Sayfa: [1] 2  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: laikliği kabullenmek imanı götürürmü  (Okunma Sayısı 1125 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
semizsencan
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 771

« : 10 Nisan 2007, 17:44:55 »

laikliğin din işlerini devlet işlerinden ayırdığını biliyoruz ve terside,peki ALLAHın (c.c) hükümlerinin açık olduğu ayetler dururken kulların hükmüne uymak imanı götürürmü bu düzeni kabul etmemek bizim için yeterli olurmu yoksa sonumuz vahimmi yada kabulenmediğimiz ama değiştirmeye gücümüz yetmediği için zulm altındamıyız.kısacası müslüman laik olabilirmi ?lütfen fikir değil birikimlerinizi paylaşın ! ! !

insanlar yalnızca inandık demekle bırakılacaklarınımı sandılar.(a.k)
bombacı mülayim
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 611

« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2007, 20:43:53 »

Kim imanı küfre değiştirirse doğru yoldan sapmış olur.(Bakara 108)
nurtalebeleri65
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 594

« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2007, 01:10:53 »

http://www.davetyolu.com/index.php?topic=3333.0

ALLAH razı olsun kardeşimiz paylaşmış bizde faydalandık inşaALLAH sende faydalanırsın.

ALLAH'A emanet olun
haci
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 380

« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2007, 01:38:46 »

Yeryüzünün neresinde olursa olsun İslama inananları.
Kur,anı kerim şu ayeti ile islam ümmetinin bir ferdi ve müslüman
olarak isimlendirmiştir.Bundan evvelki kitaplarda ve bu kur,anda size
müslüman ismini takan Allatır.(Cool Onun içinmüslümanın sağcı.solcu. sosyalizm kapıtalizm.laiklik milliyetçilik vesair suni sıfatlara ihtiyacı yoktur.
ALLAH (c.c.)müslümana ismini ve sistemini açıkça kendisi vermiştir.
Şu gerçek unutulmamalıdır ki dünyanın kuruluşundan beri hak dinin adı
İslam olmuş ve buna inananlar da müslüman olarak anılmışlardır.
İSLAM. bütün peygamberlerin tebliğ ettiği dinin adıdır
ALLAH KATINDA DİN İSLAMDIR.(9)
HER KİM İSLAMDAN BAŞKA BİR DİN (SİSTEM) ARARSA O KİMSEDEN
BU DİN ASLA KABUL EDİLMEZ VE O KİMSE AHİRETTE HÜSRANA
UĞRAYANLARDAN OLUR. (10)

ALLAH razı olsun kardeşim.Allaha emanet ol....SELAMETLE
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2007, 01:43:29 Gönderen: haci » Logged

Toprak Gibi Olmalısın, Ezildikçe Sertleşmelisin,
Seni Ezenler Sana Muhtaç Olmalı,
Hayatı Sende Bulmalı Ölümü sende yaşamalı.

Toprak Gibi Olmalısın....
_VERA_
мιя üує

Bir tek gözlerin konustugu ülke cocuklarına

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 668

« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2007, 17:52:31 »

Yaşamış olduğunuz ülkede köşeleri biz kaptırdık,başımıza bu belayıda biz sardık...Eğer kabul etme ve etmeme arasında bir secimde bulunmaz zorunda kalsaydık hiç birtercih hakkı tanımaksızın bizlerin hepsi laikliği kabul etmişßayılırız.Bu şekilde 80milyon insan imansız mı oloacak...Hayır bu olmaz ve olmamalıda...Hayatın en zor olayı elimizde kini vermekti biz bunu cok kolay birşekilde yaptık...Bugün laik sistemin emrinde,onların izin verilidği kadarını yapıyoruz...Laikliği sevmesek bile laikliği benimsemiş urumdayız bu halde biz yine imanımızı kaybetmiş  oluruz..Ama bugün hala müslümanız diyorjuz demi kendimize bu nasıl celişkidir peki?...Biz laikliği kabul etme ve etmeme noktasını değil laikiği nasıl kullanırız onun ehsbaını yapalım...

saygı ile...

Bil ey sevgili mechul kaldığın her gecenin ardından beni saran hüzün sana mutluluk olsun,
Yağan yağmur bana su, sana rahmet olsun,unutma sudadır rahmeti rahmanın, rahmetsiz kalma suyun sevgi olsun.
Sildiğim yazılar bana ah ,sana ise hala bulamadığın "BEN" olsun....

VERA....
cewher
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1276

« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2007, 13:11:56 »

esselamun aleykûm
   laiklik dedikleri nedir. isterseniz önce bir ona bakalım. tanım olarak "devlet işlerine -tabiri caizse siyasete- dini (onların din olarak düşündükleri bozulmuş olan Hristiyanlık olsa da -ki bu kelime fransız ihtilali sonrası ortaya çıkmış fransız kökenli bir kelimedir- günümüzde dikkatle tetkik edildiğinde -hele bir de yaşadığımız bu ülke sözkonusu olduğunda-karşımıza sapasağlam ve tam bir bütünlük içinde çıkan İslam akla gelmektedir.) karıştırmamak" olarak ifade edilir. uygulama alanı ve içeriğine bakılırsa da laikliğin özel olarak insani, genel olarak sosyal yaşantıdan dini soyutlamak amacı güttüğü tespit edilebilir. bu açıdan da laikliğin ülkemizdeki yerleşim safhaları göz önüne alınırsa;
   *1924-1925 yılları arasında tek tek ve bilinçli bir sırayla getirilen, hilafetin kaldırılması, Tevhid-i tedrisat (erkek-kız karışık olarak eğitim-öğrenim yapılması), kılık-kıyafet kanunu (İslami kıyafetler olan sarık, cübbe, çarşaf, tesettür yerine onların deyimiyle modern ve giyinik çıplaklığı esas alan kıyafetler giyilmesi) ve tekke, zaviye, medreselerin kapatılması (bununla beraber bir çok cami de bu adı geçen yerlerle beraber tahrib edilmiş ve amacından saptırılarak, kokuşmuş batı zihniyeti esaslı amçlar için hizmete açılmıştır ki en açık örneği ayasofya camii dir...) kanunlarıyla İslami yaşantıya karşı başlatılan gizli ve haksız savaş meşrulaştırılmış;
   *1926 daki tam anlamıyla isviçre medeni kanununun vesikalık fotoğrafı gibi olan türk medeni kanununun kabulü ile yoketme ve hafızalardan silme aşamasının ilk adımı atılmış;
   *1928 de önce anayasadan "İslam" lafzı silinmiş; sonra da harf inkılabı adı altında Kur'an'ın daha iyi ve güzel anlaşılması için gereklilik arz eden Kur'ani harflerin -ve dolayısıyla İslami yaşantı ve hizmeti gerektiren İslam medeniyetinin- yerine, latin harfleri -ve dolayısıyla latin, batı medeniyeti- yerleştirilerek devletin laiklik projesi anayasal bir dayanak ile desteklenmiş; yani İslam ve İslam'ı hatırlatan her türlü yasa anayasadan çıkartılmış;
   *1929 da ise her türlü eğitim ve öğretim kurumlarından Arapça (Kur'an dili) ve Farsça çıkarılmış ve yeni nesil batı proje ve fikriyatıyla yetişmeye terk edilerek ve hatta evlere kadar batının çıkar ve menfaata dayalı karanlık ve kokuşmuş ahlâkı yerleştirilmeye çalışılarak kendilerince son darbeyi de vurmuşlardır.
   işte laikliğin ülkemizdeki gelişim aşamaları ve yapılanların görünmeyen fakat belki de bilinen sebeb ve dayanakları... buyrun... siz de tetkik edebilir, araştırabilirsiniz...

cewher
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1276

« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2007, 13:28:58 »

görüldüğü üzere laiklik tam anlamıyla -belki ilk ortaya atıldığı zamanda değil, fakat 1900'lü yıllardan itibaren sadece- İslam'ı hedef alan bir terim ve uygulama sahnesidir. kendisine hedef olarak İslam'ı seçmiş bir anlayışa ve uygulama safhasına sahip bir fikir, bir müslüman tarafından asla tasvip edilemez ve benimsenemez. böyle bir anlayışa hizmet amacıyla yapılan bir işin imana zarar vermesi muhtemeldir.
   evet, belki şu an ancak onların izin verdiği ölçüde açık faaliyetlerde bulunabiliyoruz. lakin bizler onlara değil, İslam'a hizmet amacıyla faaliyetlerde bulunduğumuz ve bu yolda sebat ettiğimiz müddetçe, İslam hakim olacaktır İnşaallah. bizler iman ve inancımızdan İslami hiç bir taviz vermediğimiz müddetçe ilay-ı Kelimetullah hakimiyet kuracaktır İnşaallah. ve Resulullah (a.s.m)'ın yolundan gittiğimiz müddetçe rahmet-i İlahi ve inayet-i İlahi tecelli edecektir İnşaallah...
   ALLAH'a emanet olunuz... selametle...
hafsa
уєиι üує
*

Konuşsam Tesiri Yok...Sussam Gönül Razı Değil!!!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 386

« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2007, 09:22:17 »

Şeyhul İslam Mustafa Sabri:

ALLAH'ın indirdiği şeriati yürürlükten kaldırmak gayesiyle ortaya atılan planlardan olan, din ile devlet işini birbirinden ayırma (laiklik) konusuyla ilgili olarak şöyle diyor:

"Laiklik, yani din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması hususunu yaygınlaştırmak isteyen devlet adamları ve yazarlarının bu düşüncesi, Kur'an ve sünnette açıklanan hükümlerin ALLAH tarafından gönderildiğine iman ile bağdaşmaz." (Mevkıf el Akl vel İlm min Rabbil Alemin c:4, s:294)

Aynı kalpte ALLAH-u Teâlâ'ya iman ile ALLAH-u Teâlâ'dan başkasına (tağuta) muhakeme olmaya rıza gösterme fikri bir arada bulunamaz.

ALLAH-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

"Ey Muhammed! Sana indirilen Kur'an'a ve senden önce indirilenlere inandıklarını iddia edenleri görmüyor musun? tağuta muhakeme olmak istiyorlar. Oysa onları reddetmekle emrolunmuşlardı. Şeytan onları derin bir sapıklığa saptırmak ister." (Nisa:60)

Yanımda kimse olmadığından değil yanlızlığım...
Yanlız olduğumu söyleyebileceğim kimse olmadığından yanlızım ben...
hafsa
уєиι üує
*

Konuşsam Tesiri Yok...Sussam Gönül Razı Değil!!!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 386

« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2007, 09:28:09 »

ALLAH-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

"Hüküm vermek yalnız ALLAH'a aittir. Kendisinden başkasına değil, yalnız O'na ibadet etmenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din de budur. Fakat insanların çoğu bilmez." (Yusuf: 40)

ALLAH-u Teâlâ bu ayeti kerimede bize hüküm vermenin yalnız kendisine ait olduğunu, yalnızca kendisinin hükmüne itaat edilmesi gerektiğini ve hükümlerine itaatin de bir ibadet olduğunu bu nedenle kedisinden başkasının hükmüne itaat etmenin de şirk olduğunu bildiriyor. Ayetin devamında ise bunun yani yalnız ALLAH'ın hükümlerine itaatin ibadet olduğunu insanların çoğunun bilmediğini belirtiyor. Fakat ALLAH katında geçerli olan ve sağlam olan dinin ancak hükmün tamamen ALLAH-u Teâlâ'ya tanındığında mümkün olacağını "dosdoğru din budur" sözüyle ifade ediyor.

Hüküm ancak gerçek ilahlık sıfatına sahip olan varlığa aittir. Çünkü bu hak ALLAH-u Teâlâ'dan başkasına verildiğinde o kişiye ibadet edilmiş olunur. Halbuki ALLAH yalnız kendisine ibadet edilmesini emrediyor.

"Yalnız O'na ibadet etmenizi emretti."

ALLAH'ın hakkı olan hüküm verme yetkisi ister ALLAH'la beraber başka birine, isterse sadece ALLAH'ın dışındaki birine verilsin bu hak kime tanınırsa O'na ilahlık sıfatı verilmiş olur. Velev ki ona "sen ilahımızsın" denmese bile. Çünkü bu hak ona verildiğinde ona ibadet edilmiş olunur. İnsanların çoğu ALLAH-u Teâlâ'dan başka bir varlığa namaz kılındığında onun için oruç tutulduğunda veya onun için haccedildiğinde ona ibadet edilmiş olunacağını kabul ediyorlar. Fakat bunlar gibi bir ibadet  olan hüküm verme yetkisinin ALLAH-u Teâlâ'dan başkasına verilmesinin ona ibadet olduğunu anlayamıyorlar.

ALLAH-u Teâlâ işte bu ayette bu gerçeğe işaret ediyor:

"İnsanların çoğu bilmezler."

Yani insanların çoğu hüküm verme yetkisini tanıdığı kişi ya da kişilere ibadet ettiklerini bilmiyorlar. Fakat ALLAH-u Teâlâ onların dosdoğru din üzerinde olmadıklarını bildiriyor. Dosdoğru din ise ancak bütün hüküm verme yetkisinin yalnız ALLAH-u Teâlâ'ya verilmesiyle sağlanabilir. İşte ayette geçen "dosdoğru din"in manası budur.

Yanımda kimse olmadığından değil yanlızlığım...
Yanlız olduğumu söyleyebileceğim kimse olmadığından yanlızım ben...
**şehide**
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1321

« Yanıtla #9 : 20 Haziran 2007, 14:51:59 »

hakkınızı helal edın butun yorumları okuyamdım ama kısa ve net serıatı kabul etmeyen demek Rabbının Kıtabını kabul etmıyo demektır bı ayetını dahı kabul etmeyense kafırdır fazla soze gerek var mı?

redleg
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1337

« Yanıtla #10 : 22 Haziran 2007, 00:27:25 »

bu konu hepimizi aşar...çünkü bu konu büyük bir ilim ve akabinde fetva gerektirir..
yazılarınızı okudum net bir cevap yok...
cevaplar sorulan soruyu karşılamıyor..buna şaşmamalı...

kanaatimce yapılması gereken zamanımızda yaşayan Rabbani alimleri örnek almak
ve onlara uymaktır...bizimle birlikte bu ülkede yaşayan o kadar ALLAH dostu var değilmi Smiley ??
bu kadarınada kafa yormamalıyız...
çünkü bizi aşan konularda yorum yapmak yanlışa götürebilir...
sözüm meclisten dışarı Smiley Smiley

selametle,
redleg

GÜL
_VERA_
мιя üує

Bir tek gözlerin konustugu ülke cocuklarına

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 668

« Yanıtla #11 : 22 Haziran 2007, 14:56:34 »

Kendimizi bağımlı hale getirmemek gerek...İlla birileri olacak diye bir kaide bizleri sadece dar kalıplara sokar...Herkes üstüne düşeni yapsın sorun kalmaz inş...Ve bu konu bizi neden aşsın,eğer öyle bir durum olsa o zaman ictiğimiz suyuda gidip bvirilerine sormak gerek...Smiley...Biraz doğru düşünmce etrafında kenetlenelim..

saygı ile...Smiley

Bil ey sevgili mechul kaldığın her gecenin ardından beni saran hüzün sana mutluluk olsun,
Yağan yağmur bana su, sana rahmet olsun,unutma sudadır rahmeti rahmanın, rahmetsiz kalma suyun sevgi olsun.
Sildiğim yazılar bana ah ,sana ise hala bulamadığın "BEN" olsun....

VERA....
redleg
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1337

« Yanıtla #12 : 22 Haziran 2007, 15:25:19 »

Kendimizi bağımlı hale getirmemek gerek...İlla birileri olacak diye bir kaide bizleri sadece dar kalıplara sokar...Herkes üstüne düşeni yapsın sorun kalmaz inş...Ve bu konu bizi neden aşsın,eğer öyle bir durum olsa o zaman ictiğimiz suyuda gidip bvirilerine sormak gerek...Smiley...Biraz doğru düşünmce etrafında kenetlenelim..

saygı ile...Smiley

Smiley Smiley yuh yani...verayı tanımasam bu söylediklerini başkası yazmış derim...
yok canım içtiğin suyu niye soruyon...
wc ye giderkende izin al bari...
abartının bu kadarı olur..

bir veliyi örnek almak ona biat etmek bağımlılıkmıdır....
yani konu bizi aşmazmış onları örnek alırsak bağımli olurmuşuz...
aman Ya Rabbi...

velevki bağımlı kalmak istemiyorsun..
ver o zaman sorunun cevabınıda millet rahatlasın....
herkes üstüne düşeni yapsın demişşin...
bu sorunuda çözmek alimlerin işi değilmi...
işte bende onu diyorum...onlar zaten çözmüştür onları örnek al diyorum...

madem bağlı kalmak istemiyorsun...
hadi tek başına yaşa bakalım islamı..
tek başına kendi kendine yet...

aslında bu kadar yazdığıma şaştım doğrusu..
verilen cevaba bak...kilitlendim ben ilk okuduğumda..
bu cevaba ne yazılırki dedim Smiley Smiley
yok yok bu vera olamaz...

kimsin sen kardeşim...

selametle,
redleg

GÜL
EBUZER
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1099

« Yanıtla #13 : 24 Haziran 2007, 13:36:41 »

HAMD ALEMLERİ RABBİ OLAN ALLAHADIR
İMAN EHLİ BİR İNSAN ASLA VE ASLA HEMM LAİK HEMDE MÜSLÜMAN OLAMAZ ÇÜNKÜ İSLAMDA DEVLET İLE DİN İŞLERİ AYRI OLMAZ DİN İLE ŞERİAT İLE YÖNETİLMEYEN COĞRAFYALIN HALİ BU GÜN HALİ ORTADIR.BUNUN İÇİNDE BİZE EN İYİ ÖRNEK ALLAH RESULUNUN S.A.V.İN HAYATIDIR.ŞAYET MÜSLÜMANSAK MÜSLÜMANIZDIR LAİKSEK OZAMAN İMANIMIZI SORGULAMALIYIZ.ÇÜNKÜ LAİKLİK DENEN SAFSATA İSLAMA TABAN TABANA ZIT BİR SİSTEMDİR.NE MUTLU MUHAMMEDİ DAVANIN GÖNÜLLÜ FEDAİLERİNE
Besimus
σиυя üуєѕι

YİNE bir KERBELA YİNE bir HUSEYN........

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 12

« Yanıtla #14 : 24 Haziran 2007, 21:19:16 »

Bir muslümanın kabulü sadece ALLAH ve resulüdür
başka şeyler imana zıt ve batıldır....Selam ve dua ile

ebu_zer
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 32

« Yanıtla #15 : 24 Haziran 2007, 21:43:56 »

HİDAYETE TAABİ OLANLARA SELAM OLSUN

TÜM BEŞERİ İDEOLOJİLERE LA

LAİKLİK KELİME İTİBARİYLE BELLİDİR MALUMUNUZ BİRÇOK DİN DÜŞMANI ÜLKENİN  ÇOGUNUN BENİMSEDİGİ LAİKLİK MÜSLÜMANIN BENİMSEMESİ GİBİ BİR DÜŞÜNCESİ OLMAZ OLAMAZDA
RABBİM BİZLERİ LAİKÇİLERİN ŞERRİNDEN FİTNE VE FESADINDAN KORUSUN

İSLAMA LAİKÇİLER TARAFINDAN  TUZAKLAR KURULA DURSUN BUNLARI SEZEMEYEN BEYİNLERE YAZIK

DÜŞMANLARIM BANA NE YAPABİLİR
HAPSEDİLMEM HALVET
SÜRGÜN EDİLMEM SEYAHAT
ÖLDÜRÜLMEM ŞEHADETTİR....

Şeyhülislam İbn-i Teymiyye...
muhsen
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1338

« Yanıtla #16 : 25 Haziran 2007, 01:35:24 »

HİDAYETE TAABİ OLANLARA SELAM OLSUN

TÜM BEŞERİ İDEOLOJİLERE LA

LAİKLİK KELİME İTİBARİYLE BELLİDİR MALUMUNUZ BİRÇOK DİN DÜŞMANI ÜLKENİN  ÇOGUNUN BENİMSEDİGİ LAİKLİK MÜSLÜMANIN BENİMSEMESİ GİBİ BİR DÜŞÜNCESİ OLMAZ OLAMAZDA
RABBİM BİZLERİ LAİKÇİLERİN ŞERRİNDEN FİTNE VE FESADINDAN KORUSUN

İSLAMA LAİKÇİLER TARAFINDAN  TUZAKLAR KURULA DURSUN BUNLARI SEZEMEYEN BEYİNLERE YAZIK

Besimus
σиυя üуєѕι

YİNE bir KERBELA YİNE bir HUSEYN........

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 12

« Yanıtla #17 : 25 Haziran 2007, 14:47:40 »

ALLAH razı olsun reis  kardeşim...selam ve dua ile

haci
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 380

« Yanıtla #18 : 25 Haziran 2007, 16:08:26 »

ALLAH razı olsun reis  kardeşim...selam ve dua ile

Toprak Gibi Olmalısın, Ezildikçe Sertleşmelisin,
Seni Ezenler Sana Muhtaç Olmalı,
Hayatı Sende Bulmalı Ölümü sende yaşamalı.

Toprak Gibi Olmalısın....
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5033

« Yanıtla #19 : 14 Kasım 2011, 15:38:27 »

laiklik bir akidedir kapitalizm in akidesidir
nasılki islamın akidesinde insan hayat ve kainat öncesinde bir yaratcı vardır ve o ALLAH c.c. dır. bunu sadece kabulle iş bitmiyorsa hayatla ilgili sorunlarda  aklımızı nefisimizin değil ALLAH ın hükmüne boyun eğmek  şartsa .
laiklikte böyledir yani insan hayat ve kainat öncesinde ne vardı sonrasında ne olacak ve benim  bunlarla ilişkimd nedir ? sorusuna yaratacı vardır yada  yoktur beni ilgilendirmez varsa bile onu hayatımda söz ve yetki sahibi kabul etmem demektr.
yani din sadece kişiyle vicdanıyla sınırlıdır.
bilmem anlatabiliyormuyum?
Sayfa: [1] 2  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: