Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: HEP İSABET EDENE HİÇ TESADÜF DENİR Mİ?  (Okunma Sayısı 2227 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tayfun
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2919

« : 30 Aralık 2011, 16:13:22 »

HEP İSABET EDENE HİÇ TESADÜF DENİR Mİ? "

3 Kasım 2002 seçimleriyle iş başına gelen AKP, iktidarda bulunduğu 9,5 senede bir çok icraat yaptı. Bunların içinde müsbetleri de, menfileri de vardı.

Doğrularına ve yanlışlarına pek girmeden AKP hükümetinin zülme ortak olduğunu ve neden tartışılmadığını ve her yaptığının özellikle ılımlı müslümanlar tarafından makbul karşılandığını ise doğrusu merak ediyorum..  

Böyle bir konuyu muhafazakar bir gazatecinin gündeme getirmesini bekledim..Ama kimse gündeme getirmedi...  Bende  aylar sonra böylesine çok eheminiyetli bir o kadarda halk için  için tehlike arzettiğini düşündüğüm  konuyu   siz değerli  Davetyolu okurlarıyla  paylaşmak istedim..

AKP hükümetinin ılımlı  islam projesi tıkır tıkır işliyormu?  Özellikle Halkın muhafazakar kesimi  Ilımlı İslam ile tatmin mi oluyor?  AKP hükümetinin iyi taraflarını görüldüğü  gibi neden kötü tarafları görülmüyor?..  Bu ve buna benzer soruları çoğaltabilirim. Sistem çarkı işlemeye devam ettiği apaçıktır. Herşey onların lehine  işliyor gibi gözükebilir.. Abcak bu sadece görünürde öyledir. ILIMLI İSLAM Emperyalizme teslim olmuş İslam anlamına gelen ve , küresel güçlerin Müslüman ülkeleri sömürmek adına yürürlüğe koyduğu bir oyundur. Bu kesinlikle böyledir. Aksini kimse ispatlayamaz..Değişen dünya düzeni ile birlikte batılı devletler Ortadoğu ile ilgili planlarını yürürlüğe koydular..Senaryolar.. kurgular.. planlar..Gayelerini  gerçekleştirmek adına ve  daha kolay bir şekilde  İslam ülkelerini avuçlarının içine almak  ‘ılımlı İslam’ projesini ürettiler.
Şimdilerde bu projenin meyvasını mı alıyorlar diye düşünmeden edemedim!..

İslamda  gelenekler örfler  değerler gevşetilebilir mi ALLAH aşkına..'! Böyle bir sistem yani Ilımlı islam bana göre  ALLAHın en sevmediği bir sistem  olur. İslamın bazı hükümlerini ve nehiylerini yerini getirip bazılarını es geçmek Kuranı mubinin neresinde var.?  ALLAH’ın kanunları değişmez diye kesin bir  çok âyet mevcuttur.  Bunlardan birisi Sunnetallâhi fîllezîne halev min kabl, ve len tecide li sunnetillâhi tebdîlâ. ''ALLAH’ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın. (Ahzab 62, )

Bu bir yana,
GERÇEK BİR İNSAN OLMAK , GERÇEK BİR MÜSLÜMAN OLMAKTIR." kaidesiyle yakın zamanda beni  üzen bazı olayları, zülümleri hatırlatmak istiyorum..
  2012 'ye  Bir gün kala   2011'in aklımda kalan bir kaç çelişkiyi hatırlatmakta fayda görüyorum..

Sanırım .!! Müslüman  , müslümanın kardeşidir Ona zülmetmez ve onu yalnız bırakmaz zulme teslim etmez Hadis-i şerifi  ılımlı islamcılar için gevşetilebilir bir sözdür..ki kendilerinden kat kat daha iyi  müslüman kardeşlerine zülmediyorlar..

Örneğin..hiç bir Ilmlı islamcı..

Bursa’daki  eğitimine başörtüsü ile devam etmek isteyen Melek Kayalık ve ailesinin yaşadığı zülmü anlatamaz.. Okul idaresinden, müfettişlerden, polisten defalarca tehdit aldılar. Son olarak da mahkemeye sevk edilen babası Aziz Kayalık ile ilgili skandal bir uygulamaya gidildi: Her gün en yakın karakola gidip imza atacaksın! dendi..
Sadece bursada değil elbette en son olaylardan sözediyorum...Tuhaf değilmi ?
Böyle bir kanun böyle bir yönetmelik nerede görülmüş?
Başörtüsü sorunu yok diyen sayın Abdullah Gül buna benzer zülümleri  görmüyormu gerçekten.!.

''Başörtüsü sorunu bizim namus borcumuzdur'' diyen sayın Bülent Arınç gerçekten ülkenin doğusunda ve batısında yaşanan  başörtüsü zülümlerinden habersizmidir.?

Başka bir olayı ise..
19 Ekim 2010 tarihinde Adıyaman merkez ve Samsat, Kâhta ilçelerinde İslamî hassasiyetleri ile öne çıkan Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik bir operasyon düzenlendi..Bir çok müslüman tutuklanıp cezavine gönderildi..Suçlamalardan bazıları çok dikkat çekici..

3 Ekim 2011 de Vahdet-Der organizesinde “Kudüs Günü” konulu basın açıklamasına katılmak.

17 Ekimde israil ve Amerika’yı protesto etmek ,Kahta’da, 18 Ekim günü ise Adıyaman’da bir basın açıklaması yapmak..

Çok değil bu olaydan 1-2 yıl önce,  

27 Nisan 2009 tarihinde Elazığ İhya-Der merkezli operasyonlarla Elazığ`da 22 kişinin Malatya`da 20 kişinin buna benzer trajikomik  gerekçelerle gözaltına alındığını unutmadım elbette.. Mahkemede  yaklaşık 15 kişiye toplam 150 yıl hapis cezası verdiler ki , tutuklananların içinde 55 yaşındaki Mücahide bir Kadına  H.z Zeynebi anlama konulu bir konferans düzenlendeğinden 7,5 yıl hapis cezası vermişlerdi.

Millet, Yok artık !! dedirtecek hadiseleri boşuna başka yerlerde arıyor..! Önce Müslümanların uğradığı zülüm ve saldırılara bir baksınlar Sonrada Vicdanların seslerine..!

Ve Cezaevi sürgünleri..
Örneğin..Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nde bulunan Allaha hizmeti esas alan 30 mahkumu, ailelerinin oturduğu illerden yüzlerce kilometre uzaklıktaki cezaevlerine sevkleri çıkarıldı.
Amaç ne ? ..Mahkumların Anasını Ağlatmak mı?

Aslında Hud Sûresi 113 ayeti  aslında meramımı anlatmaya yeterlidir..

''Zulmedenlere meyletmeyin, yoksa cehennem azabı size dokunur''..

77 yaşındaki kanser hastası Rana Teyze hasta olduğu için 18 yıldır cezaevinde bulunan oğlunun ziyaretine gidemediğini söyleyerek ya oğlumu tekrar Diyarbakır'a göndersinler ya da kendisine izin verip görüşmemizi sağlasınlar diyerek feryad ediyor..

Memnun mu? Adalaet Bakanı Hazretleri..!

HEP İSABET EDENE HİÇ TESADÜF DENİR Mİ? "

Daha sı mı ? Yine yeni vuku bulmuş Kayseri' ye uzanalım ..

Kayseri`de bir spor müsabakasında `Kahrolsun İsrail` şeklinde slogan attıkları için 30 genç hakkında ` Din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret` suçlamasıyla dava açıldı..!

Böyle bir saçmalığı kim izah edebilir?  Eğer biri çıkıpta kardeşim burası Türkiye . Adalet, hak, hukuk , özgürlük kavramları da esnektir bu coğrafyada herkese işlemez..Güçlüysen sağın solun kuvvetliyse yada ''Ankarada dayın varsa'' gibi sözlerle gelirse anlarım..! Aksi takdirde kimse bana ''hukuk ülkesiyiz'' masalıyla gelmesin..

Madem ki'' Kahrolsun israil 'diyen 30 genç hakkında İşlem yapılıyor.. O halde Neden geçen sene Şükrü saraçoğlu stadında  Ali sami yende ve Türkiyenin dört bir yanında   milyonlarca kişinin  aynı sloganı kullandığı için her hangi işlem yapılmadığını söylermisiniz?.. Şu anlam çıkıyor bu uygulamadan..Geçen sene ki 'Kahrolsun israil sloganlarında' israilden kimse içimizde yoktu..Ama burdaki  tel'inlerde dostlarımız bunu bizzat işittiler..! Ve israilde bunu abilerine amcalarına, dayılarına, şakayet edecekler..Amcaları , dayıları zaten bizleri AB'ye almamak için her yolu deniyorlar..
 Bunun başka izahını söyleyecek kişi  varsa beri gelsin lütfen..!
 One minute diyen , Başbakan   israil lideri  karşısındaki ''Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz '' dememişdimi? Yoksa sözü yapmacıkmıydı? Peki millet  bu sözün yapmacaık olduğunu ve bu sözlerden   ilham almadığını kim söyleyebilir?    

Bir Diktatörün  devrilmesiyle Kurana sarılın değil, hiç olmazsa Demokrasi ile yönetilin denmesi  beklenirken  laikliği tavsiye eden bir Başbakanın ülkesinde bu zülümlerin  işleniyor olmasına  Müslümanlar neden sessiz..

AKP Hükümeti dokunulmazmıdır ?. AKP'nin her tavrına neden olumlu bakar hale geldik..Çözemedim..

CHP hükümeti iktidarda olsaydı ve bu tekrar buna benzer  olaylar zülümler çelişkiler cereyan etseydi  bu müslüman halk yine suskun kalırmıydı.?    

Bir Traji komik hadise daha Edirne Keşandan..

Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri'nin "Noel baba diye birisi yoktur.dedi..Twitter aracılığıyla.. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi" sözlerine Diyanet İşleri Başkanlığı inceleme başlattı.Ve ardından soruşturma açıldı..

Tam bir Gülermisiniz ağlarmısınızlık bir olay..

Evet dinimizde pencerden bacadan bir eve girmek bir müslümanın karakterlerinden değildir.Müslüman kapıyı çalar, ev sahibi müsaitse kişi kapıdan girer.

Noel demişken Küfrün sembolleri olan ve onlara ait olan şeyleri kutlamak,ittifakla haram olduğunu biliyoruz..Örneğin bir kimsenin onların bayramlarını ve oruçlarını tebrik ederek: Bayramınız kutlu olsun veya bu bayram ile huzur içerisinde olasınız, demesi gibi. Bu kişi  küfürden kurtulsa bile, bunu söylemesi haramdır. Çünkü bu haraket, haça secde etmesinden dolayı onu kutlama mesâbesindedir. Hatta bu, ALLAH Teâlâ katında ondan daha büyük bir günah, içki içmekten, insan öldürmekten ve zinâ etmekten daha şiddetlidir..

Evet benim penceremden  durum bu..

Ancak her müslümanın kendisine sorması gereken bir takım sorular olduğunu düşünüyorum. En önemlisi de bizden gördüğümüz kişilerin gerçek te bizden mi ? değilmi? Adaletli mi, değil mi? Sözlerinin arkasında duruyor mu, durmuyor mu?  Yasaklarla, çelişkilerle , ve olur olmaz yaptırımlarla halka yarar mı sağlıyor zarar mı ? İrledelemediklerimizden de sorumlu olacağımızı unutmayalım..

Her saltanatın , imparatorluğun son bulduğu gibi Hükümetler de Bakan , Başkan, Ve Başbakanlara gelip geçicidir..Yıllar sonra bir müslüman çıkıpta  ''Arkadaşlar AKP hükümetini nasıl bilirdiniz'' ? diye sorsa İyi bilirdik demek içindir bu yazı..Aksi algınlanmasın lütfen..

Müslümanın penceresinden görmek  söylemek  buna göre adım atmak temennisiyle..

Vesselam

Tayfun HAK

Azadi vuslattadır vuslat yolu mavera
sakın boynunu bükme hırslanma umutlara
Dik dur ki kuvvet gelsin sıkılan yuımruklara
yolun cenetten geçer Filistinli Küçüğüm..
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2011, 16:56:29 »

ALLAH razi olsun abi.
Çok gzl bir yazı olmuş..

Emeğine sağlık..

[/img]
Tayfun
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 30 Aralık 2011, 17:20:43 »

Ecmain Ewindar kardeşim..

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2011, 11:05:58 »

yüreğine sağlık kardeşim   Evet benim penceremden  durum bu.. bu pencere benimde penceremdir....

selam ve dua ile..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Tayfun
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 31 Aralık 2011, 12:32:17 »

Madem ki penceremiz aynı ve aynı fotoğrafı görüyoruz  demek ki gerçek kardeşiz biz..   o halde kapat pencereyi üşüdüm ..
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2012, 12:25:52 Gönderen: Tayfun » Logged

MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1850

« Yanıtla #5 : 01 Ocak 2012, 21:02:29 »

şu bir gerçek ki akp karşıt statükoları yok ederken bir yandan da kendi statükosunu kurdu ve
eliaçıkın tabiriyle de dünün mazlumu bugünün zalimi oldu.müslümanlar daha vakit var her şey bir kereden değişemez,onlar gayret ediyorlar,aslında onlar da istemez böyle olmasını  v.s v.s diyerek akpnin hatalarını mazur görmeye çalışıyorlar ki  evet bir yandan haklılar zira koca bir zulüm fosilinden devraldılar bu yapıyı ,haliyle zorlukları olacak ama bazı hatalar o kadar bariz ki artık mızrak çuvala sığmıyor cinsinden.her şeyi geçin bu adamlar büyük bir israf bataklığında.yani ahmed necdet sezer ailesi ve rahşan ecevit bunlardan daha sade daha oturaklı ve daha makuldüler . bu şey ne zamanla ne hele bi sabredin vakti gelsinle izah edilir bir şeydir.israf haramdır kim yaparsa yapsın.aşağılık kompleksiyle atılan adımların verilen tavizlerin de farkındayız..saydığınız sorunlar maalesef türkiyenin bir gerçeği ve bir kesim buna kör ..

ÖTE YANDAN YAZINIZIN BİR YERİNDE  ''İslamda  gelenekler örfler  değerler gevşetilebilir mi ALLAH aşkına'''
Diye sormuşsunuz. oluşturulan gelenek örf ve değerler eğer insanlar arası ilişkileri zorlayan ,kişiler arasına ayırım nifak sokan ,şeylerse değiştirilir. ya da değişiminde kimseye zarar gelmeyen bir örf/gelenek de değiştirilebilir fakat temel değerler asla ve asla değiştirilemez.
sanırım ,islami bir hükumetin başa geçmesi bizi rehaverete düşürdü ,ne sorgulama mekanizmamızı tam çalıştırabiliyoruz ne de büsbütün akp içinde olabiliyoruz.en kötüsü de bu ve maalesef türkiyede müslümanlar bu haldeler.kendilerine bir vizyon oluşturamıyorlar.kapitalizm bizi ağına aldı ve herkes, kendi derdiyle ilgilencek hale getirildi herkes  yekdiğer müslümana ,kardeşe karşı sağır kör kesildi.ekonomik istikrar dendi müreffeh bir ülke dendi ama temel haklar gözardı edildi.velhasıl küresel ılımlı islam bize çok ama çok zarar verdi.
eğitimdeki ilerlemeler zaten berbat ,avrupanın yaptığı hatalar şimdi eğitim sistemimizde bize sunulan değerler halini aldı .Akpnin neresinden tutarsak tutalım elimizde kalıyor ,ALLAH hepimizi ıslah etsin.
yazı ve hatırlatmalarınız için teşekkür ederiz.
selametle

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
Cedah
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1470

« Yanıtla #6 : 02 Ocak 2012, 14:02:21 »

Söylemişimdir hep: “Akp sistemi tek Müslümanlar için gayret sarf etmiyor” diye. Neden acaba? “Bunlar zaten bizim, biz zaten onlardanız” diye bir düşünce hasılatıyla hareket ediyorlar olsa gerek. Ciddi mana da ALLAH için hareket etme derd-ü gayesini güden İslamî Hareketlere karşı hep set oldular. Lakin diğer taraftan İslamî diyebileceğimiz cemaat-dernek-vakıf gibi oluşumlarda müthiş rehavet başladı. Rahatlandığı zehabına girildi. Ve böylece yardımı ve güveni Yaratandan beklemekten rücu edilip hükümetlere yüzler dönülür oldu...

Yine siyasal açıdan değil de ekonomik manada epey başarı elde ettiler. Dış borcu azalttılar, işsizlik çıtasını düşürdüler vs... Ancak gelin görün ki, toplumun dini ve ahlaki hassasiyetlerini önceleme derdi pek dikkate alınır olmadı. İnsanlar, evet müreffeh bir düzeye ulaşır oldular; iş bulamamak tarihe karışacak neredeyse (burada kpss yoluyla mesleğini sürdürmeye çalışanları dışarıda tutuyorum tabi.)

Peki insanların ahlaki vaziyetleri ne olacak? Kadınlara iş sahası açılarak onları cennetlerinden/evlerinden uzaklaştırmanın sebebi ne ola? Bu konuya girmek, çıkmayı zorlaştırır; onun için fazla üzerinde durmadan geçiyorum.

Öyle bir hal aldı ki, evinde oturan, işe ve çalışmaya ihtiyacı olmayanlar bile “Ben de bir iş bulsam da çalışsam” diyecek bir duruma gelinecek. Yakın zaman evvel Ekonomi Bakanının konuşmasına şahit oldum: “Kimse işsiz kalmayacak, uygun iş sahaları ve iş şartları oluşturulacak.” diyordu. Zannımca bunu duyan kadınıyla erkeğiyle tüm millet işe koşuşur.

Tayfun kardeşim değinilerinde tabi ki haksız değil. İslamı yegane dert edinmiş Müslümanlara engeller konulmaya dur-duraksız devam ediliyor. İyileşme ne oranda ve nerede var iyi kavranması gerekir. Herşeyi maddeyle değerlendirmek biçimi, topluma zerk ediliyor hep. Kazanalım ve harcayalım. Dünyaya bir kez geliyoruz; nereden ve nasıl kazandığın, nereye ve nasıl harcadığın mühim değil. Sen kazan ve harca! Başka şey düşünme. Ahiret mi? Hesap mı? Kolayı var. Ayda bir ya da yılda bir gideriz Hocamıza/Türbemize tevbe ederiz günahlarımıza olur biter. Ne olursan ol gel demiş diyen.

Hasılı kelam vahyin aydınlığında ve sünnetin rehberliğinde yol alacak bir esenlik sistemi nasip etsin bize Rabbimiz, diye dua üstüne dua ediyoruz.

Haklısın can Tayfun, doğrudur derdin. Ve derdin derdimizdir.

Rabbe emanet kalma sevdasıyla...

Filizdin...
Şimdi Fidan...
Ve bağrımızı yaktın ey kardeşim nazik Civan...
Filistin!
Tayfun
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 02 Ocak 2012, 16:07:23 »

ÖTE YANDAN YAZINIZIN BİR YERİNDE  ''İslamda  gelenekler örfler  değerler gevşetilebilir mi ALLAH aşkına'''
Diye sormuşsunuz. oluşturulan gelenek örf ve değerler eğer insanlar arası ilişkileri zorlayan ,kişiler arasına ayırım nifak sokan ,şeylerse değiştirilir. ya da değişiminde kimseye zarar gelmeyen bir örf/gelenek de değiştirilebilir fakat temel değerler asla ve asla değiştirilemez.

yazı ve hatırlatmalarınız için teşekkür ederiz.
selametle

Pencereme yakın  bakış açınız ve yorumunuz nedeniyle  ben teşekkür ederim Meryemdua kardeşim..Bir atasözümüz  var müsadenizle paylaşmak isterim..''Dıl ne sifre ye ku merov ber hemuyan veke''.
Gönül sofra degil ki insan, herkesin önüne açıversin.
Bazen bir cümle derdi anlatmaya kafii gelir..Bazen de 3-4 sayfa yazarsın..Derdini anlatamazsın..
Galiba benimki de o mesele olmuş..
İslamda gelenek ve örf ve değerler değiştirilemezden kastım,   Kız öğrencilerinin başörtülerini yakalarının üstüne bırakma yasağı ve buna benzer uygulamalardı ki bunu  İslami örf'e ihanet olarak görüyorum aynı zamanda Küdüs gecesini anma etkinliği hakkında soruşturmak açmak HZ İbrahime, İsmaile , Hz Ömere , Selahaddine öncülere ihanettir. Balelere tiyatro gösterilerine ödül veren Devlet, Küdüs gecesi düzenleyenlere hapsi cezası vermelerine ''Böyle bişey olabilirmi ALLAH aşkına diyorum..

Sizin de değindiğiniz gibi bana göre AKP hükümetinin iktidarda devamlılığı halkı rehvete düşürdü.
Temel İnsani, islami özgürlükler ve haklar gözardı edildi.  
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2012, 16:22:08 Gönderen: Tayfun » Logged

Tayfun
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 02 Ocak 2012, 16:19:49 »

Tayfun kardeşim değinilerinde tabi ki haksız değil. İslamı yegane dert edinmiş Müslümanlara engeller konulmaya dur-duraksız devam ediliyor. İyileşme ne oranda ve nerede var iyi kavranması gerekir. Herşeyi maddeyle değerlendirmek biçimi, topluma zerk ediliyor hep. Kazanalım ve harcayalım. Dünyaya bir kez geliyoruz; nereden ve nasıl kazandığın, nereye ve nasıl harcadığın mühim değil. Sen kazan ve harca! Başka şey düşünme. Ahiret mi? Hesap mı? Kolayı var. Ayda bir ya da yılda bir gideriz Hocamıza/Türbemize tevbe ederiz günahlarımıza olur biter. Ne olursan ol gel demiş diyen.

Hasılı kelam vahyin aydınlığında ve sünnetin rehberliğinde yol alacak bir esenlik sistemi nasip etsin bize Rabbimiz, diye dua üstüne dua ediyoruz.

Haklısın can Tayfun, doğrudur derdin. Ve derdin derdimizdir.

Rabbe emanet kalma sevdasıyla...

Bir Yiğit gördüm Cedah isminde özü sözü bir ...Hey gidi günler dedim içimden.. özlemiştim seni en az Mikail ve  Ebuzer kadar..
Vefa denilen şey İstanbulun semtlerinden   bir isim olmadığını gösteren bir can kardeş.. 2yıla Yakın  yazışmadık görüşmedik.. Ama cep telefonumdan güzel mesajları eksik olmadı..
Penceremden bakıyor olması ayrıca güzel bir duygu..
Nerde o muhalif bozuntusu gelsin de azcık  cedah canı örnek alsın..
Kardeşlik şuurunu yitirmemek, kalplerde yaşamak duası ile..

« Son Düzenleme: 02 Ocak 2012, 16:22:53 Gönderen: Tayfun » Logged

Cedah
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 03 Ocak 2012, 12:40:15 »

Bir Yiğit gördüm Cedah isminde özü sözü bir ...Hey gidi günler dedim içimden.. özlemiştim seni en az Mikail ve  Ebuzer kadar..
Vefa denilen şey İstanbulun semtlerinden   bir isim olmadığını gösteren bir can kardeş.. 2yıla Yakın  yazışmadık görüşmedik.. Ama cep telefonumdan güzel mesajları eksik olmadı..
Penceremden bakıyor olması ayrıca güzel bir duygu..
Nerde o muhalif bozuntusu gelsin de azcık  cedah canı örnek alsın..
Kardeşlik şuurunu yitirmemek, kalplerde yaşamak duası ile..

Abarttığının farkındasın sanırım kardeşim. Birşey yaptığımı sanmıyorum; sadece çalışmana yorum katkısında bulunmaktan ziyade. Bu ortamlar bunu gerektirir zaten. Kardeşimizin birisi önemli ve değerli gördüğü bir konuyu/bir meseleyi kardeşleriyle paylaşır ve onların da düşünce serdetmesini bekler haklı olarak. Senin bu hakkının bilincinde olarak fikriyatımızı zikrettik Tayfun kardeşim.

Rabbim seni doğru bildiklerin üzere dosdoğru bir minvalde yürütsün.

Bol dua gönder kardeşlerine. Dualı kalasın a kardeşim!

Filizdin...
Şimdi Fidan...
Filistin!
Tayfun
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2012, 13:14:30 »

Emin ol cedah can farkındayım.Ama  bazı anlar olurki insan sevdiğini uzun bir zaman sonra  yine bir forum sitesinde görünce abartmayı bir kenara bırak Tii-ye bile alır ki bende seni  msn de  aldım..ama iyi niyetimi belli etmiştim....

Ayrıca her müslüman yiğittir. Bunda ne var..!

Dualarımız müşterek olsun inşALLAH can..

MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1850

« Yanıtla #11 : 04 Ocak 2012, 18:28:42 »

Abarttığının farkındasın sanırım kardeşim. Birşey yaptığımı sanmıyorum; sadece çalışmana yorum katkısında bulunmaktan ziyade. Bu ortamlar bunu gerektirir zaten. Kardeşimizin birisi önemli ve değerli gördüğü bir konuyu/bir meseleyi kardeşleriyle paylaşır ve onların da düşünce serdetmesini bekler haklı olarak. Senin bu hakkının bilincinde olarak fikriyatımızı zikrettik Tayfun kardeşim.

Rabbim seni doğru bildiklerin üzere dosdoğru bir minvalde yürütsün.

Bol dua gönder kardeşlerine. Dualı kalasın a kardeşim!

şimdi kürtçe bir tabir var tam da burda söylenecek bir söz söylemeden geçemeyeceğim .
cedah kardeşim sizin gibi cevap verene kürtler arasında ÇI TAMSARE denir A harfini boğazdan çıkarın Smiley
tercümesini tayfun kardeşimiz yapsın
selametle..

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
Tayfun
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 04 Ocak 2012, 19:27:07 »

Başta şunu vurgulamak istiyorum Cedah kardeşimi çok seviyorum..ALLAH rızası için..başka gayem olamaz zaten..Ama son yorumunu okuyunca şaşırıp kaldım..Sonra Ebuzer ile arasındaki  bir diyaloga şahit olmuştum o  aklıma geldi..Şaşkınlığım gidi verdi..

''Ebuzer şunu demişti Cedah'a ..Ya senden bişey anlamadım cedah kardeşim önünden gitsek ısırıyosun arkandan gitsek tekmeliyosun'' Çok gülmüştüm o cümleye....

Meryem dua kardeşim ALLAH razı olsun  düşüncemi okumuşsun..ilk etapta bende aynen düşündüm  yani cedah için çı tamsare dedim..(bu arada ne kadar tatsız anlamına geliyor)..

Katılırsınız katılmazsınız bilemem lakin bana göre Kürd insanı Türk insanından her yönüyle farklıdır.Kürd insanı daha sıcakkanlı ve daha samimidir.(hele ki  islami ahlakı almışsa)..Türk arap  zaza hiç farketmez öz kardeşinden üstün  görür.....Bende o bilinçle bir yiğide vurgu yaptım..Yanlış anlaşılmasın..

Cedah yine yiğittir. Kimsenin şüphesi olmasın..Maksadım onu övmek değildi..Msn görüşmemiz de çok şaka yaptım hep soğuk yanıtlar aldım..Aradan 30 dk sonra yine Cedah gibi aylardır görüşmediğim ve yine forumdan tanıdığım  Mizgin bilal ile görüştüm..İnanın her kelimesinden ilham aldım mutlu oldum her cümlesi  samimiyet ve kardeşlik kokuyordu..Cedah kardeşim de öyledir ama onu anlamak ve memnun etmek şuuruna erişemedim..
Smiley
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2012, 19:54:00 Gönderen: Tayfun » Logged

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 04 Ocak 2012, 19:40:48 »

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır tayfun abe..  Smiley
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2012, 19:53:35 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Tayfun
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 04 Ocak 2012, 19:52:11 »

Kesinlikle yahya abe  : ))

Cedah
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 05 Ocak 2012, 13:54:43 »

şimdi kürtçe bir tabir var tam da burda söylenecek bir söz söylemeden geçemeyeceğim .
cedah kardeşim sizin gibi cevap verene kürtler arasında ÇI TAMSARE denir A harfini boğazdan çıkarın Smiley
tercümesini tayfun kardeşimiz yapsın
selametle..

Söylenilenlerden birşey anlayabilmiş olmayı çok isterdim. Ama insan her zaman anlayabildikleriyle karşılaşamıyor işte. Sözlerimizi dikkate alan dikkatli kardeşlerime selam söylüyorum. Tercümesini Tayfun can yaptı ama, olaya tam oturtamadım; biraz ayakta kaldı gibi.

Başta şunu vurgulamak istiyorum Cedah kardeşimi çok seviyorum..ALLAH rızası için..başka gayem olamaz zaten..Ama son yorumunu okuyunca şaşırıp kaldım..Sonra Ebuzer ile arasındaki  bir diyaloga şahit olmuştum o  aklıma geldi..Şaşkınlığım gidi verdi..

''Ebuzer şunu demişti Cedah'a ..Ya senden bişey anlamadım cedah kardeşim önünden gitsek ısırıyosun arkandan gitsek tekmeliyosun'' Çok gülmüştüm o cümleye....

Meryem dua kardeşim ALLAH razı olsun  düşüncemi okumuşsun..ilk etapta bende aynen düşündüm  yani cedah için çı tamsare dedim..(bu arada ne kadar tatsız anlamına geliyor)..

Katılırsınız katılmazsınız bilemem lakin bana göre Kürd insanı Türk insanından her yönüyle farklıdır.Kürd insanı daha sıcakkanlı ve daha samimidir.(hele ki  islami ahlakı almışsa)..Türk arap  zaza hiç farketmez öz kardeşinden üstün  görür.....Bende o bilinçle bir yiğide vurgu yaptım..Yanlış anlaşılmasın..

Cedah yine yiğittir. Kimsenin şüphesi olmasın..Maksadım onu övmek değildi..Msn görüşmemiz de çok şaka yaptım hep soğuk yanıtlar aldım..Aradan 30 dk sonra yine Cedah gibi aylardır görüşmediğim ve yine forumdan tanıdığım  Mizgin bilal ile görüştüm..İnanın her kelimesinden ilham aldım mutlu oldum her cümlesi  samimiyet ve kardeşlik kokuyordu..Cedah kardeşim de öyledir ama onu anlamak ve memnun etmek şuuruna erişemedim..
Smiley

Güzel kardeşim benim, bir yorum yaptık başımıza neler getirdiniz. Hamd olsun ki sağlam bir baş vermiş Rabbimiz! Ben cevaplarımı hep kardeşçe verdim. Kardeşimi sevdiğim için verdim. Kardeş olduğumuz için verdim. Kardeş kalmamız için verdim. Kardeşliğimizin devamlılığı için bir de...

Elbetteki ben Mizgin Bilal kardeşimiz gibi olamam. Burada kendimi savunmaya geçmeyi istemem; ki savunmalık bir durum da yok. Forumlarda nefsani hareket ve sözlerden uzak durulması en güzeli. Ben de nefsime sille-tokat girişip kıl bile aldırmadığı burnunu kırıverdim.

Yine de insanların çalışma hayatında olduğunu, meşgul olabileceklerini, yazışmaya tam müsait olamayabileceklerini dikkate almak gerekir Tayfun kardeşim. Aynı şekilde yazışma ile birebir görüşmeyi bir tutmamak lazım. Her neyse...

Birbirimizi kardeşçe sevmeye devam edelim vesselam.

Rabbimize emanet kalıp emanetlere sahip çıkma duasıyla...

Filizdin...
Şimdi Fidan...
Filistin!
zafer34
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 13036

« Yanıtla #16 : 05 Ocak 2012, 16:05:56 »

yani cedah için çı tamsare dedim..(bu arada ne kadar tatsız anlamına geliyor)..

Smiley

Üzgünüm tayfun kardeş.Çı tâ'm sare (ne kadar tatsız anlamına gelmiyor)..Sizi kürtçeyi katl

etmemeye davet ediyorum.
Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1112

« Yanıtla #17 : 05 Ocak 2012, 18:02:45 »

maşALLAH yiğitler dökülmüş meydane Smiley  es-selamu aleykum

"Ey islam davetçileri: Ölüm tutkunu olunuz ki size hayat bağışlansın... Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nafileler sakın sizi aldatmasın !"                                             ŞEHİD ABDULLAH AZZAM

http://www.yurtfm.net/pencere/player.php
http://www.hikmetfm.net/pencere/player.php
Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1112

« Yanıtla #18 : 05 Ocak 2012, 18:06:27 »

tayfun abi cedah abi nasılsınız ?

"Ey islam davetçileri: Ölüm tutkunu olunuz ki size hayat bağışlansın... Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nafileler sakın sizi aldatmasın !"                                             ŞEHİD ABDULLAH AZZAM

http://www.yurtfm.net/pencere/player.php
http://www.hikmetfm.net/pencere/player.php
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 05 Ocak 2012, 18:15:49 »

maşALLAH yiğitler dökülmüş meydane Smiley  es-selamu aleykum

her ne kadar yiğitlerden olmasak bile,selamını alayım dedim kekom(cedah ve tayfun abeleri zikretmişsin)... Smiley

we aleykümes selam we rahmetullahi we berekatuhu

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: