Sayfa: 1 ... 8 9 [10]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: EMRULLAH CAN ile RÖPORTAJ...  (Okunma Sayısı 10503 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gulab
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 7750

« Yanıtla #180 : 29 Ağustos 2011, 04:17:47 »

bekliyorum öyleyse.

BİR NOKTA KADAR MENFAAT İÇİN VİRGÜL KADAR BOYUN EĞMe...
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #181 : 29 Ağustos 2011, 18:03:39 »

Diğer sorunuz hakkında birkaç şey söyleyeyim inş.

Göreceli olmakla beraber kullanılan o ifade de doğru bence. Olaya daha geniş bir açıdan bakılmış.
Elbetteki çocuğun yetişmesinde en az baba kadar hatta daha fazla annenin rolü ve etkisi vardır. Bu nedenle uygun bir eş seçimi haliyle uygun bir anne profilinin oluşmasında ilk adım olacaktır.

Kişilerin hayatı paylaşma adına uygun eş tercihlerinde ise Peygamber Efendimizin tavsiyeleri malumumuzdur. Salih ve saliha olması diğer birçok kriterin evvelinde zikredilmiştir. Gerçekten bu tanıma uymayan adayların diğer her türlü özellik ve imkana haiz olmalarına karşın ne kendilerine ne karşısındakilere mutluluk veremeyeceği defaeten tecrübelerle kanıtlanmıştır.

Görücü usulü evliliklerde eş adayının ulaşılabilecek akraba, yakın, komşu ve arkadaşları bize bir nebze de olsa fikir verebilir belki. Tabi önemli olan tarafsız ve ön yargısız bir akıl sahibine ulaşabilmektedir. Yoksa değişik sebeblerle kişiyi yanıltıcı ve yanlış yönlendirebilecek insanların da olması muhtemeldir.

Sevgili kardeşim dediğim gibi bu konular her biri ayrı ayrı ve genişçe ele alınması gereken önemli konular. Ki bu meselelerle ilgili zannediyorum faydalabileceğiniz değişik konular forumda mevcut. Ben sadece şu kısıtlı zaman diliminde ricanız üzerine acizane birkaç cümle paylaşmak istedim. İnşALLAH hem bu konular hem öğrenmek isteyebileceğiniz değişik konulardan hakkıyla istifade eder; gerektiğinde ise ilgili başlıklarla konu oluşturup genel görüşleri almaya çalışabilirsiniz.

Rabbim razı olsun sizden....

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
gulab
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #182 : 29 Ağustos 2011, 20:50:49 »

cevaplarınız güzeldi ama beni tatmin ettiğini söyleyemem.Verdiğiniz  her cevabı okuyunca bir soru belirdi düşüncemde.yani her verdiğiniz cevabı bende bir "ama" takib etti.
Ancak o soruları size sorarak canınızı sıkmak istemiyorum.yanlızca sizlerden ve diğer üyelerden dua istiyorum.dualrınızda unutmamanız ümidiyle selamtle kalın.

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #183 : 29 Ağustos 2011, 21:18:27 »

cevaplarınız güzeldi ama beni tatmin ettiğini söyleyemem.Verdiğiniz  her cevabı okuyunca bir soru belirdi düşüncemde.yani her verdiğiniz cevabı bende bir "ama" takib etti.
Ancak o soruları size sorarak canınızı sıkmak istemiyorum.yanlızca sizlerden ve diğer üyelerden dua istiyorum.dualrınızda unutmamanız ümidiyle selamtle kalın.

http://www.davetyolu.com/forum/empty-t24880.0.html

belki aradığınız bazı soruların cevabını bu konuda bulabilirsiniz kardeşim..bu konular özerinden sitede epey istişare ve tarışma konuları vardır kardeşim,yeni konu açmaktansa bunlar özerinden isterseniz devam edebilirsiniz,emrullah kardeşimde sanırım,tekrar gündemi bu konuyla meşgul etmek istemediği için olabilir,tabi bu benim düşüncem...

yanlız tüm mesajları sabırla ve objektif bir şekilde okumanızı tavsiye ederim..

selametle...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
gulab
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #184 : 29 Ağustos 2011, 21:32:25 »

linki vermeniz güzel oldu.Bnede öyle anlamıştım inşa.bakacağım.

Sayfa: 1 ... 8 9 [10]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: