Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: mevlana ve hacı bektaş-ı veli hikayesi  (Okunma Sayısı 592 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Farsiyan
уєиι üує
*

Sabır & Edeple

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 7974

« : 26 Ağustos 2011, 00:49:13 »

Bir adam kötü yoldan para kazanıp  bununla kendisine bir inek alır. Neden sonra, yaptıklarından pişman olur ve hiç olmazsa iyi birşey yapmış olmak için bunu Hacı Bektaş Veli’nin dergahına kurban olarak bağışlamak ister. O zamanlar dergahlar aynı zamanda aşevi işlevi görüyordu. Durumu Hacı Bektaş Veli’ye anlatır ve Hacı Bektas Veli helal değildir diye bu kurbanı geri çevirir. Bunun üzerine adam mevlevi dergahına gider ve aynı durumu Mevlana’ya anlatır. Mevlana ise bu hediyeyi kabul eder. Adam aynı şeyi Hacı Bektaş Veli’ye de anlattığını ama onun bunu kabul etmemiş olduğunu söyler ve Mevlana’ya bunun sebebini sorar.

Mevlana şöyle der: – Biz bir karga isek Hacı Bektaş Veli bir şahin gibidir. Öyle her leşe konmaz. O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir.

Adam üşenmez kalkar Hacı Bektaş Dergahı’na geri gider ve Hacı Bektaş Veli’ye, Mevlana’nın kurbanı kabul ettiğini söyleyip bunun sebebini bir de Hacı Bektaş Veli’ye sorar.

Hacı Bektaş da şöyle der: – Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana’nın gönlü okyanus gibidir. Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir ama onun engin gönlü kirlenmez. Bu sebepten dolayı o senin hediyeni kabul etmiştir.

The End |
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2011, 16:21:59 »

ne kadar güzel... müslüman bir kardeşimiz hakkında hüsnü zan beslemek ve iyiye yormak buna denir işte....

ALLAHcc razı olsun kardeşim..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

''O GÜN GELECEK BİLİYORUM!''

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4830

« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2011, 17:53:48 »

ne kadar güzel... müslüman bir kardeşimiz hakkında hüsnü zan beslemek ve iyiye yormak buna denir işte....

ALLAHcc razı olsun kardeşim..

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ
ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
Farsiyan
уєиι üує
*

Sabır & Edeple

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 7974

« Yanıtla #3 : 26 Ağustos 2011, 19:51:33 »

okumaya değer bulduğunuz için ben teşekkür ediyorum , rabbim husnu zan ile mukabelede bulunanlardan eylesin cümlemizi..

The End |
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: