Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fesih Güler Abe Böbrek Nakli Bekliyor  (Okunma Sayısı 273 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« : 23 Aralık 2011, 10:47:43 »

Fesih Güler Hoca Böbrek Nakli Bekliyor

Geçtiğimiz hafta aniden rahatsızlandıktan sonra her iki böbreğinin iflas ettiği anlaşılan İlke Haber Ajansı ortaklarından Fesih Güler, böbrek nakli bekliyor.   
DİYARBAKIR - İlke Haber Ajansı ortaklarından Fesih Güler (40), geçtiğimiz hafta kusma ve baş dönmesi şikâyetiyle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yüksek tansiyon teşhisi konulan Güler, yüksek tansiyonun böbreklerden kaynaklandığı şüphesiyle Nefroloji servisine sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerin ardından Güler'in her iki böbreğinin de iflas ettiğinin anlaşılması üzere Güler, daha sonra diyalize bağlandı. Evli ve üç çocuk babası olan Güler, (0 Rh +) kan grubunda acil böbrek nakli bekliyor.

Biz de ajans olarak hocamıza geçmiş olsun temennisinde bulunuyor, ALLAH'tan acil şifalar diliyoruz. Tüm Müslümanlardan dua bekliyoruz.

Organ Nakli Nedir?
Görev yapmayacak kadar hasta ve hatta bedene zararlı hale gelen bir organın, bir yenisi ve sağlamı ile değiştirilebilmesi işlemine" Organ Nakli" veya "Organ Transplantasyonu "denilir.

Kimler Organ Bağışı Yapabilir?
Organ bağışı, günümüzde yeni doğmuştan 60 yaşa kadar olan ölülerin tümünde yapılabilmekle birlikte, bu kişilerin yakınlarının izniyle, 18 veya üstünde bir yaşta olup akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı birimlerine giderek form doldurup, organ bağış kartını imzalayabilir, böylece organ başında bulunabilir.

Hangi Organların Nakli Yapılabilir?
Günümüzde göz, böbrek, karaciğer, kalp, pankreas, kemik iliği, kalp- akciğer, kemik ve ince barsak en çok nakledilen organlardır. Bu nakillerde organlar hemen hemen daima ölülerden ya da 1. derecedeki akrabalardan sağlanmaktadır. Örneğin kalp hastalığından ölmüş bir kişinin sağlam kornea ve böbrekleri alınıp, görmeyen insanlara ya da böbrek hastalarına nakledilebilir.

Dini İnançlar Yönünden Organ Bağışının Sakıncası Var Mı?
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlıyor. 6.3.1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Hürseda Ailesi olarak Fesih Gülere geçmiş olsun temennisinde bulunuyor, ALLAH'tan acil şifalar diliyoruz.

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2011, 10:49:26 »

Yakından tanıdığımız bu değerli ve çilekeş abemize Rabbimizden hayrlı şifalar diliyoruz.Güzel abem inşaALLAH en kısa zamanda eskisi gibi dimdik ayağa kalkar ve kardeşlerini sevindirirsin...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2011, 13:03:38 »

Rabbim acilen şifalar versin inşALLAH..

Bizimde bir yakınımız yaklaşik 10 yıldır dializ hastasi...aynı kan grubuyla.. Sad

Rabbim her ikisinede ve tüm haatalarimiza acil şifa versin inşALLAH...en kisa zamanda bu abimize bir böbrel bulunur inşALLAH..

DUA ile..

[/img]
Abbas
мσ∂єяαтöя
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2011, 18:47:45 »

Rabbim şifa versin.. iki gündür bu habere bakıyorum.Üzücü bir haber. İnşALLAH en kısa zamanda sevinenlerden oluruz.

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2011, 18:57:53 »

Az önce cagri fm de duydum taburcu olmuş..dogrumu duydum acaba aklım karıştı

[/img]
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2011, 11:13:29 »

Az önce cagri fm de duydum taburcu olmuş..dogrumu duydum acaba aklım karıştı

taburcu olmuş,çünkü çınara yani evine yolladılar,tedavisi orada devam edecek..

ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2011, 12:06:36 »

Rabbim yar ve yardimcisi olsun inşALLAH.

Peki durumuna bir değişiklik var mı?

[/img]
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 24 Aralık 2011, 12:55:43 »

değişiklik yok,böbrek nakli gerekiyor...

ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 24 Aralık 2011, 13:58:27 »

Rabbim acil sifalar versin inşALLAH...
Dualarimiz abimizle inşALLAH..

[/img]
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #9 : 02 Ocak 2012, 18:41:10 »

Üzüntüyle okuduğum bir haberdi. Sanatçı bilal kardeşin abisidir. Tüm fertletiyle hoş bir aile. Rabbim günahlarına kefaret kılsın.

Babasının dokusu uyuyor ve nakil de o şekil gerçekleştirilecekmiş.
Selam ve dua ile...

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
katre
σиυя üуєѕι

RABBİM SANADIR ŞÜKÜR.ayırma yolundan beni.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 78

« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2012, 00:03:53 »

RABBİM ACİL ŞİFALAR İHSAN EYLESİN.

Uzayıp giden bir sızı halini alınca bu sessizlik bir çocuk ağlamaya başlar buğulanmış kalplerde. Kırılgan zamanların yitik merhametiyle yüreklerde büyüttüğü bir yerdir o çocuk.
Adı: Zulümdür... Adı: Gözyaşı... Adı: Çaresizlik...
nuseybini
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4836

« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2012, 10:43:44 »

RABBİM ACİL ŞİFALAR İHSAN EYLESİN.

can nurani
σиυя üуєѕι

**EM XUUNA WE Jİ BİR NAKİİİNN**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2210

« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2012, 23:39:25 »

Rabbim yar ve yardimcisi olsun inşALLAH.

Sizler Namazda Eli Acikmi Eli kapalimi kilalim diye tartisirken!Kàfirler ise o elleri Nasil keseceklerini planliyorlar imam humeyni
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: