Sayfa: 1 [2]  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir?  (Okunma Sayısı 1292 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nuseybini
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4836

« Yanıtla #20 : 14 Aralık 2011, 10:39:15 »

ben uzun ve bazı açıklayıcı yazmıştım ama  demekki zamanı değil miş.. inş ileride...

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #21 : 14 Aralık 2011, 13:08:23 »

Cübbeli Ahmet Hoca'dan ilk açıklama!
Çete soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklananan Cübbeli Ahmet Hoca, cezaevinden avukatları aracılığıyla ilk açıklamasını yaptı..

Milli Gazete'nin Cübbeli Ahmet Hoca'nın avukatları aracılığıyla ulaştığı açıklama şöyle:

''Büyük yeminler ederek tüm suçlamaları reddeden Cübbeli Ahmet Hoca; sizlerle paylaşılması için şunları dile getirdi:

"Evvelden beri size bildirdiğim üzere ilmî reddiyeler yaptığım çevrelerden bu tür komplolar beklemekteydim. Hakkı söylemeseydim bunlar başıma gelmeyebilirdi. Ama Efendi Hazretleri'nin emri ile acı da olsa hakkı söylemeye devam ettim.

Ve bugün bu duruma düşürüldüysem de bundan dolayı hiçbir sıkıntı çekmiyorum. Allâh'ı, Rasûl'ünü ve Meleklerini şâhit tutarım ki; ben ne Kazakistan'dan ne de Fas'tan, ne fuhuş için ne de nikâh için hiçbir kadın getirtmedim. Eğer getirttiysem Allâh'ın, Meleklerin ve bütün insanların lâneti benim üzerime olsun. Ama eğer getirtmediysem Allâh'ın, Meleklerin ve bütün insanların lâneti bana bu iftirayı düzenleyen ve beni bu duruma sevk edenlerin üzerine olsun.

Şu da bilinsin ki; yanımdaki eski bâzı arkadaşların pervasızca işlemiş oldukları hataların asla benimle alâkası yoktur. Herkesin ameli kendini bağlar. Fakat burada kötü niyetli kişiler beni ilişkilendirmeye çalışmışlardır. Ne İsmailağa Cemaati'nden, ne de dışarıdan hiçbir hoca veya hoca geçinen kimseleri ne tehdit ne de şantaj yoluyla mağdur etmemişimdir. Ama beni kıskanan bâzı çevreler bu hususta bana iftira ederek Emniyet'e şikâyet edecek kadar küçülmüşlerdir. Bunların cezasını Allâh'a havâle etmekteyim. Hiçbir çete mensubu ile gayr-i meşrû, gayr-i kanûnî bir talep nedeniyle asla hiçbir görüşmem ve konuşmam olmamıştır. Bu manada hiç kimseye mektup yazmam da vaki olmamıştır. Ama herkes tarafından ilgi ile izlenen biri olmam hasebiyle, her sınıf insanın beni dinleyip etkilenmesi ve bana selam vermesinden daha doğal bir şey olamaz.

Bütün bu sözlerimin doğruluğuna dair; Allâh'ı, Arş'ı taşıyan melekleri, tüm melekleri, tüm Nebî ve Rasülleri ve bu sözün ulaştığı tüm mahlûkatı şâhit tutar ve Cenâb-ı Mevlâ'dan bu şâhitliğimin âhirette bana sorulmasını niyâz ederim!"

Cübbeli Ahmet Hoca; sabır ile herkesin merakla beklediği bu önemli açıklamasından sonra sizlere bir an evvel kavuşması için, 41 Yâsîn-i Şerîf, 16641 defa 'Yâ Latîf' ism-i şerifi ve Salât-ı Tefrîciye gibi önemli duaların okunmasını siz sevenlerinden beklemektedir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
hila_571
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4922

« Yanıtla #22 : 20 Aralık 2011, 22:36:08 »

Vallahi biz dahi baya baya uzun bir yazı neşretmeye çalıştık amma velakin, cevapla kısmına ben tıkladıkça o inad etti cevaplamadı, birde baktım nadir giden net o akşamda gitti, de gayri bende artık yazmıyom bişey, vardır bundada bir şey!...

Dayan be gönlüm!!! Bîçare değilsin Yaradan sana yar.. Kimsesiz değilsin, yanında "Kimsesizler kimsesi" var! Biliyorum! Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla, dünya sana dar! Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var... HZ.MEVLANA (k.s)
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #23 : 20 Aralık 2011, 22:49:15 »

Sad

Yaw şimdi kimse bana cevap yazmicak mı?

[/img]
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : 21 Aralık 2011, 12:43:53 »

Bir sorum olacak..

Cübbelinin yanlışları var ama eğer cemaatin içinde bilgili ve daha düzgün insanlar varsa cübbeliye neden dur demiyorlar? (ki bence böyle insanlar cemaatte  vardır..)

Not:yanlış anlamayın lütfen..sadece kafamı kurcaladi bu soru Smiley

Sad

Yaw şimdi kimse bana cevap yazmicak mı?

değerli kardeşim,sorunuzun cevabı uzun ve geniş bir izahat ister,ama kısaca biraz değinmek isterim...

eğer saf islam anlayışı cemaatin fertlerine verilmezse,lider ne derse doğrudur anlayışı verilirse,sorgulayan değil,kuzu kuzu dinleyen bir kitle imal edilirse,emin olunki kimse sorgulamaz,herleye vardır bir hikmet deyip susanlar ve liderlerini kutsayanlar sorgulayamazlar,çünkü efendimizin berrak yolunu bilenler,sahabelerin bir yanlışta nasıl davrandıklarını iyi bilirler,ama gönümüzdeki cemaat ve gurublar,genelde şirketleşme usulü olduğu için,şişirenler ve pohpohlayanlar,kuzu kuzu kafa sallayıp,irdelemeen,ve sorgulamayanları halkalarına kattıkları için,şeyh uçmaz mürid uçurur şiarı rağbet gördüğü için,kimsede buna cesaret edemez,edenlerde susturulurlar veya yaftalanırlar,tasavvufi anlayışı malesef öyle bir hale sokmuşlarki,adeta mürşid ne der,ne yaparsa itiraz edilmeden itaat edilmesi gereken bir anlayış haline sokmuşlardır,büyle oluncada kimse eleştiremiyor kardeşim...
meseleyi kısaca izah etmeye çalıştım,ama bence sorunuzun cevabı bu çerçevededir..
cübbeli bu günahı işlemişmi,işlememilmi onu bilemem ve şuanda bu konuda yorumdada bulunmak istemiyorum,ben şuan için cübbelinin bundan uzak olduğuna inanıyorum,yani islami anlayışım bana bunu söylüyor,çünkü bu iddia ispat ister,eğer ispat olmazsa bu iftira olur,ayrıca fasık medyayı ve zalim mahkemeleri ölçü almıyorum,çünkü bu mahkemeler ve bu medya mimli ve ispatlı din düşmanıdır,lakin süreç ve gelişecek deliller eğer bu iddiayı ıspatlarsa o zaman durum değişir,şimdilik bu konuyu bir kenara bırakalım,yanlız cübbeli bir çok vaazında daima müridlerine,siz kimseye bakmayın bana bakın,söylediklerimize bakın anlayışını vermeye çalışmıştır,yani kendilerinden başka her yolu kapatmıştır,buda sakat bir anlayıştır,bu anlayışla yetişenlerin sorgulamalarını düşlünmek mümkün değildir...

yanlız bu konuda ben biraz farklı bir şekildede düşünüyorum,şüyle...
bildiğmiz gibi,türkiyede birisini öne çıkartmak için mazlum ve mağduriyeti ile öne çıkarsa çok popüler olur ve daha iyi yerlere gelir,mesela erdoğan bir kaç aylık hapis yattıktan sonra çıkıp başbakan olmuştur,yani halk mağduriyetini boşa çıkartmamıştır ve kendisine destek vermiştir..ş,mdi cübbbeli sistem için tehlikeli biri değildi,bilakis sistemi benimseyen bir anlayışı vardır videolarında bunu rahatlıkla görebiliriz,büyle birisini eğer mazlum bir şekilde hapsedip içeriye sokarsanız ve sonuçtada mazlum olduğu anlaşılınca ve hapistende bu mağduriyetle çıkınca,tüm toplumun ve dindar kesimin muhabbetini kazanır,belkide birileri model olması için ileriye dönük büyle bir senaryo ortayada koymuş olabilir...dediğim gibi busadece bir fikir,bakalım zaman neyi gösterecek...
selametle..
[/b]
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2011, 12:55:31 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Tayfun
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2919

« Yanıtla #25 : 21 Aralık 2011, 12:50:03 »

ilk olarak 1997 da onu kasetlerinden tanıdım..sohbetleri genel manada hadisler ile ilgiliydi.. Çok beğenmiştim..Ancak bir sohbetinde soruya cevap niteliğindeki İmam Humeyni (R.A) aleyhinde  konuşması beni ondan soğutmuştu. İmam Humeyni gibi ihlas ve takva abidesi müthiş bir devrimciyi tekfir etmesi beni ondan koparmıştı..Bir gün  İsmailağa camiinin karşısında oturan bir akrabamı ziyaret etmeye gitmiştim.Akrabam da ismail ağa cemaatine mensup biridir. İkindi namazına doğru Camiiye doğru yola çıktık..Karşımıza Cüppeli Hoca çıktı..Akrabamdaki hal değişti..Sen de gel elini öp dedi. Öpmedim..Afalamıştı.. Rengi attı..Akrabam inanılmaz bir hürmet ile Onun ellerini öptü..ve Hocam bu genç mucahid............. Akrabamdır dedi..İnanın O ana dek Cüpelinin İsmailAğa cemaatine mensup olduğunu bilmiyordum..
Cüppeli Hoca bana bakıp maşALLAH dedi..Yalnız dedi..Hocalara saygı göstermeyi öğretmelisin genç mucahidlere ...... kardeşim dedi..

Dedimki  Hocam..kusura bakmayın.. Ben Hocaların Hocası olan zatı tekfir edene kuşku ile yaklaşırım dedim.

Direk bana sen Humeynicisin dedi..Sustum..(içimden güldüm Humeynici diye bir cemaat mi var  dedim) Namaz için Camiiye girdik..

NAmazdan Sonra eve döndüğümüzde beni çok seven Akrabamın bana karşı öfkesi gözlerinden okunuyordu.. Evde savaş başlayacaktı..Sadece Bu şahısları Ali şeriat i, Humeyni, Mevdudi, Elbennayı kendin oku ..Başkasından dinleme dedm.  Hararetli konuşmalar (tartışmalar) ile akşam ettik..

O gün bugündür Akrabam ile aramızdaki soğukluk devam ediyor..

Bunları neden anlattığımı düşünenler için şunu söylemek kafii sanırım..

Taasupçu bir zihniyet, Vahdet bayrağının altında gölgelenemez..Düşünmeden konuşanlar gün gelir düşüncelere mahkum kalır..

Son olarak, Cüppeliye yakıştırılan bu suçlamalara değinip geçeceğim..

Yapmış yapmamış emin olun hiç umurumda değil...Kızgınlığım sadece Hocayı öne sürerek İslama leke getirmeye çalışan Bukelamun medyaya, Laik dinsizlerin diş gıcırtısına, komünist ve ateistlerin meteryalist kapitalist ve benzerlerinin  ağızlarından salyalarak akıtarak  Müslümalara taaaruza geçmeleri.. evet budur beni ilgilendiren..

Valhahu seriul hisab...    

vesselam

Azadi vuslattadır vuslat yolu mavera
sakın boynunu bükme hırslanma umutlara
Dik dur ki kuvvet gelsin sıkılan yuımruklara
yolun cenetten geçer Filistinli Küçüğüm..
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #26 : 21 Aralık 2011, 13:11:36 »

ALLAH razi olsun Yahya abi..

[/img]
hila_571
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #27 : 29 Aralık 2011, 01:58:22 »

Smiley

Dayan be gönlüm!!! Bîçare değilsin Yaradan sana yar.. Kimsesiz değilsin, yanında "Kimsesizler kimsesi" var! Biliyorum! Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla, dünya sana dar! Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var... HZ.MEVLANA (k.s)
hila_571
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : 29 Aralık 2011, 02:13:32 »

Alıntı
bildiğmiz gibi,türkiyede birisini öne çıkartmak için mazlum ve mağduriyeti ile öne çıkarsa çok popüler olur ve daha iyi yerlere gelir,mesela erdoğan bir kaç aylık hapis yattıktan sonra çıkıp başbakan olmuştur,yani halk mağduriyetini boşa çıkartmamıştır ve kendisine destek vermiştir..ş,mdi cübbbeli sistem için tehlikeli biri değildi,bilakis sistemi benimseyen bir anlayışı vardır videolarında bunu rahatlıkla görebiliriz,büyle birisini eğer mazlum bir şekilde hapsedip içeriye sokarsanız ve sonuçtada mazlum olduğu anlaşılınca ve hapistende bu mağduriyetle çıkınca,tüm toplumun ve dindar kesimin muhabbetini kazanır,belkide birileri model olması için ileriye dönük büyle bir senaryo ortayada koymuş olabilir...dediğim gibi busadece bir fikir,bakalım zaman neyi gösterecek...
bu sadece Türkiye'ye özgü değil her yerde böyledir......
Misal :1979 Devrimi’nin manevi önderi haline gelecek din adamı Ayetullah Humeyni de siyasal bir önder olarak sivrilmekteydi. Humeyni olaylardan sorumlu tutularak tutuklandı, 18 ay hapiste tutuldu. 1964’te bırakılmasından sonra Humeyni ABD hükümetini açıkça eleştirdi. Şah, General Hasan Pakravan’ın yönlendirmesiyle Humeyni’yi sürgüne yolladı. Humeyni önce Türkiye’ye, sonra Irak’a, en sonunda ise Fransa’ya gitti. Sürgünde Şah’ı eleştirmeye devam etti.Şah Şubat 1979’da ülkeden kaçtı ve büyük bir halk kitlesinin karşılamasıyla Ayetullah Humeyni İran’a geri döndü!!!???...gibi gibi...
Alıntılar:İranVikipedi, özgür ansiklopedi...
- Islamic Revolution of 1979, retrieved 23 Ocak 2008
-Islamic Revolution of Iran, encarta, retrieved 23 Ocak 2008
- Fereydoun Hoveyda, The Shah and the Ayatollah: Iranian Mythology and Islamic Revolution ISBN 0-275-97858-3, Praeger Publishers
 -The Iranian Revolution retrieved 23 Ocak 2008
-2000 yılında Ayetullah Montazeri, yani Humeyni'nin sağ kolu, yayınladığı Hatrılar adlı kitabı..

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : 29 Aralık 2011, 10:44:15 »

imam humeyni ile cübbeli,bu ikisinin kıyası bile yanlıştır,biri sistemin adamı,diğeri sisteme başkaldırmış,zindan,hicret,çile,evladını şehid vermiş bir lider.biri lüks bir hayat içerisinde yaaşarken,diğeri bir ülkenin lideri olmasına rağmen mütevazi bir avlulu evde yıllarca yaşamış ve şahın sarayında kalma teklifini red etmiş bir lider,biri tüm dünya müstekbirlerine baş kaldırmışken diğeri kendisinden başka tüm cemaatlere başkaldırmış biri,birisini sistem öne çıkartırken,diğerini halk bağrına basmıştır,eğer uzatmaya kalkarsam buna zamanım yetmez,

imam humeyniyi yakından tanımak isteyenler buradan bakabilirler...http://www.davetyolu.com/forum/imam_humeyni_belgeseli_turkce-t29498.0.html

hila_571
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 31 Aralık 2011, 23:25:18 »

Merak etmeyin Yahya bey humeyniyi de tanırız, tayyibide, CÜBBELİ AHMET HOCAMIZIDA...Yeterki sizde biraz gayret edip Hocamızı tanımaya, anlamaya çalışın..''KİŞİ''NİN DEDİĞİ GİBİ KLAVYE MÜCAHİDİ KESİLMEMİZE GEREK YOK, BİZ DAHİ AŞAĞILARDAN-AVAM-IZ, NE BEN SİZE, NEDE SİZ BANA 'Bİ' ŞEYLERİ ANLATMAYA ÇALIŞSAKTA BİRBİRİMİZİ ANLAYAMAYACAĞIZ...BELKİ...SELAMETLE.
[/i][/b]

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 01 Ocak 2012, 13:01:19 »

tanıyorsanız sorun yok kardeşim...mesajınızın içeriği bana pekte umut vermedi,ama birbirimizi anlayamayacağız diyeceğinize,birbirimizi anlamaya çalışmaya gayret göstermemiz daha doğru olur..ayrıca yahya bey demenize gerek yok,resmi hitapları sevmiyorum,yahya deseniz bile bu hitabtan bana daha sevimlidir..

selametle kardeşim..

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 01 Ocak 2012, 13:07:23 »

bir diğer nokta,cübbeli ahmet hakkındaki bakışımıza bir bakın,elden geldiğince itidali elden bırakmamaya çalıştık,fasıkların iddialarını tam delil kabul etmedik,düşünüyorumda fasık basının diliyle yıllardır bize saldıranlar,yerimizde olsalardı ne derlerdi acaba... soru işreti

Sayfa: 1 [2]  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: