Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: EMRULLAH CAN ile RÖPORTAJ...  (Okunma Sayısı 10503 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
xudayar
σиυя üуєѕι

ey gençlik..GÖMLEĞİ ARKADAN YIRTILANLARDANmısın..?

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 56

« Yanıtla #20 : 08 Nisan 2008, 12:47:13 »

[soran ısrarcı..cevablayan özgür takılıyor beni yönlendirmeyin diyor Smiley..hadi hayırlısı....

bu keyifli maçın devamını heyecanla bekliyoruz Smiley..

BakiXuda'ya emanet...
sarsıntı
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1580

« Yanıtla #21 : 08 Nisan 2008, 13:05:07 »

yüreklere atılan gollerin seyircisi olmak hoş olsa gerek ..izlemeye devam Cool

ebu_zer
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 32

« Yanıtla #22 : 08 Nisan 2008, 13:12:15 »

baycan devam inşALLAH  Smiley

DÜŞMANLARIM BANA NE YAPABİLİR
HAPSEDİLMEM HALVET
SÜRGÜN EDİLMEM SEYAHAT
ÖLDÜRÜLMEM ŞEHADETTİR....

Şeyhülislam İbn-i Teymiyye...
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #23 : 08 Nisan 2008, 16:30:54 »

Cry ...
Ne güzel günlerdi...
EmrullahCan (enam1000) kardeşim maziye götürdün Cry.............................................

Her zamanın kendine göre güzelliği; her güzelliğin belli bir dönemi vardır ablacım...Evet güzel günlerdi gerçekten...Hep öyle hatırlamak isteriz maziyi......

O güzelliği oluşturan parçalardan bir kısmı da hala yanımızdaysa, onun değerini bilmeli; daha açık söylemek gerekirse kardeşlerimizin, birbirimizin kıymetini, değerini bilmeliyiz....Hayat kısa; sürprizlerle dolu....Kaybettiklerimiz için üzülmek yerine; hala elimizde olan ve bizlerle beraber olan güzelliklerin farkında olmalı; elimizdekilerle mutlu olmasını da bilmeliyiz....

ALLAH cc razı olsun..

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : 08 Nisan 2008, 16:34:23 »

baycan devam inşALLAH  Smiley
[soran ısrarcı..cevablayan özgür takılıyor beni yönlendirmeyin diyor Smiley..hadi hayırlısı....

bu keyifli maçın devamını heyecanla bekliyoruz Smiley..

BakiXuda'ya emanet...

Vay, böyle bir  değerli yazar abimiz aramızdayken, bizim -röpertaj mı nedir- vermemiz yakışık alır mı hiç Smiley

Hım.Türübünler heyacan istiyor demekki Smiley...İyi olan kazansın ne diyelim..)

erbaiin
üѕтα∂

Kaleme Kelam Ettirene Hamd Olsun....

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1419

« Yanıtla #25 : 08 Nisan 2008, 16:36:52 »

bakıyorum da sorumuza cevab dışında her şey yazılmış sayın yöneticim sağlıklı bir röportajın sırrı sorulara en yerinde cevablardan gecer unutmayınız Smiley şimdi yukarda iki kere tekrar etmek zorunda kaldığım soruyu cevablarsanız sıradaki sorularımıza geçmeyi düşünüyoruz Smiley
buyrun söz sizde

Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : 08 Nisan 2008, 16:39:46 »

Soru değiştirme imkanımız yok mu!

O kadar konuyu değiştirdik de soruyu unutmadın ha Smiley

erbaiin
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #27 : 08 Nisan 2008, 16:45:07 »

burda kamu kuruluşu adına bir röpörtaj yapıyor olsaydım haklısınız bu özel soruyu sormamam gerekirdi lakin tüzel kişilerle yapılan söyleşilerde o kişinin hayatı konunun ana maddesidir onun için ben sorularımı burdan yola çıkarak biçimlendirmek istiyorum Smiley hem burda  soruları şu an için ben sorarım itiraz hakkınız yok Cool

el cevab ..?

Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : 08 Nisan 2008, 19:18:18 »

Ne yapalım, bu zor soruya cevap vermeden olmuyor galiba...Kilitlendik.)

Okuma, araştırma, öğrenme arzusu ve çabası ile geçti çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım....İlmin kapısını açan soru ve meraktır demişler.....Ben de bu bağlamda kendimi yetiştirmeye çabaladım....Küçük yaşlardan beri -yeri ve şekli değişse de- eğitim camiasının; kah öğrencisi, kah muallimi ama hep içinde oldum.....Ve bugün de zamanımın önemli bir kısmı -gerek iş gerek sosyal anlamda- olsun bu alanda geçiyor.....Öğrendikçe; acizliğini anlıyorsun; öğrendikçe Öğrenmeye hasret kalıyorsun; öğrendikçe öğrenesin geliyor...Öğrendikçe: Öğretmek, paylaşmak istiyorsun ve bu döngü devirdaim halinde her an işliyor..

Eğitim camiasındaki yolculuğumdan çok memnunum RABBE şükürler.....İster bu deryada basit bir talebe olayım, ister çevresindekilere birkaç kelime öğretmek için çırpınan bir eğitimci rolünde olayım ama Bu bu havayı, kalem, kitap kokusunu, sormayı, öğrenmeyi, anlatmayı, dinlemeyi soluyayım, iç içe olayım....Ayrılmayayım hiç...!

Yemek yapmak, Çamaşır- bulaşık yıkamak.)) etrafın tozunu almak, yerleri silmek Smiley ne kadar zor olsa da; hayatın her anı ve her haliyle mutlu olmaya çabalamak güzel olsa gerek!

erbaiin
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : 08 Nisan 2008, 19:34:16 »

demek eğitmensiniz çok güzel Smiley verdiğiniz cevabta İDEALİST genç eğitmen portresi çizmişsiniz ..emrullah_can eğitim hayatına bir öğretici olarak nasıl bakıyor,idealizmin muslumanların dunyasında yeri ne kadar olmalıdır...
« Son Düzenleme: 08 Nisan 2008, 19:59:11 Gönderen: erbaiin » Logged

Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 08 Nisan 2008, 20:17:51 »

Öncelikle Eğitimin tarifi ve İslamın eğitime bakış açısını kısaca irdelemek istiyorum..

Eğitim, hem gaye hem de vasıtadır.İnsanı geliştirmeyi hedef aldığı için gaye; bu geliştirmenin bir metodu olduğu içinde vasıtadır.Eğitim; hayattır, insanı insan yapan terbiyedir..

Eğitim, insanlığın tarihi kadar eski bir olgu..Eğitim olgusu ilk insanla birlikte ortaya çıkmıştır.EĞİTİM,,,, insanoğlunun yaratılışıyla başlamış, insan açısından ,nefes alma, yeme, içme gibi hayati bir ihtiyac durumuna gelmiştir..

Eğitimi günümüzde değerini daha fazla hissettiren bir TEKNİK olarak göze çarpmaktadır..İnsan her zaman psikolojik ve biyolojik yapısı gereği eğitime MUHTAÇTIR....

İslam’da eğitim bir açıdan bakılırsa insan doğduktan itibaren başlar..İlk terbiyeyi de annesinden, babasından alır..Çocuk için kritik bir dönem olarak kabul edilen ilk yaşlarında gereken aile eğitimini almayanların ileriki yaşlarda birtakım kişilik bozukluk ve sorunlarını göstereceği ise MUHAKKAKTIR..

İslam dinimiz İlk ayeti ile EĞİTİME, okumaya, ve araştırmaya verdiği önemi göstermiştir..Eğitimden anladığımız ise çok geniş bir perspektifi içine almaktadır....Okuma yazmayı öğrenmeden tutun, ahlak kurallarına, toplumsal davranışlara,ibadet ve birçok konuyu KAPSAMAKTADIR.

Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 08 Nisan 2008, 20:28:42 »

Bir müslüman her zaman iyin en iyiyi en güzeli hedeflemelidir...Ayet ve hadislerde bu durum açıkta vurgulanmış, ilim öğrenilmesi; farz, duruma göre vacip şeklinde sunulmuştur..Efendimizin; İlim Çin'de de olsa gidip alınız hadis-i şerif-i hepimizin malumudur kardeşlerim.....

Müslümanlar ilme değer verdikleri, korudukları ve teşvik edici oldukları sürece güçlenmiş, tüm dünyaya hükmetmiştir...İslam toplumunun bugünki  geri kalışında eğitim ve öğretime ilme gereken değerinin verilmeyişinin yattığını hepimiz bilmekteyiz...

Ben şahsen, eğitimin çocukluk yaşındaki önemine ve bu çağda ne alırsa ilerideki yaşamına da bu durumu aksettireceğine inanmaktayım....Ağaç yaşken eğilir sözü bu gerçeği ne güzel ifade etmektedir..

Bizlere düşen de kardeşlerimize, çocuklarımıza, sorumluluğumuz altındakilere bu gerçeği empoze etmek, Bu yaşta öğreneceklerinin ilerideki hayatlarının temelini oluşturacağı gerçeğinden yola çıkarak gereken İslami ve İnsani eğitimi çocuklarımızdan esirgememektir...

Değerli kardeşim Erbain, Biliyorsunuz sadece bir eğitim konusu hatta bırakın bunu, eğitimin bir basamağı bile sayfalarca hatta ciltlerle anlatılmayacak kadar önemli ve geniştir...Bu konudaki düşüncelerimi kısaca açıklamaya çalıştım..

ALLAH Cc razı olsun...

kendal2000
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 42

« Yanıtla #32 : 08 Nisan 2008, 20:34:14 »

İki usta kalemin söyleşisi gayet güzel devam ediyor.Tam zamanında gelmişim Smiley
erbaiin
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : 08 Nisan 2008, 20:37:34 »

evet idealist eğitim yerine "meşruu eğitim " diyorsunuz...

-sizinde bildiğiniz üzere sanal ortamda bir çok islami bilgilendirme anlamında yayın yapan forum sitesi var ,bunca forum sitesi varken neden davetyolunu kurma gereği duydunuz,olan sitelere katılım sağlayıp onların katılımını daha kuvvetlendirmek gerekmezmiydi ,niçin davetyolu,diğer islami sitelerden onu farklı kılan nedir..?

HÜMAM
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 357

« Yanıtla #34 : 09 Nisan 2008, 10:18:50 »

evet idealist eğitim yerine "meşruu eğitim " diyorsunuz...

-sizinde bildiğiniz üzere sanal ortamda bir çok islami bilgilendirme anlamında yayın yapan forum sitesi var ,bunca forum sitesi varken neden davetyolunu kurma gereği duydunuz,olan sitelere katılım sağlayıp onların katılımını daha kuvvetlendirmek gerekmezmiydi ,niçin davetyolu,diğer islami sitelerden onu farklı kılan nedir..?

Abi rabbim yardımcın olsun. baya bi zor sorular. bakalım ne zaman pes edeceksin.  Grin

Zillet Bizden Uzaktır.
erbaiin
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 09 Nisan 2008, 12:03:52 »

konuğumuzu pisiko-baskı altına sokmayın lütfen  Cool ona en özgür vuruşlar yapıp esir etmek istiyorum Cool

meçhul
Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : 09 Nisan 2008, 12:32:34 »

Selamunaleyküm. Vayyy vayy Emrullah can kardeşimi terletmişler  Smiley Smiley
Çok güzel MaşALLAH Barekallah. Ama bizler soru soramayacakmıyız Emrullah kardeşe  Smiley
Eğer böyle bir şansımız yoksa röportajı yapan kardeşimize evrak içinde bir kaç soru verelimde bari o yöneltsin inş.  Grin
Selam ve dua ile...
HüzünSEL
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1543

« Yanıtla #37 : 09 Nisan 2008, 12:39:26 »

selamun aleyküm
çok başarılı bir röportaj olmuş emeği geçenleri tebrik ediyorum..renkli ve akıcı bir çalışma..dewamını bekleyenler kervanına bende katılmış durumdayım..selam ve dua ile
*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 138

« Yanıtla #38 : 09 Nisan 2008, 13:53:47 »

yaww roportaj diyorsunuzda  sadece topu tpu iki suru ya cevap verilmiş  böyle iş olmaz çağırın emrullah can ı gelsinde devam edilsin senin gayen hafta sonuna kadar en az soruya cevap vermek galiba can abi Smiley Smiley

zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini görecekler
ankebut
υѕтα üує

Sevdam öyle bomboş değil ki..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 35

« Yanıtla #39 : 09 Nisan 2008, 13:55:36 »

Vay ne güzel bir konu bu ne güzel konuk ve röportajçılar Grin

Başım gövdemden/Etim tırnağımdan..
Kalbim, bedenimden ayrılana dek..

Alamazlar alamazlar imanımı
Perçinlemiş YARADAN!..