Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bu coğrafyanın çocuklarına neler oluyor! ( Şehid çeçenlerin ardından)  (Okunma Sayısı 165 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« : 05 Ekim 2011, 17:16:13 »

Bu coğrafyanın çocuklarına neler oluyor! ( Şehid çeçenlerin ardından)

Geçtiğimiz hafta üç çeçen kardeşimizin cenazelerini yolculamak için fatih camiinin yolunu tutmuştuk. Metrobüsde giderken 96 çeçen savaşına dalmış,o dönemde Türkiye'li Müslümanların fedakarane yardımlarını müşahede ediyorduk. Nasılda herkes gayretkeş ve yarış içerisindeydi. Çeçen savaşına gönüllü savaşçılarımız öne atılırken geride kalanlar onların atlarını tımar ediyor, nakli yardımlarla destek sağlıyordu.

Ne kadar da candan ve içtendi!

Türkiye'deki gelişim ve değişim rüzgarları bizim mahalleyide fena sarstı. Sivilleşme/resmileşme konjektöre göre dil kullanma ve kültürel etkinliklerle adam kazanma...(!)

Sahi! bu yaklaşımla çıkan gençlerde ancak bu seyirde yelken açıyor büyük okyonuslara.

Camiiye vardığımızda bomboş bir alan. Toplasanız üçyüz samimi ve içten insan. Uzun sakalları ve hayata hoyratça bakışları, eğrelti duruşları, kimi gazi olmuş/ kol ve boynu sarılı. Yanıbaşımdaki kardeşle halleşiyor. Nerde bu ümmetin çocukları diye hayıflanıyorduk.

Halbuki çok değil; düne kadar muhafazakar çizgide olan grup ve yapılar bize radikal gözüyle bakarken yanımıza bile yaklaşmıyorlardı. Kayten bıyıkları, ağabeylerinin yan bakışlarıyla bizi ötekeleştiriyorlardı.

Şimdi adeta dernek ve vakıflarımız kardeşlerimizi ötekeleştiriyor. Mavi marmara şehidlerimiz, islam coğrafyasının felan yerindeki kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazlarına gösterdiğimiz rağbetin 10/1 kadar bile gösteremedik. Geride yetim bırakılan mazlum çocuklar ve baştan aşşağıya kapalı(peçeli) bacıların dik duruşları kadar duruş sergilememek ne acı.........

İnsanın aklına birsürü soru geliyor.? ? ?.....

Düne kadar TC. Tarafından marjinallikle suçlanırken,bugün de Müslümanlar tarafından marjinallikle suçlanır oldu bu kardeşlerimiz.

Bilemiyorum/ Anlamakta güçlük çekiyor, demokrasi denilen fosiptik pisliğin bizlerin paçalarına bulaşmasından korkuyorum...Bu işler için kime danışacağımızıda karıştırdık. Düne kadar demokrasi helvadan puttur diyenler  bugün bir hamleyle laik oldular. Yarın ne olur onuda bilemiyoruz. Kötü tarafı bizim mahelleyide fena koku sarıyor.

ALLAH sonumuzu hayır eylesin vesselam.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2011, 17:20:53 »

ALLAH sonumuzu hayr eylesin...

ALLAH razi olsun abi...

[/img]
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2011, 18:23:37 »

kekocan çok önemli noktalara temas etmişsin..Rabbim bu halisane duygularını herdem diri tutsun....

bu koku gittikçe yayılıyor..Rabbim sonumuzuda hayreylesin...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5033

« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2011, 08:31:39 »

her kelimesine katılıyorum
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: