlatıyor mescidde ResulALLAH
Zeyd’im sancak elinde yiğitçe vuruşuyor İslamın izzetini şehadetle koruyor Cafer aldı sancağı kafirleri biçiyor Tayyar lakaplı şehid cennetlerde uçuyor
Abdullah’ım nefsiyle mücadele ediyor Bütün sevdiklerini Rabbe kurban veriyor Fanileri terk edip şehadeti diliyor İşte Mute meydanı böyle sona eriyor
Bu öyle bir iman ki korku yoktur kalplerde Mute yiğitlerine şükran var gönüllerde Ey mücahit ibret al çok ders var bu erlerde Gün gelir lazım olur Mute gibi yerlerde
Tutuşurdu peygamber mekke’nin hasretiyle Kureyş ahdi bozunca fethe oldu vesile Yola çıktı peygamber büyük bir özlem ile Mekke’ye yaklaşıldı görkemli ordu ile
Sahabiler Kabe’ye sanki yönelen seldi Ebu süfyan çaresiz hemen imana geldi O gün hak artık zulmün tahtını yere serdi Mütevazı peygamber başını öne eğdi
Devrildi küfrün tahtı yüz üstü düştü putlar Fetih bir müjde oldu bilsin bunu tağutlar Ey çağın zalimleri hazırlayın tabutlar Gün gelir bu akibet elbet sizide kaplar
Bilal Kabe üstünde tevhidi haykırıyor İnsanları bir olan ALLAH’a çağırıyor O çağrıya koşanlar batılı deviriyor Sabır , ihlas ve azim zaferler doğuruyor
Zaferlere götüren çokluk değil imandır Nice çok olanların sonları hep hüsrandır Galip olur bir avuç müjdeleyen kurandır İşte huneyn örneği ibretlik bir meydandır
Muhteşem bir orduyla huneyne yöneldiler Bir an hakkı unutup sayıya güvendiler Birden pusuya düşüp düşmana yenildiler Abbasın çağrısıyla hemen geri geldiler
Yeryüzü müminlere adete dar gelmişti En yiğitleri bile meydanı terk etmişti İşte ALLAH onlara böyle mesaj vermişti Bir ibret olsun diye ayetler indirmişti
Hurma ve hasadın en verimli mevsimiydi Sıcaklardan bunalan sahabe evindeydi Emir verdi peygamber bu cihad müjdesiydi Hedef tebük meydanı yol uzun çileliydi
Cihad aşıklarına zorluk özür sayılmaz Çölü kavuran güneş sahabeyi yıldırmaz Elbet bu zorluklarda münafıklar boş durmaz Kalbi nifak dolanın sözüne güven olmaz
Ordu kılıç kuşandı azim ve istekliydi Eşsiz bir fedakarlık ve infak seferiydi Münafıklarda telaş müminler sevinçliydi Özür sıraladılar kalpleri perdeliydi
Resulullah sıcakta hayseme gölgedeydi Mücahitler seferde münafıklar evdeydi Haysemeye zor geldi çünkü iman kalpteydi Koştu komutanına samimi sahabeydi
Kab , Hilal ve Mürare Medine’de kaldılar Nefsi mazeretlerin peşine takıldılar Birden kendilerini yapayalnız buldular Çetin bir imtihanla tevbeye sarıldılar
Cihadsız bir namazın hiçbir kıymeti olmaz Cihad olmasa şayet fitne fesat hiç durmaz Cihaddan geri kalmak müminlere yakışmaz O aşk ile yananlar zaten cihadsız durmaz
Günden güne etrafa yayıldı İslam sesi Bu öyle bir aşktı ki kapladı tüm herkesi Çöllerde hidayetin kokuyordu nefesi Ehli imanla doldu Arabistan beldesi
Bölük bölük insanlar medineye koştular Nur yüzlü Muhammed ’in sözleriyle coştular Tevhid nuruyla yanıp sağlam kulpu tuttular Cahiliyeyi atıp kalbe İslam yonttular
Haber verdi peygamber tüm müminler Mekke ‘ye Belki bu son hac olur buluşmayız seneye Yüzbinler lebbeyk dedi yöneldiler kabeye Herkes can atıyordu resulü dinlemeye
Ey insanlar dinleyin duymayana söyleyin Buradaki sözlerimi kavrayıp ve belleyin Kimseye zulmetmeyin zulmü kabul etmeyin Kan davası gütmeyin asla faiz yemeyin
Birbirinizi sevin düşmanınız şeytandır Sapıklıktan kurtaran ihlas ile imandır Sizi üstün kılacak emanetim kurandır Bu yoldan dönenlerin sonları hep hüsrandır
Bir veda hutbesiydi sahabeler anladı Bunu anlayan ashab yürekleri dağladı Ebubekir ve Ömer sicim sicim ağladı Ağlayın,çünkü dünya hiç kimseye kalmadı
İman dal budak olup etrafa kök salmıştı İlahi mesaj artık yüzbinleri sarmıştı Değişik ülkelere mektupları ulaşmıştı İran’dan ta bizansa hakikat kaplamıştı
Yorgun düşen bedeni hastadır yatağında Dostları sevenleri ehli beyti yanında Fatıma gözü yaşlı dönüyor etrafında Ümmeti ümmeti dökülür dudağında
Hastalık şiddetinden başı hep ağrıyordu Artık büyük dosta kavuşmayı bekliyordu Fani bir ömrü değil bakiyi istiyordu Ümmetine kevserde buluşuruz diyordu
Son demlerinde resul yatağında yatıyor Resulun göz yaşları ümmet için akıyor Son defa pencereden ashabına bakıyor Ashabın bu sevinci yürekleri yakıyor
Faniler bu dünyadan hep gelip geçecekti Her beşer gibi oda mutlaka ölecekti Baki olan ALLAH ‘tır müminler bilecekti Mesajını iletip rabbine gidecekti
Dedi refikul ala ALLAH ‘ın sevgilisi Aldı katına onu dostu ve efendisi Zindandan selam sana ey Hüseyn ‘in dedesi Sen kalplerin incisi lalesi gül bahçesi
Gitti resulum gitti gönüllerde sultandı Güzel ahlak timsali yürüyen bir kurandı Yer ve gökte ins ve cin herkes ona hayrandı Ümmetine bir tabip dertlerine dermandı
Amed zindanlarında Yusuf’un evindeyiz Zulme teslim olmadık kevserin peşindeyiz Emanetin kurana bağlı ve izindeyiz Yoluna baş koymuşuz asla geri dönmeyiz
Canlar sana kurbandır ey ALLAH ‘ın habibi Sen ALLAH ‘ın lütfusun ey şefaat sahibi Ebu meryem mahzundur kabul et bu garibi Salat ve selam sana ey bu gönlün tabibi
Salavatlar getirin o temiz güzel cana Medrese-i Yusuf’tan,yahyadan selam sana İsmin daima zikir huzur verir insana Ya Rabbi sen şahid ol bağlıyız biz davana
Hayatın öyle güzel hiç kimse anlatamaz Seni tam manasıyla hiçbir şair yazamaz Seni takip edenler hiçbir zaman sapamaz Senden başka hiçbir yol işimize yaramaz
yahya abbas müsavi selam ve dua ile |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2010, 14:13:29 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #10 : 21 Nisan 2010, 16:11:50 » |
|
 |
|
 |
 |
Bir kez daha yüreğine sağlık keko...
Abbas kardeşin dediği gibi şiir yazmaya devam edip ilerde bunları derleme imkanı olursa hoş olur abi... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
''O GÜN GELECEK BİLİYORUM!''
Üye ID: 4830
 |
« Yanıtla #11 : 21 Nisan 2010, 17:06:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ ''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
|
|
|
|
|
İnşirah
тє¢яüвєℓι üує

Tu bı xér hâti rojâ âzâdî!
Üye ID: 2006
 |
« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2010, 13:18:11 » |
|
 |
|
 |
 |
...emeğine sağlık çok güzel olmuş,ben bu şiiri başka bir siteye, adınızı kullanarak almak istesem ,izniniz varmı acaba? |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
VEKİLİMDE SAHİBİMDE ALLAHTIR...
..çaresizseniz çare sizsiniz...
Biz Mezopotamyanın şahin bakışlı evlatlarıyız... Kar güneşte, korkular bakışlarımızda erir... Biz yaşamanın adını isyan koymuşuz... İsyan bizi var eder bütün köleliklerden..
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #14 : 02 Temmuz 2010, 13:50:16 » |
|
 |
|
 |
 |
elbette kardeşim...şiir sahibinin isteği,bunu yavaş yavaş anlıyarak okumalarını istiyor diye not edersen sevinirim kardeşim...
selametle kardeşim.... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #16 : 01 Eylül 2010, 14:14:58 » |
|
 |
|
 |
 |
Rehber kardeşim,Rabbim bu hüsnü zannınıza bizi layık etsin...
selam ve dua ile kardeşim.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
şüheda-21
тє¢яüвєℓι üує

Ey şehadet sen bana nede nazlar edersin
Üye ID: 1473
|
 |
« Yanıtla #17 : 01 Eylül 2010, 16:07:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #18 : 01 Eylül 2010, 16:10:47 » |
|
 |
|
 |
 |
öyleyse sizi vekil tayin ediyorum kardeşim,siz gönderin ve o hayrada ve güzelliğede ortak olun...
selametle kardeşim.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|