Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İRAN ANAYASA SI ÜZERİNE?  (Okunma Sayısı 2564 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #20 : 19 Haziran 2009, 13:49:18 »

bismillah

...anayasaları  eleştiriken, kur'an a göre değil de ,bize göre bu böyle olmalıydı... şeklinde ancak kendinize zarar verirsiniz.BAKIN BİR DAHA SÖYLÜYORUM, CUMHURİYET VE BAŞKA BAZI KAVRAMLARA TAĞUTLAR TARAFINDAN YÜKLENEN SUBJEKTİF MANALARLA ,DİĞER FARKLI ÜLKELERDE KULLANILAN AYNI KAVRAMLARLA AYNI ŞEKİLDE YORUMLAYAMAZSINIZ...fransadaki laiklik kavramına türkiyede bazı kimselerin yüklediği manaları yükleseniz büyük ihtimal mahkemelik olursunuz...ki islam dışı rejimlerde bu hal böyleken, islam dışı olan bir rejimde kavramlara yüklenen manalarla, islami isim altında kurulmuş bir rejimdeki kavramları nasıl aynı kefeye koyar küfür ile itham edersiniz?..

iran anaysasını, yanlış değilsem ayetullah beheşti hazırlamıştır. bu mübarek kişilerin , islami yaşantıları ve düşünüş tarzları kesinlikle sizin itham ettiğiniz anlayıştan uzak ve karşıdırlar.hal böyle iken ısrarınıza anlam verememekteyim...

anaysaya bakıp bir mana çıkarıyorsunuz, kavmiyetçi ve taasupçu manalar yüklüyorsunuz.anayasanın temel taşları olan imam humeyni:bu bir şia devrimi değil, tüm islam aleminin devrimidir...düşüncesini görmezden geliyorsunuz...o anayasada hata olamaz mı olur ?halifeler de dahi oldu.eğer sen bir kaç hata ile şirk düzeni diyorsan.kusura bakma halifelere dahi hakaret etmiş olursunuz....kendi anladığınız ve düşündüğünüz tarzada o anayasaya bakarsanız , ve o anayasayı hazırlayanların hayatlarını düşünce tarzlarını ve bu konularla lgili sözlerini görmezden gelirseniz çok yanlış yaparsınız...

KUR'AN I KERİMDEKİ AYETLER ANAYASADIR...VE ALLAH U TEALA PEYGAMBER EFENDİMİZ İÇİN , BU AYETLERİ TEBLİĞ ETMESİNİ VE AÇIKLAMASINI BUYURMUŞTUR...BUNDAN DOLAYI KUR'AN I KERİMDEKİ AYETLERE BAKIP, AÇIKLAYICI HÜKMÜNDE SÜNNETİ GÖRMEZSEK ÇOK YANLIŞ YAPARIZ DEMİ.bundan dolayı anayasalar ne şekilde olursa olsun, genel itibari ile geniştir ve açıklayıcı kurallara ihtiyaç vardır...ama ben imam humeyninin açıklmasını gösteriyorum.yine takmıyorsunuz..sizin söylediğiniz manalarla tezat açıklamasını ifade ettim.neden kabul etmiyorsunuz.belki de iftira ediyorsunuz?

yazdığınız şeylerin çoğunun çürük olduğunu ispat edebilirim....

ama sadece bir tane yazacağım inşALLAH:

demişsiniz ki: Halife veya imamın kabul ettiği hususlara bütün müslümanların itaat etmeleri vacibtir. Bunun için bütün müslümanların tek bir potada eriyip, tek bir ümmet olabilmelerini sağlamak için, onlara ait kanun, eğitim ve terbiyenin de aynı olması zorunludur. Devam edecek..

hz Ali(r.a) efendimiz halife olduğu zaman

hz ayşe anamız, hz zübeyr bin avvam ve hz talha bin übeydullah ve bazı değerli sahabeler itaat etmemişlerdi.itaat etmemekten ziyade hz ali efendimizin razı olmadığı bvir davranışta bulunmuşlardı ve kanlar dökülmüştü...hatalar olabilir diyorum.siz hayla ısrarda devam ediyorsunuz.peki bu değerli sahabilere de farkında olmadan laf vurduğunuzun farkında değilsiniz...taasupçu diyorsunuz imam humeyninin o sözü taassupçu  olmadıklarını, ama taasupçu olmadıkları yönünde tüm şiiler için genelleme yapacağımız manasına da gelmez...
benim eniştem sunni idi.benim akrabalarımdan ve bazı tanıdıklarımızdan çoğu sunni iranda medrese eğitimi gördü ve çoğu da hayla ordadır.iran eğer dediğiniz gibi taasupçu olsaydı onca sunniye kapısını açmazdı.taasupçu olanlar var diye de hepsini taasupçu olarak ifade edemeyiz...

hatta başka bir yerde şöyle demişsiniz:
Konu'nun devamı..
Madde 6 : İran İslam Cumhuriyeti, içişlerinde başka ümmetlere herhangi bir baskı yapılmasına karşı çıkar.

Buna karşı bizim görüşümüz ise, şudur : Bu ibareden anlaşıldığına göre, bu anayasayı hazırlayan zat, Diplomasi ve Cihad yollarıyla, İslam Daveti'ni tüm dünyaya tebliğ ederek, İslam Dünyası'nda bulunan kafirlerin müslümanlar üzerindeki baskılarını yok edip, müslümanları tek bir devlet çatısı altında toplamaya mecbur olacak olan bir İslam Devleti'nin anayasasını hazırladığını hiçbir zaman düşünmemiştir. Yoksa, bir İslam Devleti'nin anayasasını hazırlayan kimse, bütün dünyayı hedef almış olsaydı, bütün dünyadan sorumlu olduğu için, böyle bir ifade kesinlikle aklına gelemezdi.

Resûl-i Ekrem (sav)'in, kuvvetle ve zorbalıkla insanların başına geçenleri lanetlediği belirtilmiştir yukarda...

şiaya sapık diyorsunuz reddediyorsunuz...küfürle itham ediyor çoğu.vahhabiler şiaları katleden cennetlik diyor...hal ve mevzu böyle olunca.kime zorla hükmetmesi ne kadar doğru olur .sen istemiyorsun sana hükmetmesini.diğer taraftan da hükmetmelidir diyorsun.çok büyük çelişki..

esselamu aleykum ve rahmetullah..

« Son Düzenleme: 19 Haziran 2009, 13:51:03 Gönderen: Abbas » Logged

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Muwahhid Seyfulislam
υѕтα üує

İslam'la Değişmek ve Değiştirmek için{KHİLAFAH}..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2367

« Yanıtla #21 : 19 Haziran 2009, 20:57:02 »

Ve-aleykum selam ve rahmetullah.
Abbas kardeşim,maşaALLAH içtihad ehliyetine sahipsiniz..
anlaşılan siz yazıları dikkat okumuyorsunuz..
BİZE GÖRE BU BÖYLE OLMALIYDI..kardeşim siz burayı çok yüzeysel bir bakış ile ele almışsınız.
müslüman için düşünme aydın düşünme olması gerek,sathi{üstün körü}değil.
ilk başlığa bakmamışsınız?bakınız.AĞUSTOS 1979'DA ORTAYA KONULAN
İRAN ANAYASA TASLAĞI'NIN ÇÜRÜTÜLMESİ İLE TÜMÜ ALLAH'IN KİTABI VE
RASULULLAH(s.a.v.)'İN SÜNNETİNDEN ALINAN İSLAM DEVLETİ ANAYASA TASARISI,
siz buraya bağlantılı ele almamışsınız.Bakınız kardeşim sadece bir tane örnek verecem yeterlidir inş.
Benim avatardaki tevhid rayesi{bayrağı}bir beldede dalgalanmadığı müddetçe.orası asla  Dar'ul islam olmaz.sadece kısa bir örnek..İranda böyle bir tevhid bayrağı varmı?
Bakınız kardeşim.iran yöneticilerinin yaptığı o kadar çok yanlışlar varki,ama bunları hiç birisini ele almadım,çünkü şahıs değil, söz konusu fikirlerdir.
Abbas kardeşim bu gün iran vakıası ortada.bunu hangi akli sahibi görmüyor.
ve ısrarla bu devrim bütün müslümlar için demişsiniz?humeyni[r.h.} öyle demiş diyorsunuz.
Nerde kardeşim,o islami devlet.
yanı başında milyonlarca müslüman bacılarımıza yapılmadık bir şey kaldımı?
hani bütün müslümanların devrimi idi?BU hayalidir kardeşim vakıa ortada..
kardeşim siz iranı çok ön planda tutuyorsunuz hata yapıyorsunuz.iran ölçü değil onutmayalım.
Siz bir tane nass göstermemişsiniz.hep akli ele almışsınız,
Ve şöyle demişsiniz?
hz Ali(r.a) efendimiz halife olduğu zaman

hz ayşe anamız, hz zübeyr bin avvam ve hz talha bin übeydullah ve bazı değerli sahabeler itaat etmemişlerdi.

Kardeşim yukardaki konularda ehli hal ve akd biatı ile,itaat biatını açmıştık.
Madem sorun vardı,her ne kadar olsada,neden ikinci bir halife [ortaya çıkmadı}başka bir devlet olmadı.?hz ali r.a. halife olduğunda başka bir halife ortaya çıkmadı kardeşim..
hiç bir meshebi ele alıpta şu iyidir şu kötüdür demedim..
siz sadece zan ile hareket etmişsiniz.
İslamda yönetim şekli cmhuriyetmi kardeşim?
bunun delili varmı?İslam da imam[halife}imamet[hilafet}bunlardan başka yönetim şekli olduğunu ispatlayabilirmisiniz.
yoksa akli delilmi getireceksiniz?
Kardeşim getir delilini çürüt varsa tabi.
Sİz ulul emr kavramını bilmiyorsunuz herhalde kardeşim.isyan olmadığı süreze itaat farzdır.

Biz sunni şii diye ele almıyoruz kardeşim.
müslüman olarak ele alırız.ve fikirleri bizi bağlar..
Biz devletten bahsediyoruz.anayasadan bahsediyoruz.ordaki halkla ilgili bişey dedemik kardeşim.siz toplumu sadecefertlemi ele alıyorsunuz.?
Kardeşim Bu anayasa [İSLAMİ ANYASA} içtihad edilmiş bir anayasa.Hatasız dır demedik.
ve iranın anayasasını çürük olduğunu ortaya koyuyor.Kardeşim bu konu devam edecek.
ve sonundada İSLAMİ ANAYASA OLARAK MADDELERİ TEKER TEKER AÇIKLIYOR İNŞ.

SİZDE ARADAKİ FARKI GÖRECEKSİNİZ.
ves-selamu aleykum

Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : 20 Haziran 2009, 18:02:06 »

aleykum selam abim...

ALLAH razı olsun... tamam ispatlayın ispatlayın da, ALLAH aşkına koskoca bir iran anaysasını çelişkili delillerle mi çürüteceksiniz?

ebul ala el mevdudi, said nursi gibi keramet sahibi ve ictihadi güçlü kimseler cumhuriyet kavramına dünya islam abimin de belirttiği gibi islami açıdan yorumlandığı tarzda sıkıntı olmadığını belirtmişler ... bakın bu gibi zatlar keramet sahibidir.said nursinin kerametlerini anlata anlata bitiremiyorlar.şimdi böyle büyük bir zat nasıl olur da onca ilmisine zıt olan bir kavramın uygunluğunu vurgular, islami açıdan yorumlandığı tarzda...said nursi hazretleri hatalı olmaz mı , olur çünkü o da beşerdir.ama sadece o değil ki, ilim yönünden kendi döneminde zirvede bulunanların çoğu desteklemiş...neyse bunu da geçelim.

ısrarla vurgu yapıyorsun ki; neden tüm müslümanları kapsamıyor bu anayasa...eleştirip eleştirip duruyorsun.mübarek abim, yukarda hadis ekledim, zorla ve kimsenin rızası olmadan zorbalıkla kimsenin başına geçilmez...şimdi şiaya sapık diyorlar ve şiayı istemiyorlar.ve istemediğin halde nasıl seni de zorla kapsamasını beklersin...çelişki yumağı.

anayasayı o şahsiyetlerle de değerlendirmek mecburiyetindesin.mecbursun. nasıl yani adamların temel düşünce yapısı belli, bunların davranışı belli, bunlar çıkıp kendileri ile tezat olan anayasa mı koyacaklar...

nasıl resulullah efendimizin düşüncesi , yaşayışı , anlayışı kur'an ı kerimi anlamak ve ayetleri açıklamak için bizim için bir mecburiyetse.bu da mecburiyettir...yanlış anlaşılma olmasın.sadece genel hükümlerin nasıl anlaşılması gerektiği konusunda böyle bir kıyas yaptım.

neden bu insanlar kan döktüler, canlarını feda ettiler, bedel verdiler, kendi anlayış ve düşünce tarzına ters olan bir anayasa hazırlamak için mi? kişi inanmadığı, ve kendi anlayış ve düşüncesi ile terz olan bir şey için byle zahmetli bir mücadele verir mi?

tabi ki, hata olur, tabi ki yanlışlıklar olur.ben onları müslüman kardeşlerim olduğu için ön planda tutuyorum ve ben bir murtaza mutahhari hayranıyım, imam humeyniye de aşığım.kardeşliğimiz için severim...imam ın o cümlesini bence göz önüne alın...

esselamu aleykum ve rahmetullah...

filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Muwahhid Seyfulislam
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : 21 Haziran 2009, 04:12:05 »

Ve-aleykum selam ve rahmetullahi ve berakatuh..
Değerli abim abbas..Demişsinizki-ebul ala el mevdudi, said nursi gibi keramet sahibi ve ictihadi güçlü kimseler cumhuriyet kavramına dünya islam abimin de belirttiği gibi islami açıdan yorumlandığı tarzda sıkıntı olmadığını belirtmişler .
Kardeşim sizinle iman'ımı konuşalım...o kadar yüzeysel yaklaışıyorsunuzki inan yazacak bişey bulamıyorum.şimdide keramet konusunu ele almışsınız.

ve şahısların ölçü olmadığını vurgulamıştım..bana onların keramet sahibi olduğunu,ve sizinde buna iman edişinizi gösterebilirmisniz kardeşim?

imanın gerçekleşmesi için yani kesin tasdik oluşması için delilin kuvvetli olması gerek..

Keramet noktasında getirebilirmisiniz sağlam bir delil.?yada keramet kavramı arapçada nasıl geçer.mucize ile keramet arasındaki fark nedir?vahiy peygamberlere kaç şekilde gelirdi?
Açıklarsanız sevinirim.
kardeşim deliliniz şer'i hüküm olsun,şahıslar olmasın..ALLAH İÇİN...

VES-SELAMU ALEYKUM VE RAHMETULLAH..

MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1850

« Yanıtla #24 : 21 Haziran 2009, 12:40:04 »

MUVAHHİD kardeşim
sizin serdettiğiniz reddiyeler hiçbir kritiğe çanak tutmuyor.
şuana kadar yazdığınız maddelerin hiçbiri islama aykırı değildir.
ŞERİAT dediğiniz şey statik değil hareketli bir şeydir.toplumdan topluma çağdan çağa değişebilir. yorumlanabilir. farklı kelimelerle yorumlanabilir. ((KURAN AYETLERİ değişmez lütfen yanlış anlaşılmasın.zaten şeriat demek de ayet demek değildir.)
ŞERİAT demek müeyyidesi olan kurallar kanunlar  demektir. TC nin de ingilterenin de abd nin de bir şeriati vardır.islamın da adalet ve doğruluk ekseninde hareket eden bir şeriatı vardır.

reddiyeniz baştan sona kavramlara takılıp kalmış maalesef.eleştiri diye sunduğunuz pasajlar da gene gereksiz olmuş.iranın eleştirilecek başka yönleri vardır bu doğru ama  siz küfrü çağrıştırdığını iddia ettiğiniz kelimelere vurguda bulunmuşsunuz ve hakiki manada sorgulanması gereken şeyleri zikretmemişsiniz.
selametle..

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : 22 Haziran 2009, 13:42:38 »

bismillah

evet iman iki türlüdür, bir şahid olarak diğeri de görmeden iman etmektir teslim olmaktır....

etrafta çoğu şeyi gözlerimizle görür ve iman ederiz. bazı şeyleri ise görmeden teslim oluruz. bakara süresinde şöyle geçmektedir:

ellezine yugminune bilğaybi ve yukimunesselatu ve mimma rezakna hum yun fikun...yazıyla ancak böyle yazabiliyorum...

bu ayeti celilede takva sahiplerinin özelleriklerinden bahsetmekte ve takva sahiplerinin gözleri ile görmedikleri gayba iman ettiklerini ve teslim oldukları belirtilmektedir...

iman iki şekilde olur bir gözlerle şahit olarak, bir de görmeden görmediklerimiz şeye iman etmekle olur...melekleri görmeyiz..

keramet hakkında ise, değerli abim keramet hakkında islam uleması farklı görüşlere sahiptir...

kimisi keramet , mucize gibidir.bu peygamberlerde olunca mucize olur. peygamberlerin dışındaki takva sahiplerinde olduğu zaman keramet olarak adlandırılır...

mucize nasıl haklılık için  delil teşkil ediyorsa , kerametler de keramet gösteren kişinin haklılığını gösterir... yanlız bir alim keramet gösteriyor , diğeri göstermiyorsa, keramet gösteren diğerinden üstündür bir sınıflama hoş değildir.imam ı şafi hazretlerinin sözü var bu konuda....

sen resulullah efendimizi görmedin...ama iman ettin.ben de. said nursi hazretlerinin kerametlerinin bir kısmını hem okudum hem de halamdan dinledim...ve görmediğim halde kabul ettim.çünkü keramet haktır...

benden bu kadar abim...keramet hakkında çok şey yazılabilir...

esselamu aleykum ve rahmetullah...

Muwahhid Seyfulislam
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : 23 Haziran 2009, 15:36:34 »

MUVAHHİD kardeşim
sizin serdettiğiniz reddiyeler hiçbir kritiğe çanak tutmuyor.
ŞERİAT dediğiniz şey statik değil hareketli bir şeydir.toplumdan topluma çağdan çağa değişebilir. yorumlanabilir. farklı kelimelerle yorumlanabilir. ((KURAN AYETLERİ değişmez lütfen yanlış anlaşılmasın.zaten şeriat demek de ayet demek değildir.)
ŞERİAT demek müeyyidesi olan kurallar kanunlar  demektir. TC nin de ingilterenin de abd nin de bir şeriati vardır.islamın da adalet ve doğruluk ekseninde hareket eden bir şeriatı vardır.

reddiyeniz baştan sona kavramlara takılıp kalmış maalesef.eleştiri diye sunduğunuz pasajlar da gene gereksiz olmuş.iranın eleştirilecek başka yönleri vardır bu doğru ama  siz küfrü çağrıştırdığını iddia ettiğiniz kelimelere vurguda bulunmuşsunuz ve hakiki manada sorgulanması gereken şeyleri zikretmemişsiniz.
selametle..

Değerli kerime bacım meryem.Her hangi bir sorun varsa,bir konu varsa,o konu sınırlandırıp o konu hakkında konuşulur.
Ve o konu netleşdikten sonra,başka bir konuya geçilir.
Sizin ilk satırlarda şu ifadeler yer alıyor?sizin serdettiğiniz reddiyeler hiçbir kritiğe çanak tutmuyor.
Hiç bir kritiğe çanak tutmuyorsa o zaman yanlış olması gerek,alt satırda ise,şuana kadar yazdığınız madedlerin hiç birisi islama aykırı değildir demişsiniz,iki satır bir birine çok çelişik durumda?
İSLAM ŞERİ'ATININ DEĞİŞMESİNDEN EMİNMİSİNİZ? İslam risaleti çağdan çağa değişirmi bacım?Siz metod,uslup ve vasıtayı karştırmışsınız bacım.Bu konuları başka bir başlık adı altında izah edeceğiz inş.

ŞERİ'AT İSE:   Biz sana Kitabı hak ile -kendinden önce indirilen kitapları doğrulayıcı ve onlara karşı bir şahid olmak üzere- İndirdik. O-halde, aralarında ALLAH'ın indirdiği ile hükmet. Sana gelen hakkı bırakıp onların heveslerine uyma. Sizden herbiriniz için bir şeriat ve bir yol tayin ettik. Eğer ALLAH dikseydi, elbette hepinizi bir ümmet yapardı. Fakat O, size verdiği ile sizi imtihan etmek istedi. Öyleyse, hayırlı işlere koşuşun. Hepinizin dönüşü ALLAH'adır. Ve 0, hakkında ayrılığa düştüğünüz.şeyleri size haber verecektir.{MAİDE-48}Yani islam şeriatı ise kıyamete kadar değişmez.düğer risaletler peygamberlerin vefatı ile değişmizşler ama islam risaleti kıyamete kadar değişmez.
Sorunda burda.Bu şeriatı uygulayacak merci{devlet}onu konuşmamız gerek.her ne kadar bu gün yeryüzünde hükümleri tatbik,koruma,ve yayılması yapılmıyorsa,bile islam risaleti evrensel bir risalettir.ve islam risaleti çok yakında ALLAH c.c. izni ile eskiden olduğu gibi süper bir güç bir devlet olma fazsfını alacaktır.Bu bir vaaddir.bir müjdedir.Biz buna kesin iman ettik.Doğruluk payıda var demişsinizki Kur'an ayetleri değişmez,evet değişemez.ama şer'iatta değişmez.biz bazı kavramları ele alırken sadece lugat{sözlük}manasında ele alıyoruz,hataya düşüyoruz.Bu şer'i bir konu olduğu için ya şer'i manası ile yada ıstilahi manası ile ele almamız gerek.

Ve ikinci paragrafta siz kavramlara çok takılıyorsunuz demişsiniz.aslınada bizim bu kavramları hangi manada kullandığımıza bağlı bacım.
İranı ele alırken toplum olarak{devlet olarak} ele alıyoruz içerisindeki fertleri değil.ferde kafir demedik.yönetimin ALLAH'IN İNDİRDİĞİ İLE HÜKMEDİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİK.Sorgulanması gereken ise temelidir.AKİDEMİZİN Gereği bir birimizi ALLAH için sevmemiz gerek.onun için Sizleri ALLAH için seviyorum..bu tür cedelleşmeler olacak.normal karşılamak gerek..

Abbas kardeşim zamanım yok inş.sizinle bu konuda devam edeceğiz.
bende kerametin ne olduğunu size açarım inş.
onu açmadan önce imanı bende açayım inş. iyi olur.bakalım imanın gerçekleşmesi için hangi şartlar gerekli,keramet konusu kesin tasdik edilecek bir konumu değilmi?onuda inş.konuşuruz.ve burdaki mod kardeşleirminde konulara iştirak etmelerini rica ediyorum.
sorunlar belli,bizim derdimiz ALLAH'ın rızasını kazanmak ise o zaman bu konuları konuşmamız gerek.doğru ne ise onu almak düşer bize.ben merkezli fikirden kaçınalım inş.

ALLAH, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.-Bakara Suresi 286.Ayet

Ves-selamu aleykum ve rahmetullah...

Muwahhid Seyfulislam
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #27 : 28 Haziran 2009, 21:27:17 »

Konu'nun devamı..ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Milli Hakimiyet ve ondan kaynaklanan yetkiler ve sultayı (otoriteyi) dile getiren Üçüncü Bölümde de yine bu Anayasa Taslağı'nı hazırlayan şahsın, bu anayasayı hazırlarken, diğer bölümlerde de olduğu gibi Batı Demokrasisinden etkilendiği açıkça görülmektedir. Bu bölüm, bütün yetki ve sultanın halka ait olduğunu, Yönetimin ve Hakimiyetin sadece halktan kaynaklandığını, bundan dolayı da kanunları sadece halkın yapacağını ifade etmektedir. Buna göre halk, devleti şeklini ve devlet başkanını tayin eder. Bunun için de Anayasa ve Kanunları çıkaracak ve halkı temsil edecek kimseleri bizzat halkın kendisi seçer. Nitekim bu husus Anayasa Taslağı'nın 15.inci maddesinde şöyle belirtilmektedir :

Madde 15 : Milli Hakimiyet, herkesin hakkıdır. Bu hakkı herkesin menfaati için tatbik etmek vacibtir.

Bu hakimiyet mefhumundan kaynaklanan haklar olarak; Yasam Yetkisi, Yürütme ve Yargı Yetkisi gibi hususlar 16.ıncı maddede de şu şekilde ifade edilmektedir:

Madde 16 : Milli Hakimiyet hakkının kullanılmasında yetkiler üçe ayrılır : YASAMA, YÜRÜTME ve YARGI yetkisi. Bu yetkilerin birbirinden ayrılması şarttır.

Bu ifade, Batı demokrasisi esasına dayanan bütün anayasalarda aynen mevcuttur. 17.inci maddede ise, biraz daha ileri gidilerek, halkın kanun yapabileceği, onun yaptığı kanun ile halkın, Yürütme ve Yargı yetkisine de sahip olduğu açıklanıyor.

Madde 17 : Yasama yetkisi, MİLLİ ŞURA MECLİSİ yolu ile yapılır. Milli Şura Meclisi'nin çıkardığı kanunlar Cumhurbaşkanı'nın onaylaması ile, Yargı ve Yürütme yetkililerince uygulama safhasına koyulur.

Bütün bu ifadeler muhakkak ki, İslam Hükümleri ile tamamen çelişmektedir. Çünkü İslam'da yetki, Ümmetin değil Şeri'at'ındır. Ümmet kanun yapma yetkisine sahip olamaz. Kanun koyan yalnızca Allahu Teala'dır. Bundan dolayı Hakimiyet, yalnızca Şeri'at'ın olduğu için halkın yapacağı hiçbir kanunun herhangi bir değeri yoktur. Hem halkın hem de idarecilerin itaati yalnızca Şeri'at'a olur. Halife, anayasa ve kanun olarak, Şer'i Hükümleri benimseyip, bunları Ümmetin vekillerine arz eder ve onların görüşlerini alır. Ancak bu hususta onların görüşleri, Halife'yi hiçbir zaman bağlamaz. Kanunları kabul edip yürürlüğe koymada sadece Halife'nin yetkisi vardır. Halkın ve vekillerinin (Ümmet Meclisi'nin) herhangi bir yetkisi yoktur. Nitekim bu husus Allahu Teala'nın;

Onların aralarında ALLAH'ın indirdikleriyle hükmet. Onların heveslerine uyma. ALLAH'ın indirdiklerinin bir kısmından seni saptırmalarından sakın !" [Maide 49]

mealindeki ayet-i kerimede ve yine;

"Biz sana Kitab'ı Hak olarak indirdik ki, ALLAH'ın sana gösterdiği şekilde insanlar arasında hükmedip, hainlere yardımcı olmayasın." [Nisa 105]

mealindeki ayet-i kerimede açıkça belirtilmektedir. Şeri'at idare etme yetkisini Ümmete vermiştir. Ümmet bu yetkisiyle Halife'yi seçer ve kendi adına insanların işlerini yürütmesi için, O'na biat eder. Ümmetin biat ettiği kimseye itaat farzdır. Halife, ALLAH'ın Kitabı ve Rasulü(s.a.v.)nün Sünneti'ni tatbik ettiği müddetçe ve açık bir küfür göstermedikçe, ümmet onu görevinden alma (azletme) hakkına sahip olamaz.

Bunun için anayasanın bu bölümünün de mutlak olarak İslam ile hiçbir ilgili yoktur. O küfür nizamı olan, kapitalist Batı anayasalarından alınmıştır.Devam edecek...

hattab_72
σиυя üуєѕι

Leşkere Hüseyni

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1697

« Yanıtla #28 : 02 Temmuz 2009, 19:07:20 »

selamun aleykum

kardeşim hadi iran islam devleti değil.bir soru osmanlı devleti islam devletimiydi?selam ve dua ile....

Aşk, görme engelli bir coşku, görmezlikten kaynaklanan bir bağdır.

Oysa sevgi, bilinçlice bir bağ; apaçık, duru bir görmenin sonucudur

Aşk genellikle içgüdüden su içer, içgüdüden kaynaklanmayan başka bütün olgular değersizdir.
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : 03 Temmuz 2009, 16:29:29 »

Hiç bir kritiğe çanak tutmuyorsa o zaman yanlış olması gerek,alt satırda ise,şuana kadar yazdığınız madedlerin hiç birisi islama aykırı değildir demişsiniz,iki satır bir birine çok çelişik durumda?

özür dilerim sanırım bi yanlışlık oldu. iranın anayasa maddeleri islama aykırı değil demek istedim .
diğer konularda farklı düşünüyoruz  .öte yandan elbette münazaramız olacaktır ve biz birbirimize alınmamalıyız kardeşim..
selametle..

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5033

« Yanıtla #30 : 12 Kasım 2010, 19:27:01 »

Ve ALLAH'ın izni ile bu çok yakındır,
yoksa DÜNYA İSLAM kardeşim sizin dediğiniz asla olmaycak.
Sümme tekunu hilafeten ala minhacun nubuvveh.  Allah razı olsun
Ehl-i Keyf
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5028

« Yanıtla #31 : 12 Kasım 2010, 21:05:02 »

Selamün aleyküm

Öncelikle araştırmalarında muvaffakiyetler diliyorum muvahhid seyfulislam. ancak kaçırdığın tonlarca ayrıntı var.

Birincisi sen seyfulislam değilsin. net aleminde hava atmaya gerek yok . ikincisi hüccet felan da değilsin. bu sıralama böyle uzun uzadıya gider.

Seni ve senin gibilerini bilmeyen islam sadece size inmiş sanır. yahu kaç kişisiniz şu dünyada dini kendinize ait kılıyorsunuz. cemaatleri tarikatleri devletleri tekfirden başka birşey yapmıyorsunuz. vallahi vahdete amerikadan da israilden de fazla siz zarar veriyorsunuz.

İran'a saldırmaktan (İslamı yaşayan dünya üzerinde sayılı ülkelerden biri varken) bırakın artık fitne çıkarmayı. Git İran'da kendi ibadetini yap sana karışan kimse olmaz vallahi. sağdan soldan duyduğunuz uyduruk hikayelerle ne yapmak istiyorsunuz ki. İran anayasasında başlı başına Kur'an bulunuyor. Senin sağdan soldan duyduğun fıkıh akaid vs gibi ilimleri orda allameler din meclislerinde öğreniyorlar.

Netten böyle yazılar yazarak ben ve benim gibi düşünenleri güldürmek ve sinirlendirmekten başka bi işe yaramıyorsunuz. Eğer araştırmak istiyorsanız gidin sorarak soruşturarak öğrenin. bi iki bozuk kaynaktan uydurulmuş (İran düşmanı) sözlerden gelip burda bilgelik taslamayın. ve son olarak İmam Gazali şöyle der

“Bir mezhebi veya herhangi bir görüşü, onu anlamadan ve özüne tamamıyla vakıf olmadan reddetmek kör ve ahmakça bir davranıştır.”
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2010, 09:42:37 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

Boş sloganlara Lâ
[/b][/font]
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #32 : 13 Kasım 2010, 09:40:22 »

DEĞERLİ KARDEŞİM EHLİ KEYF.....
muvahhid seyfulislam kardeşim,sitede heppimizin tanıdığı ve değer verdiği bir kardeşimizdir....fikirlerine saygı duyarız,lakin katılıp katılmamak bize kalmış,kaldıki bir çok fikirlerine katılmasamda asla iyi niyetinden şüpheye düşmemişim..sizlerinde yorumlarınızda kendisinin şahsını hefef almamanızı dilerim,eğer büyle yaparsanız yorumlarınızı silmek zorunda kalacağız...eğer cevab verecekseniz,fikirlerini masaya yatırın ve delillerle kendisine cevab vermenizi dileriz...kişisel sataşmaya sitede müsade edilmeyecektir kardeşim,bu size yapılsa aynı tavrı sizi savunmak içinde alırız...
bu sitemizdeki en değişmez ve vazgeçemeyeceğimiz kuraldır....hakkınızı helal ediniz....
şahısları değil fikirleri konuşalım ve cevablarımız delillerle olsun...
ayrıca mesajınız biraz düzeltilmiştir...
selam ve dua ile kardeşim..
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2010, 09:43:14 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : 13 Kasım 2010, 17:05:27 »

selamun aleykum

kardeşim hadi iran islam devleti değil.bir soru osmanlı devleti islam devletimiydi?selam ve dua ile....

islamdevleti değilmiydi ?
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : 13 Kasım 2010, 17:26:00 »

Selamün aleyküm

Öncelikle araştırmalarında muvaffakiyetler diliyorum muvahhid seyfulislam. ancak kaçırdığın tonlarca ayrıntı var.

Birincisi sen seyfulislam değilsin. net aleminde hava atmaya gerek yok . ikincisi hüccet felan da değilsin. bu sıralama böyle uzun uzadıya gider.

Seni ve senin gibilerini bilmeyen islam sadece size inmiş sanır. yahu kaç kişisiniz şu dünyada dini kendinize ait kılıyorsunuz. cemaatleri tarikatleri devletleri tekfirden başka birşey yapmıyorsunuz. vallahi vahdete amerikadan da israilden de fazla siz zarar veriyorsunuz.

İran'a saldırmaktan (İslamı yaşayan dünya üzerinde sayılı ülkelerden biri varken) bırakın artık fitne çıkarmayı. Git İran'da kendi ibadetini yap sana karışan kimse olmaz vallahi. sağdan soldan duyduğunuz uyduruk hikayelerle ne yapmak istiyorsunuz ki. İran anayasasında başlı başına Kur'an bulunuyor. Senin sağdan soldan duyduğun fıkıh akaid vs gibi ilimleri orda allameler din meclislerinde öğreniyorlar.

Netten böyle yazılar yazarak ben ve benim gibi düşünenleri güldürmek ve sinirlendirmekten başka bi işe yaramıyorsunuz. Eğer araştırmak istiyorsanız gidin sorarak soruşturarak öğrenin. bi iki bozuk kaynaktan uydurulmuş (İran düşmanı) sözlerden gelip burda bilgelik taslamayın. ve son olarak İmam Gazali şöyle der

“Bir mezhebi veya herhangi bir görüşü, onu anlamadan ve özüne tamamıyla vakıf olmadan reddetmek kör ve ahmakça bir davranıştır.”
yazıklar olsun  sen ve senin gibi düşünenler geçici çözumler isterken seyfulislam  daha kapsamlı ve aydın düşünüyor  sanırım onu anlamaya kapasiten yetmez .ayrıca imam gazalinin sözünü iyi düşünürsen  bahsettiği sınıftan biride senin gibiler .nedir bu çekememezlik anlamıyorum
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 13 Kasım 2010, 17:33:25 »

.[/color]Hiç bir kritiğe çanak tutmuyorsa o zaman yanlış olması gerek,alt satırda ise,şuana kadar yazdığınız madedlerin hiç birisi islama aykırı değildir demişsiniz,iki satır bir birine çok çelişik durumda?
İSLAM ŞERİ'ATININ DEĞİŞMESİNDEN EMİNMİSİNİZ? İslam risaleti çağdan çağa değişirmi bacım?Siz metod,uslup ve vasıtayı karştırmışsınız bacım.Bu konuları başka bir başlık adı altında izah edeceğiz inş.

-selamu aleykum ve rahmetullah...[/center]
evet bacı seyful islamın dediği gibi   bu 3 kavram karıştırılıyor 

[/quote]
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : 13 Kasım 2010, 20:48:17 »

karıştırdığımız oluyor elbette ama açıkçası benim artık şeriattan anladığım şey şudur.
temeli hakka adalete dayanan yasalar eğer amerikada uygulanıyorsa o kural islama uygun olandır.
kuran her şeyi tek tek zikretmek zorunda değil. bir ölçü verir ve gerisini insana bırakır.
İRAN anayasasında habire ALLAH diyor ki ,peygamber diyor ki ali diyor ki demek zorunda değil ki....
hiçkimse bu zorunluluk içinde değil.

iranın bir sürü eksik yanlış tavırları var.en çok da islam adına yaptığı şeylerde hatalar var.ama sapla samanı karıştırmayalım.
hak adalet eşitlik kavramları birer ölçüdür .anayasanın hiçbir yerinde ALLAH demeyin ama bu ölçüyü kullanın zaten siz ALLAHın yasasını devreye sokmuş olursunuz.

her oluşumun bir şeriatı vardır ve zaman içinde değişebilir ama ölçü ve temel olan şey değişmez.
ÖTE YANDAN İSLAMDA CEZAYİ MÜEYYİDE varsa bile ALLAH bunu mutlaka uygulayın demiyor af yolunu tercih edin diyor.
detaya girmeyeceğim ama  zorlama bir islami anayasa hiçbir şeye yaramaz.
her şey zaten kuranı kerimde bellidir.çağın gereklerine göre de alimler bir araya gelip çağcıl fikirler öne sürerler.
islama aykırı olan şey insana da aykırı olan şeydir..
insan için en gerekli olan şey neyse ona bakalım lütfen.islam insan için vardır çünkü
selametle

Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : 14 Kasım 2010, 07:54:49 »

ALLAH u teala sonumuzu hayır etsin.

eğer böyle bir uslupla şeriatı kursak bile ; o şeriatı yine kendimiz yıkarız.çünkü o şeriat önce kalpte inşa edilmeli ve o inkılap ilk önce içte gerçekleşmeli.içte gerçekleşmeyen bir islam ınkılabı , dışa dönük tahribatlar oluşturur.

tabi ki bir bütün olarak islami kurallarla yaşamak en uygun ve en güzel olanıdır.

yanlız bir ayette; ALLAH resulü aleyhisselatu vesselam ın sert konuşması ve tartışması ile etrafında kimsenin kalmayacağı ve kendisini (a.s.v) dinlemeyeceği vurgulanmıştır.

yine islam şeriatını kuran ALLAH resulü medineye geldiği zaman yahudilerle dahi bir arada nasıl barışçıl kalınır? sorusunun cevabı üzerinde durmuştur.ve yahudilerle bazı maddeler üzerinde anlaşılır.yani şeriat kurmadan önce bir barış uslubumuz şarttır. hele bir de bu kardeşimiz ve iman eden birisiyse.

şimdi halifelik diyoruz.şeriat diyoruz. en iyi budur diyoruz. en iyi bunlar bilir diyoruz.ama malesef islam peygamberinin sünnetine muhalif olmayan  ve şeriatın ilk adımlarından olan barışçıl zemine ve güzel usluba gerektiği gibi önem veremiyoruz.iman etmiş kardeşlerimizle ortak zeminde buluşmamız gerekirken canhıraşane topa tutuyoruz. biraz önce belirttiğim ayetin işaret ettiği gibi kimse bizi dinlemez etrafımızdan dağılır.

evet iranda inanın çok eksiklik vardır.ama bizdeki eksiklik onlardan kat ve kattır diye düşünüyorum.lübnandaki açık saçık bayanlar seyyid nasarallahın resmini ellerinde savunurlarken . hristiyanları onlara destek verirken.neden müslüman olan bizlerden müslümanlar kaç metre kaçar. evet kardeşler iranlı kardeşlerimizde ve şii kardeşlerimizde eksiklik vardır. ama bizdeki eksiklik onlarda yoktur.ki , iran anayasasında şu var , bu yoktan önce halletmemiz gereken çok şey vardır bence.

selam ve dua ile

uhuvvet01
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5036

« Yanıtla #38 : 14 Kasım 2010, 12:52:12 »

s.a  ben forum üyesi değilim google da ararken çıktı karşıma....
ben anlamıyom bu İran a olan düşmanlık niYe
Gerçi Seyful İslam kardeş in avatarından ve yazdıkların dan Hizbut tahrir cemaatinden olduğu ve bu cemaatin İran a bakış açısını bildiğim için fazla şaşırmadım
Hizbut tahrir İran Kıyamı zamanında olayları uzaktan izleyip İmam Humayni bir gecede 10 binleri şehid verirken yine izlemeye devam edip sonra İmam ALLAH ın yardımıyla İnkılabı Gerçekleştirince Ellerini uzatıp Bize (Halifeye) Biat et dediler...İmam da kabul etmeyince ...sonrasımı işte ortada
sanki birileri İran anayasasını sormuş...sanki birileri İran a gitmek istiyorda bilgi almaya çalışıyormuş gibi her ortamda İran ı eleştriyor    ve bunu yaparken iyi ve güzel olanlar dan hiç bahsetmiyorlar
YOKSA ŞAH ZAMANINDA İRAN DAHA MI GÜZELDİ
VEYA MISIRDA SURİYEDE HİÇ Bİ SORUN YOKMU NEDEN ORALARDAN BAHSETMİYORSUNUZ...

BIRAKIN ARKADAŞLAR     ÜMMET İÇERİSİNDE BU KADAR PARÇALANMIŞLIK VAR     BU YAPILANLARIN İSLAMA NE FAYDASI VAR DİE DÜŞÜNÜN SONRA VARSA YİNE YAPMAYA DEVAM EDİN
HADDİMİ AŞMIŞSAN HAKKINIZI HELAL EDİN

EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #39 : 07 Ocak 2011, 14:09:45 »

sanki birileri İran anayasasını sormuş...sanki birileri İran a gitmek istiyorda bilgi almaya çalışıyormuş gibi her ortamda İran ı eleştriyor    ve bunu yaparken iyi ve güzel olanlar dan hiç bahsetmiyorlar
YOKSA ŞAH ZAMANINDA İRAN DAHA MI GÜZELDİ
VEYA MISIRDA SURİYEDE HİÇ Bİ SORUN YOKMU NEDEN ORALARDAN BAHSETMİYORSUNUZ...

http://www.islamdevleti.org/kitaplar/Sudan_Anayasasinin_Tenkidi/index.htm
http://www.islamdevleti.org/kitaplar/Yemen_Anayasasinin_Tenkidi/index.htm
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: