Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İşte Hayat Bu!  (Okunma Sayısı 777 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« : 20 Aralık 2010, 01:09:12 »

Hayat

Kimi yorgan dokur, kimi halı

Bakraçtan su içer, eli  nasırlı.

Bir yudum su, bir de hasat

Kavgadır verilen bir avuç toprak.

Kimi gömlek diker, kimi kefen

Bir tahta, bir çivi, bir de çukur

Azrail'dir kapıları kıran

Canın çıktı. Ey gafil adam!

Kabirdir seni bekleyen

Beden çürüdü, ayrıldı et kemikten.

Yazdır mezar taşına, hiç sıkılmadan

Kabir ehlinden, yaşayan ölüye

İşte HAYAT bu!.

selam ve dua ile ebu ömer.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5048

« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2010, 01:22:20 »

kimimiz tarladaydık,kimimiz sarayda
kimimiz güneşin yakıcılığı altında namazda
kimimiz halı üstünde çılgınca dansta
hepimiz girdik sonunda aynı toprağa

horlanan hep yükselen oldu  ebedi diyarda
kendini yükselten en alçaltan oldu kaynar kazanda
iki parça kumaşa sarılan sen ve ben
iki ayrı dünyaya giden yine sen ve ben

kibre kapıldın,kendini birşey sandın
hep başkasına,hep mazluma sataştın
bir gün gelir de aniden karşına dikilir azrail
eyvah bayım sen o zaman yandın

Smiley ömer abi benden ek,gerçi sizin daha güzel olmuş mAşALLAH...
ilk defa öğretici şiir yazıyom,genelde mistik şiir yazardım Smiley

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2010, 09:27:25 »

maşALLAH bu uşağa..Rabbim seni salihlere eylesin genç adam.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2010, 10:39:22 »

hep başkalarını uğurlayacağımızı sanırız,hep biz mezarlığa bakar sanırız...ama birileride bir gün bizi uğurlayacaklar....
acaba izzetli bir ölümlemi,yoksa zelil bir sonlamı son nefesimizi vereceğiz...asıl nokta bu...bu bilinçle yoğrulmak duasıyla....
şiirlerde güzeldi kardeşlerim...yüreğinize sağlık...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 20 Aralık 2010, 10:43:13 »

ecamin sadık dostum ecmain..Akşam yatmadan önce bir an hüzün kapladı be ehi..kabire, ölüme birde kendime baktım ki...eyvahki eyvah...yazıklar bana vahlar bana.. sağlık  sağlık

!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 20 Aralık 2010, 11:10:47 »

ecamin sadık dostum ecmain..Akşam yatmadan önce bir an hüzün kapladı be ehi..kabire, ölüme birde kendime baktım ki...eyvahki eyvah...yazıklar bana vahlar bana.. sağlık  sağlık

kekocan,dün akşam bazı dostlarla muhabbet ederken,maziye gittik...ama düşündükki,hep maziyi anmanın artık zamanı geçti,eski günleri hayal etmenin artık pek bir anlamı kalmadı,çünkü yeni zaman gelip geçiyor,biz buna ne hazırladık,amellerimiz bizi aldatmasın çünkü o ihlaslı amelleri artık işleyemiyoruz,dünyalık iliklerimize ilişti,nefs azgınlaşmış ve doymak bilmiyor,kendimizi eski hayallere daldırıpta,şimdiki zamanın fitnesinde boğulmak özereyiz...nefs bizi aldatıyor ve bizler günahların içinde battığımızın farkında bile değiliz,bir kaç amelimizi şeytan bize süslü gösterip bizi aldatıyor,uyanın ve uyanalım artık dedik...nereye kadar bu gidiş....bu gidiş zillete bize uzatıyor,eğer kalkıp kendimizi sorgulamzsak,korkarımki yarın çok geç olacak...bir kaç süslü amel ve insanların teveccühü veya sevgisi bizi şaşırtmasın....
zor keko zor...ayakta durmak,sağlam bir akideye ve muhammedi bir metoda bağlıdır...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 20 Aralık 2010, 11:31:57 »

maşALLAH bu uşağa..Rabbim seni salihlere eylesin genç adam.
amin cümlemizi abim benim Smiley
yahya abim ALLAH razı olsun samimi düşünceleriniz için...

ölümlü hayat,herkesin götüreceği tek şey ameli,bu iyi amelde olabilir kötü de,inşALLAH bizlerin salih amelleri olur...

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 20 Aralık 2010, 13:51:51 »

inanın canlar şu dunya için o kadar çok çırpınıyoruz ki..düşünüyorumda ihiyacın sınırı nedir? nedir acaba ve nerde biter bu ihtiyaç..
yada insanoğlunun ihtiyacı hiç mi? bitmez....cebinde üçkuruşun olur.hamd etmessin.daha fazla olsun dersin.kiradasındır ,sıkıntılısındır.Rabbin giderir gene yok mu? dersin.çoluk çocuğun rızkı verilir..daha yok mu? dersin...ev verir altına binek verir nesil verir.Gene yok muuuuuuu? deriz..hey gafil nefis hey azgın nefis...daha ne olsun....

!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2010, 13:57:11 »

bir avuç toprak şu gözleri dolduracak...ama heyhat,bilmemize rağmen nedir bu hırs.......

ne kadar az amel ediyoruz...

DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2010, 20:30:59 »

abiler insanoğlunda hırs denen bir duygu var ki ne yapsanda doymak bilmez,ömer abi tam noktaya vurgu yaptın,hırs denen duygunun doymak bilmez istekleri insanı nefsine kul köle yapar,hep ister bu istekler bitmek bilmez...dediğin gibi yahya abem hırs duygusunu anca takva ile kanaat ile yok edebiliriz,kanaatkar bir müslüman hırsını kontrol edebilir,kendisi hırsına köle olmaz hırsa dizgin vurdurur...
çok yaşadım ben durumu elimde biraz fazla para olunca gerekli gereksiz harcıyorum sonra para yetmiyo diye yakınıyorum,daha sonraları çok az bir parayla herşeyi hal edebildiğimi,gereksiz hiç bir harcama yapmadığımı farkettim,eğer kontrol mekanizması geliştirir ve kendi nefsimizi kontrol etmeyi başrırsak birçok nefsi arzularımızı dizginlemiş oluruz...
bundan öte mal,mülk,makam,mevki gözümüze gereksiz gelir,bir de ölümü çokça hatırlayan bir kişi dünyanın geçici olduğunu hep hatırladığından bu tür dünyevi isteklere boyun eğmez,o sebeple ölümü çokça hatırlayanlardan olalım inş...
selam ve baki muhabbetle...

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 20 Aralık 2010, 21:04:54 »

dünya malı tuzlu deniz suyuna benzer,içtikçe susuzluk verir,içer içer taki patlıyana kadar....

bu söz,veya buna yakın bir söz..imamı caferi sadıkın sözüdür...

Barış Güvercini
σиυя üуєѕι

BİR SOKAK ÖTESİ FİLİSTİN

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1622

« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2010, 22:53:59 »

Buda biraz değişiği bir yerde duymuştum mezar taşı sözü: ne gezersin deli gibi bende gezerdim senin gibi ben olamam senin gibi sen olursun benim gibi

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 21 Aralık 2010, 08:59:42 »

Buda biraz değişiği bir yerde duymuştum mezar taşı sözü: ne gezersin deli gibi bende gezerdim senin gibi ben olamam senin gibi sen olursun benim gibi
   sağlık  dünya işte kardeşim..

DAVAMŞEHADET ALLAH razı olsun kıymetli yazılarınla bize dersler çıkartıyorsun abımcan...

yahyamın dediği gibi hayat işte kardeşler hırs, hırs ,hırs sürekli hırs hep toprak elde edebilmek içina am sonunda çırılçıplak bir çorap bile götüremiyorsun..çorap demişken aklıma geldide..siz şu babanın oğluna vasiyeti hikayesini biliyormsuunuz? hani çorap varya vasiyette.

!!!
ebu ömer
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 21 Aralık 2010, 15:48:59 »

cümlemizden ömer abem,evet o çorap kıssasını şura kardeş yayınlamıştı okuduk güzel bir öğüttü...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: