Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ''Kisiliginiz yoksa, öbürleri hictir".  (Okunma Sayısı 543 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
zeyneb ebrar
σиυя üуєѕι

Sen zehri şeker,şekeri zehr ediyorsun..ETME..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 19

« : 12 Haziran 2007, 12:16:45 »

Sinif, ögrencilerin gürültü patirtisiyla sallanirken sert görünümlü hoca kapida beliriyor. Iceriye kizgin bir bakis atip kürsüye geciyor.

Tebesirle tahtaya kocaman bir (1) rakami ciziyor. "Bakin" diyor. "Bu, kisiliktir. Hayatta sahip olabileceginiz en degerli sey..."

Sonra (1)'in yanina bir (0) koyuyor: "Bu, basaridir. Basarili bir kisilik (1)'i (10) yapar".

Bir (0) daha... "Bu, tecrübedir. (10) iken (100) olursunuz".

Sifirlar böyle uzayip gidiyor: Yetenek... disiplin... sevgi... Eklenen her yeni (0)'ın kisiligii 10 kat zenginlestirdigini anlatiyor hoca...

Sonra eline silgiyi alip en bastaki (1)'i siliyor. Geriye bir sürü sifir kaliyor.

Ve olayin yorumu: "Kisiliginiz yoksa, öbürleri hictir".

İlahi, senin rahmetin sığınağımdır!
Ve alemlere rahmet olan, sevgili resulün
Senin rahmetine yetişmek için vesilemdir..

Said Nursi
*Kevser*
σиυя üуєѕι

Edep İle Gelen Lütuf İle Gider....

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 226

« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2007, 12:22:58 »

Cok guzel ve anlamli bir paylasimdi kardesim, insanoglu bedensel, ruhsal ve dusunce olarak kisiligini yani nasil biri oldugunu disari yansitir, yani icindekileri disari yansitir ve kisilik ortaya cikar...boylese nasil biri olduguda belli olur...ALLAH razi olsun cagin-zeynebi kardesim...selametlen

Muhammed Sevda...
  Muhammed Kavga...
    Muhammed Server
IKI CIHANDA....
kafkas kartalı
уєиι üує
*

bir ALLAH o bizlere yeter

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1307

« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2007, 13:12:49 »

a.s.kardeşim.insan yanlız başına aslında bir hiçtir.insan için en önemli şey ilimdir.ilim bilmeyen insan varlığından habersizdir.onun için ilim bilmek farzdır.
yunus emre nin tabiriyle
ilim ilim bilmektir
ilim kendini bilmektir

bu hayatta gerçek olan bir ALLAH onun yolu ve o yolun yolcusu olanlardır
_VERA_
мιя üує

Bir tek gözlerin konustugu ülke cocuklarına

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 668

« Yanıtla #3 : 14 Haziran 2007, 00:49:37 »

Cok tatlı bir örnek elinize sağlık kardeşim...Düşünüldğü zaman hayatın en dibinde kişilik,şahsiyet be karakterin durduğunuz görürüz.Bina bu temeller üzerine yükselir.Bu temelleri islam şahsiyetine göre ayarlanrsa ortaya cıkan görüntü taraflı tarafsız herkesin taktiri ve beenisini alır...Üzerinde düşünülüp kişinin kendisini sorgulaması gereken bir konu...

saygı ile..

Bil ey sevgili mechul kaldığın her gecenin ardından beni saran hüzün sana mutluluk olsun,
Yağan yağmur bana su, sana rahmet olsun,unutma sudadır rahmeti rahmanın, rahmetsiz kalma suyun sevgi olsun.
Sildiğim yazılar bana ah ,sana ise hala bulamadığın "BEN" olsun....

VERA....
ihtiyar
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 121

« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2007, 13:17:55 »

zamandan, olaylardan, kişilerden bir şeyler öğrenemeyen bir insanın adını siz bırakın...
eğer bunu tam tersi söz konusu ise adını ben bırakıyorum: tecrübeler yoksa öbürleri hiçtir...
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2007, 13:21:08 Gönderen: ihtiyar » Logged
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2011, 16:59:20 »

Cok tatlı bir örnek elinize sağlık kardeşim...Düşünüldğü zaman hayatın en dibinde kişilik,şahsiyet be karakterin durduğunuz görürüz.Bina bu temeller üzerine yükselir.Bu temelleri islam şahsiyetine göre ayarlanrsa ortaya cıkan görüntü taraflı tarafsız herkesin taktiri ve beenisini alır...Üzerinde düşünülüp kişinin kendisini sorgulaması gereken bir konu...

saygı ile..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Kiyamun Nisa
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 11026

« Yanıtla #6 : 21 Aralık 2011, 17:52:10 »

Cok güzel bir örnekle kisiligin önemine deginilmis. paylasandan ALLAH razi olsun
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: