|
|
|
|
ebu_zer
σиυя üуєѕι

Üye ID: 32
|
 |
« Yanıtla #22 : 08 Nisan 2008, 13:12:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
 DÜŞMANLARIM BANA NE YAPABİLİR HAPSEDİLMEM HALVET SÜRGÜN EDİLMEM SEYAHAT ÖLDÜRÜLMEM ŞEHADETTİR.... Şeyhülislam İbn-i Teymiyye...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #26 : 08 Nisan 2008, 16:39:46 » |
|
 |
|
 |
 |
Soru değiştirme imkanımız yok mu!
O kadar konuyu değiştirdik de soruyu unutmadın ha  |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
 |
« Yanıtla #28 : 08 Nisan 2008, 19:18:18 » |
|
 |
|
 |
 |
Ne yapalım, bu zor soruya cevap vermeden olmuyor galiba...Kilitlendik.)
Okuma, araştırma, öğrenme arzusu ve çabası ile geçti çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım....İlmin kapısını açan soru ve meraktır demişler.....Ben de bu bağlamda kendimi yetiştirmeye çabaladım....Küçük yaşlardan beri -yeri ve şekli değişse de- eğitim camiasının; kah öğrencisi, kah muallimi ama hep içinde oldum.....Ve bugün de zamanımın önemli bir kısmı -gerek iş gerek sosyal anlamda- olsun bu alanda geçiyor.....Öğrendikçe; acizliğini anlıyorsun; öğrendikçe Öğrenmeye hasret kalıyorsun; öğrendikçe öğrenesin geliyor...Öğrendikçe: Öğretmek, paylaşmak istiyorsun ve bu döngü devirdaim halinde her an işliyor..
Eğitim camiasındaki yolculuğumdan çok memnunum RABBE şükürler.....İster bu deryada basit bir talebe olayım, ister çevresindekilere birkaç kelime öğretmek için çırpınan bir eğitimci rolünde olayım ama Bu bu havayı, kalem, kitap kokusunu, sormayı, öğrenmeyi, anlatmayı, dinlemeyi soluyayım, iç içe olayım....Ayrılmayayım hiç...!
Yemek yapmak, Çamaşır- bulaşık yıkamak.)) etrafın tozunu almak, yerleri silmek ne kadar zor olsa da; hayatın her anı ve her haliyle mutlu olmaya çabalamak güzel olsa gerek!
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
 |
« Yanıtla #30 : 08 Nisan 2008, 20:17:51 » |
|
 |
|
 |
 |
Öncelikle Eğitimin tarifi ve İslamın eğitime bakış açısını kısaca irdelemek istiyorum..
Eğitim, hem gaye hem de vasıtadır.İnsanı geliştirmeyi hedef aldığı için gaye; bu geliştirmenin bir metodu olduğu içinde vasıtadır.Eğitim; hayattır, insanı insan yapan terbiyedir..
Eğitim, insanlığın tarihi kadar eski bir olgu..Eğitim olgusu ilk insanla birlikte ortaya çıkmıştır.EĞİTİM,,,, insanoğlunun yaratılışıyla başlamış, insan açısından ,nefes alma, yeme, içme gibi hayati bir ihtiyac durumuna gelmiştir..
Eğitimi günümüzde değerini daha fazla hissettiren bir TEKNİK olarak göze çarpmaktadır..İnsan her zaman psikolojik ve biyolojik yapısı gereği eğitime MUHTAÇTIR....
İslam’da eğitim bir açıdan bakılırsa insan doğduktan itibaren başlar..İlk terbiyeyi de annesinden, babasından alır..Çocuk için kritik bir dönem olarak kabul edilen ilk yaşlarında gereken aile eğitimini almayanların ileriki yaşlarda birtakım kişilik bozukluk ve sorunlarını göstereceği ise MUHAKKAKTIR..
İslam dinimiz İlk ayeti ile EĞİTİME, okumaya, ve araştırmaya verdiği önemi göstermiştir..Eğitimden anladığımız ise çok geniş bir perspektifi içine almaktadır....Okuma yazmayı öğrenmeden tutun, ahlak kurallarına, toplumsal davranışlara,ibadet ve birçok konuyu KAPSAMAKTADIR. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
 |
« Yanıtla #31 : 08 Nisan 2008, 20:28:42 » |
|
 |
|
 |
 |
Bir müslüman her zaman iyin en iyiyi en güzeli hedeflemelidir...Ayet ve hadislerde bu durum açıkta vurgulanmış, ilim öğrenilmesi; farz, duruma göre vacip şeklinde sunulmuştur..Efendimizin; İlim Çin'de de olsa gidip alınız hadis-i şerif-i hepimizin malumudur kardeşlerim.....
Müslümanlar ilme değer verdikleri, korudukları ve teşvik edici oldukları sürece güçlenmiş, tüm dünyaya hükmetmiştir...İslam toplumunun bugünki geri kalışında eğitim ve öğretime ilme gereken değerinin verilmeyişinin yattığını hepimiz bilmekteyiz...
Ben şahsen, eğitimin çocukluk yaşındaki önemine ve bu çağda ne alırsa ilerideki yaşamına da bu durumu aksettireceğine inanmaktayım....Ağaç yaşken eğilir sözü bu gerçeği ne güzel ifade etmektedir..
Bizlere düşen de kardeşlerimize, çocuklarımıza, sorumluluğumuz altındakilere bu gerçeği empoze etmek, Bu yaşta öğreneceklerinin ilerideki hayatlarının temelini oluşturacağı gerçeğinden yola çıkarak gereken İslami ve İnsani eğitimi çocuklarımızdan esirgememektir...
Değerli kardeşim Erbain, Biliyorsunuz sadece bir eğitim konusu hatta bırakın bunu, eğitimin bir basamağı bile sayfalarca hatta ciltlerle anlatılmayacak kadar önemli ve geniştir...Bu konudaki düşüncelerimi kısaca açıklamaya çalıştım..
ALLAH Cc razı olsun... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HÜMAM
υѕтα üує

Üye ID: 357
|
 |