Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Esrarengiz Yaratık  (Okunma Sayısı 553 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DÜNYA İSLAM
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1138

« : 09 Nisan 2010, 16:28:38 »

Ormanda keşfedilen ve ayı ile kedi karışımı olan korkutucu yaratık, bilim insanlarını çaresiz bıraktı. Çin'de halk arasında korkuya neden olan esrarengiz yaratığın nasıl bir hayvan türü olduğunu anlamak için tek çare DNA testi.

Yerliler tarafından ilk görüldüğünde ayı zannedilen, ancak tüm tüyleri dökülmüş olan hayvanın, hangi türe ait olduğunu belirtmekte aciz kalan bilim insanları, hayvanın kökenlerini anlayabilmek için DNA testi uyulamaya karar verdi.

Yerli halk ise, Sichuan eyaletinde yakalanan hayvanın çok eski bir efsanede anlatılan yaratık olduğuna inanmaya başladı. Efsaneye göre, ormanda insan iken ayıya dönüşen bir yaratık yaşıyor.

Hayvanı bulan köylüler, sesi bir kedininkini andıran esrarengiz canlının bir çeşit uyuz hastalığı yüzünden tüm tüylerini döktüğünü düşünüyor. Garip hayvan ayrıca, canı yanıyormuş veya kendi türünden diğer hayvanlara sesleniyormuş gibi sürekli ses çıkartıyor.

Ortaya atılan iddialara kanmak istemeyen araştırmacılar ise, bulunan garip hayvanın, tüylerini dökmüş olan ve Asya ayı kedisi olarak bilinen Binturong olduğunu öne sürüyor. Ne kedi ne de ayı olan Binturong, güney ve doğu Asya ülkelerinde görülüyor. Hayvana adını veren yerel dil ise onu kullanan herkesin ölmüş olmasından dolayı artık bilinmiyor.

Bulunan garip yaratığı efsanelerle özdeştirenler, ayıya dönen insan iddialarının yan sıra, ormanlarda dolaşarak keçi, tavşan, köpek, tavuk ve benzeri hayvanlarla beslendiğine inanılan Chupacabra yaratığını öne çıkartıyor.

Chupacabra, yerlilerin inanışına göre cehennem çukurlarından çıkıp gelen ve keçi kanı içerek beslenen bir zebaniydi. Çinli bilim insanları, yapılacak DNA testi ile köylülerin ve diğer meraklıların şüphelerini gidermeyi amaçladıklarını belirtti.

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2010, 16:43:07 »

değerli abem öncelikle hoş gelmişsiniz,uzun bir aradan sonra isminizi görmek şahsım olarak beni çok sevindirdi....
habere gelince,bana hiç inandırıcı gelmedi,herhalde uıydurma bir haberdir diye düşünüyorum...gündemi meşgul eden ama olmamış haberler diye düşünüyorum....tabi bu benim düşüncem ve kanaatim... Smiley

selam ve muhabbetllerimle...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2010, 16:50:08 »

Hoş gelmişsin Dünya İslam abi....Seni gördüğümüze sevindik..Ulaşabildiğimiz kadarıyla soruyor, selam yolluyoruz inşALLAH...

Selametle...

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
hattab_72
σиυя üуєѕι

Leşkere Hüseyni

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1697

« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2010, 16:52:50 »

hoşgeldiniz

yalnız konu arada kaynadı:)

Aşk, görme engelli bir coşku, görmezlikten kaynaklanan bir bağdır.

Oysa sevgi, bilinçlice bir bağ; apaçık, duru bir görmenin sonucudur

Aşk genellikle içgüdüden su içer, içgüdüden kaynaklanmayan başka bütün olgular değersizdir.
DÜNYA İSLAM
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1138

« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2010, 19:29:58 »

tşk ederim.sağ olun var olun.
konu ilginç aslında
israilde genlerin birleşmesinden meydana gelmiş yeni türler ile ilgili deneyler var.
mesele insan geni ile domuz geni gibi.
yarı insan yarı değişik bir tür...
tekrardan sizi rabbime emnaet ederim...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: