Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« Yanıtla #20 : 25 Mart 2010, 17:10:49 » |
|
 |
|
 |
 |
cevabını ebu ömer abimde gelsin vereceğim,ama yaklaşmış sayılırsın..ama şu seçenek beni epey güldürdü... 4- salonun ortasında yemek ve çay dağıtılıyordu, ikram sahibini sevindirmek için oraya yöneldi.. 
ben yönelince ikram sahiplerinin sevinci genelde hep yarım kalıyorda...  |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayneyyi merdiye
уєиι üує
Üye ID: 2468
|
 |
« Yanıtla #24 : 25 Mart 2010, 20:22:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
CAGRİFM21.COM halkı hakka çağıran radyo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #28 : 26 Mart 2010, 10:35:05 » |
|
 |
|
 |
 |
salonun ortasına doğru ilerledim ve.....Avazı çıktığı kadar bağırdı, yok mu Ülennn aranızda türkçe bilen biri 
Veya abimiz;
Usulca sudanlı bir kÖmeciğin yanına yaklaştı:
-Kekolar bunca farklılıklarımza rağmen vahdet ve kardeşliğe verdiğiniz Ünem ve değer için alnınızdan Üpüyorum tek tek  ü ö lerinde bir sorun var galiba,yoksa bişeymi ima ediyorsun kardeşim..  |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #30 : 26 Mart 2010, 11:08:29 » |
|
 |
|
 |
 |
salonun ortasına doğru ilerledim ve söze nasıl başlayacağımı düşünürken içimden geldiği gibi konuşmaya başladım ve şüyle dedim.(o anı hiç unutmuyorum her ne kadar özerinden yıllar geçmiş olsada aşağı yukarı süylediklerim bu cümlelerden ibaretti) *esselamün aleyküm,bir beş dakikanızı alabilirmiyim(herkes bana doğru dönmeye başladı,koskoca salonda çıt çıkmıyor herkes kim bu der gibi yüzüme bakıyor)bizim diyarbakırda biz bir kişiyi tek başına görünce hemen onun yanına gider deyim yerindeyse onu keklik gibi(niye büyle süyledim ben bile bilmiyorum ama süyledim,eskiden tebliğ gibi durumlarda bizler birisini tek gördükmü veya ortama bakardık bir kişiyi tek başına görünce ona yaklaşır ve konuşmak için fırsat kollardık her halde ondan kaynaklanıyor ;  görür ve yanına sokulurduk,fırsat bu der ve onunla ilgilenmeye çalışırdık,halbuki ben bir askerim ve çarşı iznine çıkmışım,konuşacak bir kardeş bile arıyorken bu salonda tek başıma yarım saattir bekliyorum hiç kimse buyur edipte bizi yanına çağırmadı,kuran ve ahlak sempozyumundan öğrendiğimiz bumu* deyip sustum ve köşeye doğru çekildim,herkes bir an için ne diyeceğini sanki bilmiyordu ve kısa bir sessizlikten sonra baktım etrafım kalabalıklaşmaya başladı,hatta en büyük kalabalık etrafımda oluştu ve gelen herkes bir ilgi ve alaka göstermeye başladı,tepkim hoşlarına gitmiş ve gelenler soru sormaya başladılar... nerelisin?şafak kaç?diyarbakırda ne yapıyordun vb sorular..bende elimden geldiğince cevaplar vermeye çalıştım,hamd olsun buradaki kardeşler bizi sevdiler,gelenler genelde o şehrin ileri gelenleri esnafları idi yani tanınmış kişilerdi(tabi ben sonradan öğrendim)her kes kartvizitlerini elime vermeye başladı,bundan sonra her çarşı izninde bize uğra diye,bir baktım elimde 20 .30 adet kartvizit dolmuş..beni arabalarıyla alıp şehri gesdirdikten sonra nizamiye kapısına bıraktılar,artık her pazar çarşı izninde ben kapıdan çıkar çıkmaz o tertemiz yüzülü,gönülleri saf ve halim selim kardeşler,beni nizamiyeden arabalarıyla alıp,iş yerlerine,evlerine,düğünlerine kısaca hayatlarının her alanına buyur ettiler,o şehirde hiç kimsesi(ALLAHtan başka)olmayan ben,bir hafta içerisinde o şehirde yüzlerce dostu ve seveni olan birisi olmuştum,bu bana Rabbimin bir ihsanıydı,çünkü askerde inancımızdan dolayı çok çektik ama herhalde buda Rabbimin bir ikramıydı...artık pazarlarını iple çekiyordum ve zaman çok çabuk geçiyordu,ders halkalarına girip sohbetlerini dinliyor ve güzel zaman geçiriyordum. ve daha bir çok güzel anılarımız o kardeşlerimle oldu,hatta askerlik bittiğinde ısrarla buraya gel ,iş kurarız bizimle beraber kal dediler o güzel insanlar,yürekleri çok zengindi bu kardeşlerimin,ama tekliflewrini red etmek zorunda kaldım,çünkü herkes gibi bende memleketime aşıktım,diayrımsız yapamam dedim ve onlarla kucaklaşıp ayrıldım,otogarda bi onlar ağlıyor bi ben ağlıyorum,otogardaki insanlar ne oluyor diye bize bakıyorlardı bu kalabalıkta ne oluyor diye,en az 5 veya 6 araba dolusu kardeş uğurlamaya gelmişti,o manzara hiç aklımda çıkmaz,o gözyaşlarının saflığını hiç unutamıyorum...biz otobüse binip yol alırken,onlar otogarda tevhid parmaklarını kaldırmış bizi uğurluyordular,işte o gün hayatımın en güzel günlerinden bir gündü ve o anı hayatım boyunca unutmuyorum hatırladıkça gözlerim dolar ve o kardeşleri anarım...... Rabbim o kardeşlerimi rızanla kuşat ve firdevslerinle mükafatlandır,çünkü onlar ALLAH için seven ve ALLAH için buğzeden ve sadece rızanı güzeten halis kullarındı ve buna şahidlik ederim...
selam ve dua ile.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 26 Mart 2010, 11:12:24 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #33 : 26 Mart 2010, 11:22:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #38 : 27 Mart 2010, 10:32:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|