Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Karlı alışveriş bu olsa gerek  (Okunma Sayısı 222 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« : 10 Eylül 2011, 10:04:56 »

Yetimin biri Rasulullah s.a.v.’a gelerek ;Ey ALLAH’ın Rasulu ! Filancanın bahçesindeki bir hurma yere yıkıldı.Emredin de ,o ağacı bana versin,bende bahçemin duvarına koyayım dedi.Rasulullah s.a.v adamı çağırıp;Ağacı şu adama verirsen sana cennette bir hurma bahçesi verileceğine kefil olurum,buyurdu.Ama adam bu teklifi kabul etmedi.Bunun üzerine Ebu Dahdah adama:Ağacı bana ver.Bende sana kendime ait bütün hurma bahçemi vereyim ,dedi.Adam bunu memnuniyetle kabul etti.Sonra Ebu Dahdah Rasulullah s.a.v’a giderek:Ey ALLAH’ın Rasulu ! Ben o adamın ağacını hurma bahçem karşılığında satın aldım.Sana veriyorum.Sen de adamı çağırıp ona ver ,dedi.Rasulullah s.a.v. Ebu Dahdah’ın bu hareketine okadar sevindeki,üst üste;Ebu Dahdah cennette nice büyük ve değerli hurma ağaçlarına sahip oldun,buyurdu.Daha sonra Ebu Dahdah bahçesine gitti ve hanımına :Bahçeden çık.ben bahçeyi cennette bir ağaç karşılığında sattım dedi.Hanımında :Ne kadar karlı bir alışveriş yapmışsın ,dedi.(Mücmeuz-Zevaid10/3242)

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
maide
мιя üує

ALLAH azze ve celle

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5050

« Yanıtla #1 : 10 Eylül 2011, 22:03:52 »

maşALLAH ne kadar güzel rabbim bizede cennette böyle bir ağaç ver
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: