EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Üye ID: 3387
 |
« : 20 Aralık 2010, 01:09:12 » |
|
 |
|
 |
 |

Hayat
Kimi yorgan dokur, kimi halı
Bakraçtan su içer, eli nasırlı.
Bir yudum su, bir de hasat
Kavgadır verilen bir avuç toprak.
Kimi gömlek diker, kimi kefen
Bir tahta, bir çivi, bir de çukur
Azrail'dir kapıları kıran
Canın çıktı. Ey gafil adam!
Kabirdir seni bekleyen
Beden çürüdü, ayrıldı et kemikten.
Yazdır mezar taşına, hiç sıkılmadan
Kabir ehlinden, yaşayan ölüye
İşte HAYAT bu!.
selam ve dua ile ebu ömer. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz !!! ebu ömer
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2010, 10:39:22 » |
|
 |
|
 |
 |
hep başkalarını uğurlayacağımızı sanırız,hep biz mezarlığa bakar sanırız...ama birileride bir gün bizi uğurlayacaklar.... acaba izzetli bir ölümlemi,yoksa zelil bir sonlamı son nefesimizi vereceğiz...asıl nokta bu...bu bilinçle yoğrulmak duasıyla.... şiirlerde güzeldi kardeşlerim...yüreğinize sağlık... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #5 : 20 Aralık 2010, 11:10:47 » |
|
 |
|
 |
 |
ecamin sadık dostum ecmain..Akşam yatmadan önce bir an hüzün kapladı be ehi..kabire, ölüme birde kendime baktım ki...eyvahki eyvah...yazıklar bana vahlar bana..  kekocan,dün akşam bazı dostlarla muhabbet ederken,maziye gittik...ama düşündükki,hep maziyi anmanın artık zamanı geçti,eski günleri hayal etmenin artık pek bir anlamı kalmadı,çünkü yeni zaman gelip geçiyor,biz buna ne hazırladık,amellerimiz bizi aldatmasın çünkü o ihlaslı amelleri artık işleyemiyoruz,dünyalık iliklerimize ilişti,nefs azgınlaşmış ve doymak bilmiyor,kendimizi eski hayallere daldırıpta,şimdiki zamanın fitnesinde boğulmak özereyiz...nefs bizi aldatıyor ve bizler günahların içinde battığımızın farkında bile değiliz,bir kaç amelimizi şeytan bize süslü gösterip bizi aldatıyor,uyanın ve uyanalım artık dedik...nereye kadar bu gidiş....bu gidiş zillete bize uzatıyor,eğer kalkıp kendimizi sorgulamzsak,korkarımki yarın çok geç olacak...bir kaç süslü amel ve insanların teveccühü veya sevgisi bizi şaşırtmasın.... zor keko zor...ayakta durmak,sağlam bir akideye ve muhammedi bir metoda bağlıdır... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Üye ID: 5048
|
 |
« Yanıtla #6 : 20 Aralık 2010, 11:31:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2010, 13:57:11 » |
|
 |
|
 |
 |
bir avuç toprak şu gözleri dolduracak...ama heyhat,bilmemize rağmen nedir bu hırs.......
ne kadar az amel ediyoruz... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Üye ID: 5048
|
 |
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2010, 20:30:59 » |
|
 |
|
 |
 |
abiler insanoğlunda hırs denen bir duygu var ki ne yapsanda doymak bilmez,ömer abi tam noktaya vurgu yaptın,hırs denen duygunun doymak bilmez istekleri insanı nefsine kul köle yapar,hep ister bu istekler bitmek bilmez...dediğin gibi yahya abem hırs duygusunu anca takva ile kanaat ile yok edebiliriz,kanaatkar bir müslüman hırsını kontrol edebilir,kendisi hırsına köle olmaz hırsa dizgin vurdurur... çok yaşadım ben durumu elimde biraz fazla para olunca gerekli gereksiz harcıyorum sonra para yetmiyo diye yakınıyorum,daha sonraları çok az bir parayla herşeyi hal edebildiğimi,gereksiz hiç bir harcama yapmadığımı farkettim,eğer kontrol mekanizması geliştirir ve kendi nefsimizi kontrol etmeyi başrırsak birçok nefsi arzularımızı dizginlemiş oluruz... bundan öte mal,mülk,makam,mevki gözümüze gereksiz gelir,bir de ölümü çokça hatırlayan bir kişi dünyanın geçici olduğunu hep hatırladığından bu tür dünyevi isteklere boyun eğmez,o sebeple ölümü çokça hatırlayanlardan olalım inş... selam ve baki muhabbetle... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #10 : 20 Aralık 2010, 21:04:54 » |
|
 |
|
 |
 |
dünya malı tuzlu deniz suyuna benzer,içtikçe susuzluk verir,içer içer taki patlıyana kadar....
bu söz,veya buna yakın bir söz..imamı caferi sadıkın sözüdür... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Üye ID: 3387
 |
« Yanıtla #12 : 21 Aralık 2010, 08:59:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz !!! ebu ömer
|
|
|
|
|
|