ebu usame
уєиι üує
Üye ID: 3921
 |
« : 07 Ağustos 2010, 20:02:16 » |
|
 |
|
 |
 |
Ebu Ömer abimizde çok güzel bir yazı dizisi... Tamamı gerçek,samimi... Başka bir sitede gördük paylaşmak istedik...
Güllerin Solduğu Gece selamunaleykum kardeşlerim. Hayrına inandığımız ve başka sitede bir dönem yazdığımız, kendi yaşamımızda izler bırakan anıları buraya almayı düşünüyoruz.Bu yazı dizisindeki amacımız asla kendimizi ön plana çıkarma değil,hayatın acıları, yansımaları ve birikimlerini siz kardeşlerimizle hasbelkader paylaşmaktır. Gayret bizden tevfik ALLAH'dan. Kimine göre askerlik, kimine göre mahkumiyet... Usta birliğinde iyice ustalaşmış artık oranın tüm meselelerini yakından biliyorduk.Acemi gelen askerlerin uğrak yeri bizim oraydı.Biz her gelen yeni geleni takip eder.Namaz kılıyor mu? ibadetle arası nasıl.Diye takip ederdik.
Bir gün yahova şahidi masis isminde bir acemi geldi.Bu adama asla silah verememişler ve başından çok hadise geçmiş.Acemi birliğinde bunu çok hırpalamışlar.Adam adeta kafayı yiyecek.Komutanlar oğlum silah alda işkence görme diyordu.Bu ise asla almam diye inat ediyordu.Neyse uzatmıyayım. Daha sonra bu şahıs benım namaz kıldığımı görünce ardımdan bana bakıyormuş.Tek başımıza adeta ibrahimi bir sevdayla oracıkta Rabbimize yalvarıyorduk.''Rabbim kimse yok mu? burda sana kulluk yapacak ve bize yaren olacak ''diye. Bu adam yanıma geldi ve kendisini tanıtarak yahova şahidi olduğunu ve çektiği acılara karşı silah almama kararı olduğunu anlattı.Bu beni çok etkilemiş ve kendi halimden utanmıştım.Ben yaren ararken adam tek başına kendi dini için savaş veriyordu.
Diğer acemilerde gelmiş ve etrafımda devsol, devyol sendika başkanı ,atatürkçü düşünce den.yahova şahidi derken birde baktım tamamen tartışma alanındayım.Her biri zindan görmüş ve işkence sehbalarından geçmişti. Bu yahova şahidi dediğim masisle ciddi muhabbete koyulduk.İslamın adalet sistemi,devlet yapısı,ahiret ve dünya hayatı üzerine..masis gittikçe eriyor ve can kulağıyla beni dinliyordu.Devsol dan olan ise bilgilerinin teker teker çürüdüğünü ve kafasındaki materyal düşünceler artık dumura uğruyordu.
isteğe göre devam edecek inşALLAH. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Üye ID: 3387
 |
« Yanıtla #7 : 11 Ocak 2011, 13:21:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz !!! ebu ömer
|
|
|
|
|
|
|
|