Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: önemli  (Okunma Sayısı 8243 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #20 : 25 Mart 2010, 17:10:49 »

cevabını ebu ömer abimde gelsin vereceğim,ama yaklaşmış sayılırsın..ama şu seçenek beni epey güldürdü...
 4- salonun ortasında yemek ve çay dağıtılıyordu, ikram sahibini sevindirmek için oraya yöneldi..
 sal.

ben yönelince ikram sahiplerinin sevinci genelde hep yarım kalıyorda... Smiley

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1112

« Yanıtla #21 : 25 Mart 2010, 17:12:58 »

est.. abim sen şeref sahibi bir misafirsin.. 

ayrıca ben bunların dışında çok farklı bir şey olacağınıda pek sanmıyorum.  Smiley

"Ey islam davetçileri: Ölüm tutkunu olunuz ki size hayat bağışlansın... Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nafileler sakın sizi aldatmasın !"                                             ŞEHİD ABDULLAH AZZAM

http://www.yurtfm.net/pencere/player.php
http://www.hikmetfm.net/pencere/player.php
Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : 25 Mart 2010, 17:13:38 »

abbas kardeş olsaydı felsefik ve sosyolojik içerikli toplumsal bir tahmin yapardı..  özledim kardeşimi

"Ey islam davetçileri: Ölüm tutkunu olunuz ki size hayat bağışlansın... Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nafileler sakın sizi aldatmasın !"                                             ŞEHİD ABDULLAH AZZAM

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« Yanıtla #23 : 25 Mart 2010, 18:49:36 »

ALLAH ıyılıgınızı versin emiceler ya..moralim o kadar bozukki ama inanın sizin bu muhabbete öyle güldümki... alkış  bende çok merak ettım yahya..hakıkaten ne yaptın abım ya...yoksa orda hidayete erdiğin anmıydı...

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
ayneyyi merdiye
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2468

« Yanıtla #24 : 25 Mart 2010, 20:22:02 »

Grin Grin Grin

CAGRİFM21.COM halkı hakka çağıran radyo
yüsra
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : 25 Mart 2010, 21:11:25 »

bence salonun ortasında tanıdık birini gördün veeee çok sevindin Smiley
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #26 : 25 Mart 2010, 21:31:17 »

salonun ortasına doğru ilerledim ve.....

Avazı çıktığı kadar bağırdı, yok mu Ülennn aranızda türkçe bilen biri ok.

Veya abimiz;

Usulca sudanlı bir kÖmeciğin yanına yaklaştı:

-Kekolar bunca farklılıklarımza rağmen vahdet ve kardeşliğe verdiğiniz Ünem ve değer için alnınızdan Üpüyorum tek tek ok. Smiley

« Son Düzenleme: 25 Mart 2010, 21:39:09 Gönderen: Emrullah CAN » Logged

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #27 : 26 Mart 2010, 08:41:44 »

Smiley Smiley Smiley Grin

yahya abim , sizin güldüğünüz seçenek beni de çok güldürdü.fecre doğru abimin analiz yeteneği gelişmiş maşALLAH...ben de kardeşimi  çok özledim bu arada.yahya abim bana anlatmıştınız galiba bu yaşadığınız durumu.ama ben de şuan merakla tekrardan yazmanızı bekliyorum inş.

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : 26 Mart 2010, 10:35:05 »

Veya abimiz;

-Kekolar bunca farklılıklarımza rağmen vahdet ve kardeşliğe verdiğiniz Ünem ve değer için alnınızdan Üpüyorum tek tek ok. Smiley

ü ö lerinde bir sorun var galiba,yoksa bişeymi ima ediyorsun kardeşim.. Smiley

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : 26 Mart 2010, 11:01:23 »

Veya abimiz;

Bu emrullah varya beni gülmeken kırdı geçirdi ALLAH sana en güzel nimetleri taddırsın emiiiiiii.... Smiley

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 26 Mart 2010, 11:08:29 »

salonun ortasına doğru ilerledim ve söze nasıl başlayacağımı düşünürken içimden geldiği gibi konuşmaya başladım ve şüyle dedim.(o anı hiç unutmuyorum her ne kadar özerinden yıllar geçmiş olsada aşağı yukarı süylediklerim bu cümlelerden ibaretti)
*esselamün aleyküm,bir beş dakikanızı alabilirmiyim(herkes bana doğru dönmeye başladı,koskoca salonda çıt çıkmıyor herkes kim bu der gibi yüzüme bakıyor)bizim diyarbakırda biz bir kişiyi tek başına görünce hemen onun yanına gider deyim yerindeyse onu keklik gibi(niye büyle süyledim ben bile bilmiyorum ama süyledim,eskiden tebliğ gibi durumlarda bizler birisini tek gördükmü veya ortama bakardık bir kişiyi tek başına görünce ona yaklaşır ve konuşmak için fırsat kollardık her halde ondan kaynaklanıyor ;    SmileySmileygörür ve yanına sokulurduk,fırsat bu der ve onunla ilgilenmeye çalışırdık,halbuki ben bir askerim ve çarşı iznine çıkmışım,konuşacak bir kardeş bile arıyorken bu salonda tek başıma yarım saattir bekliyorum hiç kimse buyur edipte bizi yanına çağırmadı,kuran ve ahlak sempozyumundan öğrendiğimiz bumu* deyip sustum ve köşeye doğru çekildim,herkes bir an için ne diyeceğini sanki bilmiyordu ve kısa bir sessizlikten sonra baktım etrafım kalabalıklaşmaya başladı,hatta en büyük kalabalık etrafımda oluştu ve gelen herkes bir ilgi ve alaka göstermeye başladı,tepkim hoşlarına gitmiş ve gelenler soru sormaya başladılar...
nerelisin?şafak kaç?diyarbakırda ne yapıyordun vb sorular..bende elimden geldiğince cevaplar vermeye çalıştım,hamd olsun buradaki kardeşler bizi sevdiler,gelenler genelde o şehrin ileri gelenleri esnafları idi yani tanınmış kişilerdi(tabi ben sonradan öğrendim)her kes kartvizitlerini elime vermeye başladı,bundan sonra her çarşı izninde bize uğra diye,bir baktım elimde 20 .30 adet kartvizit dolmuş..beni arabalarıyla alıp şehri gesdirdikten sonra nizamiye kapısına bıraktılar,artık her pazar çarşı izninde ben kapıdan çıkar çıkmaz o tertemiz yüzülü,gönülleri saf ve halim selim kardeşler,beni nizamiyeden arabalarıyla alıp,iş yerlerine,evlerine,düğünlerine kısaca hayatlarının her alanına buyur ettiler,o şehirde hiç kimsesi(ALLAHtan başka)olmayan ben,bir hafta içerisinde o şehirde yüzlerce dostu ve seveni olan birisi olmuştum,bu bana Rabbimin bir ihsanıydı,çünkü askerde inancımızdan dolayı çok çektik ama herhalde buda Rabbimin bir ikramıydı...artık pazarlarını iple çekiyordum ve zaman çok çabuk geçiyordu,ders halkalarına girip sohbetlerini dinliyor ve güzel zaman geçiriyordum.
ve daha bir çok güzel anılarımız o kardeşlerimle oldu,hatta askerlik bittiğinde ısrarla buraya gel ,iş kurarız bizimle beraber kal dediler o güzel insanlar,yürekleri çok zengindi bu kardeşlerimin,ama tekliflewrini red etmek zorunda kaldım,çünkü herkes gibi bende memleketime aşıktım,diayrımsız yapamam dedim ve onlarla kucaklaşıp ayrıldım,otogarda bi onlar ağlıyor bi ben ağlıyorum,otogardaki insanlar ne oluyor diye bize bakıyorlardı bu kalabalıkta ne oluyor diye,en az 5 veya 6 araba dolusu kardeş uğurlamaya gelmişti,o manzara hiç aklımda çıkmaz,o gözyaşlarının saflığını hiç unutamıyorum...biz otobüse binip yol alırken,onlar otogarda  tevhid parmaklarını kaldırmış bizi uğurluyordular,işte o gün hayatımın en güzel günlerinden bir gündü ve o anı hayatım boyunca unutmuyorum hatırladıkça gözlerim dolar ve o kardeşleri anarım......
Rabbim o kardeşlerimi rızanla kuşat ve firdevslerinle mükafatlandır,çünkü onlar ALLAH için seven ve ALLAH için buğzeden ve sadece rızanı güzeten halis kullarındı ve buna şahidlik ederim...

selam ve dua ile..
« Son Düzenleme: 26 Mart 2010, 11:12:24 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #31 : 26 Mart 2010, 11:18:09 »

o kardeşlerden ALLAH razı olsun.

gerçekten yüreği temiz kardeşlermiş.rabbim sizden de razı olsun abim. çok anlamlı vetemiz bir anı...  hatırladıkça insana azim ve güç kaynağı...hatırladıkça manayı coşturduğu bir anı...rabbim son  nefesinizde dahi böyle temiz insanları başınızdan eksik etmesin....

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 26 Mart 2010, 11:19:16 »

vay agam can.maşALLAH sana kardeşim.Rabbim hayrını versin.
Şimdi sen askerlik anılarına başladın ya bu bitmez artık..Şimdi bidenede biz mi anlatsak dıyoruz ama..  

!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : 26 Mart 2010, 11:22:23 »

vay agam can.maşALLAH sana kardeşim.Rabbim hayrını versin.
Şimdi sen askerlik anılarına başladın ya bu bitmez artık..Şimdi bidenede biz mi anlatsak dıyoruz ama..  

değerli abim,bekliyoruz sizi,benim kadarda bekletmeyin,...haydi kardeşler ebu ömer abiyi meydana çağırın.. Smiley

o kardeşlerden ALLAH razı olsun.

gerçekten yüreği temiz kardeşlermiş.rabbim sizden de razı olsun abim. çok anlamlı vetemiz bir anı...  hatırladıkça insana azim ve güç kaynağı...hatırladıkça manayı coşturduğu bir anı...rabbim son  nefesinizde dahi böyle temiz insanları başınızdan eksik etmesin....

Rabbim sizdende razı olsun kekocan...duanıza canu gönülden amin diyorum...

ayneyyi merdiye
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2468

« Yanıtla #34 : 26 Mart 2010, 15:31:27 »

ok. alkış
                                    kurallara uy
devam ediyoruz bir kardeşimize tebessüm ettirmişsek dahi sadaka kazanıyoruz İNŞAALLAH DEVAAAM EDİYORUZ Allah razı olsun
« Son Düzenleme: 27 Mart 2010, 08:42:15 Gönderen: ayneyyi merdiye » Logged

CAGRİFM21.COM halkı hakka çağıran radyo
Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 27 Mart 2010, 01:47:37 »

yahya abim, böyle bir ihtimal hiç aklımdan geçmiyordu... Sen ne yapmışsın öyle mübarek insan.. sübhanallah. iliklerime adar etkilendim.. maşALLAH... ALLAH için sizi bir kez daha  sevdim. düşünüyorum siizin o hitab ettiğiniz topluluğu  içinde bnde olsa idim, size nasıl bakar yanınıza gelenlerden biri olurmuydum.

Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : 27 Mart 2010, 01:49:01 »

ebu Ömer abim.. sizde akıllarımıız zorlayacak bir misal mi anlatacaksınız ..
bekleyenlerdenim inş.

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : 27 Mart 2010, 10:03:27 »

abim yahya benden deli..Ben ona yetişemem...Askerlik anılarını bilirsiniz anlatmakla bitmez.Onlar gıvır zıvır anlatırken bizlerde yahya gibi mahkum olduğumuz o dönemdeki bazı hadiseleri anlatalım inşALLAH.

Acemi birliğine yeni varmıştım.Abdestimi alıp nizamiye kapısından içeri girdiğimde namaz vakitlerini kolluyor ve nerde kılacağıma bakıyordum.sıcak o kadar tepemızdeydıki dayanamayıp orda halsiz kaldım.Revire kaldırdıla ve orda ikindi namazını eda ettim.
Tek sivil kıyafetli ben kalmış koca taburda komutan bu neden sivil hala diye erbaşlaı fırçalıyordu.Deli koyunlar gibibir oyana bir buyana bizleri çekiştiriyorlardı.
Daha sonra akşam naamazı okudun du?Ben dedimkikomutana ben namaz kılacam.
Komutan beni bir azarladı ne namazı ulaaaannn...
dedimki ben namaz kılmadan şurdan şuraya gitmem.
ulan sen beni delimi edeceksin asker..çabuk sırana geç seni burda öldürmiyeyim..
Dedimki bak komutan beni öldürecekmisin,dövecekmisin ne yapacaksan yap.Bedenime eziyet edebilirsin ama asla ben bu ibadetten geri kalmam bunu bilesin.istersen öldür buyur dedim.
Adam adeta cinnet geçiriyordu.Diğer komutana verdi al bunu başımdan.Ötekidebaşladı tehdite ve hakarete..ben dedimki namazı kılmadan şurdan şuraya gitmem.
Adamlar taburun ortasına beni aldılar.Hadi kıl bakalım dediler.
Tekbiri aldım ve orta yerde namazı kıldım.Herkes ŞOK ŞOK ŞOK...olmuştular..Biz tabi o namazın tadını unutamadık..
Daha sonra beni gören acemi askerler yanıma sokulmaya başladılar.Sonraki namaz için abdest aldım ve baktımki acemi asker yanıma geldı.Bende namaz kılmak istiyorum.Diğeri derken birden sayımız 15 oldu.
Biz kapalı spor salonunda yatıyorduk.Bütün tabur.Yat tekmili verilirdi.Biz basketbol potasının altında sesli bir şekılde cemaat olmuş namaz kılıyorduk.Tekmili almaya gelen komutanlar bizi cemaat olarak sayarlardı. Smiley Öyle gülerdimki halımıze aman Rabbim derdim sen ne güzel lutuf sahibisin.
Alevi komutan bana takmıştı kafayı.Bunuda diğer muhabbetimizde anlatırım. Smiley

!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #38 : 27 Mart 2010, 10:32:09 »

yahya abim, böyle bir ihtimal hiç aklımdan geçmiyordu... Sen ne yapmışsın öyle mübarek insan.. sübhanallah. iliklerime adar etkilendim.. maşALLAH... ALLAH için sizi bir kez daha  sevdim. düşünüyorum siizin o hitab ettiğiniz topluluğu  içinde bnde olsa idim, size nasıl bakar yanınıza gelenlerden biri olurmuydum.

kesinlikle gelir boynuma sarılır,bir yemeğe davet eder ve pazarları bize uğra derdin,en azından bunlardan birini yapacağına inanıyorum  Smiley..
ALLAHiçin bende sizi seviyorum değerli abim...

hürmetlerimle..

кıяıℓ кαℓєм
σиυя üуєѕι

çєкмєктєи ѕıкıℓмα∂ıgıм єи güzєℓ ∂єя∂ιмѕιи,

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 48

« Yanıtla #39 : 27 Mart 2010, 10:35:10 »

Anlatılacak bir şeyi olmayanlar, anlatılanlardan ders ve ilham alırız o zaman . sal. gül

кıяıк кαℓєм
çєкмєктєи ѕıкıℓмα∂ıgıм єи güzєℓ ∂єя∂ιмѕιи,
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: