Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KARANLIĞA TAŞ ATMAK , KARANLIĞI YIRTMAZ...  (Okunma Sayısı 487 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« : 07 Ocak 2008, 10:46:47 »

Hamd Alemlerin Rabbi ALLAH'a mahsustur.

İnsan yapısı itibari ile toplumsal bir  varlıktır.İnsanlarla konuşur, halleşir ve ihtiyaçlarını sağlar.Bu toplumsal etki tepki olayında nahoş meseleler de yaşanmıyor değildir.Kimi kırıcı ve hatalı uyarıcılara karşı verilen tepki bu toplumsal güdüyü doyurmakta veya aç bırakmaktadır.Kimi insan bu uyarıcılara karşı sert davranışlarla tepki vererek kinin , adavetin ve inadın artmasına sebep olarak kimi zaman ilişkileri uçurumlara sürüklemektedir.Kopukluklar, ayrışmalar, hakaretler, fitneler ve kimi zaman da ölümler meydana gelmektedir.Gençlik heyecanı ile coştuğumuz bazı günler tecrübe ettiğim bir anının tatlılığını paylaşmanın bu konu itibari ile ehemmiyet taşıdığına inanıyorum.Karanlığa laf ve taş karanlığı yok etmez. Bir mum da siz yakın karanlığın yok olması için.Bunun mutluluğu ve lezzeti bir başkadır.Bu baldan kardeşlerimin de tatmasını isterim.Bu baldan tattığımız hikayemiz şöyledir:

ORUÇ ayındaydık .çok acıkmıştık daha once kaldığım bir yurtta iftar açacaktık.bu olay 2 -3 yıl once yaşanmıştır.maşaallah uzun bir yemek sırası vardı.ben de sıranın yaklaşık olarak ortalarında bulunuyordum.bir tanıdığım kapıdan içeri girdi birden gözlerim ona takılıverdi.kendisinin gözlerini okumaya başladım.kendisi guler yuzle içeri girdi ama sıranın uznuluğunu görunce birden yuz tebessumu azaldı onun bu halı benı mahzun etti.kendisini çağırdım o benım sırama geçti ben en arkalara geçtim .tabi sıra çok uzun du.bu yuzden sıranın bır kısmı dışarı çıkacaktı çıktım .    Biraz zaman geçtikten sonra tekrar geldim.ama yıne fazla değişme yoktu.neyse sıraya geçeyım derken,bana tavır takınan üst düzeyden biri, o sırada bırden kolumdan tuttu ve benı dışarı çıkarmak istedi sıra uzundu dıye ve ben de tabı kolumu onun elınden çıkardım.Ve bu sırada başka birine sen geç sıraya şakirt dedi.

Bu söz bana çok dokundu.ben o zaman anladım kı ben farklı bır cemaatte bulunuyorum dıye bazı şeylerimiz farklı dıye tavır yapılıyor.Ordan hemen çıktım.Gittim akşam namazını kıldım duamı ettim.Ama o kişinin yanından ayrılırken tebessümümden eksik etmedim yıne ona yumuşak davrandım..

Neyse namazda kırık bir kalple dua ettikten sonra, gittim yemek haneye.

Taktiri ilahi ki o kişi de en sonlarda kalmış ve yemek hanede hayla yemek yıyordu.

Ben de yavaş yavaş yemeğimi aldım .Ve o kadar oturulacak boş yer varken yemeğimi alıp onun tam karşısında oturdum.Selam verdim ve afiyet olsun dedim.Adam şaşırdı, yutkundu ve kırmızı olmuş bir şekilde

abim hakkını helal et ben yanlış yaptım dedi.Ben de sorun değil dedim ve tebessümümden eksik etmedim.

ve  bunlar yaşanırken diğer taraftan Üstad said nursi(r.a) nin bir sözü geliyor aklıma. Diyor kı:"Biri size kötülük yaptığı zaman husumet göstermek yerine yumuşak davranın ki kalbi yumuşasın o kişinin."

ver Rabbime şükür olsun ki, o adam hem en sona kaldı, hem de kalbı yumuşadı.

ve kardeşlik devam etti.

Gerçekten müslümanlar birbirlerinin hatalarına karşı  alttan alırsa ve yumuşak davranışını devam ettirirse kardeşlik pekişir.Çoğu katı kalpli efendimiz (a.s.v) in bu davranışları vesilesi ile efendimize(a.s.v) kenetleniyor.Kaybetmet kolay, kazanmak zordur.Yıkmak kolay, imar etmek zordur.Bir bomba bir kişinin eliyle,bir kaç sonyede kaleyi tarumar eder.Ama yüz usta aylarca onu ikiyüz elle aylarca tekrardan imar edemez.

Rabbim bu anlayış ve idraki içimizde pekiştirsin ve gaflete düşürmesin.

esselamu aleykum ve rahmetullah.
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2012, 12:41:52 Gönderen: Abbas » Logged

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
yelda
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1768

« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2008, 17:32:50 »

GUZEL BIR HATIRA KARDES RABBIM HER DAIM KALBIMIZI YUMSAK TUTMASI TEMENLISIYLE

~~EHAD~~
тє¢яüвєℓι üує
**

YA RAB davasız müslümanlardan usandım:(

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1545

Nerden: engellerle dolu bir yoldan-bu yol çileli yol, çekeceksen gel

« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2008, 17:36:03 »

GUZEL BIR HATIRA KARDES RABBIM HER DAIM KALBIMIZI YUMSAK TUTMASI TEMENLISIYLE

Müslüman mısınız?
Elhamdulillah Müslümanım!
PEKİ CİDDİ MİSİNİZ!?

HER MÜSLÜMAN BİR KOVA SU DÖKSE İSRAİL'İ SEL GÖTÜRÜR!!!
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5033

« Yanıtla #3 : 21 Mart 2011, 20:19:39 »

alkış
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: