Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« : 09 Ağustos 2007, 12:18:33 » |
|
 |
|
 |
 |
HÜZÜNLÜ ZİNDAN DUVARI
Vakit gecenin yanlızlığı derin bir alemdeyim Hüzünlü zindan duvarının manalı seyrindeyim Dalgalanmış şu yüreğim fırtınalı denizdeyim Cismen burda ruhen şu anda bir sahra içindeyim
Baktımki sahra ve denizlerde canavarlar bulunur Kanlı iğrenç dudaklar mazlum kanına yumulur Kimi diz çökmüş yalvarırken kimileri doğrulur Aman ya RABBİM her taraftan feryad figan duyulur
Kimse cesaret etmezken daldık bizler bu sahraya Canavarlarla boğuştuk yanlız dayandık ğüdaya Bedende çok yara aldık uğradık her tür belaya Tökezlendik bedel verdik imanla geldik buraya
Bu yol zor ve zahmetliydi niceler yolda kaldılar Rahatlıkta kükreyenler kaçıp bize taş attılar Kimi dosttu düşman oldu acıya acı kattılar Üç beş günlük dünya için ahiretini sattılar
Gülistanda nara atan birden baktımki sustular Kaleminden bal damlayan nasılda zehir kustular Cephe olup kılıç çekip zalimlerle saf tuttular Yalanlara aldanıpta fitne peşinde koştular
Hakikatte pratikte görmeliydik bu dersleri Tecrübelerle donattık zorlu geçen bu günleri Görmeseydik hainleri anlamazdık gerçekleri Bedel ağır sonu hayr şükür gördük o yüzleri
Çok hakikatı anladık dertleştikçe bu zindanda Musibetler bir rahmettir meyve veriyor zamanla Düçar olduksa belaya ibret al hikmeti anla Bir daha düşmeyiz asla donansak halis imanla
Birden irkildim ve baktım şükürki bu mekandayım Rabbımın büyük lutfüyla koruması altındayım canavarlarla boğuşan müminlerin yanındayım Sana şükürler ey RABBİM kereminle hak yoldayım.
yahya abbas müsavi
Bu şiir zorluk sıkıntı ve ihanetlerle geçen zorlu bir süreçten sonra zindanda,o halin tasviri için içimdekileri kaleme atmak için yazmıştım.burada o süreçte imanlarının izzetiyle o zorlukarı atlatan kardeşlerimi kastetmişim.....*biz* deki kastım onlardır.
selam ve dua ile |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 06 Mart 2012, 13:46:04 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi »
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
**HasReT**
тє¢яüвєℓι üує

Edep Mizandır...
Üye ID: 1417
|
 |
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2007, 13:15:32 » |
|
 |
|
 |
 |
ALLAH c.c. razı olsun..... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
 Ey kul etme dünya nazı kıl namazını, Sonra kılarız diyenin.. Dün kıldık namazını...
|
|
|
Ayşe Sene
σиυя üуєѕι

Üye ID: 1017
|
 |
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2007, 13:32:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
Zulmetmekte olanlar, nasıl bir ınkılaba uğrayıp devrileceklerini pek yakında göreceklerdir.(şuara/227)
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2007, 11:56:20 » |
|
 |
|
 |
 |
ALLAHccSİZLERDEN RAZI OLSUN KARDEŞLERİM....AHMED KARDEŞİM GÜZEL SÖYLEDİN,GERÇEKTEN O GÜZİDE İNSANLAR UNUTUYORUZ AMA ŞUNU BİLELİMKİ ONLARA HER ZAMAN SAHİP ÇIKIP SORMAMIZ LAZIM,EN AZINDAN BİR DUAMIZDA BİLE EKSİK ETMİYELİM...
HELE BU MÜBAREK ÜÇ AYLARIN HÜRMETİNE ONLAR İÇİN BOL BOL DUA EDELİM KARDEŞLERİM.
SELAM VE DUA İLE... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
islamdirenisi
тє¢яüвєℓι üує

HAYAT İMAN CİHAD VE SEHADETTIR....
Üye ID: 1110
|
 |
« Yanıtla #9 : 11 Ağustos 2007, 13:00:47 » |
|
 |
|
 |
 |
Vakit gecenin yanlızlığı derin bir alemdeyim Hüzünlü zindan duvarının manalı seyrindeyim Dalgalanmış şu yüreğim fırtınalı denizdeyim Cismen burda ruhen şu anda bir sahra içindeyim
Baktımki sahra ve denizlerde canavarlar bulunur Kanlı iğrenç dudaklar mazlum kanına yumulur Kimi diz çökmüş yalvarırken kimileri doğrulur Aman ya RABBİM her taraftan feryad figan duyulur
masallah kardeşim... ALLAH RAZI OLSUN
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Bize isim vermesinler diye isimsizliği sectik!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #15 : 23 Kasım 2010, 14:08:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #18 : 07 Mart 2011, 12:47:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Üye ID: 5048
|
 |
« Yanıtla #19 : 07 Mart 2011, 15:14:00 » |
|
|
|