Sayfa: 1 [2]  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: DAVET YOLU MEDRESESİ  (Okunma Sayısı 3124 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #20 : 10 Ocak 2011, 13:17:17 »

ABBAS VE YAHYA ABBAS MÜSAVİ KARDEŞLERİM SİZLERDE BU DEĞERLİ VE YAZILARINDAN FAYDALANIP ÇOK ÇOK İSTİFADE ETTİĞİMİZ KARDEŞLERİMİZDENSİNİZ...

estağfirullah abem...ama şunu (iltifat olarak söylemiyorum)söylemem gerekirse,burada yazılarınızdan halen istifade ettiğimi belirtmem gerek..onun için bazen eski konularınıza bakıp okurum...emeklerle yazılmış o yazıların faydasını zamanla daha iyi anlıyoruz...

muhabbetlerimle

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
DÜNYA İSLAM
σиυя üуєѕι

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 1138

« Yanıtla #21 : 10 Ocak 2011, 23:15:00 »

çok teşekkür ediyorum can kardeşim can yoldaşım...

Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #22 : 12 Ocak 2011, 15:59:25 »

Rabbim sizlerden razı olsun....ayaklarımızı doğru yolda sabit kılsın.

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : 18 Nisan 2011, 19:50:27 »

çok teşekkür ediyorum can kardeşim can yoldaşım...

ALLAHcc razı olsun değerli abem...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
DÜNYA İSLAM
σиυя üуєѕι

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 1138

« Yanıtla #24 : 19 Nisan 2011, 22:18:54 »

Yahya Abbas Müsavİ kardeşim,birde benim bir yazım vardı,yeryüzünde büuük cihad başlıyacak diye çok eski okumanızı tavsiye ederim...
saygılarımla.

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : 20 Nisan 2011, 09:39:01 »

nerededir kardeşim yazınız?

bir arayayım,bakalım bulacakmıyım....

-_-GöKaN-_-
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5307

« Yanıtla #26 : 29 Mayıs 2011, 10:07:48 »

ABİ GERÇEKTEN DAHA HİÇ KİMSE BU ŞEKİLDE GÜZEL TARİF ETMEMİŞTİ SİTEMİZİ  ALLAH RAZI OLSUN 
İNŞALLAH BİZDE BU SİTEDE HİÇ BİR ZAMAN İHTİLAFA  HİÇ BİRİMİZE İMANIMIZA FAYDASI OLMIYAN VE TEKFİRCİLİĞE İZİN VERMİYECEĞİZ TABİ BU SİZİN GİBİ DEĞERLİ ABİLERİMİZİN YARDIMIYLA OLACAK İNŞALLAH

AMİN... bazen eski yazılara bakıyorum da gerçekten seneler önce yazılmış ve çeşitli yorumlar yapılmış yazılarda bir çok kardeşimiz sanki şimdiki olan veya olmuş veya olacak bir meseleyi burda yazmışlar...Bu yazılar ne kadar eski olursa olsun her biri hale olmuş olaylara bakış açısı ve yorumları nedeniyle hale tazaeliğini ve gündemini korumaktadır.arzu edenler eski yazılara bir bakıp bu günkü türkiyede ve dünyada olanlara bir baksın.gerçekten muhteşem fikirler çıkmış bu medreseden.eğer bu yazılar çeşitli dergi ve gazetelerde çıksaydı,belkide aramızdan topluma yön verecek ve yön cizecek ciddi fikir adamları ve hanımlar ortaya belirmesine sebep olacaktı.yinede her şeyin hayırlısı diyelim.
ALLAHA EMANET OLUN. alkış

nedense herşey güzel hoşta vahdet vahdet dersniz kardeşlıkten bahsedersınız
ama sizinle aynı düşüncede yada aynı fikirde olmayanlara o kardeşce dedıyıyınız saygı sevgı cızgısının sızde kaybolduğunu göruyorum herkezın sızıngıbı olmasını ıstersınız olmayıncada
bu bizden deyil at gıtsın yada sıl gıtsın yada yazısından cıkarma yap gıtsın bıkardeş tekfır konusunuda yazmış onada cevap verelım tekfırden kast ettıyınne tekfır etmeyelımmı kımseyı
madem herkez musluman bu kafırde neoluyor ıkıceşıt ınsan vardır kardeşim bı ınsan yamuslumandır yada kafırdır bunun ortasıyoktur ucuncu şıkı yoktur sen bı şıkkını almış dıyerını atmışsın laılahe ıllalah ıllahı almışsın
la bunun neresınde
dunya islam kesınlıkle abı uzerıne alınma eskıyazılara bakanlara onları hala hatırlayıp atanlara lafım ınş ALLAH
selamun aleykum Wink

İslam Türkiyede Hakim Olmadığı Müddetçe, Bize Rahat Yoktur, Eğer Rahat Görunsekte Aldanmayın, Çünku Biz Asla İslam'ın Hakim Olmadığı Bir Beldede Rahat Değiliz
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

''O GÜN GELECEK BİLİYORUM! :)''

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4830

« Yanıtla #27 : 29 Mayıs 2011, 11:36:38 »

ama sizinle aynı düşüncede yada aynı fikirde olmayanlara o kardeşce dedıyıyınız saygı sevgı cızgısının sızde kaybolduğunu göruyorum herkezın sızıngıbı olmasını ıstersınız olmayıncada
bu bizden deyil at gıtsın yada sıl gıtsın yada yazısından cıkarma yap gıtsın bıkardeş tekfır konusunuda yazmış onada cevap verelım tekfırden kast ettıyınne tekfır etmeyelımmı kımseyı
madem herkez musluman bu kafırde neoluyor ıkıceşıt ınsan vardır kardeşim bı ınsan yamuslumandır yada kafırdır bunun ortasıyoktur ucuncu şıkı yoktur sen bı şıkkını almış dıyerını atmışsın laılahe ıllalah ıllahı almışsın
la bunun neresınde
dunya islam kesınlıkle abı uzerıne alınma eskıyazılara bakanlara onları hala hatırlayıp atanlara lafım ınş ALLAH
selamun aleykum Wink

Gökan kardeş sizin ilmi seviyeniz nedirki ''kimseyi tekfir etmeyelimmi'' diyorsunuz?
Vahdete sizden daha çok zarar veren kimse yok emin olun.Eğer bir İslam beldesinde yaşıyorsanız kutlarım sizi, ancak benimle aynı memlekette yaşıyorsanız eşit şartlardayız demektir ki sizin beni tekfir etme yada müşrik deme hakkınız yok...
Zahire göre hüküm verilicekse sizin görüşünüzde bikaç tanıdığım varki zahirde hiçbir farkımız yok...Her ikimizde LA derken yine her ikimizde aynı devletin imkanlarını kullanıyoruz.(elektrik su v.s.) Bir fark varki o beni tekfir ediyor.
Çok samimi bişekilde soruyorum...Size göre İslam Devleti'ni nasıl kurucaz?Kafirler bellidir onları bir kenara koyup Müslümanım diyenlere Müşrik diyerekmi???Peki sizin Vahdet anlayışınız nedir?
Ayrıca söylediklerinizede asla katılmıyorum...Kardeşler arasında ihtilaf anlaşmazlık olur ve olmuşturda.Ancak kimin kime saygı duyup sevdiği ve kimin kimi ne ile itham ettiği aşikardır.
Aleyküm selam.

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ
ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : 29 Mayıs 2011, 11:58:14 »

la bunun neresınde
selamun aleykum Wink

we aleykümes selam kardeşim...

bizi itham edip,vahdet ve kardeşlik hukukuna uymadığımızı süylüyorsunuz,büyle bir suçlama için elinizde delilleriniz olması lazım,siz yazdınızda biz sizin yazılarınızımı sildik?siz yazdınızda biz size hakaretmi ettik?size lafmı ettik?kardeşlik hukukunu nerede ayaklar altına aldık?bize bunu ispatlayınki bizde hatamızın farkına varalım ve helallik dileyelim,aksi halde bize iftira etmiş olursunuz,o zamanda kul hakkına girmiş olursunuz?neden bizim hakkımızda bu kadar ön yargılısınız?bu sitede herkes istediği gibi yazıyor(hakaret ve kişilik rencide edici olmaığı müddetçe herkes istediğini yazıyor)hatta bunda şucu bucu ayırımı yapmadan herkesin kendini ifade etmesine müsade ediyoruz,etmiyorsak buyurun herkesin gözü önünde bizi teşhir edin,söz size kimse karışmayacak ve silmeyecektir.kaç kişiyi bize laf ettiği için sildik.(çıkıpta bize yada sitedeki bir kardeşe açıktan ve artık tahammül edilemeyecek şekilde iftira ve hakaret eden bir kaç kişi müstesna).yıllardır bu site var,toplasan silinen üye sayısı iki eli ya geçer yada geçmemz ki ben hepsinide az çok tanırım,gidip bir araştırın bakalım biz hangi durumlarına ve mesajlarına sabrettik..kaldıki biz mükemmel olduğumuzu iddia etmiyoruz ve değilizde..hatalarımız var ve olacaktırda..beşeriz..ama bilnçli olara kimseni,n kardeşlik hukukuna hakaret etmedik...

şimdi bu iddianızı ispatlamanızı dilerim,aksi halde bu iddia iftira olur ve bu bir vebal olur.

siz tekfir edip bu görüşü savunabilirsiniz ama bizde bunu kabul etmeyip aksini savunabiliriz.
bizim niyetimiz kazanmak,kaybetmek istemiyoruz kimseyi..biz zoruna talibiz,tekfir edip atmak ise uğraşmak istemeyen ve işin kolayına kaçmaktır.
amma mürtede mürted deriz ,tıpkı geçende beş kardeşimizi şehid eden kafir mürtedler gibi..konu sitede var,araştır bulursun..

velhasıl bence siz burayı iyi araştırın kardeşim..peşin hükümlü olmayın..belkide eski bir üye kardeşimizsiniz?farketmez...ama suçlamadan önce delil getirmenişzi dilerim...

selametle..

-_-GöKaN-_-
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5307

« Yanıtla #29 : 31 Mayıs 2011, 19:28:13 »

birinci herkezın sizin gibi olmasınıbeklemeniz yalnış sen tek fir edersın etmessın osana kalmış
ben ederim etmem buda bana kalmış sen etmıyorsun dıye senı suclamadığım gıbı sende edenlerı suclama hakkın yok hade edenler ALLAH veresulunden delıl ler sunarak edıyor
sen etmesken senın sunduğun delılne

sılınen konularımı yazmamı ıstıyorsun yoksa sıteden atılan muvahıdlerımı hangısını ıster sense delilleriylede yaza bilirim ALLAHA emanet ol ben seninle yada başka bırıyle burada polımıyede gırmek ıstemıyorum kendı düşünce ve fikirlerimide buraya yansıtmadım ama cım burda ALLAH ıcın guzel konular acmak tabıkı okuduğum konularada katılacak deyılım kımı acılan konulara ALLAH razı olsun der cıkarım kımı konularada eleştırımıyapar cıkarım buda benım hakkım
sen den rıcam actığın konular eleştırılıyorsa bunada sevınmen gerek bı okuyan varmış demekki

melal sen hangı ılım sevıyenle mod oldun  Smiley
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2011, 19:30:58 Gönderen: -_-GöKaN-_- » Logged

İslam Türkiyede Hakim Olmadığı Müddetçe, Bize Rahat Yoktur, Eğer Rahat Görunsekte Aldanmayın, Çünku Biz Asla İslam'ın Hakim Olmadığı Bir Beldede Rahat Değiliz
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

''O GÜN GELECEK BİLİYORUM! :)''

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4830

« Yanıtla #30 : 31 Mayıs 2011, 19:59:06 »

melal sen hangı ılım sevıyenle mod oldun  Smiley

Size samimi bişekilde bikaç soru sormuştum?..Bu mesajınızada hiç şaşırmadım doğrusu...
Aynı soruların cevabını arkadaşımda vermedi yada veremedi. Smiley Ve hatta konuştuğumuz bir konu üzerine direk ''Kafirun'' suresini okuyarak delil getirmeye çalıştı fakat ben kendisine nüzül sebebini sorunca, bilmediği için kelime oyunlarına geçiş yaparak ben sana ayet okuyorum sen nüzül sebebini soruyorsun tamam ozaman bu konuyu geçelim demişti. Smiley
Bende diyorumki, tamam ozaman bu konuyu geçip Melal'in hangi ilmi seviye ile mod olduğunu konuşalım...

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ
ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #31 : 01 Haziran 2011, 07:43:46 »

yine mi başladı , bu tekfir tartışmaları?

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 02 Haziran 2011, 09:33:03 »

sılınen konularımı yazmamı ıstıyorsun yoksa sıteden atılan muvahıdlerımı hangısını ıster sense delilleriylede yaza bilirim ALLAHA emanet ol ben seninle yada başka bırıyle burada polımıyede gırmek ıstemıyorum kendı düşünce ve fikirlerimide buraya yansıtmadım ama cım burda ALLAH ıcın guzel konular acmak tabıkı okuduğum konularada katılacak deyılım kımı acılan konulara ALLAH razı olsun der cıkarım kımı konularada eleştırımıyapar cıkarım buda benım hakkım
sen den rıcam actığın konular eleştırılıyorsa bunada sevınmen gerek bı okuyan varmış demekki

sılınen konularımı yazmamı ıstıyorsun yoksa sıteden atılan muvahıdlerımı hangısını ıster sense delilleriylede yaza bilirim
hodri meydan ,buyur yazda bizde görelim,elbet bizde kimi neden sildiğimizi iyi biliyoruz,silmemek için ne kadar uğraştığımızıda biliyoruz,ama silinmişse hangi gerekçelerle silinmiş onuda biliyoruz...abdestimizden korkumuz yok,onun için namazdanda şüphemiz yok  Smiley
de haydi bekliyorum...

actığın konular eleştırılıyorsa bunada sevınmen gerek aleştiriden rahatsız değiliz,bilakis severiz.yapıcı ve iyi niyetli elşetiriyi desteklerim hatta severim,eleştiri olmazsa biz ilerleyemeyiz,hep pohpohlama olacak değil ya...yeterki eleştiri adı altında hakaret ve rencide edici şeyler yazılmasın,bunun dışında herşeye açığız,bundan şüphen olmasın...

modlar ilim seviyeleri ile seçilmez,seçilseydi burada sınav sistemi olurdu başarılı olan seçilirdi.öyle bir şey olsaydı başta bu kardeşin mod olamazdı,çünkü ilmi seviyem hakketen az(mütevazilik olsun diyede yazmıyorum).biz kardeşlerimizdeki samimiyeti,kabiliyeti,kardeşlik hukukuna bağlılığı vb durumları ölçü alıyoruz.tüm görevli kardeşlerimizde olduğu gibi melal ablamızdada bunlar çokça var.
sınav sistemi olursa sana haber veririz kardeşim..

selametle...

davetyoluzeynep
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5322

« Yanıtla #33 : 04 Haziran 2011, 13:55:58 »

gül     
                         gül
                                                                bismillah
                                                                                                   aley.sel.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : 08 Ekim 2011, 11:20:37 »

bu medreseden kimler geldi ve geçti..lakin halen o güzide kardeşlerin ektiklerinin semeresini yiyiyoruz...Rabbim kendilerinden razı olsun...bu vesileyle dünya islam abe ve diğer değerli bacı ve kardeşlerimizi hürmetle selamlıyorum...bu medreseye kim güzel bir tohum atmışsa,yeri başımızın özerinde herdem olacaktır..

selametle.

MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1850

« Yanıtla #35 : 08 Ekim 2011, 18:52:09 »

ALLAH bizi girdiğimiz yere doğrulukla girdirsin ve çıktığımız yerden doğrulukla çıkarsın..
iyi ve erdemli işler yapanların safında olanlardan oluruz umarım.
selametle.

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #36 : 08 Ekim 2011, 20:48:07 »

Amin. Rabbim amel ve niyetlerimize ihlas ve takva  elbisesi nasip etsin...

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Sayfa: 1 [2]  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: