Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Güllerin Solduğu Gece  (Okunma Sayısı 696 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ebu usame
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3921

« : 07 Ağustos 2010, 20:02:16 »

Ebu Ömer abimizde çok güzel bir yazı dizisi...
Tamamı gerçek,samimi...
Başka bir sitede gördük paylaşmak istedik...

Güllerin Solduğu Gece
selamunaleykum kardeşlerim.
Hayrına inandığımız ve başka sitede bir dönem yazdığımız, kendi yaşamımızda izler bırakan anıları buraya almayı düşünüyoruz.Bu yazı dizisindeki amacımız asla kendimizi ön plana çıkarma değil,hayatın acıları, yansımaları ve birikimlerini siz kardeşlerimizle hasbelkader paylaşmaktır.
Gayret bizden tevfik ALLAH'dan.
Kimine göre askerlik, kimine göre mahkumiyet...
Usta birliğinde iyice ustalaşmış artık oranın tüm meselelerini yakından biliyorduk.Acemi gelen askerlerin uğrak yeri bizim oraydı.Biz her gelen yeni geleni takip eder.Namaz kılıyor mu? ibadetle arası nasıl.Diye takip ederdik.

Bir gün yahova şahidi masis isminde bir acemi geldi.Bu adama asla silah verememişler ve başından çok hadise geçmiş.Acemi birliğinde bunu çok hırpalamışlar.Adam adeta kafayı yiyecek.Komutanlar oğlum silah alda işkence görme diyordu.Bu ise asla almam diye inat ediyordu.Neyse uzatmıyayım.
Daha sonra bu şahıs benım namaz kıldığımı görünce ardımdan bana bakıyormuş.Tek başımıza adeta ibrahimi bir sevdayla oracıkta Rabbimize yalvarıyorduk.''Rabbim kimse yok mu? burda sana kulluk yapacak ve bize yaren olacak ''diye.
Bu adam yanıma geldi ve kendisini tanıtarak yahova şahidi olduğunu ve çektiği acılara karşı silah almama kararı olduğunu anlattı.Bu beni çok etkilemiş ve kendi halimden utanmıştım.Ben yaren ararken adam tek başına kendi dini için savaş veriyordu.

Diğer acemilerde gelmiş ve etrafımda devsol, devyol sendika başkanı ,atatürkçü düşünce den.yahova şahidi derken birde baktım tamamen tartışma alanındayım.Her biri zindan görmüş ve işkence sehbalarından geçmişti.
Bu yahova şahidi dediğim masisle ciddi muhabbete koyulduk.İslamın adalet sistemi,devlet yapısı,ahiret ve dünya hayatı üzerine..masis gittikçe eriyor ve can kulağıyla beni dinliyordu.Devsol dan olan ise bilgilerinin teker teker çürüdüğünü ve kafasındaki materyal düşünceler artık dumura uğruyordu.

isteğe göre devam edecek inşALLAH.
HoseyN
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 179

« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2010, 09:38:40 »

Sanırım bu konu ebu ömer üstadımız tarafından verilmişti

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2011, 14:22:41 »

Rabbim sizlerden razı kalsın kardeşlerim.Bu konuyu genişleterek devam ediyoruz inşALLAH.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2011, 14:23:29 »

Kaldığımız yerden devam edıyoruz kardeşlerim.

Masis dediğim yahova şahidi arkadışımız daha sonra gelen baskılar karşısında silahı gene almadı.onu askerimahkemeye verdiler ve hapse attılar.askeri cezaevıne elbiselerini götürdüm ve orda hizbullahi bir kardeşle tanıştı.Bu kardeşimiz orda askeri gardiyandı.dedim ona bu uşağa sahip çık sana emanet.ALLAH için elinden gelenı yaptı o.Neyse bir gün yemekhanede yemeği yerken masisi gördüm çıkmışhapisten ve sarılmak istedim.Baktımkı çok bunalıma girmiş sana ne oldu dedım böyle...

Bu adama öyle işkenceler yapmışlarkı.SIGARA İZMARITLERİNİ VUCUDUNDA SÖNDÜRMÜŞLER.BÜTÜN VÜCUDU BERBATTI.DAHA SONRA BUNU YATIRIP RANZAYA FALAKAYLAAYAKLARINI PARÇALAMIŞALR NERDEYSE..çokperişandı.silahı al dedımyeter artık.
daha sonra silahuı uzerıme zımnetlerım ama asla kullanmam dedı ve komutan postalığı yaptı.
masise sureklı tebli,ğ ediyor ve ona islamı anlatıyordum.masis avrupadan gelen yahovaların istanbul sorumlusu ve onları organıze eden kişiydi.Daha sonra masise silahı zımnetlıyınce.masis yanıma geldı ve ağlamaya başladı..ne oldu deyınce bana cevabı ben silahı aldığımdan dolayı bızımkıler toplantı yapıp  mahkeme kurdular.ve benımle kesınlıkle konuşmamam cezası verdiler..ne sevgilim ne annem nede arkadaşlarımkonuşuyor.şimdi ben ne yapacağım diye bana öyle sarıldı ve ağladıkı.omuzum su içinde kaldı.işte şimdi dedim kendı kendıme haydı şimdi şehadet getir masis diye.hafiften ve ağırdan tebliğe devam ettım.kurtulmalıydı masis ve hıdayet ateşi yakmalıydı onu..     
O ağlamadan sonra tüm alay benım masisle konuştuğumu bılıyor ve herkes tüm askerler inş.Müslüman olur dıyorlardı.Bir gün içtimadaydık.Komutan bize ders veriyordu.nerden aklına estıyse konuyu çevirdi bize getirdi...
BANA YÖNELEREK HADİ..K.... masisi Müslüman yapta bizde kurtulalımdıyınce bütün bölük gülmeye başladı.Bende dedımkkı nasip komutanım.Hidayeti veren ALLAHdır benımelımden bırşey gelmezki...

devamı var.canlar..

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2011, 16:47:07 »

devamını bekliyoruz keko... Smiley

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 11 Ocak 2011, 10:07:32 »

ALLAH razı olsun can...Devam edelim konumuza.
Bizim komutanı sürgün ettiler.Adamcağız birazcıkta olsa ictimada bizimle ilgilenir ve dinden bahs ederdi.Çekemediler ve adamın ayağını kaydırdılar.sonra bizim sürgün edileceğimiz söyledindi.Yeni gelen komutan ise sosyal demokrat bir yapıya sahip ve Müslümanlara oldukça gıcık gıderdı.çok uyanık ve çok dıkkatlıydı.masisle özel ilgilendi ve silah almasını sagladı.sonra masisi kendıne posta yapıp gözetımı altına aldı.masis silah kullanmıyordu ama artık o komutanın postası olduğundan mesai bittiğinde görüşebiliyorduk.
Yatsı namazını kılıyordum koğuşta..Ellerimi açtım ''ya Rabbim ey benim yegane Rabbim koca alayda sana secde edecek bir kulun yok.yanlız ve yapayalnızım.Bunlar ise lut kavmını geçmiş banyo,orta alan dınlemeden birbirlerine taciz ediyor ve eğlenıyorlar .Ben namaz kılıyorum arkamdan teskereciler kumar oynuyor ve eğlenıyorlar.Ne olur ilahi bu girdaptak kurtar benı ve bana yardımcılar gönder.Ezikliğimi ve yanlızlığımı sana havale edıyorum.sahibim sensin ilahi''...
namazdan kalkmış ve yatağıma doğru gidiyordum.masis yanıma geldi ağlayarak.Ne oldu smasis sana dedım.Sen tanrına ibadet ederken ben hiçbirşey yapmıyorum.ve bende yatağımda senın gıbı ellerımı açtım duaya ve benım ismimi vererek k.tanrısı ne olur benı bağışla dıye dua ettım..
bende masise dedimki masisim bak bu islam öyle bir sevdaki insanın yüreğini yakar kavuru.Bir kere sevdalandınmı o sana sökülmez ve kopmaz bir ip ve sağlam bir kulp olur.
masis oldukça duyguluydu ve orda düşüneyim az bana müsade et dedi.kendımı hazırlayayım.çünkü kimsem kalmadı senden başka.herkes bana sırt çevirdi.tüm sevdiklerim silah aldığımdan bıraktı dedı.
masis oldukça düşünceliydi ve ağzından kelımelr gırtlağına takılıyor ne yapacağını bılmıyordu.
Gel masis aç şu gönlünü ve ver elini .Arkadaşım olmaktan çık kardeşim ve ciğer parem ol artık.Yoksa ahiret gidecek ve sonsuz bir alev kasıp kavuracak bedenını.

masis adeta deprem yaşıyordu kendı içinde.volkanlar patlıyor,beynı zongluyordu

!!!
ebu ömer
*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 138

« Yanıtla #6 : 11 Ocak 2011, 10:58:08 »

devamı varmı abi varsa bekliyoruz

zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini görecekler
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 11 Ocak 2011, 13:21:51 »

devamı varmı abi varsa bekliyoruz
var can dostum..Seninlede birtürlü kısmet olmadı halleşmek..En sonunda senın işyerine ben gelecem emice..

!!!
ebu ömer
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 11 Mart 2011, 00:28:34 »

MASİS artık yol ayrımındaydı.Ya islamı seçecek yada tamamen dağılacaktı.Çünkü ailesi ve dava arkadaşları onu  yanlız bırakmıştı.Masis ki birçok Müslümanın dinden dönüp kafir olmasına sebeb olmuştu.Askerden önce Müslüman gençleri nasıl kandırdığını ve nurcu bir genci nasıl yahova şahidi  yaptığını anlatıyor ve dili çözülmeye başlıyordu.Avrupadan gelen yahovaların istanbulda organıze edıyordu.Bütün kapıları hergün dolaşıyor ve kendi kitaplarını hediye ettiğini anlaytıyordu.Çok evlrden kovulduğunu ama bunların hiç önemi olmadığını,çünkü bunların yanındada birçok imanı zayıf aileyi çevirdklerini anlatıyor, o anlattıkça kan beynime fışkırıyordu. Orda kendimi o kadar zor tutuyor ve ALLAHım  elin kafiri geliyor benim  topraklarımda dinini anlatıyor ve  BİZDEKİ ACZİYETE BAK ...DİYORDUM..YAZIKLAR OLSUN BANA YAZIKLAR  OLSUN DİYE ADETA BEYNİMİZ TENCERE  FOKURDAMASI  GİBİ FOKURDUYORDU..

Masis artık tebliğin tavına gelmişti.Masis dedim artık nefsine vur tekmeyi ve çöz dilini .Banyoda gusül alıp yanıma gel ve ben sana öylesine delicesine sarılayım.Hemde o sarılmayla seni asla bırakmıyayım..
Fakat  yeni komutan bu olayı ve hadiseleri kendi adamından bilgi alıyor benimle masisi ayırmak için onu yanına posta olarak alıyordu.masis ellerimden uçmuştu.Komutan arama yapıyor dolaplarımızı.Dolabımdakuran meali görünce çılgına döndü.YÜZÜME HAKARET EDEREK ULAN ÇAKAL BU ALAYDA SENDEN TEHLİKELİ ADAM YOK...dedimki  komutanım onc solcu v ALLAHsız varken bizdemi suç arıyorsunuz.VALLAHi bu canlar onun yoluna kurbandır.Değil sizlertin baskıları zindanlarınız olsa ne çıkar.O mahsen duvarlar elbet güllük gülistan olur yusufiler için.Adam işi iyi biliyor ve masisi hergün yanında tutuyordu.masis artık yorgun bitkin yatağa düşüyor.Kendi dolabımı onunla paylaşmıştım.Dolabı ayırıyordu.

Masis sana ne oldu böyle dediğimde ise bu adam benım anamı ağlatıyor.Yanından biradım ayırmıyor.Ve masisi kendi işlerine gönderiyord..masis artık yuvadan çıkmış ve adeta o adamın kölesi olmuştu.Bu oyunu bozmalıydım ve tekrar masise sahip olmalıydım.Öncebu haberleri uçuranı buldum.Adi herif,kaypak adam..Neyapıyorsdam,namazımdan tutun,yaptığımız tebliğe kadar,devyol sendika başkanıyla otururken orda bizi gördü ve bana tehdit vri bkışla..hesabını görecem edası yapıyordu...
devam edecek inşALLAH. 

!!!
ebu ömer
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #9 : 11 Mart 2011, 01:08:12 »

Masis...
Okumuştum bu güzel anınızı...
Birdaha okumak guzel oluyor,sanki başka bir son bekliyormuş gibi..
ALLAH ebeden razi olsun!!!

[/img]
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: