Sayfa: 1 ... 8 9 [10]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: önemli  (Okunma Sayısı 8243 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #180 : 10 Ekim 2011, 12:09:55 »

Ma ne olsun biz meraktan çatladik yahya abi bitürlü yazmaya zaman bulamadı...
ama tabi biz israrli izleyiciyiz kanal değiştirmeden bekliyoruz... Tongue

[/img]
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #181 : 10 Ekim 2011, 16:18:11 »

hiç unutamadığım bir anımı bugün paylaşmak istiyorum...

yaşımız o zamanla 17 olacaktı,güneydoğunun sisli zamanları,havanın puslu olduğu ,kurtlar vadisinin cirit attığı zamanlar...
camideki küçük bir öğrencimiz vefat etmişti,bizde akşam hocaları olarak bir kaç kardeşle beraber taziyeye gitmek için kararlaştırdık,gittiğimiz taziye sahipleri ve semt hakkında tereddütlüydük,çünkü fitnelerin havada uçuştuğu bir hava hakimdi ve insanlar bilmediği ve tanımadığı  bu camideki gençlere ön yargıyla ve düşman bir bakışla bakabiliyordu(zaten öğrencide ailesinden habersiz camiye geliyordu ailesi öğrenincede engel olmak istemişlerdi bin bir zorluk yaşamıştı,Rabbim onu cennetiyle mükafatlandırsın)bunun verdiği bir tedirginlikte vardı,ama her halukarda yapmamız gereken insani ve islami bir görevimiz vardı,taziyeye gidip ailenin acısını paylaşmalıydık..Bu düşüncelerle yola çıktık,ama yoldada bir tedirginlik vardı,acaba ne diyecektik,nasıl davranacaktık,nasıl konuşacaktık,yaşça en büyükleri bendim,dolayısıyla bizler bu konuda tecrübesizdik,daha yaşımız 17 veya taş çatlasın 18..deyim yerindeyse bıyıksız ve sakalsız hatta çocuk denilecek yaştaydık,bu tip yerlerde genelde olgun ve tecrübeli kimseler söz alır ve konuşurlardı,bizlerin ise tecrübe ve yaşı dediğim gibi malum...kafamızda yapacaklarımızı netleştirememeninde etkisiyle yavaş yavaş taziye yerine doğru yöneldik,tabi gözüm kardeşlerimde,hemen hemen aynı yaşta olduğumuz bir kaç kardeş var ama onlarda yolda sen fatihayı oku ve bişeyler söyle,bende yok siz söyleyin ve hemen çıkalım dedim,ama ihale bana kaldı,içim kıpır kıpır ve heyecanla binaya girdik,bizi dama yönlendirdiler,dama yöneldik,iki damın birleşmesiyle,geniş bir taziye alanı olmuştu,yukarı çıkınca dahada şaşırdık,çünkü yukarısı kalabalıktı,akşam olduğu için bir kaç ampul dama çıkartmışlardı ve selam verip hemen bir yere oturma arayışına geçtirk,tabi herkesin gözü özerimizde,çünkü nedense kılık kiyafetimizden ve davranışlarımızdan bu gelenlerin biraz farklı olduğu hissi çıkıyordu,ayrıca o zamanın ortamı insanları tecrübe sahibi yapmıştı,yani şeklen bile insanlar birbirleri hakkında kanaat sahibi olabiliyorlardı,gözüme uygun bir yer seçtim ,ışığın değmediği,köşede karanlık olan bir yere geçip oturdum,bunu yapmamın sebebi vardı,sebebi şuydu..karanlıkta konuşurken hem biraz serbest olacaktım,hemde kimse görmeyeceği için rahat davranabilirdim,hemde kısa kesip,fatihayı okuyup kalkmayı hesaplamıştım,ama hesaplar umduğum gibi olmadı...

devamı daha sonra inşaALLAH...

devam edelim kardeşler...

karanlık olan köşeye gidip oturdum,merhaba ve hoşgeldin faslından sonra etrafı sözmeye başladım,baktım,sohbetin baş köşesinde sakallı,yaşlı bir imam konuşuyor herkes onu merakla dinliyor,ne konuşuyor diye dinlemeye başladım,imam hasta olunca hemşirenin ona nasılda zalimce iğne vurduğundan bahsediyordu,ayrıca bu sene tütün hasılatı nedir ve buna benzer konularla sohbet ediyordu,bu sohbet havası canımı sıkmıştı,öyleya taziye yerindeyiz ve imamdan taziyeye uygun bir konuşma bekliyordum doğal olarak..erken kalkmaya niyetliydik ama sohbet büyle olunca içim rahat etmedi,iki öksürük bir yutkunmadan sonra(iki damın birleşmesi ile olan bir kalabalık ve seydanın ne der çekinceside var tabi,yaşımız küçük,oda koskoca bir sakallı,şalvarlı ve sarıklı bir seyda)seyda müsadenle bir şey süyleyebirmiyim dedim,seyda uzaktan bakınca fark etmemiş olacakki buyur ama önce bir aydınlığa çıkta seni göreyim dedi,bende seyda müsadenle burda devam edeyim dedim,peki süyle bakalım dedi..

Allaha hamd ve resulüne selat ve selamdan sonra,efendimizin hayatını ve mücadelesini anlatmaya başladım,siyer konusunda az çok bilgiye sahib idim ve çocuklarada efendimizin hayatını anlattığım için,az çok biliyordum,tabi çocuklara hitab etmek ile burada anlatmayı bir birine kıyas etmek ne kadar doğru onu siz düşünün..
anlattıkça açılmaya başladık(Rabbime hamd olsun,Rabbim yardım ediyordu,yoksa yahyanın büyle bir şey yapması mümkün değildi)anlattıkça seydanın hoşuna gitmemeye başladı,bana dur sana bazı sorularım var dedi(içimden eyvah yandın yahya dedim)sen iyi güzel anlatıyorsun ama süyle bakalım sen arabça hangi kitapları okumuşsun,nereye gelmişsin,madem efendimizin hayatından bahsediyorsun,öyleyse süyle bakalım siz islam devleti için ne yapıyorsunuz,niye şüyle veya büyle yapmıyorsunuz diyerek kendince köşeye sıkıştırıcı sorular sormaya başladı..
tüm dam susmuş benle seydayı dinliyor,yaklaşık 150 kişilik bir kalabalık var,içimden dualar edip Rabbimden yardım diliyordum.çünkü çok ince bir noktadaydım..
dedimki...seydam siz bizden daha iyi bilirsiniz,lakin hatırlayın,Rabbimiz efendimize vahyi gönderince efendimiz ümmiydi yani okuma yazması yoktu,lakin bu ilahi mesaj onun omzuna yüklenmişti,bu iş okuma ile değil,dert edinme ve o gaye ile yola çıkma ile olur,elbette okumanın fazileti büyüktür,lakin her okuyan ilmiyle amel etmiş olsaydı bugün ümmet olarak bizler çok daha güçlü olurduk,lakin kastınız medrese eğitimi ise ben medreselerde kalmışım(evet kalmıştım,çünkü bir ara köyde uzun bir zaman kaldım ve medresede fakihlerin yanında bulundum,lakin ilim olarak hiç bir şey öğrenemedim doğru dürüsüt,onunda sebebi vardı,başka bir zamana anlatırız inşaALLAH)LAKİN MEDRESELERDEKİ EĞİTİM SADECE NESERE NESERA VE KLASİK ARAPÇA DERSLERİ İLE SINIRLI,ORALARDA PEYGAMBERİN MÜCADELESİ ,gayesi,metodu işlenmiyor,bunun için insanlarımızda bundan mahrum kalıyor,bu nedenle bizde camide çocuklarımıza bu dersi veriyoruz  babında biraz daha uzun bir cevab verdim.....
diğer sorunuza gelince,seydam siz söyleyin efendimiz neden mekkede 13 yıl boyunca sadece tebliğ görevinde bulunup inananlara sabrı tavsiye etmiştir,halbuki ashabı gözlerinin önünde işkencelere uğruyorduda efendimiz onlara sadece sabredin diyordu,aynı zamanda akabede iman eden medineliler efendimize mekkeye saldırı için i,zin istedikleri halde efendimiz biz bununla şimdilik emrolunmadık demiştir,şimdilikten kası neydi?demekki şartların oluşmasını efendimiz beklemiştir,ama efendimiz medineye gidince saldıran zalimlere karşı mücadele edip fiili saldırı ve savunmaya geçmiştir,eğer bu aradaki farkı kavrasak eminim mesele daha iyi anlaşılacaktır dedim(tabi cevablar biraz daha uzun ve örnekliidi,kısa kesiyorum)..bunun özerine dediki..o karanlıktan çık ve gel yanıma otur,her ne kadar olmaz dedimsede dinletemedim,yanında yer yapıp yanına oturttu,bir yananda şaşırmış bir güzle bakarak)tekrar diyeyim kardeşlerim,Rabbim bizi nefsin hastalıklarından muhafaza etsin,yanlış yorumlanmasın,burada ego şişirmek ve nefsi azdırmak niyetiyle yazmıyorum,Rabbim bizi korusun)yahu pekte gençsiniz,size bir kaç sorum daha olacak dedi,bende gülümseyerek hocam,bizi imtihana tabi tutacaksanız,bilmenizi isteri,mki bizler sizlerin talebesiyiz,ve  seydalarımızla ilmi olarak baş edemeyiz ki öyle bir iddiamızda yoktur,bizler sizlerin yol göstericiliğiyle bu halka efendimizi tanıtmak ve onun yolundan gitme öğretilerini hem öğretmek hemde öğrenmek istiyoruz,sizler bu mücadelede destekçi olmanız lazım,biz seydalarımızın değernide biliyor ve onlara saygı duyuyoruz,burada sizlere bir şey öğretmek hadsizliğinde değilim,lakin amacımız bu hayrlı yolda paslı kalpleri bir nebzede olsa islam nuruyla aydınlatmak gayesidir.(bu minvaldede uzun bir hasbihalimiz oldu,tabi bu durum seydanında hoşuna gitti ve bizi sevmeye başladı,nereye hangi camiye gittiğimizi sordu vesaire...sonra cemaate dönüp,bu gençlere sahib çıkın ve çocuklarınızı camilere yolayın dedi,bir diğer nokta oradakilerin çoğu dinsiz pkk ya gönül verip dindar insanlara fitnelerin etkisiylle iyi bakmayan insanlardı..ama rabbimin yardımını o gece öyle bir hisettimki,anlatamam..ve en sonunda bizler seydadan müsade istyip ayağa kalkınca,bizlerin gözünü yaşartan bir durum oldu...seyda dahil tüm damdaki cemaat ayağa kalktı ve bizleri uğurladı tek tek herkesin elini sıktık,kimin elini sıktıksa diğer elini elimizin özerine koyup biz sizi iyi tanıdık,mesajlarınızı anladık dedi,hamd olsun Rabbime...bir kaç kişi aşağıya inip illa sizleri arabalarla eve yolayalım,vallahi bırakmayız,yarın yine taziyemize gelin dediler..,işte o gece rabbimin yardımıyla mutlu bir şekilde ve huzurlu bir kalble eve doğru yola koyulduk,yoldada Rabbimin bu apaçık yardımına şaşırmış ve o sevinci yaşadık kardeşlerle...hangi ruh hali ile gittik,nasıl çıktık...tıpkı hira mağarasına giriş ve çıkış gibi
...[/color][/b]
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2011, 16:30:47 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
gulab
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 7750

« Yanıtla #182 : 10 Ekim 2011, 19:45:44 »

nerden nereye...gerçekten güzel bir anıydı.benim dikkatimi en çok çeken şey seyda ile konuşmalarınızdan çok onunla anlaşma yönteminiz....çünkü yaşlı insanların söylediklerine de karşı çıkınca yani güzel bir uslüpla anlatılamayınca yanlış anlaşılma ve diretme çıkıyor ortaya...
selametle kalın inşa.

BİR NOKTA KADAR MENFAAT İÇİN VİRGÜL KADAR BOYUN EĞMe...
maide
мιя üує

ALLAH azze ve celle

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5050

« Yanıtla #183 : 10 Ekim 2011, 20:08:06 »

hakkaten  güzel bir anıydı abi ALLAH razı olsun
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #184 : 10 Ekim 2011, 20:11:25 »

nerden nereye...gerçekten güzel bir anıydı.benim dikkatimi en çok çeken şey seyda ile konuşmalarınızdan çok onunla anlaşma yönteminiz....çünkü yaşlı insanların söylediklerine de karşı çıkınca yani güzel bir uslüpla anlatılamayınca yanlış anlaşılma ve diretme çıkıyor ortaya...
selametle kalın inşa.

haklısın kardeşim..aslında davet metoduda büyle olmalıdır,kendisi ile zıtlaşıp cedel etseydik,herşey tersyüz olur,insanların hakkımızdaki bakış açısı değişebilir veya tebliğ niyetimiz ters tepebilirdi,ama bu şekilde hem o yaşlı imam hemde diğer insanların kalblerini kazadık inşaALLAH..zaten bizlerin amacı nefret ettirmek değil,sevdirmek ve kazanmak olmalı...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #185 : 10 Ekim 2011, 20:11:46 »

hakkaten  güzel bir anıydı abi ALLAH razı olsun

Rabbim sizdende razı olsun kardeşim...

ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #186 : 10 Ekim 2011, 20:14:53 »

alkış

ALLAH razi olsun abi..beklememize değdi..
umduğumuz gibi bir son/başlangiç olmuş...

O başka zaman anlatacaginiz medrese hakkinda aninizi da bekliyoruz inş. Smiley

[/img]
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #187 : 10 Ekim 2011, 20:18:56 »

alkış

ALLAH razi olsun abi..beklememize değdi..
umduğumuz gibi bir son/başlangiç olmuş...

O başka zaman anlatacaginiz medrese hakkinda aninizi da bekliyoruz inş. Smiley

kısmetse inşaALLAH...

gulab
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #188 : 10 Ekim 2011, 20:24:43 »

haklısın kardeşim..aslında davet metoduda büyle olmalıdır,kendisi ile zıtlaşıp cedel etseydik,herşey tersyüz olur,insanların hakkımızdaki bakış açısı değişebilir veya tebliğ niyetimiz ters tepebilirdi,ama bu şekilde hem o yaşlı imam hemde diğer insanların kalblerini kazadık inşaALLAH..zaten bizlerin amacı nefret ettirmek değil,sevdirmek ve kazanmak olmalı...

doğrudur söyledikleriniz.ikinci olarak dikkat çeken şeyde yaş olarak sizin küçük olmanız.o yaşta böyle bir metod uygulamanız ve islam düşüncesini gaye edinmenizde çok güzel.
musadenizle bir şey sormak istiyorum.çevreniz den mi aile yaşantınızdan mı yoksa başka birşeyden mi o metod yöntemini uygulayabildiniz.yani arkadaş çevrenizde bu tür düşünceler taşıyan ve uygulayanlar varmıydı?yoksa sizin o zamanki yaşınızda olduğu gibi şimdiki gençlerde çok var ama tam tersi bir düşüncededirler.davaları hep oyun ve eğlence..yoksa bu tür insanlarda var ama ben mi görmüyorum:)

ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #189 : 10 Ekim 2011, 20:29:42 »

Yahya abinin gençligi maşALLAH..ayni o romanlarda okuyup hayran olduğumuz yaşamlar gibi...
Rabbim size şehadeti nasib etsin inşALLAH yahya abi...

Nedense bana gerçekten hani o romanlarda okuyoruz ya camiide ders veren,islami çalişmalarda bulunan ve yusufun mekanina uğrayan o guzel insanlari hatirlatti...rabbim bu guzel yoldan ayirmasin Smiley

selam ve DUA ile

[/img]
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #190 : 10 Ekim 2011, 20:37:40 »

Aslında bu sorunuzun cevabı bence her kardeşin gıda aldığı çevre ile ilgili bir durumdur.Aslında bu düşünce bir anda gelişmedi,önceside var elbette,buda çevredeki kardeşlerden edinilen tecrübe veya nasihatler doğrultusundadır.Şimdiki gençlerdede elbetteki bu durum var,şimdiki gençler kazanmaya değilde kaybetmeye odaklanmış vaziyette gibidirler,aslında bu bir dert edinme meselesidir,insanların hidayetine vesile olabilme özlemidir,bu mücadele sabır ve direniş ister,sabırsızlıkla kuşananlar bu yöntemi pek ileriye taşıyamıyor,buda bilncin yeterince kök salmamasından kaynaklandığına inanıyorum.şimdiki gençler biraz daha rahatlığa düşkündürler,rahatlıkla kişileri islam dairesinin dışına çıkartabiliyorlar,halbuki kazanmak için hiç bir çaba sarfedilmiyor,kolay olanı tercih ediliyor.Bu bakış genelde kişilerin çevresile birebir bağlantılıdır.Eğer beraber omuz omuza verdikleri kardeşleri kazanmalıyız deyip sabırla donanmalarını sağlarsa bu gençlerde bundan beslenir,ama abelerinden ve çevrelerinden kolay olanı le ilgili söz ve fiiller görürlerse onlarda ondan etkileniyor ve zamanla gündemi bu oluyor..

aslında bence değindiğiniz konu uzun ve önemli bir konu,özerinde konuşulması gereken bir konu...

selametle..

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #191 : 10 Ekim 2011, 20:39:26 »

Yahya abinin gençligi maşALLAH..
Rabbim size şehadeti nasib etsin inşALLAH yahya abi...

rabbim bu guzel yoldan ayirmasin Smiley

selam ve DUA ile

amin...amin kardeşim..hakkımızdaki diğer hüsnü zannınıza Rabbim bizi layık etsin kardeşim....

gulab
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #192 : 10 Ekim 2011, 20:51:14 »

Aslında bu sorunuzun cevabı bence her kardeşin gıda aldığı çevre ile ilgili bir durumdur.Aslında bu düşünce bir anda gelişmedi,önceside var elbette,buda çevredeki kardeşlerden edinilen tecrübe veya nasihatler doğrultusundadır.Şimdiki gençlerdede elbetteki bu durum var,şimdiki gençler kazanmaya değilde kaybetmeye odaklanmış vaziyette gibidirler,aslında bu bir dert edinme meselesidir,insanların hidayetine vesile olabilme özlemidir,bu mücadele sabır ve direniş ister,sabırsızlıkla kuşananlar bu yöntemi pek ileriye taşıyamıyor,buda bilncin yeterince kök salmamasından kaynaklandığına inanıyorum.şimdiki gençler biraz daha rahatlığa düşkündürler,rahatlıkla kişileri islam dairesinin dışına çıkartabiliyorlar,halbuki kazanmak için hiç bir çaba sarfedilmiyor,kolay olanı tercih ediliyor.Bu bakış genelde kişilerin çevresile birebir bağlantılıdır.Eğer beraber omuz omuza verdikleri kardeşleri kazanmalıyız deyip sabırla donanmalarını sağlarsa bu gençlerde bundan beslenir,ama abelerinden ve çevrelerinden kolay olanı le ilgili söz ve fiiller görürlerse onlarda ondan etkileniyor ve zamanla gündemi bu oluyor..

aslında bence değindiğiniz konu uzun ve önemli bir konu,özerinde konuşulması gereken bir konu...

selametle.

.düşündüğüm gibi oldu.sağolun.yani bir nevi bana arkadşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.yada kişi arkadaşının dini üzerinedir hadislerinde olduğu gibi arkadaş seçimini doğru yapmak gerekir.
konular önemlide nerde ve nasıl öğreneceğiz bu sorun...aslında ayrı bir konu açılıp kişilerin süşüncelerini almak daha mı doğru olur abi.mesela doğru arakdaş seçimi ve islamı bir medot nasıl olmalıdır"başlığı altında bu konu konuşulsa güzel olur diye düşünüyorum.siz ne dersiniz?

gulab
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #193 : 10 Ekim 2011, 20:53:14 »

düzeltme yapamadım alıntı ile gösterildi .inşa anlamışsınız

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #194 : 10 Ekim 2011, 21:04:28 »

.düşündüğüm gibi oldu.sağolun.yani bir nevi bana arkadşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.yada kişi arkadaşının dini üzerinedir hadislerinde olduğu gibi arkadaş seçimini doğru yapmak gerekir.
konular önemlide nerde ve nasıl öğreneceğiz bu sorun...aslında ayrı bir konu açılıp kişilerin süşüncelerini almak daha mı doğru olur abi.mesela doğru arakdaş seçimi ve islamı bir medot nasıl olmalıdır"başlığı altında bu konu konuşulsa güzel olur diye düşünüyorum.siz ne dersiniz?

[/quote]

bence gayet güzel olur,hemide faydası olur.mesela en son siteye islami davet fıkhı ile ilgili bir konu atmıştım,çok güzel bir konuidi ama yeterince ilgi gürmedi,bunu kardeşleri suçlamak için demiyorum,ama biz bazı şeyleri dert etmiyoruz veya kendimizi yormuyoruz veya uğraşmıyoruz,bizde ilk önce  islami dert olmalı,olmalıki bu derdin ilacınıda arayalım.insanları nasıl kazanırız,onları kazanmadan önce bizler neler kazanmalıyız gibi bir derdimiz olmalı.bunun için doğru yerlerden beslenmeliyiz,taasubçu olmamalı,her güzellikten istifade etmeliyiz.ama büyle yapmıyoruz,yapmayıncada tüm enerjimizi birbirimize harcıyoruz,artık dışardaki islamdan habersiz olanlara anlatmak isteğimiz bile kalmıyor,çünkü beynimiz birbirimize odaklanmışken,asıl hedefi kaçırıoyoruz..velhasıl kardeşim..dediğiniz gibi başka bir başlık altında buna devam edebiliriz..
izlenimleriniz ve önerileriniz diye bir konuda açılabilir veya başka öneriniz varsa buyrun biz hizmetkarınız olur ve yardımcı olabileceksek yardımcı olmaya ve istifade etmeye çalışırızinşaALLAH..

bazen bu tip anıları yazmakta bile tereddüt ediyorum,olurki kardeşimiz işin özüne değilde kabuğuna bakıptta yanlış anlar diye..bir kardeşimizin yanlış anlamasını bile istemiyorum ama bununla anlatmak istediğim mesaj farklı,ama bir kardeşimiz siz bununla nefsinizi öne çıkartıyorsunuz dese veya yaptığınız güzellikleri veya hayrları paylaşmakla hata ediyor sevabınızla oynuyorsunuz veya başka düşüncelere dalarda asıl niyetimizden farklı bir mana çıkartır diye korkuyoruz kardeşim,yoksa elbetteki paylaşacak daha güzel ve ibretli meseleler ve anılar vardır,burada anı defteri açmak değil gayemiz,burdan ders çıkartılmasını istiyoruz,gayemiz bu,bu bakışla bakmalıyız..kısacası birbirimizi iyi anlamalı ve sevmeliyiz..Rabbim bizleri biribirimize sevdirsin inşaALLAH...

selametle..
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2011, 21:13:29 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

gulab
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #195 : 10 Ekim 2011, 21:11:35 »

.font]

bence gayet güzel olur,hemide faydası olur.mesela en son siteye islami davet fıkhı ile ilgili bir konu atmıştım,çok güzel bir konuidi ama yeterince ilgi gürmedi,bunu kardeşleri suçlamak için demiyorum,ama biz bazı şeyleri dert etmiyoruz veya kendimizi yormuyoruz veya uğraşmıyoruz,bizde ilk önce  islami dert olmalı,olmalıki bu derdin ilacınıda arayalım.insanları nasıl kazanırız,onları kazanmadan önce bizler neler kazanmalıyız gibi bir derdimiz olmalı.bunun için doğru yerlerden beslenmeliyiz,taasubçu olmamalı,her güzellikten istifade etmeliyiz.ama büyle yapmıyoruz,yapmayıncada tüm enerjimizi birbirimize harcıyoruz,artık dışardaki islamdan habersiz olanlara anlatmak isteğimiz bile kalmıyor,çünkü beynimiz birbirimize odaklanmışken,asıl hedefi kaçırıoyoruz..velhasıl kardeşim..dediğiniz gibi başka bir başlık altında buna devam edebiliriz..
izlenimleriniz ve önerileriniz diye bir konuda açılabilir veya başka öneriniz varsa buyrun biz hizmetkarınız olur ve yardımcı olabileceksek yardımcı olmaya ve istifade etmeye çalışırızinşaALLAH..

selametle..
güzel cvp aldım teşekkür ama bir yerde nalaşamayacağız galiba hizmetkar olma kelimesini kaldırallım.tecrübeli insanlardan bir şey öğreneceksem benim öyle olmam gerek.bunun için işi siz büyüklerime bırakıyorum.bende kendi görüşlerimi söylerim.konuyu siz açın devamı gelir inşa.güç birlikten doğar derler ya.o mesele..büyükler önden desek...bekliyorum konuyu....
selam ve dua ile inşa..

ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #196 : 10 Ekim 2011, 21:16:31 »

Arkadas seçimimi?
eminim cok guzel bir konu olur..
t

[/img]
nuseybini
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4836

« Yanıtla #197 : 11 Ekim 2011, 10:06:05 »

şeyhim burda olsaydı

caizdir derdi..
 hade hayırlı neticelere ulaşasınız inşaAllah..

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #198 : 14 Aralık 2011, 11:05:55 »

inşaALLAH...bu hayrlara ulaşmak için sizlerinde katkıları olması lazım..
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2011, 11:07:33 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #199 : 14 Aralık 2011, 18:23:24 »

Gulab kardeş bir aralar aktif di..şimdiyse daha hiç yok..
İnşALLAH iyidir kardeşimiz.

[/img]
Sayfa: 1 ... 8 9 [10]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: