Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: HATIRA DEFTERİ!  (Okunma Sayısı 1127 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« : 19 Haziran 2010, 13:14:56 »

HATIRA DEFTERİ...

Ne yazmalıyız ki kirlenmesin beyazlar..!

Bir coğumuzun cocukluk yıllarını süsleyen ''hatıra  defterlerini'' anımsıyorsunuzdur.
Hani üzerinde kücük asma kiliti olan, ön tarafında sonbaharın sararmış yapraklarıyla bezenmiş patika yollar, günbatımının insan ruhuna hüznün ve ayrılığın buruk tadını yaşatan tasvirlerin yer aldığı herkesten köşe bucak sakladığımız cocukluğumuzun bizi terketmeyen o sadık dostları.

Genelde kız cocuklarının merakıdır hatıra defteri tutmak.
Öğretmen masasının önünde usulca sıraya girip büyük bir mihnet borcu icindeymiş gibi öğretmeniyle göz göze geleceği an’a odaklanmak.
Tarifi zor o lahzanın lezzetini ancak o anı yaşamış olanlar bilir.
En temiz sayfalar özenle secilir, belirlenir; gizli bir hazinenin kapağı aralanır gibi heyacanla kapaklar acılır; ak sayfalar kalemle yüzyüze gelmenin mahcubiyetiyle sessizce üzerine yazılacak nameleri bekler..
Masum gözlerdeki  sabırsız bekleyiş, mürekkebin  kağıda aksetmeye başlamasıyla bir mutluluk ve gurura dönüşür…Bir büyüğünden birkac cümle de olsa pay koparabilmek defter sahibine  hissedilmesi zor bir ayrıcalık yaşatır…

Yıllar sonra sıraları bir bir devirip, zaman değirmeninin altında nice sular gecip, minik asma kilitli defterlerde yazılacak yer kalmayınca  biz yazar olduk artık yenilerine, heyacan ve ümit icerisinde parıldayan gözlerin sahiplerine.
Ve anladık ki karşımızda yazımızın bitmesini tatlı bir coşkuyla bekleyen cocuğun halinden cok daha zormuş masanın diğer tarafında olmak.Bize masum yüreklerinin yansıdığı en temiz sayfaları ayıran cocuklara ne yazmalıyız ki kirlenmesin beyazlar.
Hem o sıralardayken farkına varamadığımız ayrılık ve hasretin acımasız ağırlığı daha bir biniyor insanın sırtına. Ardından gelecek firak ve özlemin saklanması, bastırılmasıdır belki de bir yönüyle hatıra yazmak.  
Bir terkin habercisi.
Zoraki olsa da. Her bir terkediş bir unutmaya gebe.
Terkediş ve unutma. Ne acı iki kelime.
Düşündükce icine gömülen.

Nazar-ı itibarlardan kacmayan bir başka nokta ise günümüzde hatıra defterlerinin boyutlarının değişmesi, hep gurur duyduğumuz beyaz sayfaların ebemkuşağını andıran envai ceşide bürünmesi, gönül pınarlarına uzatılan düz sayfaların karelenmesi, renklenmesi.
Demek herşeyde olduğu gibi bu  vefakar dostlar da yavaş yavaş yitiriyorlar mazilerini.
Binbir özenle cizilen, arasından ok gecen kalpler; Usta bir ressam fırcası edasıyla yapılan süslemeler, sepet sepet yumurta- sakın beni unutma tekerlemeleri günden güne cocukların tozpembe dünyasından uzaklaşmakta, hazır şablon, resim ve süslemeler ne yazık ki burda da emeğin yerine gecmekte.

Gerci artık hatıra defterlerinin neredeyse tedavülden kalkmaya hazırlandığı şu dönemde  isterseniz bu kadar da üstlerine gitmeyelim bu eskimeyen, sadık dostlarımızın.
İnternet dünyasına, sanal sayfalara, ömrü bir fişe bağlı yaşayan bloglara karşı girişilen bu amansız mücadelede biz safımızı yine de beyaz sayfaların, cocukların yanında tutalım..

Ne dersiniz?...

18/06/2010
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2010, 13:39:20 Gönderen: Emrullah CAN » Logged

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2010, 19:01:30 »

Okul cağında veya bulunulan değişik ortamlarda hatıra, günlük, günce vs tarzı yazılar yazan, tutan kardeşimiz var mıdır acaba..

hakka aşık
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4861

« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2010, 15:36:27 »

ben tutuyordum gecenlerde acıp okumak istedim ama elime aldığım gibi öyle bi utandımki cünkü ALLAH ve resullaha dayır hic bişey yoktu  bana onlardan hic bi hatıramı sunmadı. oysaki o bembeyazn zayfalara ALLAH VE RESULU yakışırdı  Allah razı olsun

kahrolsun israil'in zülmüne sessiz kalanlar
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2010, 15:56:36 »

İnşALLAH o günleri telafi etmek elimizde sevgili kardeşim.... Rabbimiz nefes verdikçe görecek günlerimiz, yaşayacak anlarımız olacak...
Umarım ilerde okuduğumuz veya hatırladığımızda bize mutluluk ve gönül huzuru verecek hayırlı işlerle süsleriz zamanımızı, yaşamımızı...

katre
σиυя üуєѕι

RABBİM SANADIR ŞÜKÜR.ayırma yolundan beni.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 78

« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2010, 17:38:50 »

çok hoş bir paylaşım olmuş..teşekkür ederiz kardeşim...benimde vardır hatıra defterim hatta defterlerim...özellikle yatılı ögrencilik döneminden...her seneye göre arşivlemiş olanlardanım...bence internet vs. tutamaz o defterlerimin yerini..   

Uzayıp giden bir sızı halini alınca bu sessizlik bir çocuk ağlamaya başlar buğulanmış kalplerde. Kırılgan zamanların yitik merhametiyle yüreklerde büyüttüğü bir yerdir o çocuk.
Adı: Zulümdür... Adı: Gözyaşı... Adı: Çaresizlik...
Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1112

« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2010, 18:55:11 »

kirlenmeyen sayfalar mı, varmı ki bir fani kirletmemiş olsun sayfasını !

"Ey islam davetçileri: Ölüm tutkunu olunuz ki size hayat bağışlansın... Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nafileler sakın sizi aldatmasın !"                                             ŞEHİD ABDULLAH AZZAM

http://www.yurtfm.net/pencere/player.php
http://www.hikmetfm.net/pencere/player.php
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2010, 17:01:30 »

çok hoş bir paylaşım olmuş..teşekkür ederiz kardeşim...benimde vardır hatıra defterim hatta defterlerim...özellikle yatılı ögrencilik döneminden...her seneye göre arşivlemiş olanlardanım...bence internet vs. tutamaz o defterlerimin yerini..   

MaşALLAH... Artık insan imreniyor bu tür çalışmalara, bu çalışmalarda bulunan dostalara...

Ne güzel bir hatırat, zenginlik olmuş böyle maziye dair...

zeyneb ebrar
σиυя üуєѕι

Sen zehri şeker,şekeri zehr ediyorsun..ETME..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 19

« Yanıtla #7 : 13 Temmuz 2010, 12:46:12 »

bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için teşekkür ederim.umarım bir gün gelir ve bu sayfayı okursan seni çok seven bu arkadaşını hatırlarsın..diye başlayıp
güzel bir söz veya şiirle son bulan,ilk ve orta okul yıllarında genellikle kızlar tarafından tutulan hatıra defteri...
yıllar sonra baktığınızda yazılan yazıları okuyup,'ALLAHım ne kadar saf ve masum çocuklarmışız'dedirtir..ben çok sevmezdim ama en az herkesin olduğu kadar benimde hayatımda yeri olmuştur..benim defterim kayıp maalesef keşke mümkün olsaydı da arkadaşlarımın bana ne yazdığını ve benim onlara neler yazdığımı öğrenebilseydim..eskilerde kaldı çokk eskilerde... Smiley

İlahi, senin rahmetin sığınağımdır!
Ve alemlere rahmet olan, sevgili resulün
Senin rahmetine yetişmek için vesilemdir..

Said Nursi
hakka aşık
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4861

« Yanıtla #8 : 15 Temmuz 2010, 19:07:56 »

teşekür ederim emrullah abi dualarınızda bizede yer verin . zeynep inşALLAH bulursun hatıra defterini

kahrolsun israil'in zülmüne sessiz kalanlar
songül yaşar
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4915

« Yanıtla #9 : 17 Temmuz 2010, 18:32:45 »

benimde hatıra defterim var.ama benim hatıra defterimde  ALLAH ve RESULÜDE VAR  mor ABLACIM SENİN HEP HATIRA DEFTERİNİ MERAK EDERİM BU ARADA HAKKA AŞIK BENİM ABLAM
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #10 : 17 Temmuz 2010, 18:41:33 »

abla kardeş burdasınız demek...hayrlısı olsun kardeşlerim..Rabbim kardeşliğinizi diri ve daimi kılsın...

selametle..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 23 Temmuz 2010, 17:04:28 »

Teşekkür ederim Hakka aşık ve Songül kardeşlerim..

Rabbim sizden de razı olsun..

Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 23 Temmuz 2010, 17:06:15 »

bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için teşekkür ederim.umarım bir gün gelir ve bu sayfayı okursan seni çok seven bu arkadaşını hatırlarsın..diye başlayıp
güzel bir söz veya şiirle son bulan,ilk ve orta okul yıllarında genellikle kızlar tarafından tutulan hatıra defteri...
yıllar sonra baktığınızda yazılan yazıları okuyup,'ALLAHım ne kadar saf ve masum çocuklarmışız'dedirtir..ben çok sevmezdim ama en az herkesin olduğu kadar benimde hayatımda yeri olmuştur..benim defterim kayıp maalesef keşke mümkün olsaydı da arkadaşlarımın bana ne yazdığını ve benim onlara neler yazdığımı öğrenebilseydim..eskilerde kaldı çokk eskilerde... Smiley

İçinde bulunulan zamanda pek kıymetli gözükmese de dediğiniz gibi yıllar geçip araya epey bir zaman girince insan eskiye, eski dostlara ait bit kaç cümle birkaç sözcük hasreti çekiyor elbette...

İnşirah
тє¢яüвєℓι üує
**

Tu bı xér hâti rojâ âzâdî!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2006

« Yanıtla #13 : 23 Temmuz 2010, 18:16:14 »

Hatıra defteri tutmak gelmedi aklıma,hayatımın hiç bir  yerinde geçmişe dair bir yazım olmadı...ancak bir pul koleksiyonum vardı ,titizlikle üzerinde durduğum, ilginçtir,bir gün rüyamda bir demet pul bulduğumu görmüştüm,ertesi gün sokakta gerçekten bir demet pul buldum.. Smiley daha 7. sınıftaydım...

VEKİLİMDE SAHİBİMDE ALLAHTIR...

..çaresizseniz çare sizsiniz...

Biz Mezopotamyanın şahin bakışlı evlatlarıyız... Kar güneşte, korkular bakışlarımızda erir... Biz yaşamanın adını isyan koymuşuz... İsyan bizi var eder bütün köleliklerden..
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 26 Temmuz 2010, 14:49:22 »

Herhalde bu tevafuktan sonra başladınız pul koleksiyonu tutmaya kardeşim..)

Pul, para, mektup vs... Uğraşmak güzel olmalı....

hila_571
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4922

« Yanıtla #15 : 26 Temmuz 2010, 18:13:23 »

bunlarda benden.ÇOok eski değil ama tahminen 96-98 yılları arası bir günlüğümden.selametle.

Dayan be gönlüm!!! Bîçare değilsin Yaradan sana yar.. Kimsesiz değilsin, yanında "Kimsesizler kimsesi" var! Biliyorum! Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla, dünya sana dar! Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var... HZ.MEVLANA (k.s)
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 10 Ağustos 2010, 13:37:18 »

Güzel bir enstantane olmuş...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: