Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ortodoks Papazın İbretlik Müslüman Olma Öyküsü!  (Okunma Sayısı 586 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« : 13 Ağustos 2010, 17:52:36 »

Ortodoks Papazın İbretlik Müslüman Olma Öyküsü!

Rus Ortodoks Kilisesinde 14 yıl papazlık yaptıktan sonra geçen yıl Almanya'da İslam'ı seçerek Müslüman olan 39 yaşındaki Sergey (Cemaleddin), Hıristiyanken okunan Kuran'dan ve özellikle Fatiha suresinin kendisini çok etkilediğini belirterek İslam'a geçiş sürecini anlattı.

14 yıl papazlık yaptıktan sonra Müslüman olan Sergey (39), yeni adıyla Cemaleddin arayışlar sonrasında İslam’la tanışıp hidayete erenlerden biri. Moskova’da doğan Cemaleddin, 14 sene Rus Ortodoks Kilisesinde papazlık yaptıktan sonra Ocak 2009’da Müslüman olduğunu söyledi.

İmam’ın Mektubu ALLAH’ı Tanımamda İlk Adımdı

Öğrencilik yıllarında bir kitap sergisinde İmam Humeyni’nin Gorbaschofa (Sovyetler Birliği eski devlet başkanı) yazdığı mektubu gördüğünü ve çok hoşuna gittiğini belirten Cemalettin, “Dünyanın sadece görünen değil, başka yüzünün de olduğunu öğrendim. Hıristiyan olmama rağmen daha İncil’i bile okumamıştım ve okuduğum İmamın mektubu, ALLAH’ı tanımaya ilk adımdı diyebilirim. Bu güzel duygularla İmam Humeyni’nin resmi odamın duvarını süslemişti” dedi.

Kur’an Beni Çok Etkiliyordu

İslam’a karşı her zaman ilgisinin olduğunu dile getiren Cemalettin, Almanya’ya geldikten sonra İslam’ı daha iyi araştırma imkanı olduğunu ifade etti. Kuran’ın Almanca tercümesini okuduktan sonra daha ciddi bir hesaplaşmaya girdiğini belirten Cemalettin, “Daha Hıristiyan ve papaz iken Cuma namazı kılınan bir camiyi ziyaret ettim. Cuma namazının sadeliği ve tüm inananların ALLAH katında eşit oluşu beni çok etkiledi. Buna rağmen her şeyi iyi düşünebilmek için zamana ihtiyacım vardı.  Böyle bir kararın bağımsız bir şekilde verilmesini düşünüyordum. İlk sure yani Fatiha süresi beni çok etkilemişti. Arapçasını ezberledim ve dualarımda sık sık tekrarladım. Ağustos 2008’de kızım ağır hastalandı, hiç unutmuyorum en kritik anda ona bir Müslüman olarak dua etmediğim için elem çektim. Oturduğum yerde küçük bir cami vardı. Ramazan’da sesli Kur´an okunuyordu. Bir akşam oradan geçerken yine Kur´an okunuyordu, duraksadım ve dinledim. Tilaveti öyle güzeldi ki beni çok etkiledi” diye konuştu.

Papazlığı Bıraktım ve Müslüman Oldum

Kendisi için en doğru yolun hangisi olduğunu çok düşündüğünü dile getiren Cemalettin, Müslüman oluşunu ise şöyle anlattı: “İslam’a geçmeden önce bile bir gün Papazlığı bırakacağıma emindim. Sebebi ise Hıristiyanlıktaki birçok nokta bana mantıksız ve kabul edilemez geliyordu. Bir papaz olarak hali ile Hıristiyanlık dinini anlatmam ve öğretmem gerekiyordu. Mesela teslis inancı ve Hz. İsa’nın ALLAH’ın oğlu olduğu v.s. estağfirullah. Kendini ve başkalarını bu tür şeylere inandırmaya çalışmak bir süre sonra insanı bıktırıyor. Benim için bu öyle idi. Bu ALLAH’ın doğru yola ulaştırmasıdır. Ki O, istediği zaman doğruya iletendir. Başpapaza mektup yazdım, mektubun içeriği ise biraz zamana ihtiyacım olduğunu ve nasıl hareket edeceğimi düşünmek istediğimi belirttim ve papazlığı bıraktım. Kilisede görevde iken bir iş bulmuştum. Düşünce sürem boyunca 4 ay kiliseye gitmemiştim. Artık eylem zamanı idi, düşünmek yeter dedim ve 24 Ocak 2009’da dünyanın en güzel sözlerini (şehadet) camide söyledim ve Müslüman oldum.”

Müslümanlar İslam’ın Kıymetini İyi Bilmeliler

Müslümanlar arasındaki bölünme ve ihtilafın önüne geçilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Cemalettin, “En azından Müslümanlar birbirlerine yakınlaşmayı denemeliler. Üzüldüğüm nokta şudur: Müslüman’ım dediği halde bir kısım insanların namaz kılmaması hatta din hakkında en ufak bir bilgiye dahi sahip olmaması. Ama şunu da söylemeliyim, İslamı kalben yaşayan birçok kardeşle tanıştım. Ve İslam’a ilk attığım adımlarda onlardan çok destek gördüm. Müslümanlar İslam’ın kıymetini iyi bilmeliler ve onun çok büyük bir hediye olduğunu anlamalılar” dedi.

« Son Düzenleme: 19 Ekim 2010, 12:21:47 Gönderen: Melâl » Logged

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 138

« Yanıtla #1 : 19 Ekim 2010, 11:48:55 »

MAŞALLAH MAŞALLAH  ALLAH SAYILARINI ARTIRSIN

NOT: BU ARANA KONUDA BİR SORUN VAR GİBİ   YAZININ BİR KAÇ KELİMESİ  OKUNMUYOR UZUNLUKTAN DOLAYI

zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini görecekler
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: