EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Üye ID: 3387
 |
« : 30 Haziran 2009, 23:48:04 » |
|
 |
|
 |
 |
BİSMİLLAHİRAHMANİRRAHİM ESSELAMU ALEYKÜM KIYMETİ YÜREĞİNDEBİLDİĞİM DEĞERLİ DOSTUM...
Can kardeşim! Nasılsın iyimisin.Nasıl geçiyor günlerin,havayı,suyu,karı görebiliyormusun.Yoksa çift camlardan ses gelmiyor mu?azizim.Seni çok özledim kardeşim hemde o kadar çok özledimki yapayalnız kaldım bu garip diyarda.Sen o soğuk hücre duvarlarıyla halleşirken ben burda kendi girdabımda boğulmaktayım.Son nefesimi nerde veririm bilemem ama aşkıdevran içinde var olmak ve o girdabın içinde kaybolmak istiyorum ,anlıyormusun ey azizim!
Can dostum ! Bazen otobüse binerken seninle geçirdiğimiz o kutlu günler geliyor aklıma .Tebliğ edebilmek ve birilerine vesile olabilmek için nasılda otobüsü ayağa kaldırırdık.Herkes bizleri cankulağıyla dinlerdi..Heleki otobüsteki o liseli gençlerin hidayetine vesile olmuştuk ya.Hani seninle geçirdiğimiz geceler vardı ya.seherlere kadar uyumayıp islamın hakimiyeti için neler yapabiliriz,bu insanlık ne olacak diye dertlendiğimiz o ıssız geceler.Can kardeşim derdimi dert bildiğin ,o fırtınalı karda bütün sokakları karışladığımız günü hatırlıyormusun.Ayaklarımızın altı sudan geçilmiyor hertarafımız donuyordu ama yüreğimiz birtürlü donmuyordu kardeşim..Gel gör şimdi candan yiğidim.Evim sıcak ,yolum sıcak, dinlediğimiz marşlar sıcak ama yürekler soğuk.Artık kalplerden ses gelmiyor canım yiğidim.Herkes çok okuyor ama kimse hücre okumuyor.Hücre sadece iki heceden oluşuyor.Bilincin yerini bilgialıyor,kalemin yerini klavye alıyor.
Can dostum ! Nasıl geçiyor günlerin, yeni gardaşlarınla aran nasıl.İnanıyorum onlarla halleşiyordursun ve şehadetin nabzını tutuyorsunuzdur.Dostum beni soracak olursan eğer yılların birikimini resmini gönderdiğim suratımdaki hatıralarda okursun.Şimdi kardeşlerimiz oldukça fazla fakat candan dostum yok.Koca toplulukta yapayalnızım kardeşim.Adeta birşirketin personeli gibi programlı herşey.Eller var ama izler yok.Sözler var ama seslere yankı bulacak sözler yok..Olsun be can ; gene yılmak ,yılgın kalmak yok bizlere.Esaret sıralarını aşarak koşacağız arasata.Peygamberin yanına..Peygamber derken ;duydum ki sana yıllar önce verdiğim peygamber çiçeğini gözpınarındaki yaşlarınla büyütmüşsün.Efendime olan aşkın ve çiçeğin hiç solmasın ey yarenim!
Can dostum ! satırlarıma son verirken seni,tüm kalbi duygularımla selamlıyor.Acını acım,sevdanı sevda biliyorum.Rüyalarında gördüğün efendime mevlam komşu eylesin.Seni cennetin havzunda kana kana su içenlerden eylesin.Unutma kardeşim ,.Seninle ahdimiz var .Kim önce şehid olursa şefaat hakkını ilk onun için kullanacaktı..Özgür Kudüsde buluşmak ümidiyle Emanet ol.Emanetlerin engüzel sahibi olan Rahmana... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz !!! ebu ömer
|
|
|
|
|
Ebu Muaz
üѕтα∂

Üye ID: 1112
 |
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2009, 12:21:28 » |
|
 |
|
 |
 |
"Özgür Kudüsde buluşmak ümidiyle "
Ebu Ömer, muhterem abim, bu mektubun yansıttığı kardeşlik havasını biizat soluduğunuzu düşünüyorum. ALLAH'a hamd olsun ki bizleri kardeşler kıldı ve aramızda ülfeti ve sevgiyi yaydı.. Deiğiniz gibi sokakları karışlayan, karışlarken dünyaya islam nizamını getirmenin hesaplarını yapan kardeşlikler gelişti dört bir yanda. Eskiden binecek arabamız yoktu, Düzgün bir gelirmiz yoktu, ama sıcak bir samimiyet vardı, öyle ki bir ilçeden başka bir ilçeye yürüyerek ders halkalarına giderdik.. sıkıntı vardı, dert vardı, problem çoktu. ama öylesine bir kardeşlik vardı ki, asrı saadeti anımsatıyordu..
Üstadım, hayrlı kardeşler, salih kardeşler, şehit kardeşlerden olmanız ve bu kardeşliği bulanlardan olmanız duası ile, şehidlerin rabbine emanet olun |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

|
« Yanıtla #5 : 13 Nisan 2010, 13:22:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz !!! ebu ömer
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« Yanıtla #6 : 13 Nisan 2010, 13:51:09 » |
|
 |
|
 |
 |
okurken beni maziye daldıran buram buram samimiyet ve dostluk kokan,insanın büyle dostum olsun sırtımda gümleğim olmasın diyebileceği bir sıcaklık ve özlemi yansıtıyor bu mektub.. dostlar genelde,ayrılıkları hissedilince aranılır ve özlem duyulur.dost kalabilmek ve dostu unutmamak ne güzel bir haslettir.o samimiyeti ve arkadaşlığın lezzetini insan bulamayınca o zaman elindekinin kiymetini biliyorsun(tabi elden çıkmamışsa).... birden fazla hamd olsun dostum var ama bazen öyle güzel ve özel dostluklar kurarsınki o hazzı ve lezzeti başka hiç kimsede bulamazsın,işte o zaman dostluğun ne olduğunu iyi anlıyorsun... bir dostum vardı,ona özlemim bazen gece yarısı öyle fazlalaşıyorduki,kalkıp giyinip gecenin üçünde kapısına gidip çağırdığım olurdu,hadi biraz tur atalım seni özledim derdim,bazen o gelirdi sabah namazında kapıya çayı demle geliyorum derdi,birbirimizden ayrılınca hemen özlem duyardık,uzanırdık caminin hücresinde kafamı onun karnının özerine bırakıp uyuduğumu bilirim...evde bişey yoktu yiyeydik,hanımının nişan yüzüğünü bozup gidip yoğurt getirip(dolmayıda bir kardeşimiz evden getirmişti) ayran yaptığını ve onunla erzak aldığını bilirim ve bunu yaparkende bir bu kalmıştı ama feda olsun bugün işe yaramazsa ne zaman yarayacak dediğini bilirim,dedimya dostluk öyleydi,ağzındakini çıkartıp kardeşinin ağzına bırakmayı severdi,mezarlıklara giderdik sırt sırta verip yıldızları seyrederdik gece yarıları...bizi görenler ayrılmaz ikililer yanyana derlerdi ve imrenirlerdi..... işte abem beni o dostluğa daldırdı bu mektbunuz.... 
Rabbim kimseyi ALLAH için seven ve ALLAH için buğzeden dostlardan ayırmasın,Rabbim kimseyi dostsuz bırakmasın.. selametle.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #10 : 13 Nisan 2010, 18:12:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #13 : 14 Nisan 2010, 09:16:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

|
« Yanıtla #14 : 14 Nisan 2010, 09:24:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
 |
« Yanıtla #15 : 26 Mayıs 2010, 14:14:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

|
« Yanıtla #17 : 30 Aralık 2011, 18:03:32 » |
|
 |
|
 |
 |
Dostum, ölüm diyorum; hayatı müsvedde kılacak olan ölüm! Ne çok unutuyoruz değil mi onu? Hazreti Ömer’in kıstası geliyor aklıma. Hani bir adam tutmuş, her gün ölümü hatırlatsın diye ona. Adam da her gün: “Ölüm var ya Ömer, ölüm var!” diyormuş. Günün birinde sakalına kır düşünce bu adamı azat etmiş. Ölümü hatırlatacak olanı rabbimiz ona ihsan etmiş çünkü. Peki ben, peki sen; ne çok anıyoruz ölümü böyle coşkulu yaşıyor iken. Menzil beygiri gibi yaşamanın ötesine vardırabiliyor muyuz ölüm gelince terk edeceğimiz bu yolun hakkını. Kendi adıma konuşuyorum dostum, ben çoğu zaman unutuyorum. Unutmanın emniyetimiz olduğunu daha evvel söylemiştim ve fakat ölümü unutmanın değil dostum. Ölümü unutmanın bilinçsiz bir yaşamanın ötesinde yeri yok nazarımda. Şu sıralar yatmadan evvel en çok bu şekil dua ediyorum: “Bir gün-elbet- öleceğimi hatırlat. Ölümü, acizliğimi unutturma bana ya rabbim!”. Biri vardı, gitti sevgili dostum. Şimdi bizle aynı yolda yürümüyor, başka bir yolun adımında ve fakat hala devamlı, biliyorum! Unutmayalım diye kitabımın başına aldığım Şirazlı Hafız’ın mısraıyla veda ediyorum sana. İyi ki varsın. ALLAH’a emanet ol! alıntı |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|