Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« : 10 Nisan 2008, 19:11:38 » |
|
 |
|
 |
 |
karıncalı çorbanın lezzeti.... nedense bu gün hep mazilere dalıyordum ve sizle tatlı bir anımı paylaşmak istedim....
yıllar önce zamanın ve ortamın kaos olduğu bir vakit,değerli bir kaç kardeşimle caminin hücresinde yatıp kalkıyorduk,o zamanki şartlar biraz ağırdı,maddi açıdan kardeşlerimiz yokluk çekiyorlardı amma manevi ortamın ve kardeşliğin zirvede olduğu bir dönem geçiriyorduk,müslümanım diyenlerin eziyet ve sıkıntı çektiği bu ortamda biz birkaç kardeşimle kaldığımız cami hücresinde epey acıkmıştık,yiyecek hiçbirşeyimiz yoktu,almayada maddi gücümüz yok yani cepte paramız yoktu ,nede dışarıya çıkıp arayacak ortamımız yoktu,ne yapalım diye düşünürken kileri karıştırmaya başladık,bir haftalık olan ve taş gibi olan ve artık neredeyse kokan biraz ekmek parçaları bulduk,daha önce yenilmiş ama atılmamış bir kaç günlük pişmiş çorbada tencerede bulaşık kilerinde bulduk baktık içine karıncalar girmiş,neyse karıncaları çıkartmaya çalıştık ama takdir edersinizki hepsini çıkartmak zordur.bizde görünenleri çıkartıp çorbayı ısıttık ve o sert ekmekleri kırıp kırıp içine attık,sonra tencereyle ortaya koyduk..ve yemeye başladık,ALLAHcc adına yemin ederimki o kardeşlerimle yediğimiz o çorbanın lezzetinin tadını hala hiçbir yemekte alamadım,kokusu o kadar güzel olmuştuki,mis gibi bize geliyordu...belkin açlığın verdiği histen olabilir ama zor vakitte bir kaşık çorbanı kardeşinle paylaşıp yemenin tadını her halde tasvir etmemk mümkün değildir... hatta bir kardeşimin sözü hala aklımdadır,bu çorba kavurmalı çorbadır diyerek karıncayı kast ediyordu...
düşünüyorumda öyle güzel dostlarla keşke her zaman o çorbadan yeseydimde,o kardeşliğin tadını alabilseydim... şimdi beş çeşit yemek yiyiyoruz ama kardeşlik tadı yok....
selametle... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
-ŞEHİDEM-
υѕтα üує

Sevdası Büyük Olmayanın Eylemide Büyük Olmaz...
Üye ID: 1814
 |
« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2008, 19:39:53 » |
|
|
|
|
|
|
|
Zalimler için karar verildi , infaz kaldı. Ufka bir bak yiğidim ; İnkılâb'a az kaldı !..
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2008, 19:57:19 » |
|
 |
|
 |
 |
Hey gidi günler hey Yahya abi 
Dediğiniz gibi bence de dünyadaki en büyük nimetlerin başında KARDEŞLİK geliyor.....Bu duygunun yerini alacak başka birşey gelmiyor aklıma..... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2008, 12:34:46 » |
|
 |
|
 |
 |
abi çok değişik bir hatıra..kardeşlik duygusu bambaşka bir nimet ,ALLAH o esnada sizden team'ı almış amma ondan daha leziz olan kardeşlik ikramını sunmuş ..veselam nasiblisin abi 
not : abi sen karıncaya dua et ya içine başka mahluklar girmiş olsaydı  ......çorbanın içindekiler değil,etrafındaki dostların güzel kardeşliğiydi bize lezzet veren.... ama dediğin gibi başka mahluklar içinde olsaydı ne yapardık bilemiyorum... çinlileride hiç sevmem  |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #6 : 11 Nisan 2008, 12:36:38 » |
|
 |
|
 |
 |
şehadet rüzgarı,emrullah ve şura kardeşlerim...Rabbim sizlerdende razı olsun inş....
kardeş olmak bilincini yakalamız duasıyla....selametle.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #8 : 11 Nisan 2008, 19:34:14 » |
|
 |
|
 |
 |
ALLAHcc razı olsun güzel kardeşim....dedimya bir anlık efkar bastı ve paylaşayım dedim...niyetim çekilen değil zaten biz ne çekmişizki zorluklar altındaki kardeşlerimizi döşününce... sadece o güzel kardeşliğin hazzını bir nebzede olsa paylaşmak istedim,dostluk ve kardeşlik ihlasla bezenince ne kadarda mükemmelmiş onu anlıyoruz bazen,yıllar geçsede.....bu günlerde çok duygusallaşmışım,hayrlısı olsun.......
RANZADA HAYAL
Uzanırım ranzama dalarım hayallere Bir güvercin olurum uçarım ben göklere Bazen inip konarım o sevdiğim yerlere Özgürce kanat çırparım sevdiğim yerlere
Mazi denilen hayat ne çabukta geçiyor Giden bunca seneler ömürden tüketiyor Özgürlüğün hasreti kendini özletiyor İslamsız bir özgürlük gecemi kirletiyor
Tatlı acı günlerdi geçiyor bak seneler Nice gözyaşlarına şahittir bu hücreler Boynu bükük anneler nice mazlum bebeler Yükselen bu feryatlar ağ bu yüreğim deler
Ne bitmez geceymiş bu daldan dala gezerim Güzel anılarımı hayalimde düşlerim Çok sevdiğim marşları mırıldanıp süylerim Çilekeş kardeşleri hatırlayıp özlerim
Dışarda meydanlarda çile dolduranları İşkenceler altında hakkı haykıranları Hicretlerde sılaya hasretle yananları Ranzam dar gelir bana düşününce bunları
Uzadıkça geceler hayal deryasındayım Nuhun gemisindeyim deniz ortasındayım Bazen amed şehrinde bazen meydanlardayım Göz kapağım açıldı ama hala burdayım
İnandımki hayaller hakikat olacaktır Esaretin yerini özgürlük bulacaktır Akan bu kanlarımız zalimi boğacaktır Firakların yerini vuslatlar alacaktır.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #9 : 11 Nisan 2008, 20:35:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
|
|
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
''O GÜN GELECEK BİLİYORUM!''
Üye ID: 4830
 |
« Yanıtla #12 : 30 Eylül 2010, 12:35:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ ''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
|
|
|
|
|
şüheda-21
тє¢яüвєℓι üує

Ey şehadet sen bana nede nazlar edersin
Üye ID: 1473
|
 |
« Yanıtla #14 : 30 Eylül 2010, 19:55:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #17 : 12 Ekim 2011, 17:58:33 » |
|
 |
|
 |
 |
amiiin.
kekocan bu arada senide özledik,yokluğun belli oluyor... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|