Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 'Gülen Hareketinde Ateistlere de Yer Var'  (Okunma Sayısı 109 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ahmet meydani
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5094

« : 16 Ocak 2012, 23:49:25 »

Köln merkezli Kültürler Arası Diyalog Derneği (IKULT), Düsseldorf’taki Rumi Forum Derneği ve Dortmund’daki IDIZ Derneği’nin desteğiyle düzenlenen konferansta, Alman akademisyenler Prof. Christoph Bultmann, Prof. Ursula Boos-Nünning ve Prof. Bülent Ceylan’ın yazdığı, “Gülen Hareketi – Vaaz ve Pratik Arasında” (Die Gülen-Bewegung – Zwichen Predikt und Praxis” adlı kitap tanıtıldı; kitapta Alman bilim adamlarının yaptığı tespitlere dikkat çekildi.

Etkinlikte kitabın yazarlarından, Prof. Christtoph Bultmann, “Gülen Hareketi İslami bir hümanizmdir” tespitini yaparken, teolog-filozof Prof. Dr. Kalus Otte’nin, “Gülen Hareketi inançlı bir idealizmdir” şeklindeki değerlendirmesi dikkat çekti. Prof. Otte, “Bu eğitim kurumlarında çalışan öğretmenler öyle idealler için angaje oluyorlar ki Alman öğretmenler bilseler buna çok şaşırırlar.” dedi. Etkinliğin sonunda ünlü Türk piyano sanatçısı ve orkestra şefi Betin Güneş, katılımcılara mini bir konser verdi.

BURADA ATEİSTLERE DE YER VAR

Öte yandan bir gazetecinin sorusu üzerine söz alan bir izleyici ise “Ben Türk’üm ama Müslüman değilim, ateistim. Beni bir iftar programına davet ettiler. Ben oruç tutmuyorum ki, Müslüman da değilim, ateistim dedim. Fark etmez, gel tanışalım dediler. İlle de bu hareketin arkasında bir şeyler aramayın. Bakın burada ateistlere de yer var, herkese yer var” dedi.

Hatırlanacağı üzere şu anda Kanada'da ikamet eden ve İslam'ı bırakarak Yahudi olan Tuncay Güney gibi isimlerde aynı Harekette yer almış belkide yer almaya da devam ediyor.

(Kaynak: CİHAN)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: