Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« : 12 Ekim 2011, 11:18:01 » |
|
 |
|
 |
 |
Cemaat-i İslami: Enver Sedat Suikastı Hataydı!

Cemaat-i İslami hareketinin üst düzey liderleri, Enver Sedat'a düzenlenen suikastin bir hata olduğunu açıkladı.Mısır merkezli Cemaat-i İslami, Enver Sedat suikastının hata olduğunu belirtti. Dünya Bülteni'nin El Arabiya'dan alıntıladığı habere göre, Cemaat-i İslami tarafından, 1981 senesinde Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'a düzenlenen saldırı sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Hareketin üst düzey liderlerinden olan ve Sedat suikastine karışan Dr. Nacih İbrahim, Enver Sedat'a düzenlenen suikastin bir hata olduğunu açıkladı.
Açıklamasında İbrahim, 1981 senesinde askerî geçit töreninde Mısır Devlet başkanı Enver Sedat'a düzenlenen suikastin hata olduğunu dile getirirken; yapılan bu açıklama, Enver Sedat'ın kızı tarafından memnuniyetle karşılandı. Sedat'ın kızı babasına suikast düzenleyen kişilerin hatalarını kabul etmelerini şaşırtıcı olduğunu ve bizzat kendilerinden duyduğuna şaşırdığını ifade etti.
"SEDAT, MÜBAREK'TEN DAHA MERHAMETLİ"
Suikaste karışan diğer isimlerden olan ve Askerî Konsey tarafından serbest bırakılan Abbud ez Zümer de Sedat'ın Mübarek'ten daha merhametli olduğunu dile getirdi ve sözlerine "Mübarek'in iş başına geleceğini bilseydik, Sedat'a suikast düzenlemezdik. Sedat Mübarek'ten çok daha merhamet sahibi bir cumhurbaşkanıydı" açıklamasını yaptı.
Mısır eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat, İsrail ile Camp David Barış Antlaşması imzalamasının ardından, Arap ülkeleri ve İslami cemaatler tarafından şiddetle eleştirilmiş ve hain ilan edilmişti.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2011, 11:25:24 » |
|
 |
|
 |
 |
sübhanALLAH..büyle saçma ve gayrı islami bir anlayışı anlamıyorum,günümüz islamcılarına neler oluyor,bu hangi mantık ve ölçüdür anlamakta zorluk çekiyorum...
öyleyse bundan sonra,bir zalimi cehenneme postaladıklarında,yerine kim gelecek ve nasıl bir yol sürecek onun bilinmesi lazım,herhalde gelecekten haber almaları lazım olacak,müneccimlere danışılacak ve bu gittikten sonra yerine gelecek zalim iyi bir zalimmi,yoksa kötü bir zalimmi olacak diye danışmaları lazım olacak.. bu anlayışa göre bedirdeki müşriklerde öldürülmemeliydi,çünkü arkasından gelen uhud,hendek vb diğer savaşlardaki müşrikler bedirdeki ümeyye ve ebu cehillerden daha zalim değillerdi...diye düşünmekmi lazım... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
|
|
Harras
тє¢яüвєℓι üує

''Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...!
Üye ID: 2310
|
 |
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2011, 21:26:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
“Güzel ahlak, senin ALLAH'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2011, 10:02:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #9 : 15 Ekim 2011, 09:25:07 » |
|
 |
|
 |
 |
okudum abi içim burkuldu açıkçası.bir yandan islami cemaatlerin gediği durum diğer yandan insanların hain ve zalimler yüzünden çektikleri. aslında yazı siyasal değil duygusal bir yazı abi. yani 30 yıllık bir esaret dönemi sıkıntılar işkenceler ve tabi gençlerin bu öldürmeyi gerçekleştirenleri eleştirmesi dahası büyük bir devrim gerçekleştirme hayaline halkın 1981de müdahil olmaması sanırım abud ezzümerde duygusal bir reaksiyon oluşturmuş.. siyasi ve profesyonel bir açıklama olmadığı bir kesin ama şimdi yazıyı baştan sona okuyunca abbud ezzümerin,çektikleri sıkıntıların bir tezahürü olarak bunları zikrettiğini anladım.ALLAH ecirlerini versin.üzücü bir durum çektikleri dilerim onlara cenneti kazandırır.abbuz ezzümerin bir çağrısı olan ey islamın önde gelenleri siz ilerleyin büyük bir halk kitlesi arkanızdan gelmektedir mealinde sarfettiği sözleri ben de bugün ona hitap ederek zikrediyorum. rabbim ayaklarımızı yolunda sabit kıl. selametle abi
bu şekilde büyük bedeller vermiş dava adamlarının,olaylara duygusal bakması veya öyle değerlendirmesi,doğru bir yaklaşım değildir.kendisi bir hareket adamıdır ve bu uğurda çok çileler çekmiştir,elbetteki birden bire kalkıpta söylemlerini bir kenara atıp onu hedef tahtasına koymakta doğru değildir,belkide onu anlamaya çalışmak laım,onu bu söylemlere iten sebebleri irdelemek lazım,kalkıpta demokrasinin hamlelerinden dolayı bırakıldı demek bile büyük bir iddia ve insafla bağdaşmaz diye düşünüyorum,çeyrek asırdır zindanlarda kalan ve çile çeken biri kendini bu şekilde kolay kolay satmaz ancakki imanından gevşeme olursa,burada zümerin bu duruma düştüğüne inanmıyorum,lakin ziindan süreci kendisinde uzun bir muhasebe yapmasına vesile olmuş ve bu kanaate varmış,söz konusu durum bu anlayışının doğru bir değerlendirme olup olmadığıdır ki bence bu asla doğru bir değerlendirme olamayacağıdır,eğer buna inanıyorsa yaptığı herşeyle tersleşmek zorunda kalacaktır veya geçmişini tümden inkar etmesi lazım.. bu konuda söylenecek çok şey var,ve röportajda alınacak çok ders var..
selametle... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|