Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: DAVETYOLU hayatınıza ne kattı  (Okunma Sayısı 5550 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
zeyneb ebrar
σиυя üуєѕι

Sen zehri şeker,şekeri zehr ediyorsun..ETME..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 19

« : 19 Haziran 2007, 23:17:55 »

BİZLER DAVETYOLU YOLCULARIYIZ
özür,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SANAL ALEMDE BULUŞAN DİN KARDEŞLERİYİZ

AMA

SANAL KARDEŞLİKMİ BİZİMKİSİ

SANAL DOSTLUKMU

BİZLER SANALMIYIZ

SANALMISINIZ

HAYIR***************

SANAL DEĞİLİZ**************

HAYIR SANAL DEĞİLSİNİZ

EĞER FILISTINDE ,BEYRUTTA, IRAKTA ,AFGANİSTANDA,ÇEÇENİSTANDA

DÜNYANIN HERHANGİ BİR YERİNDE

bır kardeşimiz acı çekıyorsa

onun çektiği acının sancısını çekıyorsak

hiç bir şey yapamasakta en azından ağlyabılıyorsak bır köşede

ve dua edebiliyorsak avuçlarımıza aldığımız acizliğimizle

sizler sanal değilsiniz

sanal değiliz

eğer sevdiğimiz birini kaybetimizde ve enazından

İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciuyn deyip başsağlığı diliyorsak

acımızı yürekten paylaşıyorsak

ve en azından bir fatiha okumayı ıhmal etmıyorsak

hayır bızler sanal değiliz

eğer rabbim hastalıklarla terbıye edıp sıkıntılarla imtihan ediyorsa

ve biz bir birimize tutunup dua istiyorsak birbirimizden

ve cömertçe gönüllerimizi rabbimize açıyorsak kardeşimiz için

hayır bızler sanal değiliz

sizler sanal değilsiniz ***************************

eğer RABBİMİZİN RIZASINI KAZANMAMIZA VESİLE olacak bizi ona daha

çok yaklaştıracak bilgileri paylaşıyorsak

örenip öretmeye gayret ediyorsak

ve nıyet etmışssek içimizden ALLAH RIZASI İÇİN PAYLAŞIYORSAK

GÜZELLİKLERİ

HAYIR BİZLER SANAL DEĞİLİZ

SİZLER SANAL DEĞİLSİNİZ
TÜM ÇİRKİN İĞRENÇ NEFSE HITAP EDEN

GÜNAH BATAKLIĞI ORTAMLARDAN YÜZ ÇEVİRİP

ELİMİZİN ALTINDAKİ NIMETI ALLAH RIZASINI KAZANMAK İÇİN KULLANIP

BURADA BUŞUYORSAK

SEVGİLİYE OLAN HASRETİMİZİ AŞKIMIZI SEVGİMİZİ

ŞİİRLERLE RESİMLERLE TÜRKÜLERELE dile getirebiliyorsak

ve gönüller dolusu (salavat)hasret gülleri

gönderebiliyorsak tüm yüreğimizle

hayır bızler sanal değiliz sizler sanal değilsiniz

ve bıraz olsun sıkıldığımda

paylaşımlarınızla tebessüm edıyorsam

bılmediğim şeyleri örenıyorsam sizden öretebılıyorsam çevremdekılere

sevgılıye hasretime teselliyi burda buluyorsam

hayır sızler sanal değilsiniz

sizler kardeşçiklerimsiniz

dostlarımsınız

yüzlerini görmediğim ama iman kokulu yüreklerinin güzelliklerini

okuduğum

cancağızlarımsınız

ailemden sonra sızlerde ailemsiniz

TEŞEKKÜRLER HERKESE...

İlahi, senin rahmetin sığınağımdır!
Ve alemlere rahmet olan, sevgili resulün
Senin rahmetine yetişmek için vesilemdir..

Said Nursi
Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1112

« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2007, 23:55:21 »

ALLAH razı olsun kardeşim..

Fakat şu bir hakikat ki, bu site bizim hayatımız değildir, bu sizin anlattığınız kadar önemli olmaz, bir müslümanın hayatında bu kadar yer tutamaz, bir müslümanın hayatı burda birşeyler yazmak olamaz. Burda bir şeyler paylaşmakla dertleşmekle islama hizmet etmiş, ALLAHın emrini yerine getirmiş mi oluyoruz..

Ya da, burda bir şeyler yapılması hangi zülmü azaltıyor, hangi acıyı dindiriyor, hangi müslümana fayda sağlıyor...

Mutlaka, ben küçümsemiyorum,  güzel paylaşımlar öğrenimler oluyor...

fakat bu bizim hayatımız değil, olamzda, Bizim hayatımız tebliğimiz sanal olamaz.

ALLAH c.c. bize neden girmedin diye bir soru sorarmı buraya girmediğiniz  zaman acaba ?

Fkat ailenize bir kelime tevhisdi anlatmayıpta, arkadaşlarınıza islamı anlatmayıpta, sokta islamı tebliğ etmeyipte, ALLAHın emri ve yasaklarını sosyal hayatta gerçekleştirmedikçe, acaba biz ALLAHın raziyetini kazanır mıyız...

Kardeşler; denge çok önemli  aradaki dengeyi iyi kurmalıyız,  Dengeyi kaçıran kardeşlerin, şunu açıkca söylüyebilirimki, normal ibadetleri dahi sekteye uğrar, burasıda bir noktada bizim için fitne olabilir. O yüzden  dengeli olması gerekir..

Biizm tebliğimiz cihadımız amelimiz burada olamz. burdan yaptığınız bir tebliğle, sabahleyin kalktığınızda yeşil bayrakları göremessiniz çatılarda...

Bence abartmışsınız.. Hakkınızı helal edin inş..

es selamu aleykum

"Ey islam davetçileri: Ölüm tutkunu olunuz ki size hayat bağışlansın... Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nafileler sakın sizi aldatmasın !"                                             ŞEHİD ABDULLAH AZZAM

http://www.yurtfm.net/pencere/player.php
http://www.hikmetfm.net/pencere/player.php
çaye
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 774

« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2007, 11:12:01 »

selamunaleykum. ALLAH razı olsun burası gercekten lafta deyil gercekten kardeslik yurdu. Hayır abartmamısıınız az bile. Benim bu site sayesinde hayatim degisti. Beni gercek kardeslerimden daha iyi anlıyan kardeslerim oldu ve gercek kardesligin aynı anneden dogmayla olmadını anladım. Ne cok sey bildimi sanırdım ama aslında hicbisey bilmedimi örendim. Artık hic biseyi bu kadar ozlemiyorum ve en onemlisi benim gibi düşünen, benim gibi üzülen, baskalrının hafif gördüğü seylere ağlıyan insanların oldunu biliyorum. Ve daha anlatamdım bir cok sey. Yani kardes benim gibi 1 kisinin dahi hayatını degistirdiyse yetmez mi sence? BU MU ABARTI? ALLAH tüm emegi gecen kardeslerimden razı olsun. selametle
^^ALİKERİM^^
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1177

« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2007, 12:45:54 »

ALLAH RAZI OLSUN KURUCUSU EMRULLAH KARDESTEN,MOD.LERDEN..VALLA COK SEY KATTI HAYATIMA..ARTIK DAHA SITEDEN CIKMADAN NE ZAMAN GTSEM TEKRAR DIYE DUSUNUYRM..DOSTLUK,KARDESLIK,HERSEY COK FAYDALI..İSLAM ADINA BILE COK SEY OGRENDIM..ALLAH RAZI OLSUN....

ALLAH BİZE YETER O NE GÜZEL VEKİLDİR!!!!
Besimus
σиυя üуєѕι

YİNE bir KERBELA YİNE bir HUSEYN........

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 12

« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2007, 15:01:11 »

ALLAH , Özellikle konuyu açan çağın zeynebi kardeşimden ve yorum yapan siz değerli kardeşlerimden  razı olsun....Tabiki hayatımız bu siteden ibaret değil olamazda...Ama hizmet nerde olursa olsun ALLAH rızasını gözetiyorsa gereksiz değildir ve küçümsenemez...Amacımız bir şeyler öğrenmek  ve bir şeyler vermekse ve bu sayede inşaAllah,
ALLAH rızsını kazanmaya vesile olacak ve hayatımızda yaşayacak bilgilri elde etmekse çok gereklidir bence..abartı yok...Şer güçler
kendi fikir ve şerlerini empoze etmek için ellerinden geleni yapıyorlar bu sanalda ve büyük çaptada başarılı olduklarıda bir gerçektir...o halde bizde İslam davasını anlatacak ve islamın güzelliklerini başkalarına ulaştırmak için rabbimizin bir nimeti olan bu imkanı kullanmamız abartı olmaz herhalde...selam ve dua ile

muhsen
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1338

« Yanıtla #5 : 25 Haziran 2007, 15:12:03 »

samimi sıcak bir ortam güzel yazılar paylasılıyor yeni faydalı seyler ogreniyoruz gelisiyoruz ...
Bu tarz siteler hakikaten cok güzel . Birde davetyolu.com üyelerinin bir ozelligi dikkatimi cekti cok forum sitesinde kisilerin takvası tartılarak asagılanırdı kücük düsürülüyordu ama ALLAH razı olsun sizde herkese saygı mevcut  . Her kesimi kucaklıyorsunuz ALLAH sizden razı olsun

BERZAH
üѕтα∂

BENİ KURŞUNLARIN GİTTİĞİ YERDE ARA ANNE

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 44

« Yanıtla #6 : 25 Haziran 2007, 15:18:38 »

ALLAH , Özellikle konuyu açan çağın zeynebi kardeşimden ve yorum yapan siz değerli kardeşlerimden  razı olsun....Tabiki hayatımız bu siteden ibaret değil olamazda...Ama hizmet nerde olursa olsun ALLAH rızasını gözetiyorsa gereksiz değildir ve küçümsenemez...Amacımız bir şeyler öğrenmek  ve bir şeyler vermekse ve bu sayede inşaAllah,
ALLAH rızsını kazanmaya vesile olacak ve hayatımızda yaşayacak bilgilri elde etmekse çok gereklidir bence..abartı yok...Şer güçler
kendi fikir ve şerlerini empoze etmek için ellerinden geleni yapıyorlar bu sanalda ve büyük çaptada başarılı olduklarıda bir gerçektir...o halde bizde İslam davasını anlatacak ve islamın güzelliklerini başkalarına ulaştırmak için rabbimizin bir nimeti olan bu imkanı kullanmamız abartı olmaz herhalde...selam ve dua ile

Ebu Muaz
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1112

« Yanıtla #7 : 26 Haziran 2007, 00:00:48 »

elbette ki ben yanlış düşünüyor olabilirim, kardeşlerim, ..

Ama şurası bir kesindir ki, ne islamın zaferi burdan gelir nede kıyamlar burdan yapılır, ben burda yapılan şeyleri de küçük görmedim hiç bir zaman.  fakat bir müslüman eğer günde ortalama olarak 4  beş satini burda geçiriyorsa,  ALLAH ona yardım etsin derim ben
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2007, 00:05:49 Gönderen: fecre_dogru » Logged

"Ey islam davetçileri: Ölüm tutkunu olunuz ki size hayat bağışlansın... Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nafileler sakın sizi aldatmasın !"                                             ŞEHİD ABDULLAH AZZAM

http://www.yurtfm.net/pencere/player.php
http://www.hikmetfm.net/pencere/player.php
Besimus
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 27 Haziran 2007, 01:20:38 »

Burası hakkı hak olarak göstermeye çalışanların,ALLAH rızası için dostlukların oluştuğu, bir kardeşimizin de dediği gibi muslümanlar arasında ayırım yapmayan herkesi kucaklamaya çalışan, İslami gerçekleri gösterip yaşamaya çalışanların buluştuğu....ve istifade edilmesi gereken bir ortamdır......istifade edenlere ne mutlu...
Selam ve dua ile

SESSİZ ÖLÜM
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 851

« Yanıtla #9 : 27 Haziran 2007, 11:03:19 »

Burası hakkı hak olarak göstermeye çalışanların,ALLAH rızası için dostlukların oluştuğu, bir kardeşimizin de dediği gibi muslümanlar arasında ayırım yapmayan herkesi kucaklamaya çalışan, İslami gerçekleri gösterip yaşamaya çalışanların buluştuğu....ve istifade edilmesi gereken bir ortamdır......istifade edenlere ne mutlu...
Selam ve dua ile

İSVEÇİN KÖPEKLİĞİNE
       TEPKİNİZİ GÖSTERİN
  İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN     http://www.davetyolu.com/forum/index.php?topic=9962.0       

kendal2000
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 42

« Yanıtla #10 : 27 Haziran 2007, 15:56:42 »

[davetyolu bize dostluk ve vefayı öğretti.Hem de vefasızlığı ve vefasızları gösterdi.Bize sevgi ve saygıyı öğretti.Hemde sevgi ve muhabbetten yoksun olanları gösterdi.davetyolu insanların ne kadar iyi ve sabırlı olabileceğini gösterdi vede ne kadarda nankör ve önyargılı olduklarını.Davetyolu birçok güzellği öğretti bize vede güzellikten nasip alamayanları
Besimus
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 28 Haziran 2007, 19:54:39 »

ALLAH bize bu öğretileri devam ettirenlerden ve daimi etsin inş...selam ve dua ile

FatımaZehra
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1316

« Yanıtla #12 : 28 Haziran 2007, 20:52:13 »

amaçla aracı karıştırmamak gerekiyor..Arkadaşımızın abartmayın derken ki kastı bu idi sanırım..Bu açıdan bakıyorsa eğer sonuna kadar katılıyorum..
Sadece forum değil internet denen hadise her yönüyle bilgi akışının sağlandığı bir ortamdır..Ve hayatımızın ta içinde olduğu da belki acı bir gerçek..Ha istesek bu kadar insanı bir araya toplayamayız forum buna bir vesiledir..Ama yinede sanal ortamda insanın ta kendisi olması cokta mümkün değildir bana göre (hoş gercek hayatta nekadar kendimiziz o da tartışılır ya..)Sadece yazı ile nekadar kendisi olabilir ki insan..Benim burada özellikle nasiplenmeye çalıştığım şey müslümanların nasıl olduklarıdır..Burada herkes birseyler yazıyor gerçek hayatta da herkes birşeyler söylüyor..Peki burada en basitinden hak ihlallerine karşı sözle direndiklerimizle, gerçek hayatta birebir karşılarına dikilebileceğimiz bahsi geçen ihlaller dengedemidir..Yani her savunduğumuzu birebir yaşayabiliyormuyuz..Ben bunu anlamaya çalışıyorum buradaki yazılanları okuyarak..Müslümanın asıl derdinin ne olduğunu..Farkında olmayarak ele verdiklerini irdeliyorum kendi içimde..Bir tahlil diyelim benimkisine..Oyüzden ben bir dokunur geri çekilirim alacağım tepki olumlu olumsuz bana yeter..: ) notumu yazarım ben..oyüzden tartışmaları sevdiğimi söylerim..oyüzden davet yolu kendi sorularıma cevap bulabileceğim ortamlardan biridir..

korkmayın ajan değilim..: )

belki de ajanım kimbilir..; )

vesselam..
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #13 : 04 Temmuz 2007, 21:14:31 »

Eğitim psikoloji; çocuk eğitiminde, ''tarihsel zaman'' diye tabir edilen bir dönem vardır..Her çocuk kendi çağının gündemdeki olay ve kişilerine paralel oyunlar oynar ve hayallerde bulunur..Mesela 1980'li yıllarda cindy bebek, 11 eylül olaylarından sonra savaş aletlerinin çocuklarının oyun dönemine ve aletlerine etki ettiği gibi vs...

İnsanlığın tarihsel gelişiminde ve iletişiminde de zamana paralel araç ve aletler geliştirilmiştir...Bunlardan şu an en yaygın ve etkili olanı ''Medya'' ve ''İnternet''tir...İnsanlar işleri, ödevleri ve ihtiyaclarına binaen zamanlarının önemli bir kısmını bu tür araçlar karşısısında ve bu tür ortamlarda geçirmektedirler...

Bu tür ortamlarda haşir neşir olmak günlük hayatın neredeyse vazgeçilmezlerinden olmuştur..Öyleyse geçirilen bu zamanın da en hayırlı ve faydalı bir şekilde harcanması ''Müslümana'' yakışandır..

Kardeşimizin dediği gibi sadece bu tür platformlarda söylenenler, yapılanlar ve vaadedilenler Bir müslüman için kesinlikle yeterli ve ölçüt değildir...Aksi taktirde kendi kendimizi kandırmış oluruz...Yalnız gereği gibi kullanıldığında da İslami anlamda bir çok hizmete vesile olması muhtemeldir..Hadiste değinildiği gibi bir kişinin hidayetine vesile olmak dünyalarla eşdeğerdir..Böyle bir ortamda buna sebeb olmak da inşALLAH aynı derecedir...

Kardeşlerim bu tür platformların bir çok faydalı yönü olduğu gibi; kişinin kendini burada yaptıkları ile yeterli görmesi ve değişik şekillerde günaha girmesi gibi olumsuz yönleri de söz konusu olabilmektedir...Ama belirtildiği gibi herşeyde olduğu gibi bu hususta da ''DENGE''NİN tutturulması önemli olandır...ALLAH razı olsun...
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2007, 21:17:04 Gönderen: Emrullah Can » Logged

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
_VERA_
мιя üує

Bir tek gözlerin konustugu ülke cocuklarına

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 668

« Yanıtla #14 : 05 Temmuz 2007, 01:07:47 »

Her göz aynı bakmaz,her dudak aynı söylemez,her kalp aynı hissetmez...Davet yolu farklılığın neye göre farklılık olduğunun bilincindedir inş...Bizi bir yapanda bu farklılıklara duyulan saygı ve onları hak adı altında benimsemkten geceiyor...Bu yüzden kardeşim siz kendinizi nereye koyarsanız koyun biz sizi hakkın doğrultusunda tek bir yere koyuyoruz oda kardeşlik bahcesine...Bu yüzden iyiki hepiniz varsınız...

saygı ile...

Bil ey sevgili mechul kaldığın her gecenin ardından beni saran hüzün sana mutluluk olsun,
Yağan yağmur bana su, sana rahmet olsun,unutma sudadır rahmeti rahmanın, rahmetsiz kalma suyun sevgi olsun.
Sildiğim yazılar bana ah ,sana ise hala bulamadığın "BEN" olsun....

VERA....
berra
уєиι üує
*

büyük buluşma hangi saatte,kaçta,

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1403

« Yanıtla #15 : 13 Temmuz 2007, 16:58:07 »

siteye yeni üye oldum ama ilimyolu sitesinin kopyası gibi olmuş.
erzincanli
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1406

« Yanıtla #16 : 14 Temmuz 2007, 08:10:05 »

valla henüz geziyoruz bi tur atayım ondan sonra yorum yaparım Shocked
ravza gülü
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1409

« Yanıtla #17 : 14 Temmuz 2007, 21:09:14 »

Bütün kardeşlerime es-selamu aleyküm.davet yolunu arkadaşımın tavsiyesi ile tanıdım.henüz yeniyim pişman olmayacağımdan eminim.vesselam.
mavera
мιя üує

BİTECEK OLANDAN GEÇTİM,HİÇ ÖLMEYEN BİR YAR SEÇTİM!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 323

« Yanıtla #18 : 14 Temmuz 2007, 22:18:05 »

Bütün kardeşlerime es-selamu aleyküm.davet yolunu arkadaşımın tavsiyesi ile tanıdım.henüz yeniyim pişman olmayacağımdan eminim.vesselam.

Pişman olmayacağınızdan eminim kardeşim, hoş geldiniz...

baki muhabbetle...

Anlat sen de

toprağı kucaklayan nehir

derin kesik, içe damlayan k a n a m a

akan yeryüzü, dağılan zakkum

anlat sen de yarakurdu

nasıl durur orta yerde

kaburgayı çatlatan zulüm

Bu kalbi tanıyın

yaklaşıyor ölüm!...

(acının ve hüznün duraklarında/bu benim yürümeyi öğrenen kalbim!..)
Besimus
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 16 Temmuz 2007, 00:31:35 »

We aleykum selam hoş geldin ravza gülü kardeşim...inş. pişman olmayacaksın...Rabbim bizi hak yolda daim etsin...selam ve dua ile

Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: