Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kardeşliğin Mertebeleri  (Okunma Sayısı 103 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hamza01
υѕтα üує

TAGUTU RED ALLAHA İMAN

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 12253

« : 24 Kasım 2011, 19:59:35 »

Ebu Hureyre (r.a)’den rivayete göre bir kişi Rasulullah (s.a.s)’e geldi:

«(Ya RasulAllah! Açlıktan zayıfladım, tahammülüm kalmadı)» diye şikayet etti. Rasulullah yemek yedirmek üzere kadınlarına gönderdi. Kadınlar:

«Bizim yanımızda sudan başka bir şey yoktur»diye geri gönderdiler. Bunun üzerine Rasulullah (s.a.s) yanında bulunanlara:

«Şu açı kim yiyeceğine ortak eder, yahut kim konuklar?» dedi. Ensar’dan biri ayağa kalktı:

«Ben» diye cevab verdi. Ve misafir ile evine eşinin yanına gitti ve:

«Haydi, Rasulullah’ın misafirini ağırla» dedi. Fakat kadın:

«Çocukların azığından başka evimizde bir şey yok ki!» diye cevab verdi. Kocası:

«O yemeğini getir, ışığını yak, çocukları da uyut»dedi. Kadın da akşam yemek yenileceği vakit yemeği hazırladı, ışığını yaktı, çocuklarını da uyuttu, sonra kalktı kandili düzeltir gibi yaptı ve söndürdü. Bu suretle karı-koca kendilerini misafire yemek yiyor gibi göstermeye gayret ettiler. ikisi de aç olarak gecelediler. Sabah olunca ev sahibi Rasulullah’a gitti. Rasulullah onu görünce şöyle buyurdu:

«Bu gece ALLAH sana güldü (yahut, karı-koca sizin güzel hareketinize hayret etti) ve ALLAH (c.c):

«….Kendileri ihtiyaç içinde bulunsalar bile onları kendilerine tercih ederler» (Haşr: 9) ayetini indirdi.

(Buhari)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

— Müslümanlar birbirlerinin kardeşidir. Onları birbirine bağlayan tevhid davası, aralarında derin bir sevgi bağının oluşmasına da sebeb olur. Bu sevginin en az derecesi kişinin, mü’min kardeşine karşı kin ve hased beslememesidir İkinci mertebe, mü’min kardeşini kendi nefsi kadar sevmesidir. Sevginin en üstün ve en faziletli derecesi de, ihtiyaç anında kardeşini kendi nefsine tercih etmektir Sevgi hususunda, işte bu mertebeye çıkan ensari kan-koca bizzat ALLAH tarafından övülmüş ve bu amelin fazileti beyan edilmiştir. Nitekim, İslam toplumunda, bu derece birbirine bağlı ve bu derece birbirini seven insanlar ne kadar çok olursa toplum o nisbette sağlam ve güçlü olacaktır.

"İslâm'ın yöntemi ve hukukuyla (yasaları ve diğer öğeleri ile) egemen olduğu yerin dışında "dar-ul İslâm" yoktur.

"İman"dan sonra ancak "küfür" vardır.

"İslâm"ın dışında kalan her şey "cahiliye"dir.
"Hakkın" ötesinde ancak "sapıklık / dalâlet." vardır."
Seyyid Kutub
Leşkere_Azadi
υѕтα üує

Özgürlüge sevdalandik delice..

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5008

« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2011, 01:05:33 »

ALLAH razı olsun abi,paylaşimlarinizdN istifade ediyoruz..

Ey özgürlük! Kırık kanatlı güzel kuşum! Keşke seni vahşet bekçilerinden,duvarları,sınırları,kaleleri ve zindanları yapanlardan kurtarabilseydim. Keşke kafesini kırıp seni sabahın temiz,bulutsuz ve tozsuz havasında uçurabilseydim. Fakat... Benim de ellerimi kırmışlar, dilimi kesmişler. Ayaklarıma zincir vurmuşlar ve gözlerimi bağlamışlar...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: