Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Eyvah! Keşke Dostumu iyi seçseydim  (Okunma Sayısı 562 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Amenna!!
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4982

« : 06 Ocak 2011, 03:32:53 »

Eyvah! Keşke Dostumu iyi seçseydim

"Kişi (dünyada )sevdiğiyle (ahirettede)beraberdir" Hadis-i şerif

Eyvah! Keşke Dostumu iyi seçseydim (Zuhruf Suresi 36-37-38-39 ayetlerin Kur’anla Tefsiri) 1
Rahman ve Rahim olan ALLAH’ın adıyla

Seyyid Kutub (Fi zılâli’l-Kur’an) Zuhruf/ 36-37-38-39

-Kim Rahman olan ALLAH’ı anmaktan yüz çevirirse, biz ona, bir şeytan musallat ederiz. Artık o şeytan her zaman onunla beraberdir.
-Bu şeytanlar onları doğru yoldan alıkoyarlar. Onlar da kendilerinin hidayette olduğunu sanır.
-Kıyamet günü bize geldiği zaman arkadaşı, şeytana; “Keşke seninle benim aramda doğu ile batı arası kadar uzaklık olsaydı. Ne kötü arkadaşmışsın” der.
-O gün onlara şöyle denilecek;”Bugünkü pişmanlık size hiçbir fayda sağlamayacaktır. Çünkü siz zulmedenler oldunuz. Bu sebeple azapta ortaksınız”

Mevdudi (Tefhîmu’l Kur’an) Zuhruf/ 36-37-38-39

-Biz Rahmanın zikrinden (nasihat) gafil olan kişinin üzerine bir şeytan musallat ederiz ve bu şeytan onun dostudur. Bu şeytanlar, böylesi kişileri doğru yoldan alıkoyarlar ve onlarda kendilerini doğru yolda sanırlar. Nihayet o kimse katımıza geldiği zaman, kendi şeytanına “Keşke seninle aramda doğu ile batı arası kadar mesafe olsaydı. Sen çok kötü bir arkadaş çıktın” diyecektir. O vakit kendilerine “Siz zulmetmişken, bugün şeytanlarınızla birlikte azaba ortak olmanız size hiçbir fayda sağlamaz” denilecektir.

Muhammed Esed (Kur’an Mesajı) Zuhruf/ 36-37-38-39

-Rahmanın uyarısını görmezden gelmeyi tercih eden kimseye gelince, Biz onun içine, öteki kişiliğini oluşturmak üzere (kalıcı) bir şeytani dürtü yerleştiririz.
-Bu (şeytani dürtüler)böylelerini (hakikat) yolundan alıkoyar ve bunlar kendilerinin doğru yolda olduklarını sanırlar.!
-Ama sonun da (bu şekilde günaha batmış olan) kişi (hesap günü) önümüze geldiği zaman (öteki kişiliğine) “Keşke benimle senin aranda doğu ile batı kadar mesafe olsaydı “diyecektir; şu öteki kişilik ne kadarda kötüymüş!
-O gün bu(nu öğrenmeniz) size bir fayda sağlamaz, çünkü siz (birlikte) günah işlediniz. Şimdi(de) azabınızı birbirinizle paylaşın.

Şaban Piriş (Kur’an-ı Kerim Türkçe Anlamı) Zuhruf/ 37-38-39

-Onlar ,bunları yoldan çıkarırlar da ,yinede kendilerini doğru yolda sanırlar.
-Nihayet bize geldiği zaman: “Keşke benimle senin aranda doğu ve batı kadar uzaklık olsaydı. Ne kötü bir dostmuşsun!
-O gün bu (pişmanlık) size bir fayda sağlamayacaktır. Çünkü siz zalimlik ettiniz. Azapta da artık ortaksınız.
Amenna!!
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2011, 03:34:49 »

YAZIKLAR OLSUN, KEŞKE DOSTUMU İYİ SEÇSEYDİM...2

Bismillahirrahmanirrahim (Zuhruf Sûresi/36-37-38-39 ayetler)Kur’an’la tefsiri

Nedir bu feryat figan?

“Eyvah bize, bu kitap büyük küçük demeden hepsini olduğu gibi ortaya koyuyor. Yaptıklarını hazır bulurlar. Rabbin hiç kimseye zulmetmez.(kehf 49)

Durum anlaşıldı!.Ama bu feryadın,ağlamanın hiçbir faydası yok bugün.

“Eyvah, keşke kitabım verilmeseydi. Hesabımı hiç bilmeseydim.” (hakka/25-26)

O sırada bütün şahitlerde getirilmiştir ilahi huzura. Şeytan baş şahit.Başka kimler mi var? Yoldan çıkarıp azgınlığına ortak eden dünyadaki dostlar. Peşinden koştuğu ilahları. Kişinin kendi uzuvları. Hepsi çekişip,birbirini suçlamada. Şeytan ilk sözü alır. Tıpkı dünyada olduğu gibi.

“ALLAH size gerçeği vaadetmişti. Bende size vaad ettim sonra caydım, sizi zorlayacak bir gücüm yoktu,sadece çağırdım, geldiniz. Öyleyse beni değil, kendinizi kınayın. Artık ben sizi, sizde beni kurtaramazsınız.” ( ibrahim/22)

Şeytan haksız mı? Dünyadayken Rabbi uyarmamışmıydı?

“Ey ademoğulları! Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o sizin apaçık düşmanınızdır. Bana kulluk edin. Dosdoğru yol budur, diye buyurmamış mıydım? (yâsin/60-61)

Şaşkınlık, çaresizlik içinde yine kendini kınamaya başladı;

“ O gün zalim parmaklarını ısıracak ve şöyle diyecektir:” Ah ne olurdu ben de Peygamberle aynı yolu tutmuş olsaydım ! Vay başıma gelene! Keşke falancayı dost edinmeseydim.” (furkan/27-28)

Geçmiş ola! Ya dünyadaki beraberce günah yolculuğuna çıktığı dostlarına ne oldu?Onların dünyadayken dostlukları şimdi katı bir düşmanlığı dönüştü.Herkes kendi derdinde, bu adamı yalnız bıraktılar artık;

“O gün kendilerini günahtan koruyanlardan başka, bütün dostlar birbirine düşmandır”( zuhruf/67)

Oda ne ? Dünyada dost olanlar hepsi birbirine girdi! Gülünç ve bir o kadarda acınası durumlarını izliyor, dinliyoruz;  

“Rabbimiz, bizi saptıran cinleri ve insanları bize göster de onları ayaklarımızın altına alalım da en aşağılıklardan olsunlar” (fussilet/29)

“Rabbimiz, biz liderlerimize ve büyüklerimize itaat ettik,onlarda bizi yoldan
saptırdılar. Onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lanet ile lanetle.”(ahzab/67-68)

Ya örnekleri, önderleri, liderleri ne diyecek? Nasıl da pişkince her şeyi itiraf ediyorlar! Oh olsun sana! Aklını kullan, işte senin liderin, kılavuzun diye söylenmesine rağmen, dünyada sen üç kuruş menfaate tamah edermisin?

“Rabbimiz işte azdırdıklarımız onlardır. Kendimiz azdığımız gibi onları da azdırdık. Onlardan, uzaklaştık sana geldik. Zaten onlar bize de kulluk etmiyorlardı”(kasas63)

Rezillikler bitti sanmayın. Dünyada isyan eden vücudunun uzuvları heyecanla yaptığı isyanları sayıp dökmeye başladı. Eyvahlar olsun!...

“Oraya vardıkları zaman, kulakları, gözleri ve derileri,onların yaptıklarına şahitlik edecekler. Derilerine: Niye aleyhimize şahitlik ettiniz? (Cevap) Her şeyi konuşturan ALLAH bizi de konuşturdu.(fussilet/20-21)
Amenna!!
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2011, 03:35:47 »

Şeytan dünyada susmadığı gibi yine ha bire sayıp döküyor.

Yanındaki (sürücü): Bu yanımdaki hazır der. (Yüce ALLAH buyurur) Cehenneme atın, her inatçı kafiri...Hayra engel olan saldırgan,şüpheciyi...ALLAH ile birlikte başka ilah edineni atın şiddetli azaba!...(şeytan) yanındaki der ki: Rabbimiz, ben onu azdırmadım. Ama o uzak bir sapıklık içindeydi. (ALLAH) şöyle der; Benim yanımda çekişip durmayın, ben size daha önce azabımı bildirmiştim.(kaf/23-28)

Rabbim! Ne acıklı,korkunç bir son!... Cehenneme gelince melekler soruyorlar:

“Size bir uyarıcı gelmedi mi? Evet, bir uyarıcı gelmişti,fakat biz yalanladık(mülk/8-9)”

Peki, sizi cehenneme sokan nedir? Meleklerin, bu sorusuna verilen cevap;

“Namaz kılanlardan değildik,düşkünleri doyurmuyorduk,batıla dalanlarla bizde dalıyorduk,hesap gününü yalanlıyorduk.Ölüm bize gelene dek.(müddessir/42-47

Son karar mutlak Hakim (cc) tarafından açıklanıyor;

“Bugün,sizin bu gününüzü unuttuğunuz gibi biz de sizi unuturuz. Sığınağınız ateştir,hiçbir yardımcınızda yoktur.(casiye/34)

Son bir kez yalvarma, sanki kandırmaya çalışıyor. İyi amellerde bulunacağını belirtiyor. Behey gafil!.. Hiç ALLAH kandırılabilir mi? Rabbimizin cevabı;

“Biz size öğüt alacağınız kadar bir ömür vermedik mi,size uyarıcı gelmedi mi? Şimdi azabı tadın,zalimler için hiçbir yardımcı yoktur.(fatır/37)

Dünyadayken dost edinip, uyup, birlikte azdıklarını görünce;

“Biz size uymuştuk. Şimdi ateşin bir kısmını bizden uzaklaştırabilir misiniz? O büyüklenenler de:Biz,hepimiz onun içindeyiz.(mü’min/47-48)

Tüm çareleri bitmiştir. Tek ve mutlak çare ALLAH’ın ipine sımsıkı yapışmamaları, dost edinmeyin dediklerini dost edindikleri için ALLAH’ın rahmetinden mahrum bırakılmışlardır. Azabın şiddetinden son bir yakarış;

“Ey Malik,Rabbin bizi öldürsün,derler. O da : sonuna kadar azapta kalıcılarsınız der.

Cehennemin ebedi kalıcılarının ağızlarından pişmanlık dolu yine aynı sözler dökülür;

“YAZIKLAR OLSUN BANA,DÜNYADA İKEN FALANI KEŞKE DOST EDİNMESEYDİM,ONUNLA AHBABLIK KURMASAYDIM”...

Rabbimiz! Bizi doğru yola,gazaba uğrayanların ve sapıkların değil,nimet verdiğin kimselerin yoluna ilet!(amin) (Fatiha/5-7)
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2011, 10:39:22 »

Rabbbim,hayrlı dostlar beraber olmayı cümlemize nasib etsin...güzel bir konu...
Rabbim sizdende razı olsun kardeşim..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Amenna!!
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2011, 00:06:42 »

Amin  kardeşim Ecmain
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

''O GÜN GELECEK BİLİYORUM!''

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4830

« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2011, 16:19:41 »

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ
ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
can nurani
σиυя üуєѕι

**EM XUUNA WE Jİ BİR NAKİİİNN**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2210

« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2011, 20:14:18 »

Sizler Namazda Eli Acikmi Eli kapalimi kilalim diye tartisirken!Kàfirler ise o elleri Nasil keseceklerini planliyorlar imam humeyni
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: