Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İlk Hidayete erdiğimiz an...  (Okunma Sayısı 4229 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« : 26 Mart 2010, 16:55:09 »

Rahman, Rahim ALLAH Adıyla Başlarım.

Çok değerli  kardeşlerimiz.

Sizlerle uzun zamandır birlikteliğimiz var.Bu birlikteliğimizde sizleri yakından tanımak isteriz. Kardeşliğimizin pekişmesi için ilk nasıl hidayete erdiğinizi ve hidayetteki o ilk heyacanınızı bizlerle paylaşırmısınız. Bilahare ben de anlatacağım inşaALLAH.
Hayırlı bir konu olacağını düşünüyorum ve Rabbimden bu konuyla hayra yönelmemizi nasip etmesini diliyorum.

Konumuzu, gereğince ve güzelce anlamlandıralım kardeşlerim.

Rabbimiz hayırdan ayırmasın cümlemizi..

Buyrun:

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
İnşirah
тє¢яüвєℓι üує
**

Tu bı xér hâti rojâ âzâdî!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2006

« Yanıtla #1 : 26 Mart 2010, 18:43:16 »

ESSELAMÜ ALEYKÜM VERAHMETULLAH

''Nasıl hidayete erdiniz'' sorusuna cevab olarak diyebileceğim şu olabilir.Smiley''insana hidayet nuru birden bire inmiyorki hocam ,yavaş yavaş iniyor ,kıtım kıtım inerken günahlardan arınıyoruz birde bakıyoruzki nurlanmışız .Smiley...Değerli yazarlarımızdan Şule Yüksel Şenler hanım efendinin HUZUR SOKAĞI romanını okuyunca ,Bilal'e hayran olmuştum,ve namaz kılmaya başlamıştım,öyle başladı işte ..ALLAH HİDAYETİMİZDE AYAĞIMIZI KENDİ DİNİ ÜZERİNE SÂBİT KILSIN VE HİDAYETTEN AYIRMASIN CÜMLEMİZİ...ALLAH ŞULE.Y.Ş.YAZARIMIZDAN DA RAZI OLSUN...
« Son Düzenleme: 26 Mart 2010, 18:47:15 Gönderen: sedef » Logged

VEKİLİMDE SAHİBİMDE ALLAHTIR...

..çaresizseniz çare sizsiniz...

Biz Mezopotamyanın şahin bakışlı evlatlarıyız... Kar güneşte, korkular bakışlarımızda erir... Biz yaşamanın adını isyan koymuşuz... İsyan bizi var eder bütün köleliklerden..
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 26 Mart 2010, 19:19:47 »

sedef kardeşim.Peki ilk okuduğunda neler hissettin ve tarih ne zamandı?senin hidayetinle senle birlikte çevrende ne gibi değişiklikler oldu.Kardeşlerim biraz detaylı yazarsanız bizde o güzelim misk kokudan istifade ederiz.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Cahid
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4804

« Yanıtla #3 : 26 Mart 2010, 21:24:20 »

guzel bir konu ALLAH razi olsun..benim boyle bir hikayem yok gibi geliyor ama bir iki sey soyleyebilirim gibi gorunuyor..aslinda hidayettten anlasilan''gayri muslim birinin kelimei sehadeti getirip islama girmesi olarak algilanir genellikle..tabiki buna katilmakla beraber eksik olduguna inaniyorum..gayet tabi delalette olan muslmanlarda hidayete muhtactir..namaz kilmayan birinin namaza baslamasi icin soylenebilr hidayet kavrami..tesetturu olmayan bir baynin akli ve kalbiyle birlikte tesettuere girmesi icinde kullanilabilir..hayatini bos yere harcamis ama ben muslumanim diyenbirinin camilerde derslere baslama ani icinde kullanilabilr..bu kelimedolayisi ile dahada fazla genisletilebilir diye dusunuyorum..

ama hepsinden onemlisi ise benim dusunceme gore, gaflette olan butun muslumanlarin hidayete ermesi..butun temennimiz bu..Allaha emenet olunuz..
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 27 Mart 2010, 10:08:00 »

ALLAH razı olsun cahid kardeşim bu güzel açıklamanızdan dolayı..

Ya mubarekler sizlerin hiç cahili hayatı olmadı mı?Anadan doğar doğmaz bluğ çağı evresi geçirmeden hemen namaza mı başladınız.. Smiley

!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #5 : 27 Mart 2010, 10:18:57 »

ALLAH razı olsun cahid kardeşim bu güzel açıklamanızdan dolayı..

Ya mubarekler sizlerin hiç cahili hayatı olmadı mı?Anadan doğar doğmaz bluğ çağı evresi geçirmeden hemen namaza mı başladınız.. Smiley

Smiley..ayağını bastın kaldırma keko,bu konuyu gördüğümden beri ne anlatayım diye düşünüyordum ama düşündümki hidayete erdiğim zamanı hatırlamıyorum,Rabbime hamd olsun mücahid bi dedem vardı ve gözümüzü açtığımız ilk günden beri bize islami bir bir bilinç aşılıyordu,ta çocukluğumuzdan beri islami bir çevrede büyüdük,onun için bu konuda size anlatacağım bişey bulamıyorum  Smiley

selametle..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 27 Mart 2010, 10:22:50 »

Ne mutlu size ya.İnanın maşALLAH.Şu doğunun uşaklarına hayranım .Anadan babadan direk görüyorlar ve hemen namaz,ibadet birde mücadele eyvallah azizler.

!!!
ebu ömer
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 31 Mart 2010, 17:34:32 »

Bu konu malesef pek ilgi bulmadı..Hayırlısı canlar.

!!!
ebu ömer
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #8 : 31 Mart 2010, 17:40:41 »

Dediğiniz gibi abi maşALLAH birçok kardeşimiz daha küçük yaşlarından, aileden gördüğü terbiye ile islam ile tanışma ve haşir neşir olma şerefeine nail olmuştur....Belki de ondan kardeşlerimizin bu konuda anlatacağı pek birşey yoktur...Mesela benim gibi..)

Selametle...

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 31 Mart 2010, 17:46:45 »

Smiley

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 31 Mart 2010, 18:01:58 »

maşALLAH sizlere..Bizler malesef sizler gibi kısmtli değilmişiz.Batıda yaşayan müslümanların o dnemdeki sıkıntılarıydı bunlar.  Sad

!!!
ebu ömer
ebu basir
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1848

« Yanıtla #11 : 31 Mart 2010, 18:18:31 »

Aslında doğu ve güneydoğuda ne kadar aileler çocuklarına namazı öğretselerde, genel olarak cahili bir islam yaşantısı mevcuttu, ta ki islami hareket orada filizleninceye kadar, doğu ve güneydoğudaki müslüman gençlerin tevhidi şuuruna vesile olan tamamen islami harekettir....
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 31 Mart 2010, 20:31:47 »

evet haklısın kardeşim.İşte bende bundan bahs ediyorum.atadan görme değilde.islami harekete katılım nasıldı.hakiki manada nasıl islamla tanıştık.  Angry

!!!
ebu ömer
Kurşun_Kalem
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4590

« Yanıtla #13 : 02 Nisan 2010, 01:38:55 »

Yagmurlu bir aksam vakti anneannem peygamber hayatlarindan bahsederken cok etkilenmistim.....
Yada bir gun ezan okunurken,,,yada bir gun ruyamdan cok etkilendim,,,yada dedem bana yol gosterdi..Boyle hidayete erdim ,boylece bu kutlu yolun yolcusu oldum  demeyi cok isterdim....

Ama degil iste.cok acidir, ama bana gunahlarim sebeb oldu...hala hidayete erdim diyemiyorum ...icimde oyle bir ben varki kavga ettigim..bir zamanlar hayatimda var olan gunahlarin, alnimdan ve yuregimden asla silinmeyecegini soyleyen o ben...aslinda kendimi kandirdigim ama asla bu yolun asil yolcusu olamayacagimi soyleyen bir ben....

Anlatmak zor..her insan islam fitrati uzerine doguyor, ama oylede buyuyemiyor cogu zaman..hayat yada yasam sartlari yada ortamlar islam fitrati uzerinde sabit kalmayi engelliyor cogu zaman..

iste o engeller hayatimi altust etti...okadar cok gunah islemistim ki artik ruhum isyan etmeye basladi....yine oylesi bir gun sabaha kadar kahroldugumu hatirliyorum..bi turlu yakami birakmayan yada kendi ellerimle yanlislarda kendimi bogdugum 'Ben' isyan ediyordu artik...

nefret ediyordu kendimden...Aglamaktan bir hal olmustum...Allahim diyordum lutfen yardim et...ne kadar aci ki olmeyi bile basaramiyordum...kendimi bile oldurmekten acizdim.(.ne cok istiyordum oysa olmeyi ).lutfen yardim et ve acizligimi gor..gor iste bak ! olmeyi ile basaramiyorum kimsem yok yanimda senden baska ...bunca gunaha ragmen yine senin karsindayim...Lutfen Yardim et...lutfen yardim et...lutfen yardim et...

sonrasini hatirlamiyorum...hidayete erdimmi bilmiyorum...ama sunu biliyorumki Onun rizasini kazanabilmek icin cabaliyorum...
- hani sormussunuz ya ne hissettiniz diye:Acidan baska ve utanctan baska bir sey hissetmiyorum..bu hisleri uzerimden atabilseydim belkide kastettiginiz o heyecani anlatabilirdim..

Rabbim Affetsin istiyorum.....
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 02 Nisan 2010, 09:40:14 »

Yagmurlu bir aksam vakti anneannem peygamber hayatlarindan bahsederken cok etkilenmistim.....
Yada bir gun ezan okunurken,,,yada bir gun ruyamdan cok etkilendim,,,yada dedem bana yol gosterdi..Boyle hidayete erdim ,boylece bu kutlu yolun yolcusu oldum  demeyi cok isterdim....

Ama degil iste.cok acidir, ama bana gunahlarim sebeb oldu...hala hidayete erdim diyemiyorum ...icimde oyle bir ben varki kavga ettigim..bir zamanlar hayatimda var olan gunahlarin, alnimdan ve yuregimden asla silinmeyecegini soyleyen o ben...aslinda kendimi kandirdigim ama asla bu yolun asil yolcusu olamayacagimi soyleyen bir ben....

Anlatmak zor..her insan islam fitrati uzerine doguyor, ama oylede buyuyemiyor cogu zaman..hayat yada yasam sartlari yada ortamlar islam fitrati uzerinde sabit kalmayi engelliyor cogu zaman..

iste o engeller hayatimi altust etti...okadar cok gunah islemistim ki artik ruhum isyan etmeye basladi....yine oylesi bir gun sabaha kadar kahroldugumu hatirliyorum..bi turlu yakami birakmayan yada kendi ellerimle yanlislarda kendimi bogdugum 'Ben' isyan ediyordu artik...

nefret ediyordu kendimden...Aglamaktan bir hal olmustum...Allahim diyordum lutfen yardim et...ne kadar aci ki olmeyi bile basaramiyordum...kendimi bile oldurmekten acizdim.(.ne cok istiyordum oysa olmeyi ).lutfen yardim et ve acizligimi gor..gor iste bak ! olmeyi ile basaramiyorum kimsem yok yanimda senden baska ...bunca gunaha ragmen yine senin karsindayim...Lutfen Yardim et...lutfen yardim et...lutfen yardim et...

sonrasini hatirlamiyorum...hidayete erdimmi bilmiyorum...ama sunu biliyorumki Onun rizasini kazanabilmek icin cabaliyorum...
- hani sormussunuz ya ne hissettiniz diye:Acidan baska ve utanctan baska bir sey hissetmiyorum..bu hisleri uzerimden atabilseydim belkide kastettiginiz o heyecani anlatabilirdim..

Rabbim Affetsin istiyorum.....

değerli kardeşim,siz aslında ölmeyi değil hidayete kavuşmayı istediğiniz için ölmediniz veya yapamadınız,çünkü kalblerdekini bilen ALLAH kulunun pişmanlık dolu gözyaşlarına kayıtsız kalamazdı ve kalmadıda...sizin bugün onun rızasını kazanmak için gayret etmeniz,hidayet nuruyla nurlandığınızın göstergesidir,pişmanlık ve tevbe ve günahlarımızdan utanarak ALLAHa yönelme hidayet basamağına basmanın ve tırmanmanın ilk alametidir,sizde o çoşkuyu hisetmişsiniz kardeşim,işte o anki hisleriniz farkında olmasanız bile hidayetin ilk lezzetidir...
güzel ve anlamlı bir paylaşımla bizide maziye daldırdın kardeşim,sonuçta heppimizin hatası ve günahları var ve işlemekte olduğumuz suçlarımız var,hiçbirimiz günahsız değiliz,ne mutlu tevbe ve gözyaşıyla arınmaya çalışanlara....
selametle..

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 02 Nisan 2010, 10:33:23 »

Subhanallah.Elhamdulillahirabbil alemiyn..

Rabbim sizden razı olsun herdaim ve sizi o nurlu hidayet üzere eylesin.Kurşun kalem kardeşim.İçine düştüğünüz o buhran ve elim veren acılar inşALLAH diner.İnanın okurken tüm bedenım hücrelerine  kadar titredi.Yüreğimde hissettim adeta acınızı.
Değerli ve aziz kardeşim.Ortaya koymuş olduğunuz bu erdemli ve açıktan tavır için kutlarım sizi.
Hayat bir mücadeleden ibarettir.Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz.Siz o daralan yüreğinizdeki NUR ateşini yakmışsınız inşALLAH. O nur'unuz sizinle herdaim olsun aziz kardeşim.Efendimizin hayatını irdelediğimizde efendimizde inanırmısın bir kayalığa çıktı ve vahiy kesildiğinden dolayı çok üzgün ve sıkılgandı.Rabbi onu vahiyle destekleyerek..''O seni yanlız bulup barındırmadı mı? diyerek kuluna sahip çıktı...

ey benim hayırlı kardeşim Rabbim sana yeter.Anlıyormusun aziz kardeşim....O ne güzel vekil ve ne güzel yardımcıdır.
Hasbinallahu ve ni'mel vekil.

Şimdi anladınız mı? Değerli kardeşlerim neden bu bölüme ağırlık verdiğimizi...Kardeşimin dediği gibi herkes islam fıtratı üzere doğar ama çevresi onu mahfeder..

Bizde çevremizden görerek inanın iman etmedik..Herşey bir geceyle başladı ve o kutlu gece olmasaydı belkide aranızda olamıyacaktık kardeşler..

!!!
ebu ömer
Cahid
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4804

« Yanıtla #16 : 02 Nisan 2010, 20:17:48 »

Rabbim hepimizi affetsin..gercek bir hidayetle hidayetlenmeyi nasip etsin..
Kurşun_Kalem
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4590

« Yanıtla #17 : 03 Nisan 2010, 02:21:18 »

"Değerli ve aziz kardeşim.Ortaya koymuş olduğunuz bu erdemli ve açıktan tavır için kutlarım sizi."......

"Degerli,aziz ve erdem "sifatlarini ne kadar hak ediyorum bilmiyorum ama..ALLAH razi olsun....
"İnanın okurken tüm bedenım hücrelerine  kadar titredi.Yüreğimde hissettim adeta acınızı."

Ne mutlu bize ki ;tanimadan, gormeden, bilmeden, musluman kardeslerinin derdiyle dertlenen kardeslerimiz var...
      tekrar ALLAH razi olsun..
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #18 : 03 Nisan 2010, 12:12:12 »

Kadirşinaz kardeşimiz....Hepimiz günahsız olacaksak, hepimiz ta en başından dört dörtlük olacaksak o zaman yaratılışımızın, bu dünyaya gönderilişimizin ve imtihan edilişimizin ne manası kalırdı ki...!

Eğer siz şu an bu samimi serzenişlerde bulunuyor, Hidayete erişip erişmediğinizi sorguluyor ve en derinden ve yürekten iç muhasebelerde bulunuyorsanız bu bile inşALLAH doğru yolun takipçilerinden olma yolundaki azminizi ve yerinizi göstermektedir...
İnsan olarak hiç birimizin yarını mutlak değildir...Dün ise doğrusu-yanlışı ile ellerimizden kayıp çok uzaklara gitti....Dünün yanlış ve acılarını; yarının korku ve tedirginliklerlini üzerimizden atmanın yegane yolu da BUGÜNDÜR, bu AN'dır....Bu AN'ın değerinin ve erdemlerinin farkına varmaktır....

Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, ALLAH CC. sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı.
Hadis-Şerif..
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2010, 12:14:29 Gönderen: Emrullah CAN » Logged

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 03 Nisan 2010, 12:24:25 »

Rabbim sizdende razı kalsın kardeşim.Emrullah canın dediği gibi.Bu hayat inişli çıkışlıdır.Önemli olan bulunduğumuz andır.

Anlaşılan kimse yazmıyacak.Biz bismillah diyelim ardı gelir nasipse..

!!!
ebu ömer
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: