Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çarsaf??  (Okunma Sayısı 6334 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ikra!..
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 26

« Yanıtla #80 : 05 Şubat 2007, 18:06:34 »

ALLAH'ın helal kıldığını haram kılamayız biz.. kanun koyucu ALLAH'tır... ısrarla çarşaf diyenlere saygı duyarım ama bu onların bireysel görüşleridir ve kesinlikle ALLAHın emridir diyemeyiz... ölçü ve kurallar kuranda belirtilmiş zaten neyin tartışmasıdır ki bu... pardüse giyipte dikkat çeken bayanlardan bahsedilmiş,pardüselerin gelinlik gibi olduğu bile söylenilmiş.... ben de diyorum ki BİZ ONLARA PARDÜSE DEMİYORUZ....  dikkat çeken,göz alıcı,vücüt hatlarını belli eden, şeffaf olan hiç bir kıyafeti kabul etmememiz gerekiyor bu çarşafta olsa böyledir,pardüse de olsa böyledir.... ve çarşaf giymemenin taviz olduğunu söyleyen kardeşlerim.... hepimiz tesettürü hakkıyla yerine getirdikten sonra verilen neyin tavizidir... şuan dışarda gördüğümüz tesettür den nasibini almamış pardüseliler veya çarşaflılar hatta peçeliler değildir bizim ölçümüz.... önemli olan tesettürün hakkını vermek örtüne sahip çıkmaktır,kendini sakınmaktır... RABBİM BİZLERİ VAHYİ İLE KUŞATSIN... SÖZ'Ü DOĞRU ANLAMAYI VE AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN... DUA İLE...

'SÖZLERİ GÖZLERİNDEN BELLİ OLAN ÇOCUK, GÖZLERİN BATIYOR RAHATIMIZA...!'
ali ekber
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 217

« Yanıtla #81 : 06 Şubat 2007, 11:59:33 »

kardeşlerim ALLAH hepinizden razı olsun ...herkes görüşünü belirtmiş...yalnız bazı konularda benclerle konuşmamamız gerekir
bu konularda peygamberimizin uygulamalarını ve alimlerin görüşlerini kendimize örnek almalıyız.....Ben hatırladığım kadarıyla
imam_ı azam ebu hanife haric diğer şafii , maliki ve hanbeli mezhep imamları el ve yüz dahi örtülmesinden yana iken.......
ve imam-ı azam ebu hanifede görüşünü bir şarta bağlıyor...eğer fitne çıkmayacaksa örtmeyebilir el ve yüzünü ...fakat fitne çıkma olasılığı varsa kapatması üzerine farzdır diye açık bir şekilde beyan ediyor.....hal böyle iken bize düşen onlara uymaktır.....
ALLAH bize hakkı hak olarak görmeyi ve ona uymayı....batılıda batıl   olarak görüp ondan şiddetle uzaklaşmayı nasip etsin...
      Ayrıca benim oyum çarşaftan yana...ve aynı zamanda biz bunu uyguluyoruz hayatımızda........Selam ve dua ile

ALLAH razı olsun kardeşim

ali ekber
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #82 : 06 Şubat 2007, 12:31:00 »

Rabbime hamdolsun Tesettür kavramını  anlayan biri var.  ALLAH razı olsun kardeşim, ALLAH ilmini, amelini daha güzel kılsın...
ALLAH razı olsun muallım kardeşim
tabiki tessettur (cılbab) yanı vucudu örtecek  olan gıyım şeklidir perdesu de olur carcafta
yalnız bu ıkı örtünme tarzı arasında seceneceğimizi kullanacak olursak haliyle ehli iman olan birinin tercihi çarçaf olacaktır
carcafta moda renk model olmadığı ıcın tessetture en yakın lıbas olduğunu söyleyebılırız
yoksa belırlı kesımın gıydığı ıcın değılde tesetture en yakın lıbas olduğu ıcın benımsememız lazım
ki benimseyenler bunu göz önüne almışlardır
hakkın en güzeli kimdeyse onu alağız inş
.
yeter ki islamdan olsun
rabbim bizi haktan ayırmasın
hakkı gerçek yol bilenlerden eylesin
hakka emanetsın selam ve dua ile

Besimus
σиυя üуєѕι

YİNE bir KERBELA YİNE bir HUSEYN........

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 12

« Yanıtla #83 : 06 Şubat 2007, 14:01:42 »

BURDA  AÇIKLAMA YAPAN TÜM KARDEŞLERİMDEN ALLAH RAZI OLSUN

ALLAH SENDENDE RAZI OLSUN ALİ EKBER KARDEŞİM

şehide nur
уєиι üує
*

ey çağın zeynepleri feryad olup inleyin

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 408

« Yanıtla #84 : 06 Şubat 2007, 20:18:11 »

s.aleyküm kardeşler neden yazılarım silindi halen anlamış deyilim zaten hakı söylemek her zaman dokunuyor insanlara  doğrusu kalbim çok kırıldı
konuya yazı yazmak kabahattı
taskın_fatih
Ziyaretçi
« Yanıtla #85 : 06 Şubat 2007, 20:37:59 »

Kardeşim mesajların hala duruyor kimse silmedi ayrıca birinci sayfada var istersen oraada bakabilirsin ben kontrol ettim mesaj sayını ve mesajlarına baktım silinen yok birinci sayfayı gakliba göremediniz Selametle

Bu arada bende Giymiyorum çarşaf giymeyide düşünmüyorum Smiley
gunesim
υѕтα üує

لا اله إلا الله محمد رسول الله

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 37

« Yanıtla #86 : 06 Şubat 2007, 22:11:56 »

bende hiçbirini giymiyorum Smiley
yemin et Smiley

Bende giymiyorum ama insaAllah banada nasip olur

Selametle

Ahmedfurkan
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 94

« Yanıtla #87 : 07 Şubat 2007, 13:02:54 »

deşdaşenin ne olduğunu söylermisin kardeş.

erkekler pantolon giyer fatih kardeşim.

Ey gökleri ve yeri yaratan. Dünyada da ahirette de Mevlam, yardımcım Sensin.
Müslüman olarak canımı al ve beni salihler(iyi insanlar) zümresine dahil et.

Hz.Yusuf'un (AS) Duası - Yusuf 101
Ahmedfurkan
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 94

« Yanıtla #88 : 07 Şubat 2007, 13:13:40 »

iyide biz arap değiliz.
bugün peygamberimiz olmuş olsaydı,pantolon giymezmiydi.
üstelik efendimizin,o zaman giymiş olduğu elbisleri aynı zamanda müşriklerde giymiişşlerdir.bu illaki demiş olduğunuz deşdaşe giyilecek anlamına gelmiyor.
ben bu tür düşünceleri pek kale almam.
o devrin giysileri oydu.bu zamanda ise pantolon.
ki o kadarda önemli değildir.
hangi giysi giyilecek diye.

Ey gökleri ve yeri yaratan. Dünyada da ahirette de Mevlam, yardımcım Sensin.
Müslüman olarak canımı al ve beni salihler(iyi insanlar) zümresine dahil et.

Hz.Yusuf'un (AS) Duası - Yusuf 101
zeyneb ebrar
σиυя üуєѕι

Sen zehri şeker,şekeri zehr ediyorsun..ETME..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 19

« Yanıtla #89 : 07 Şubat 2007, 14:26:18 »

ALLAH aşkına siz neyin kavgasını yapıyorsunuz.haliniz gerçektende çok komik. biri manto biri çarşaf diye tuturmuş siz ne yapmaya çalışıyorsunuz.ikiside ALLAHın rızası için giyilmiyormu,size hiç yakıştıramıyorum.tartıştığınız konuya bakın.yazık çok yazık ümmet size emanet edilmiş ben ona özülüyorum.bugün örtünen çok az insan varken siz kalkmış örtüleri tartışıyorsunuz.hele önce baş örtüsü halledilsin sonra gelirsiniz bu konulara.

İlahi, senin rahmetin sığınağımdır!
Ve alemlere rahmet olan, sevgili resulün
Senin rahmetine yetişmek için vesilemdir..

Said Nursi
humeyni
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 393

« Yanıtla #90 : 07 Şubat 2007, 14:33:42 »

KONUYU açan kardeşten ALLAH razı olsun.Bilindiği üzere islamda bayanlarla ilgili olan hususlar çok hassastır.MUALLİM kardeşim konuyu izah ederken gerilimi arttıracak ifadelerden sakınman gerektiğine inanıyorum.İNsSANOĞLU öyle bir varlıktır ki işin içine nefsi yaralayıcı sözleer girince HAKİKATİ kabul etmekten sakınıyor.Birçok müslüman çarşafın TAKVAYA daha yakın olduğunu  kabul ediyor. HAZRETİ PEYGAMBER (sav)vicdanın yalan söylemediğini ifade etmiş.Sokakta olduğumuzu farzedlim ,bir çarşaf giyen bir de pardesü giyen bir bayan geçsin.Söyleyin bakim gözler hangisine kayar.

İBRAHİM'İ(a.s)SEVDAYA
İSMAİLCE(a.s)ADANANLARA
        ...SELAM OLSUN...
zeyneb ebrar
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #91 : 07 Şubat 2007, 15:05:49 »

muallim abi sende uzattın ama bu konuyu. yeter kim ne giyiyor sizene ya hem siz erkekler niye karışıyorsunuz buna bu bizim konumuz.lütfen bu konu kaldırılsın yoksa boşu boşuna kalpler çok kırılacak.ayrıca çok gereksiz bir konu herkesin günahı ona sevabı ona.

Said Nursi
humeyni
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 393

« Yanıtla #92 : 07 Şubat 2007, 15:09:30 »

MUALLİM KARDEŞİM SANIRIM MESELEYİ ÇARPITIYOSUN.MÜSLÜMANLARI İLGİLENDİREN HER KONU ÖNEMLİDİR.İSLAMA YENİ GİREN BİRİNE ÇARŞAF GİY .YOKSA OLMAZ DİYEN Mİ VAR.BURADA AMAÇ ALLAHIN RIZAASINA HANGİSİ DAHA YAKINDIR.BEN MESELEDEN BUNU ANLIYORUM.İNŞ BAŞKA TARAFA ÇEKMEZSİN.

İBRAHİM'İ(a.s)SEVDAYA
İSMAİLCE(a.s)ADANANLARA
        ...SELAM OLSUN...
Kanrevan
üѕтα∂

evımden,işimden,şirin,bebegimde...

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 15

« Yanıtla #93 : 07 Şubat 2007, 15:11:05 »

evet tum kardeslerımız yorumlarını yapmıslarkı bu konunun burada acılma sebebıde budur

ben bırkac konu dısında muallım kardesıme katılıyorum kımse ıslamı kuralları bence sence dıye yorumlayamaz
bununla beraber takva sadece bır ortuye baglı olsaydı yada ortunun cesıtıde o zaman da sızlerı emullah kardesın verdıgı ornegı okumanızı ısterım
bununla beraber muallım kardesımız bıraz sınırlenmıs bu konu hakkında bazen ınsanlar dusuncelerı sert bır sekılde dıle getırebılırkı bızler kardesımıze bıraz daha anlayıslı yaklasmalıyız
muallım kardesımızın sert uslubundan etkılenen kardeslerımızde kendı dusunclerını dıle getırmıstır
ıslam bılıncı yerlesmıstır bu yazıları yazan tum kardeslerımızde
bunun dısında carsaf ve pardusu konusuna gelınce ınen ayetlerde ortunme seklı bellıdır ve bunu bence carsah daha takvalı dıye savunmak yada pardusu ıyıdır demekte yanlıstır

sımdı ortude bır amac vardırkı bır cok amac oldugu gıbı dıkkat cekmemek
tamam bır kardesımız carsafını gıymıs olsun ve batıda dolassın dolassında aslında amacı dıkkat cekmemek fıtne cıkarmamak olan o kardesımı goren herkes aynı agızdan kardesımız hakkında konussun ve hakka gecsın
musluman gunahtan sakınmalı ve cevresındekılerıde gunaha ıtmemelıdır
bununla beraber aynı sekılde bızlerde carsaf ısıne sıcak bakıyoruz ınsallah nasıb olur ama
bence bır bayan öncelıkle örtunmenın bılıncıne varmalı
örtunmenın anlamını ögrenmelıdır aslında bu ankete cevab yazan kardeslerımıze tartısma ortamı oldugu ıcın kızan kardesler bırseyı gozardı edıyorlarkı bızler buradada azda olsa bılınclenebılırız ve kardeslerımızıde bılınclendırebılırız muallım kardesımız cok farklı bır noktaya degınmıstı kı oda bılıncınde olmak yanı gıydıgını neden gıyıyor olmak taktıgı bas ortuyu neden takıyor oldugunu bılmek zaten bunun bılıncıne vardıgı zaman bır bayan o zaman mumıne olur dıyorum cunku bu bas ortusu ve ortunme seklını kafasında cozmesı ve hayatına uygulaması o bayanı bırcok konuda bılınclı olmasını saglayacaktır
bır defa kapanmanın verdıgı agırlıkla davranısları degısecek ve hayatındakı cızgısını duzeltecektır
ve ınsallah bızlerde örtumuze uygun davranıslar ıcınde olur ve musluman bır bayanın gorevlerını yerıne getırebılırız
selam ve dua ıle kalın....

can dedim canan dedi
dost dedım dostum dedı
kal dedım kalmam dedı
yar dedım yaren dedı
sev dedım sevmem dedı
gul dedım gulmem dedı
sözünde bir dertli türkü  gözlerinde hüzün
bir dost geldi gurbet elden özünde özünnnnnnnnnnnnn
yabangülü
σиυя üуєѕι

zaman olur..yol görünür ozaman sadece gitmek düşer

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 359

« Yanıtla #94 : 07 Şubat 2007, 15:12:51 »

tabiki takvaya çarşaf daha uygun dur ama durum ve şartlar her şeyi elvermiyor...

bende çarşaf giymek isterdim ilerde ölemzde sag olursam inşALLAH

ama su an pardesü giyiyorum.....

fiemanıllah...

Kanrevan
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #95 : 07 Şubat 2007, 15:14:06 »

muallim abi sende uzattın ama bu konuyu. yeter kim ne giyiyor sizene ya hem siz erkekler niye karışıyorsunuz buna bu bizim konumuz.lütfen bu konu kaldırılsın yoksa boşu boşuna kalpler çok kırılacak.ayrıca çok gereksiz bir konu herkesin günahı ona sevabı ona.
kardesler bıraz daha sakın olalım herkes fıkrını acıklamada ozgurdur ve bızlerde o fıkırlerde bızı ılgılendıren konuyu okur uymayanı okumayız lutfen kardesler bıraz daha sakın olalım

can dedim canan dedi
dost dedım dostum dedı
kal dedım kalmam dedı
yar dedım yaren dedı
sev dedım sevmem dedı
gul dedım gulmem dedı
zeyneb ebrar
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #96 : 07 Şubat 2007, 15:19:58 »

benim sözlerim herkez için geçerli...

Said Nursi
Kanrevan
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #97 : 07 Şubat 2007, 15:21:29 »

aynı sekılde mualım kardesımızde uslubunuza dıkkat edersek ıyı olur cunku bızler dogruları anlatabılırız ama anlatacagımız dogrular karsımızdakının kalbını kırarsakı gorunne bazı kardeslerımızn kalbının kırıldıgıdır daha dıkkatlı olursanız cok daha ıyı olur boylece amacınız dogruları anlatmak cok guzel ama bu dogruları anlamamız ıcınde uslubuzda sert olmamanız gerekır kardesım

can dedim canan dedi
dost dedım dostum dedı
kal dedım kalmam dedı
yar dedım yaren dedı
sev dedım sevmem dedı
gul dedım gulmem dedı
ali ekber
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #98 : 08 Şubat 2007, 12:23:53 »

HEYECANLANMIYALIM LÜTFEN

İSLAMDA TARTIŞMA OLMAZ MUZAKERE OLUR

HALIYLE BU MUZAKEREDE KIMIN GÖRÜŞÜ ISLAMA DAHA YAKINSA ONA

AMENNA VE SADDEKNE DİYENLERDEN OLACAĞIZ INŞ.

KARDEŞLERİME DİYEYİM HERŞEYDEN ÖNCE EHLİL YAKİN OLMAMIZ LAZIM

HAKKI GÖRDÜĞÜMÜZ ZAMAN HEMEN ONU ALACAĞIZ

İSLAM BUNU EMREDIYOR

ALLAH RIZASI ICIN HERŞEYDE ISLAMA TESLİM OLANLARDAN OLALIM

BİZİM AMACIMIZ ISLAMIN EN BERRAK MENBAINDAN SU ICMEKTIR

KONULAR KAPANMAZ ISTEYEN GORUŞUNU TAKTIM EDER

ISTEYEN KABUL EDER ISTEYEN ETMEZ

BU KONU GUZEL HERKES GORUSUNU BILDIRSIN

HAKNEYSE KABUL EDECEĞİZ İNŞ.
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2007, 12:28:03 Gönderen: ali ekber » Logged

acun-i islam
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 36

« Yanıtla #99 : 08 Şubat 2007, 12:29:33 »

Doğruları ifade etmişsiniz.Böyle bir konuda neden böyle anlaşmazlığa düşüyoruz anlamadım.Herkesin fikrine saygı duymak gerekir.çarşaf giymeyenler de sonuçta pardesü giyip örtünen bacılarımızdırlar
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: