Sayfa: [1] 2  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Devam ediyoruz/Yaşamdan Kareler  (Okunma Sayısı 886 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« : 14 Mart 2011, 14:52:32 »

Bosna’nın yiğidi..
92 yılında öğrenci evimiz oldukça aktif ve herkesin uğrak yeriydi. Salih bir dostumuz yanında iri yapılı ve gür sakallı biriyle içeri girer. Tanışma faslı ve muhabbet ederek kardeşi tanımaya başlarız. Tanıdıkça iç alemini, vasfını ve samimiyetini görürürüz. Oldukça sert mizaçlı ve bir o kadarda duygusal olan bu kardeşle zamanla dost olduk. Bizim kardeşimizin asker arkadaşı olan bu kardeşimiz şive ve hitap olarak çok güldüğümüz ve onunda bu gülmemizin farkında olarak espriyle cevap vermesi muhabbetimizi daha da artırdı.

Biz o dönemde okulu askıya almış ve Kartonpiyer işlerini yapmak için inşaatın yolunu almıştık. Bu kardeşte vasıfsız eleman olarak bizlere işte yardım eder. Birlikte işe gider ve akşamları gezerdik.

Bu kardeşimiz köyde ve kasabada yaşamış olduğundan bulunduğu ortamda hiçbir yapı ve çalışma mevcut değilmiş. Rabbimin hidayeti üzere kendini yetiştirmek için elinden geleni yapmaya çalışmış ve koyu bir Hanefi mezhebi savunucusu haline gelmişti. Evin içinde sürekli sarıkla gezer, misvak ağzından hiç eksik olmazdı. Zikir ve duayla gününü geçirir, az yer az uyurdu. En ufak bir yanlışa bile müdahale eder hemen bu mekruhtur yapma diye ikaz ederdi. Çok kardeşimiz bu durumdan rahatsız olur ama ellerinden bir şey gelmezdi. O gene bildiğini okur’’ ben tebliğ ediyorum kardeşim. Uygulamak sana kalmış’’ derdi.

Haksızlığa tahammül edemeyen kardeşimiz; yanında bizim kardeşle gezerken 15 kişilik bir grup görür. Bunlar islamın izzetine dil uzatır, ileri geri konuşurlarken zubeyr kardeşimiz aralarına girer ve onlarla kavga etmek ister. Adamlar o kadar kalabalık olmasına rağmen Zubeyr kardeşimizden korkarlar ve hemen oradan uzaklaşırlar. Diğer kardeşimiz ise zubeyrin bu üstün cesaretinden dolayı hayretler içerisinde kalır.

Bosna savaşının en çetin dönemleriydi. Selami Yurdan şehid olmuş ve bizler beyazıd’da gıyabi cenaze namazı kılarken yeminler içiyorduk. Tek ferdimiz kalana kadar Bosna cihadına destek olacağız.
Bosna’da, Türkiye’li Müslümanlar yeni cephe açmışlar. Tüm gruplar orda birleşiyordu. İHH Bosna cihadıyla varlığını göstermeye başlamış. Oradaki Müslümanlara yardım ediyordu.

Pasaportları çıkartmak için başvuru yaptık zubeyr kardeşimizle. Bosna’ya gidiş kanalı bulduğumuzda Edirne Kapı camiinde namaza ve duaya durmuş secdeden başımızı kaldırmıyorduk. ‘’ Rabbim benim yegane ilahım. Sana kavuşuyorum. Firdevsin güzellikleri, efendimizin güzel komşuları olmak için geliyoruz. Ne olur Rabbim efendimizden bizleri ayırma’’ diye dualara tutuşuyor hıçkırıklar camiyi inletiyordu.

Pasaport işlemleri tamamlanmış ve bizi götüreceklere verecektik. Akşam olduğunda annemle helalleşmek istedim gizlice. ‘’ Anacığım, her gün Tv ekranlarında gördüğün mazlum kadın ve çocuklar uğruna savaşa gidiyorum. Belki daha dönemeyebilirim. Hakkını helal et bana. Babama diyemedim. Biliyorum çünkü beni yolumdan alı koyar ve her türlü yola başvurur. Oraya gittiğimde babama dersin.’’

Annem ise ağlıyor ve izin vermiyordu. Sabah zubeyrle buluşmuştuk. O işlemleri bitirdiğini ve pasaportu vereceğini söylemişti. Zubeyr kardeşimiz daha önce askerliği yaptığından ona  çok rahat kolaylıklar gösterilmiş ve imkanlar tanınmıştı. Eve geldiğimde ise pasaportu bulamıyordum. Babam pasaportuma el koymuştu maalesef. Adeta çılgına dönmüş serseri mayınlar gibi sağa sola patlıyordum. Akşam olduğunda zubeyr kardeşimiz öğrenci evinde vedalaşmak üzere çağırıyordu kardeşleri. Odaya girdiğimizde ise zubeyr o iri cüssesi ve sarığıyla, üzerine giydiği beyaz fistanıyla gözlerimizi dolduruyordu. Arkasında kahraman şehidlerimizin posterleri ve konuşmaları salonda bizi oldukça duygulandırdı. Birbirimize sarıldık. Fistanını hediye olarak kendime aldım. Öyle sıcak sarılıyorduki sanki şehadete gideceğine emin bir şekli vardı. Cenazemi Beyazıdda kıldırın diyordu bizlere vasiyet olarak.

Zubeyr kardeşim uçmuştu aramızdan. Eve geldiğimizde ise kahroluyor tüm sokak ve yollar dar geliyordu. Bir şeklini bulup muhakkak gitmeliyim. Bu acı bizde ciddi yara etmiş ve başka yol bulmuştuk. Bu yol pek sağlam değildi ama en azından bizi Bosna’ya atacaktı. Ordada belirli sıkıntılar yaşadık. Adam meğerse buradaki tüm grupları cihad adı altında kendi çiftliğini korumak için götürüyormuş. Özellikle ülkücü gençler bu oyuna geliyorlardı. Bu yolda bize uymadı.

Zubeyrden haber alamıyorduk. İleriki zamanlarda Tevhid dergisinde bir yazı okuduk. Yazı zubeyr kardeşimizden bahs ediyordu. Oradan sıhhatli olmasa da haberler gelmeye başladığında zubeyr kahramanlar gibi çarpışmış ön safta ve şehid olmuştu. Arkadaşları onun kahramanlığından bahs ediyorlardı.

Devamı gelecek…..

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 14 Mart 2011, 15:05:15 »

maşa ALLAH zübeyr kardeşime...ahdine sadık olarak gitti ve büyük dosta kavuştu inşaALLAH...Rabbim mekanını cennet eylesin...yine bizi hüzünlendirdin kardeşim,kısmet olmayınca gitmek kısmet olmuyormuş...devamınıda sabırla bekliyoruz kardeşim.umarım Rabbim zübeyr kardeşe bahşetiğini bir gün sanada bahşeder...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #2 : 14 Mart 2011, 15:11:55 »

maşALLAH , ne güzel bir örnek...Rabbim kendisini efendimize komşu, bizi de aynı yolun yolcusu kılsın.

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 14 Mart 2011, 18:28:12 »

Rabbim razı kalsın sziden benım sadık yarenlerim. İnşALLAH devamı var gardaşlar.Hemde devamı biraz karışık ıyı okumanızı tavsiye ederim..Bu aslan gıbı adam hemde yahya sendende oldukça iri cüsseli bu kahraman avrya..hani sen bana telden bir olay anlatmıştın..çok kilolu adamdan bahs ettın ya..sonra içerde işkenceden zayıflamış ve kılolardan kurtulmuştu demiştin. işte öyle bir hal devam ediyoruz inşALLAH.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
kördüğüm
υѕтα üує

bu samançöpünü kasırgada bırakma ya Rabb!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5019

« Yanıtla #4 : 14 Mart 2011, 20:08:41 »

ALLAH razı olsun ebu ömer abi.takipteyiz inş

Rabbim! tut ki elimden,düşmeyeyim...
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #5 : 14 Mart 2011, 22:11:32 »

Takipteyiz ebu ömer abi..
Yaa senin hayatin hep böyle güzel anılarlamı geçti?

ALLAH senden daima razı olsun...

[/img]
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 15 Mart 2011, 00:03:38 »

abım anılarda boğulmadan ileriye bakıyorsak o zaman ıyı.yoksa anılarda boğğulupda kalırsak vay bızım halımıze..inşALLAH devam ediyoruz dostlarım.

!!!
ebu ömer
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5048

« Yanıtla #7 : 15 Mart 2011, 01:13:03 »

maşALLAH can abeme devam biizniallah...

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 15 Mart 2011, 09:42:38 »

Rabbim razı kalsın sziden benım sadık yarenlerim. İnşALLAH devamı var gardaşlar.Hemde devamı biraz karışık ıyı okumanızı tavsiye ederim..Bu aslan gıbı adam hemde yahya sendende oldukça iri cüsseli bu kahraman avrya..hani sen bana telden bir olay anlatmıştın..çok kilolu adamdan bahs ettın ya..sonra içerde işkenceden zayıflamış ve kılolardan kurtulmuştu demiştin. işte öyle bir hal devam ediyoruz inşALLAH.

de hadi kekocan,bizi fazla bekletme... Smiley

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 15 Mart 2011, 13:23:56 »

evet de hadi gelsin... Smiley

filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 15 Mart 2011, 13:34:49 »

geliyor dostum..bak göreceksın o kahramanımızı.

!!!
ebu ömer
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 15 Mart 2011, 13:39:06 »

sonraki dönemde biz askere gitmiş kardeşden haber alamamıştık. Askerlik bitip geldiğimizde ise kardeşimizi öğrenci evinde gazi olarak görünce çok şaşrımış ona doyasıya sarılmıştık. Kardeşimizin ahvali hali pekde iç açıcı değildi. Oldukça durgunlaşmış ve içine kapanık vaziyette odasından çıkmıyor.Kendini sürekli meal okumaya vermişti. Fizik tedaviye düzeli olarak gidiyor ruhsal girdaba doğru gidiyordu. Tekrar bosnaya gitmeye karar vermiş, burda rahat olamıyacağını söyluyordu.

savaş bitmiş Amerika bosna'ya baskı uuygulayarak savaşçıları dışarı atmasını söylüyordu. Bizim kardeşimiz ise oraya tekrar yerleşip evlenmiş ve yerleşik düzene geçmişti. Dışarı çıkarılmalardan dolayı  bu kardeşimizde bosnalı eşiyle birlikte Türkiye'ye giriş yapmış ve memleketine dönmüştü.
Son gördüğümüzde ise ne bizi hatırlıyor doğru düzgün.Nede o güzelim hoş kokusundan esame esmiyor...
Çokzorumuza gitmişti. Bu nasıl haldi. Bu nasıl durumdu ki.Siz kalkın cihad edin ve bu yolda şehadet haberiniz gelsin. Bir dönem sonra ortaya çıkın ve malesef durum iç açıcı değil.Rabbim sonunu hayır eylesin kardeşimizin...

İmtihan dünyası.Hayat zor be dostlar.İman edip iman üzere hayat sürmek ciddi mücadele istiyor.
Bosna savaşına giden arap mücahidden bahs ederlerdi. adam tüm cihad cephelerine gidiyor ama şehid olamıyor. En son Bosna savaşında bir boşnak kızla evleniyor.Kız zamanla onu bu davadan soğutuyor.Ondan sonra adam sakalınıda kesıyor ve artık onlar gibi hayatını sürdüyor.

devam edeceğiz kardeşler..

!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 15 Mart 2011, 14:30:09 »

Artık içimden devam etmeni dilemek gelmiyor keko..Rabbim yardımcısı olsun ve en kısa zamanda özüne dönmesini nasib etsin..hakketen özüldüm,bu kadar emek ve mücadeleden sonra,bu duruma düşmek.......
bu ve buna benzer,çilekeşleri bir çırpıda atmamak lazım,kazanmak lazım,geçmişin hürmetine bunların elinden tutmak lazım..
kekocan,bu duruma düşen eski ve çilekeşleri görünce,hakketen yüreğimi bir burukluk kaplar...
hatıb bin ebi balta gelir aklıma...

selametle kekocan.....

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 15 Mart 2011, 14:31:15 »

ama sen yinede bana bakma kekocan,devam et..ders çıkartılacak ve ibret alıp tefekkür edilecek bir paylaşımdı ve devamınıda bekliyoruz kekocan.

Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 15 Mart 2011, 15:30:44 »

kekom sonu hüzünle biten anılar paylaşmışsın.Genelde hep sonu mutlu biten şeyler duymak isteriz.ama hüzünlü bitenlerde de alınacak çok ders var gerçkten.Rabbim sonumuzu hayır kılsın.

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 15 Mart 2011, 15:53:26 »

Abiler ALLAH razı olsun. Bu müslümanalrıda yazmalıyım. Çünkü şehadet ve kıyamın o güzel bahçelerinde sonu bitenleri sürekli okuyor, şevkleniyoruz..Bu kardeşelride okuyup ibret almalıyız. Asla şu halimize guvenmemeli,,imanı sürekli muhafaza etmeliyiz..Acaba cehenneme son kişi atacaklar..O BENMİYİM...derdiyle yanmalıyız...acaba benmıyım?*

devm edelim mi? dostlarım..

!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 15 Mart 2011, 16:08:31 »

devam et kekocan,zaten vurdun vuracağın kadar... Smiley

latife bir yana,her zaman güzel yönleri ön plana çıkarmanın anlamı yok,bazende bu yönlerinide bilmek gerekirki,o duruma düşmeyelim...

kördüğüm
υѕтα üує

bu samançöpünü kasırgada bırakma ya Rabb!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5019

« Yanıtla #17 : 15 Mart 2011, 17:05:05 »

de-vam
de-vam
de-vam

sal. sal.

Rabbim! tut ki elimden,düşmeyeyim...
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5048

« Yanıtla #18 : 15 Mart 2011, 19:40:00 »

devam edelim can abem...ne oldum değil ne olacağım demeli insan...rabbim sen bizlerin haline acı,bizi hak yoldan ayırma hiçbir zaman...

ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #19 : 15 Mart 2011, 20:25:53 »

Amin!

[/img]
Sayfa: [1] 2  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: