Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Enver Sedat Suikastı Hataydı!  (Okunma Sayısı 587 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« : 12 Ekim 2011, 11:18:01 »

Cemaat-i İslami: Enver Sedat Suikastı Hataydı!

Cemaat-i İslami hareketinin üst düzey liderleri, Enver Sedat'a düzenlenen suikastin bir hata olduğunu açıkladı.Mısır merkezli Cemaat-i İslami, Enver Sedat suikastının hata olduğunu belirtti. Dünya Bülteni'nin El Arabiya'dan alıntıladığı habere göre, Cemaat-i İslami tarafından, 1981 senesinde Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'a düzenlenen saldırı sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Hareketin üst düzey liderlerinden olan ve Sedat suikastine karışan Dr. Nacih İbrahim, Enver Sedat'a düzenlenen suikastin bir hata olduğunu açıkladı.

Açıklamasında İbrahim, 1981 senesinde askerî geçit töreninde Mısır Devlet başkanı Enver Sedat'a düzenlenen suikastin hata olduğunu dile getirirken; yapılan bu açıklama, Enver Sedat'ın kızı tarafından memnuniyetle karşılandı. Sedat'ın kızı babasına suikast düzenleyen kişilerin hatalarını kabul etmelerini şaşırtıcı olduğunu ve bizzat kendilerinden duyduğuna şaşırdığını ifade etti.

"SEDAT, MÜBAREK'TEN DAHA MERHAMETLİ"

Suikaste karışan diğer isimlerden olan ve Askerî Konsey tarafından serbest bırakılan Abbud ez Zümer de Sedat'ın Mübarek'ten daha merhametli olduğunu dile getirdi ve sözlerine "Mübarek'in iş başına geleceğini bilseydik, Sedat'a suikast düzenlemezdik. Sedat Mübarek'ten çok daha merhamet sahibi bir cumhurbaşkanıydı" açıklamasını yaptı.

Mısır eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat, İsrail ile Camp David Barış Antlaşması imzalamasının ardından, Arap ülkeleri ve İslami cemaatler tarafından şiddetle eleştirilmiş ve hain ilan edilmişti.

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2011, 11:25:24 »

sübhanALLAH..büyle saçma ve gayrı islami bir anlayışı anlamıyorum,günümüz islamcılarına neler oluyor,bu hangi mantık ve ölçüdür anlamakta zorluk çekiyorum...

öyleyse bundan sonra,bir zalimi cehenneme postaladıklarında,yerine kim gelecek ve nasıl bir yol sürecek onun bilinmesi lazım,herhalde gelecekten haber almaları lazım olacak,müneccimlere danışılacak ve bu gittikten sonra yerine gelecek zalim iyi bir zalimmi,yoksa kötü bir zalimmi olacak diye danışmaları lazım olacak..
bu anlayışa göre bedirdeki müşriklerde öldürülmemeliydi,çünkü arkasından gelen uhud,hendek vb diğer savaşlardaki müşrikler bedirdeki ümeyye ve ebu cehillerden daha zalim değillerdi...diye düşünmekmi lazım...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5033

« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2011, 20:24:53 »

alkış
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1850

« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2011, 21:09:25 »

müslümanlar da şaşırdılar artık.
yani ders alınması gereken hatalar zikredilmiyor da doğru zamanda doğru şekilde yapılmış bir iş gereksiz yere eleştiriliyor.
çok ilginç ve hayretengiz bir şeydir ki Abbud ez Zümer o zamanlar mısırda kadının örtüsüne yasak getirildiği için islami hükme savaş açıldığını belirtmiş ve islamın tek bir hükmünün dahi çiğnenmesine tahammül edemediklerini söylemiş, bu minvalde sedata yaptıkları suikastı meşru gerekçelerle açıklamıştı.ki bence hala o meşru gerekçeler devam ediyor.hüsnü mübarekin daha gaddar olması enver sedatı öldürülmekten azade edecek bir durum değildir olmamalıdır. böyle bir düşünceyi şuan anlayamıyorum.
yahya abi kaynak güvenilir bir kaynak mı acaba . 

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
Harras
тє¢яüвєℓι üує
**

''Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2310

« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2011, 21:26:57 »

ALLAH akıl fikir versin

<a href="http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf" target="_blank">http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf</a>
“Güzel ahlak, senin ALLAH'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2011, 10:02:15 »

müslümanlar da şaşırdılar artık.
yani ders alınması gereken hatalar zikredilmiyor da doğru zamanda doğru şekilde yapılmış bir iş gereksiz yere eleştiriliyor.
çok ilginç ve hayretengiz bir şeydir ki Abbud ez Zümer o zamanlar mısırda kadının örtüsüne yasak getirildiği için islami hükme savaş açıldığını belirtmiş ve islamın tek bir hükmünün dahi çiğnenmesine tahammül edemediklerini söylemiş, bu minvalde sedata yaptıkları suikastı meşru gerekçelerle açıklamıştı.ki bence hala o meşru gerekçeler devam ediyor.hüsnü mübarekin daha gaddar olması enver sedatı öldürülmekten azade edecek bir durum değildir olmamalıdır. böyle bir düşünceyi şuan anlayamıyorum.
yahya abi kaynak güvenilir bir kaynak mı acaba . 

meryemdua kardeşim,  http://www.davetyolu.com/forum/onemli_bir_roportaj-t27814.0.html  sanırım bu röportajı okursanız haberin doğru olup olmadığı hakkında bir kanaatiniz oluşur.
bu haberide haksöz sitesinden alıntıladım kardeşim.

selam ve dua ile..

MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2011, 19:49:44 »

okudum abi içim burkuldu açıkçası.bir yandan islami cemaatlerin gediği durum diğer yandan insanların hain ve zalimler yüzünden çektikleri.
aslında yazı siyasal değil duygusal bir yazı abi. yani 30 yıllık bir  esaret dönemi sıkıntılar işkenceler ve tabi gençlerin bu öldürmeyi gerçekleştirenleri eleştirmesi dahası büyük bir devrim gerçekleştirme hayaline halkın 1981de müdahil olmaması sanırım abud ezzümerde duygusal bir reaksiyon oluşturmuş..
siyasi ve profesyonel bir açıklama olmadığı bir kesin ama şimdi yazıyı baştan sona okuyunca abbud ezzümerin,çektikleri sıkıntıların bir tezahürü olarak bunları zikrettiğini anladım.ALLAH ecirlerini versin.üzücü bir durum çektikleri dilerim onlara cenneti kazandırır.abbuz ezzümerin bir çağrısı olan ey islamın önde gelenleri siz ilerleyin  büyük bir halk kitlesi arkanızdan gelmektedir  mealinde sarfettiği sözleri ben de bugün ona hitap ederek zikrediyorum.
rabbim ayaklarımızı yolunda sabit kıl.
selametle abi

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5033

« Yanıtla #7 : 14 Ekim 2011, 19:52:56 »

peşin fikirli olmak istemem ama mısıra ve ortaddoğuya demokrasiyi yerleştirmek için yapılan hamlelerden biri gibi geldi bana.
ılımlılaştırma  çerçevesinde olabilir sırf bunu demesi  karşılığında bile çıkartmış olabilirler.
yani müslümanlar artık radikalliğe yer yok radikaller hepsi pişman  siz artık resmi düzeyde islami çalışmalarınızı yapın  der gibi
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #8 : 14 Ekim 2011, 20:26:21 »

Bedel vermişler söz söyleyince, insanın üzerinde daha çok düşünesi ve olumlu bir şey arayası geliyor.Rabbim her şeyi en iyi bilendir.

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 15 Ekim 2011, 09:25:07 »

okudum abi içim burkuldu açıkçası.bir yandan islami cemaatlerin gediği durum diğer yandan insanların hain ve zalimler yüzünden çektikleri.
aslında yazı siyasal değil duygusal bir yazı abi. yani 30 yıllık bir  esaret dönemi sıkıntılar işkenceler ve tabi gençlerin bu öldürmeyi gerçekleştirenleri eleştirmesi dahası büyük bir devrim gerçekleştirme hayaline halkın 1981de müdahil olmaması sanırım abud ezzümerde duygusal bir reaksiyon oluşturmuş..
siyasi ve profesyonel bir açıklama olmadığı bir kesin ama şimdi yazıyı baştan sona okuyunca abbud ezzümerin,çektikleri sıkıntıların bir tezahürü olarak bunları zikrettiğini anladım.ALLAH ecirlerini versin.üzücü bir durum çektikleri dilerim onlara cenneti kazandırır.abbuz ezzümerin bir çağrısı olan ey islamın önde gelenleri siz ilerleyin  büyük bir halk kitlesi arkanızdan gelmektedir  mealinde sarfettiği sözleri ben de bugün ona hitap ederek zikrediyorum.
rabbim ayaklarımızı yolunda sabit kıl.
selametle abi

bu şekilde büyük bedeller vermiş dava adamlarının,olaylara duygusal bakması veya öyle değerlendirmesi,doğru bir yaklaşım değildir.kendisi bir hareket adamıdır ve bu uğurda çok çileler çekmiştir,elbetteki birden bire kalkıpta söylemlerini bir kenara atıp onu hedef tahtasına koymakta doğru değildir,belkide onu anlamaya çalışmak laım,onu bu söylemlere iten sebebleri irdelemek lazım,kalkıpta demokrasinin hamlelerinden dolayı bırakıldı demek bile büyük bir iddia ve insafla bağdaşmaz diye düşünüyorum,çeyrek asırdır zindanlarda kalan ve çile çeken biri kendini bu şekilde  kolay kolay satmaz ancakki imanından gevşeme olursa,burada zümerin bu duruma düştüğüne inanmıyorum,lakin ziindan süreci kendisinde uzun bir muhasebe yapmasına vesile olmuş ve bu kanaate varmış,söz konusu durum bu anlayışının doğru bir değerlendirme olup olmadığıdır ki bence bu asla doğru bir değerlendirme olamayacağıdır,eğer buna inanıyorsa yaptığı herşeyle tersleşmek zorunda kalacaktır veya geçmişini tümden inkar etmesi lazım..
bu konuda söylenecek çok şey var,ve röportajda alınacak çok ders var..

selametle...

Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 16 Ekim 2011, 10:25:51 »

keko bunu duygusal olarak sadece değerlendirmek hata olur.

hata kelimesini hangi manada anlamamız da önemlidir. sen de biliyorsun ki islam tarihinde bazı kişilere düzenlenen suikastlerin ve zamanı çok dikkat çekicidir.sosyal konum çok önemlidir.Bu hata kelimesinin, bu manada yeri ve zamanı uygun olmadığı şeklinde de algılanabilir. mekkede cihat yasaktı, medine de serbest...Demek uygulanan şeylerin yeri ve zamanı uygundur.bunu tutturamamak hata olarak verilebilir.bahsi mevzu olan güzel şahsiyet günah işledik demiyor, katl yaptık demiyor. suç işledik de demiyor. hatalıydı deniyor....yani demek istediğim bu konuda detaylı açıklama olmadığı halde bu kavramları olumsuz fikir zemininde aşırı değerlendirmemeye çalışmak gerekiyor.

islam tarihinde bazı kişilerin öldürülmesine o an içerisinde izin verilmemiştir. Seydayı hemen idam sehpasına oturtmamaya gayret etmek gerekiyor.  Smiley

filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 16 Ekim 2011, 22:11:26 »

Abbas kardeşim peki biz ne yapacağız.
değerlendirmemizi neye göre yapacağız ?
yani yahya abi konunun rasyonel ve görünen tarafını ele almış,ben olayın duygusal tarafını ele almışım ama gene de bir zemine oturtamamışız.
yani acaba halid islamboli gelse o nerdi savunur muydu yerer miydi ?
olayın tarafları arasında fikir farklılıkları olması tabi ki olayın bizde uyandırdığı durumu çok değiştirmez ama kafa karışıklığı oluşturuduğu bir muhakkaktır.
yani olmuş bitmiş ve hele ki islami kesimin büyük bir çoğunluğu tarafından destek görmüş bir eylemi kalkıp da yıllar sonra kritize etmek dillendirmek hatta ve hatta bunu hüsnü mubarekle kıyaslayarak açıklamak ( çektikleri işkenceleri yüreğimde hissediyorum üzülüyorum ) çok da mantıklı bir şey değildir. onu öldürmekle günah işledik deseydi daha inandırıcı olurdu daha makbul olurdu. en azından serzenişini haklı bir paydaya oturturdum..
şimdiyse sadece kafa karışıklığı var..
yani geçmişimizi sorgulaya sorgulaya bir hal olduk..velhasıl üzücü bir durum
selametle..

Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 24 Ekim 2011, 11:25:47 »

kıymetli kardeşim elbette üzücü bir durum.Görünürde ciddi bir durum vardır elbette. Ama açıklığı net olmayan bir konuda net görüşler ileri sürmek ne bize, ne de karşıdaki insana fayda sağlar.Bu konuda sağlıklı görüş belirtmek için sağlıklı ölçütlerle hareket etmemiz gerekiyor.Bu konuda tek duyduğumuz ve ölçüt aldığımız şey  "hata" kelimesidir. Hata kelimesi halbuki farklı anlamlarda kullanılır.Bu hata kimi yerde günah , kimi zaman günah olmayan bir yanılma ve kimi zaman farklı anlamda kullanılır.Hayatta günah olmayan bir sürü iş yaptığımızda hata kelimesini kullanmaktayız. Şimdi tek ölçüt netliği olmayan bu kelime olduğu halde nasıl bu kadar vahim dereceye taşıyabiliyoruz. Ben de yanılıyor olabilirim. Ama her ne kadar yanılsak da netliği olmayan bu konuda hüsnü niyetimizi korumak islamın gerçekliği değil midir? islamın feraset  ve basiret öğretisinin temel kıstası değil midir?İslam bir karar verirken şüphe kalmayacak durum oluşana denk ancak karar verir. haydi varsayalım bu kişiler şimdi ciddi hata yapıyorlar, Hz hatıb (r.a) gibi görmek gerek ve yorumda da aşırıya kaçmamak gerekiyor.

Benim anladığım :Fail bu olayı günah olarak nitelendirmemekte, bu derece bir yanlış olarak görmemekte ;ama yeri ve zamanı olmadığı konusunda yanıldıklarını belirtmektedir.Onun için bir şerden kurtulalım derken; daha büyük bir şerle karşılaştık demektedir.

ALLAH 'a emanet olunuz.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: