Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KADINLAR HAKLARINI ARIYOR..!  (Okunma Sayısı 891 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« : 08 Mart 2010, 13:56:56 »

KADINLAR HAKLARINI ARIYOR..!

Malumdur  her mart ayının sekizinci günü dünya kadınlarına atfedilir… Günün anlam ve önemine yaraşır konuşmalar, kadının toplum içindeki yer ve değerini konu alan söyleşiler , kadınlar arasındaki birlik ve dayanışmayı vurgulayan açıklamalar yapılır.. Ama tekerrür eden tarihin her sene tekrarlanan sahnelerinin bir adım dahi ötesine geçilmez hiçbir zaman.. Söylenen sözlerin, yazılan cümlelerin, altı çizilen satırların içi mi boştur; bunları dile getiren diller mi sarhoştur bilinmez ama sekiz  Martların kadın haklarına pek bir şey katmadığı rahatlıkla söylenebilir…

Şöyle kısa  bir araştırma yapılacak olursa  kadının hatırlanıp ismine gün ayrılmasının birkaç yüzyılı geçmediği görülür.. Hoş,  batı medeniyetinin bundan sonraki sicilini de konuşmaya gelmez ya o ayrı bir konu.. Onca övündükleri  tarihlerindeki  utanç tablolarını pembe  sahnelerle  değiştirme adına bu defa  kadına modern köleliği reva gördüler.. Çeşitli adlar altında, kadının bedeni yanında ruhuna da en derin yaralar açarak sömürdüler..  Bir kadın için en kutsal görev olan annelikten, huzur bulduğu  yuvasından, en asli vazifesi olan yeni nesli yetiştirme görevinden uzaklaştırdılar, azlettiler… Kimi zaman onu  bir reklam aracı, yerine göre bir  ticaret metaı olarak gördüler.. Binlerce yıllık karanlık çağlarının, diri diri gömülen kız çocuklarının, ölen kocasıyla aynı toprağa sokulan kadınların hesabını vermeden, medeni kisve ve süslü yakıştırmalarla kadına bir başka esaret ve zillet libasını layık gördüler…

Kadın; kaybolmuş haklarını, ayaklar altına alınmış onurunu ve hak ettiği değeri bulmak istiyorsa bunu sırt çevirdiği İslam medeniyetinde aramalı evvela.. Çünkü ona layık olduğu yeri  veren tek düzen İslam’dır.. İslam, kadını öncelikle insan olarak ele almış bununla yetinmeyerek kadına biçtiği rollere paralel onu üstün özellik ve isimlerle zikretmiştir… ''Eş olsun, Dost olsun’’  diye kadını hediye etmiştir ademe, cennetleri sermiştir  annelerin ayaklarının dibine….

Kadın eğer gerçek yer ve görevinin farkına varırsa  öyle zannediyorum ki ümmetin felah ve kurtuluşu adına çok önemli bir mihenk taşı misyonunu üstlenmiş olacaktır....

Esenliklerle…

Emrullah Can

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Üftade
мιя üує

Şeb-i Yelda !

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3676

« Yanıtla #1 : 08 Mart 2010, 15:56:40 »

Ey Müslüman Kadın..

Sen sabrınla bir Asiye ol,
İffetinle bir Meryem,
Tevekkülünle bir Hacer,
Cömertliğinle bir Hatice,
İlminle bir Aişe,
Cihadınla bir Fatıma,

Müslüman bir kız,
Müslüman bir eş,
Müslüman bir anne ol,

UNUTMA:

Toplumun ıslahıda, fesadıda senin(sizin) elinde..!

Yüreğine Sağlık Emrullah Abi..ALLAH Razı Olsun..

..Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil..
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #2 : 08 Mart 2010, 17:11:39 »

Kadın eğer gerçek yer ve görevinin farkına varırsa  öyle zannediyorum ki ümmetin felah ve kurtuluşu adına çok önemli bir mihenk taşı misyonunu üstlenmiş olacaktır....

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 138

« Yanıtla #3 : 08 Mart 2010, 18:31:15 »

RABBİM RAZI OSLUN EMRULLAH ABİ

zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini görecekler
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 08 Mart 2010, 20:53:14 »

Diyarbakır'da Kadın Mitingi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda toplanan bin’e yakın kadın, mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na doğru sloganlar eşliğinde yürüdüler. Yürüyüşte “Özgür bir dünya için yürüyoruz” pankartını açan kadınlar “Jin jiyan azadi” ve “Kimsenin namusu olmayacağız” şeklinde sloganlar attılar.

Mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na gelen kadınlar, meydanda “AŞK TANRIÇALARININ DİYARINDA GÜZELLİK VE ZEKÂNIN TANRIÇALARINA BİN SELAM” şeklinde asılı pankart ile karşılandılar.

taşıdıkları pankartların ne anlama geldiğini bile bilmeyen halkımın bilmeyen ve cahil bırakılmış insanları...ama küfr ve ifsad tohumları bu işleri kullanmayı iyi biliyor...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
can nurani
σиυя üуєѕι

**EM XUUNA WE Jİ BİR NAKİİİNN**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2210

« Yanıtla #5 : 09 Mart 2010, 23:53:24 »

Kadın; kaybolmuş haklarını, ayaklar altına alınmış onurunu ve hak ettiği değeri bulmak istiyorsa bunu sırt çevirdiği İslam medeniyetinde aramalı evvela.. Çünkü ona layık olduğu yeri  veren tek düzen İslam’dır..

İslam, kadını öncelikle insan olarak ele almış bununla yetinmeyerek kadına biçtiği rollere paralel onu üstün özellik ve isimlerle zikretmiştir…

''Eş olsun, Dost olsun’’  diye kadını hediye etmiştir ademe, cennetleri sermiştir  annelerin ayaklarının dibine….

Sizler Namazda Eli Acikmi Eli kapalimi kilalim diye tartisirken!Kàfirler ise o elleri Nasil keseceklerini planliyorlar imam humeyni
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 10 Mart 2010, 18:14:59 »

Gerçekten ilginç pankartlar açılmış.....Kadınların özgürleşmesi adına yapılan mitingde adının ve cisminin bilinmediği tanrıçalara! kurban edilmiş kadın....
Çok şükür ki artık bü tür safsata ve yakıştırmalar ancak bir avuç azınlığın elinde, değersiz kağıtlara hapis sloganlardan ibaret kalıyor...
Mazlum milletin cefakar kadınlarını görmek isteyenler için sanırım yakın zamanlarda tertip edilecek kutludoğum coşkusu en güzel cevap olacaktır...

Teşekkür ederim kardeşler...

songül yaşar
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4915

« Yanıtla #7 : 29 Temmuz 2010, 15:30:07 »

ben urfada yaşıyorum burda geleneklere göre kadın yanlız dışarı çıkamaz yani öyledi biz orta öretimden sonra dini derslere başlamak istediyimizde cok büyük sorunlarla karşılaştık oysaki ablam daha önce başlamıştı ama yinede aile alışamadı neyseki kararlığımızı anlayınca biraz yumuşadılar. mor ben islamı yaşamakla en büyük özgürlüğü bulmuşum zaten gül
asenat
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4930

« Yanıtla #8 : 07 Ağustos 2010, 14:52:51 »

s a erkekler bizi kadanları okadar eztiki bunuda islamadan uzaklaştıkları icin yapıyorlar.işte bunun icin bence her kadın ekonomi özgürlüyünü elde etmeli.her nekadar fıtrat dışına cıkmış olsada bizi buna sorluyolar.  Allah razı olsun
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2010, 19:19:08 »

s a erkekler bizi kadanları okadar eztiki bunuda islamadan uzaklaştıkları icin yapıyorlar.işte bunun icin bence her kadın ekonomi özgürlüyünü elde etmeli.her nekadar fıtrat dışına cıkmış olsada bizi buna sorluyolar.  Allah razı olsun

aleykümes selam kardeşim...

bu işin bencesi yerine islamın bizcesini bilmek ve ona uymak daha uygun olur kardeşim...

sizleri ezenler erkekler değildir kardeşim,sizleri zülmün kokuşmuş ve islamdan uzaklaşmış çarkları ezmiştir,bu çark kadını bir meta olarak kabul ettiği için hep sömürmüştür ve kadını buna mahkum etmiştir.onun için kurtuluşu(muz)nuz ekonomik özgürlükle değil,islamla mümkün olur.Dikkat edin ekonomi özgürlüğünü eline almış kaç kadın özgür.Bunlarda kapitalist çarkların köleleri haline getirilmiştir,dıştan bakınca bunun adını özgürlük koyabilirsiniz ama aslında anneliği öldüren ve vicdanları körelten bir anlayışın esiri olduklarını göreceksiniz,işte islam kadına hiç bir düzenin vermediği özgürlüğü verir ama ne yazıkki islamı hayatımızdan uzak tuta tuta kendi ellerimizle bu değerlerimizi ayaklar altına almış oluyoruz...
erkek islam uzaklaştığı için size zülmediyorsa,sizde o zülmden kurtulmak için islamamı yoksa kapitalist düzenin çarklarınamı sarılacaksınız,tercihinizi iyi yapmanızı öneririm...elbette islam çalışmaya karşı değildir,ama meşru olan yolları seçmek öyle zor hale gelmişki,kadın bu seçeneklerin arasında sıkışınca malesef,yağmurdan kaçınca doluya tutulma misali gibi bu seferde farklı hegemonyaların isteklerin esiri olabiliyor....

selametle..

Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #10 : 08 Ağustos 2010, 14:58:23 »

yahya abem aslında kardeşimizin dediğine ilk kez şahit olmuyorum. çok defa bazı bacılarımızın islam bilincinden yoksun erkeklerden çektiklerinden dolayı böyle söylemlerde bulunduğuna şahit oldum kekom.

buna bir çare bulunmalı. çoğu bayan haksız yere çok eziyet görüyor, boşanamıyor da. bunun asıl sebebini, baba  evine dönünce karşılaşacakları anlayışsızlık, evlatları varsa dışlanacaklarını ve ekonomik yoksunluktan dolayı bakamamanın ezikliği düşüncesidir.

aslında bacılarımız açısından baktığımızda haksız da değiller. dışlayan anne ve babalar(veya fertler),  rahat bir şekilde barınacakları bir sıcak yuvanın yoksunluğu , evlatlarına bakamama korkusu kardeşlerimizi boşanmaktan men ettiği gibi bacılarımızın ekonomiksel arayışları içerisine girmelerinde de haklılık payı vardır.

bayanların çalışmasın a karşıyım. ama her kadın için geçerli değildir.böyle kadınlaraın uygun şartların oluştuğu ortamlarda çalışma arayışları içine girmelerini ben de tavsiye ederim.ama boşanacaklarsa ve bahsettiğimiz benzeri sıkıntılarla karşılaşıp koca evindeki ezikliği aratmayacak eziklikle karşılaşacaklarsa.

seydamın dikkat çektiği nokta kesinlikle konunun başka  ve en önemli boyutudur.

vesselam.

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2010, 13:35:27 »

Değerli abilerimizin de dikkat çektiği üzere konu erkek-kadından ziyade insanda neticeleniyor... zalim, dinden uzak ve anlayışsız erkeklerin sayısı bir hayli fazla olduğu gibi; kendini ve beraberinde birçok kişiyi de günaha sevk edecek eylemlerde bulunan, islami olmayan hayaller ve bir yaşam tarzı peşinde koşup kendini ve ailesini helake götüren nice kadın var olmuştur....

Önemli olan ise cinsiyetten ziyade kişinin insani ve islami yapısı, anlayışı ve görüşleridir....Sanırım her sorunda olduğu gibi bu bağlamda da taraflar ALLAH'ın kendilerine yüklemiş olduğu misyon ve pozisyonu kabullenip
yaşamaya çalışırsalar birçok sorun kendiliğinden halllolacaktır..

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 11 Ağustos 2010, 21:18:41 »

s a erkekler bizi kadanları okadar eztiki bunuda islamadan uzaklaştıkları icin yapıyorlar.işte bunun icin bence her kadın ekonomi özgürlüyünü elde etmeli.her nekadar fıtrat dışına cıkmış olsada bizi buna sorluyolar.  Allah razı olsun

değerli kardeşim ayrıca bu konuyu okumanızı tavsiye ederim....http://www.davetyolu.com/forum/harika_bir_yaziislam_kadini_asagilamadi_siz_anneligi_asagiladiniz-t22601.0.html

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: