Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Erkan Mumcu: Muhafazakarlar Köylüdür  (Okunma Sayısı 158 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ensar-muhacir
уєиι üує
*

darul erkam

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 14268

« : 27 Aralık 2011, 14:59:32 »

Anavatan Partisi eski genel başkanlarından Erkan Mumcu, uzun bir aradan sonra yeniden ortaya çıktı ve Türkiye'deki muhafazakar kesime yönelik sert eleştirilerde bulundu.

"BU KİTLE LÜMPEN KİTLEDİR"

Sanat yaşamının 25.yılını dolduran Yönetmen İsmail Güneş onuruna düzenlenen gecede söz alan Mumcu, Türkiye'de kendisine muhafazakar diyenlerin öncelikle kendi köylülüklerini itiraf etmeleri gerektiğini belirtti.

Muhafazakarlığın henüz Türkiye'de tanığı olunan bir şey olmadığını ifade eden Mumcu: "1960'lara kadar Türkiye'de hâla muhafazakârlığa rastlamak mümkün.

Kentliliğini bilen ve hala Osmanlıdaki medeniyet mirasının varisi olma yetkinliğine sahip kentli insanlar vardı. Kentli muhafazakarlar vardı.

Kentler taşralılar tarafından işgal edildiğinden beri Türkiye'de kendisine "muhafazakar" diyen bir lümpen kitle var. Bu kitle lümpendir çünkü kendi gerçek durumunun kendi kimliğine ilişkin gerçeği yansıtan bir bilince sahip değildir." dedi.

Eleştirilerine muhafazakarlar üzerinden devam eden Mumcu, şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'deki taşralı kitlelerin Müslümanlığı bile üstlenilmiş bir kimliktir. İdrak edilmiş içselleştirilmiş yaşanılabilinir bir kimlik değildir.

Eğer yaşayabildikleri bir kimlik olarak içselleştirebilmiş olsalardı bu onları her şeyiyle ortaya çıkardı. Şiirle, sanatla ,estetikle, mimariyle, iç mimariyle kültürel varlık olmasıyla her şeyiyle ortaya çıkardı."

SEÇİMLERDE SANDIĞA GÖMÜLMÜŞTÜ

Hatırlanacağı üzere; Erkan Mumcu'nun 22 Temmuz 2007 Köşk seçimi öncesinde askerlerin baskısıyla seçimlere katılmadığı iddia edilmişti.

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’dan “seçime katılmaması” yolunda bir mesaj aldığı iddia edilen dönemin Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, “Ne doğrudan ne dolaylı bir mesaj gelmedi. Bunlar çocukça yalanlar” demişti.

Ancak Mumcu, Köşk seçimleri sürecindeki tavrından sonra Türk siyaset sahnesinden en hızlı kaybolan isimler arasında çoktan yerini almıştı..

Haber5

Şehitliğe susayan ve ölümü bir sevgili gibi kucaklayan insanlara esaret teklif etmek gülünç bir uğraştır
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2011, 15:10:36 »

bu utanmaz adam halen ne yüzle konuşuyor onu anlamıyorum..insanda biraz onur olur,bunda zerresi bile yok...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
ensar-muhacir
уєиι üує
*

darul erkam

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2011, 16:34:56 »

zalimler için yaşasın cehennem.

Şehitliğe susayan ve ölümü bir sevgili gibi kucaklayan insanlara esaret teklif etmek gülünç bir uğraştır
ensar-muhacir
уєиι üує
*

darul erkam

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2011, 17:09:40 »

Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem;
 Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
 Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!..
 - Boğamazsın ki!
 - Hiç olmazsa yanımdan koğarım.
 Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam;
 Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam.
 Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle,
 Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle!
 Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
 Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
 Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,
 Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
 Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım.
 Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
 Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
 İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?

MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1850

« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2011, 17:45:04 »

keşke muhafazakar olabilsek .gelenekçilikle muhafazakarlığı karıştırmamak lazım.
erkan mumcu eğer deseydi ki köylüler veya taşradaki müslümanların çoğu gelenekçidir hak verirdim fakat bu şartlarda maalesef muhafazakar değiliz.muhafazakar kişi dinini inanışını değerlerini kitabını sanatını ekonomisini  insanlığını muhafaza edendir oysa bizde buna dair muhafazakarlık yok .ekonomide daha çok kazanmanın peşindeyiz ,dinde işimize geleni almadayız ,kitaba arka çevirmedeyiz ,sanatın zaten esamesi okunmuyor v.s v.s
dolayısıyla mumcuya derim ki taşradakiler muhafazakar değiller ,onu henüz elde etme koruma ve yayma şerefine nail olamadık müslümanlar olarak .
hatta biri ben muhafazakarım derse ondan korkulur yanına yaklaşılmaz ; ama biri endişeliyse ve ben kimim ne alemdeyim neyin peşindeyim sorusundaysa ona yaklaşın derim ben Smiley
haber için teşekkürler.
selametle. 

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
ensar-muhacir
уєиι üує
*

darul erkam

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2011, 16:06:15 »

sende haklısın kardeşim diyecek birşeyim yok buna ..

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: