Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« : 17 Ekim 2010, 20:49:49 » |
|
 |
|
 |
 |
Es Selamun Aleykum değerli dostlar..
Size bir güzel haber vermek istiyorum.. Yarın itibariyle sitemiz beşinci yılına giriyor. Zaman zaman oluşan çok kısa aksaklıklar dışında bir forum sitesinin aynı isim, aynı misyon, aynı yönetim ve çok daha önemlisi ilk günkü heyacan, coşku ve kardeşlik duygularını devam ettirmesi ne güzel bir nimet! Rabbimize ne kadar şükretsek azdır...
Şöyle bir hatırlıyorum da bir ay, yüzüncü gün, birinci yıl gibi ne zamanlar ne konular gelip geçti... Kimi zaman beraber üzüldük, aynı anda doldu gözlerimiz; bazen beraber güldük, birlikte sevindik.. Dertlerimizi, hastalıklarımızı, dostluklarımızı aynı sofraya serpiştirdik, paylaştık.
Elbette neticede insanız ve farkında olmadan veya cahilliğimizle hata yaptığımız, yanlış davrandığımız olaylar ve kardeşler oldu, olmuştur... Ama önemli olanın ve erdem kabul edilenin yanlışa düşmek değil; hatasından ders çıkartmak ve bir daha tekrarına düşmemek olduğunu iyi biliyoruz...Ve yine her şeye rağmen şu an aynı çatıyı paylaşmıyor olsak da gerek buradan gerek bir kısmı şu an hizmetine ara vermişse de, yesrip, canlaleler, vuslatsevdası, kuran ehli, ümmetizbiz, kassammedya, islamidava, nurulesved, nurihvan, ümmet, rahmet forumlar ve ismini sayamadığımız nice uhuvvet ve muhabbet kokan, kardeşlik parıltıları damıtan kutlu diyarlarlardaki kardeşlerimize SELAM ediyoruz... Yolu davetyoluna düşmüş, burada yazmış, buradan geçmiş, ayrılmış, merhaba vermiş, merhaba almış tüm değerli dostlarımıza sevgilerimizi iletiyor, kendilerini hayırla, güzelliklerle yad ettiğimizi bilmelerini istiyoruz..
Rabbim cümlenizden razı olsun.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2010, 22:48:32 Gönderen: Emrullah CAN »
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2010, 11:56:38 » |
|
 |
|
 |
 |
biismihi teala
koskocaman bir dört yılı geride bırakmanın mutluluk ve sevincini yaşıyoruz...geriye baktığımızda sitenin ilk kuruluşundan şimdiye geçenn zaman süreci içerisinde çok badireler atlatsak bile ondan katbe kat güzellikler yaşadık...ilk günkü heyecan ve aşk devam etmektedir,temel misyonumuz olan vahdet ve kardeşlik şiarından taviz vermeden ve sapmadan bu yola devam ediyoruz..nize güzel ve birbirinden değerli kardeşlerin buluşmasına ve tanışmasına vesile olan bu güzel sitemiz,gönlümüzdeki o güzel yerini daima diri tutmaktadır.artık hayatımızdan bişr parça olan sitemiz her sabah bizler için vazgeçilmez bir uğrak yeri haline gelmiş ve muhabbet ve dostluğun mekanı haline gelmiştir,sevinç ve özlemlerimizi rahatlıkla paylaşacağımız bir AİLE ORTAMI oluşmuştur,yöneticisi ve üyeleriyle bir kardeşlik ortamı oluşmuş,adeta sohbet havasında kafa dinleme ve birşeyleri öğrenme ve öğretme mekanı haline gelmiştir...saygı ve sevgi çerçevesinde hareket eden bu kardeşler,aşırıya kaçmadan vasat ümmet olmak için bir çabanın içerisindedirler...elbette hatalarımız ve kusurlarımız olmaktadır ve olacaktırda,mükemmeli arayanlar bundan mahrum kalırlar ama en azıından en az hata ile burada var olma ve muhabbete katkı sağlama gayreti gösterilmektedir...farklı düşünen kardeşlerimiz olmakla beraber,bu farklı düşünmeler ve fikirler,incitme ve karalama,yaralama veya tekfir etme yoluna gitmemekte,karşılıklı anlayışla islami ölçüler çewrçevesinde fikirler sunulmaya gayret edilmektedir..herne kadar bizler,sivri veya yıkıcı saldırıları ve tartışmaları sevmesek ve karşı dursak bile,kardeşlerin anlayışlı olmaları sebebiyle bize bu konuda pek bir görev düşmemiştir,evet herhalde siteler içerisinde görevinde rahat eden yöneticiler biziz diye düşünüyorum,çünkü kardeşlerin duyarlılığı ve artık kökleşmiş olan kardeşlik ve muhabbet bağları vesilesiyle biz görevlilere konulara müdahale babında hemen hemen hiç görev düşmüyor,bu konuda gayet rahatız,bundada en önemli sebep,yıllardır sitemizin şiarına olan bağlılık ve sadakatinin etkisi vardır,artık kökleşmiş olan bu bakış,otomatikmen farklı düşünceleri(farklı düşiüncedeki kastım,vahdet ve kardeşliğe ters olan kuran ve sünnete uymayan düşüncelerdir)içinde barıdırmıyor ve etkisi olmadan barınamadığı için çekip gidiyor... bu heppimizin başarısı ve duyarlılığı vesilesiyle oluşmuştur,çünkü siz kardeşlerin duyarlılığı ve fedekarlığı olmasaydı bu durum oluşmazdı...ve dikkat edersek sitemizdeki kardeşlerimizin hemen hemen hepsi bu anlayışı kucaklayan kardeşlerden oluşmaktadır,adeta buna aç ve iştiyak duyanlar sanki bir buluşma noktası haline getirmişlerdir... bayanıyla erkeğiyle,diyaloglarında aşırıya kaçmadan,karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde gayet güzel bir gönül rahatlığıyla paylaşımlarını yapabilmekte ve diyaloglarda bu ölçü çerçevesinde olmaktadır... belki söylemleri aşırı bir iyi niyet olarak gören kardeşlerimizde olabilir,ama emin olunki bu site kurulduğundan beri burada bulunan bir kardeşiniz olarak,bunu çok net olarak süyleyeyimki bunlar benim hisettiklerim ve gördüklerimdir...maksat edebiyat yapıp şirin gösterme gayreti değildir,buna tenezzül bile etmeyiz inşaALLAH... Davetyolu hayatımıza çok şeyler kattı(belki şuan farkında değiliz ama gelecekte bunun farkına varırız diye düşünüyorum)burada öğrendiklerimizle hayatımnıza ve yaşamımıza katkı sağlamıştır,bazı şeyleri iyi anlama ve tahlil etmemize vesile olmuştur,hatalarımızı anlamamıza veya veya doğrularımızı daha iyi anlamamıza vesile olmuştur,bundaki en büyük etken ise buraya gelen kaliteli kardeşlerin bıraktığı iz ve katkılar sebeb olmuştur,karşılıklı fikir alışverişi bunu perçimlemiştir... daha çok eksiklerimiz vardır,bunuda siz dostların katkı ve azmi ile beraber tamamlayabiliriz...burasını zamanımız olduğu müddetçe hayrlı ve güzel paylaşımlarla,muhabbet ve kardeşlik anlayışıyla zenginleştirmeli ve buna özlem duyan kardeşler için bir rahatlama ve sevinç ortamı haline getirmeliyiz... istesekte istemesekte,sevsekte sevmesekte,internet artık gönümüzde vazgeçilmez araç haline gelmiştir,onbinler,yüzbinler bu internetin başlarına gelmektedir,art niyetlside var,arayış içinde olanıda vardır,nice müslüman gencimiz bu sanal ortamın başına oturmaktadır,öyleyse burayı her kardeşin sevdiği bir ortam haline getirelimki,gelen kardeşlerimiz burada istediğini alabilsin ve faydalanabilsin,eğer bizler yeterli bir ortam ve kardeşlik sunamazsak bu kardeşlerimiz belkide bizim hiç birimizin razı olmayacağı yerlere takılacaklardır,bizler davet ehliisek,heryeri davet yoluna çevirmeliyiz,gelen kardeşleri kucaklamalı ve onlara islamın güzelliğini ve zalimlerin çirkinliğini ve nefsin tuzaklarını gösterebilmeliyiz(tabiki ilk önce bizler bunun farkında olmalı ve kendimizi ona göre yetiştirmeliyiz)..madem buradayız o zaman müslümanca duruşumuzla burada olmalı,sadece gırgır oldun diye değil,-bilinç ve sorumluluk sahibi olmalıyız,ister sanal ister sanal olmayan alanlarda herdem bu bilinçle hareket etmeliyiz...bir kardeşimizi kazanmamız bizler için herşeye bedel olmalıdır,burası bizim sokaklara ve normal yaşamımıza açılan penceremizdir,burası bizim bir aynamızdır.... hakkınızı helal edin uzattım,ama 5.yıla girerken,gelecek yılların hakkımızda hayrlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum...
not..buarada yıllar ne çabukta geçiyor....  |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #5 : 19 Ekim 2010, 15:09:04 » |
|
 |
|
 |
 |
emrullah kardeşim...bu arada maşaALLAH yılları burada devirdik keko...ilk günler aklıma geldide,bu günlere geleceğimiz aklıma gelmemişti.... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
 |
« Yanıtla #7 : 19 Ekim 2010, 15:55:32 » |
|
 |
|
 |
 |
ALLAH razı olsun değerli dostlar.. Evet zaman ne de çabuk geçiyor öyle.. Güzel olan ise maziyi düşündüğünde yanında gördüklerin. Rabbim kendi rızası için kabul buyursun. Dua ile.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2010, 18:53:17 Gönderen: Emrullah CAN »
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #10 : 20 Ekim 2010, 09:22:14 » |
|
 |
|
 |
 |
ALLAH razı olsun tüm emeği geçenlerden, 5. yılınız itibariyle sizden 5 puan istiyorum, yöneticilerime duyrulur . Öyle beleş 5. yılı tebrik etmek yok.benden de size çam sakızı çoban armağanı buyrun:  maşaALLAH...güzel bir tebrik kartı,sevdim bu kartı,emrullah kardeşim kardeşime bir torpil geçersin artık....  |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
''O GÜN GELECEK BİLİYORUM! :)''
Üye ID: 4830
 |
« Yanıtla #13 : 20 Ekim 2010, 15:54:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ ''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
|
|
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
 |
« Yanıtla #16 : 20 Ekim 2010, 20:25:45 » |
|
 |
|
 |
 |
Rabbim cümlenizden razı olsun kıymetkar dostlarımız..
Bu yolda bize güvenip, destek çıkarak, katılım ve kardeşlğinizi esirgemeyerek bizi yalnız bırakmadığınız için, Bu diyarda bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz...
Vefa ah ne güzel bir duygu! |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #18 : 21 Ekim 2010, 09:18:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
 |
« Yanıtla #19 : 21 Ekim 2010, 13:43:57 » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2010, 13:47:17 Gönderen: Emrullah CAN »
|
|
|
|
|
|