Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: '’Bizim Çocuklar’’  (Okunma Sayısı 260 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« : 28 Aralık 2011, 12:18:59 »

‘’Bizim Çocuklar’’
Van Erciş’in Ardından

Akşamın karanlığı çökmüş, Horasan dinlenme tesislerine aracımızı çekiyoruz.  Buradan itibaren yolların eşkıya ve buzlanmadan dolayı sıkıntılı olacağından yöre esnafı yatmamızı ve sabah yol almamızı söylemektedir. Onların ısrarına rağmen yola devam ederek Ağrı’nın 2210 rakımlı dağların arasından süzülerek Patnos’a doğru yola devam ediyoruz. Kavisli ve buzlu yolara aldırmadan emaneti ulaştırmanın şevkiyle Patnos’a vardığımızda yoğun kar yağışı ve buzlanma görüş mesafemizi tamamen etkiliyordu. Tır şoförümüz iki gece - iki gündüz yol almanın ardından bitkin bakışlarla gözlüğün altından bize bakarak adeta tükendiğini işaret ediyordu. Onca zorluğa rağmen şoförümüzün motivasyonunu yüksek tutarak gece Erciş’e varıyoruz.

Erciş’e vardığımızda İnsan ve Medeniyet Hareketi gönüllüleri bizleri karşılıyor. Her biri 18-25 inde fidan gibi delikanlılar. İstanbul’dan evlerini, sıcak yuvalarını terk ederek ırk taassubundan uzak, ümmet olma bilinciyle mağdur ve mazlumlar uğruna fedakârlıklarını sergiliyorlardı. Kardeşlerimizin onca yağan kar ve soğuğa rağmen Tır’ı boşaltmadaki şen şakrak muhabbetlerini ‘’ah bir görseydiniz’’. Her biri adeta Bahaddin Yıldız olmuş şehidimizin buzlu dağlar ardından yankısına selam veriyordu. Bahaddin ağabeyin ‘’ Bizim çocuklar’’ dediği işte bu Yiğitler olsa gerek. Bizim çocuklar medeniyetimizin nurdan süzmeleri. Geceyi gündüze çeviren ay misali çalışkan ve fedakârdırlar. Biz şahid olduk. Rabbimde onları şahidler olarak katına alır inşALLAH.
   Sabah namazına gençleri kaldırdığımızda gece 01.30 da Tırı boşaltmanın vermiş olduğu yorgunluğa aldırmadan kalkıyorlar. Sabah namazının ardından depremzedeler için sıcak çorba ve kahvaltı hazırlığında, uykusuzluk ve yorgunluk kavramını yetiriyor. Erciş’in çocukları sıcak çorba ve ihlâs yüklü tebessüm alıyor ağabeylerinden. Yırtık elbise ve kirli suratlara aldırış etmeden çocukça masumluğunu yaşıyor körpe dimağlar. Geleceği; nur yüzlü, tebessüm bakışlı ağabeylerin yüzlerinde okuyorlar adeta.

Erciş halkıyla halleştiğinizde kuruluşumuza ve kuruluşlara bolca şükran ve kalbi muhabbetlerine şahid oluyoruz. Buzlu yollara rağmen kalbi buzların eridiğini hissediyor onun bizlere verdiği huzur ve mutlulukla İstanbul’un yolunu tutuyoruz.

Giyecek, battaniye, ısınma araçları, kuru gıda ve tüm mamulleri hazırlayıp, paketleyen ve Tır’la Erciş’e gönderilmesine vesile olan Darıca Belediyesine, çalışanlarına, tüm sorumluluğu ve aşevi aracılığıyla dağıtımı üstlenen insan ve medeniyet hareketi yönetici ve gönüllülerine teşekkürlerimizi iletir, nice hayırlı çalışmalara imkân vermesini Rabbimiz’den dileriz.

Selam ve dua ile kardeşiniz.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2011, 12:23:49 »

innemel müminune iğwetün ayetinin manasını bu şekilde yaşayarak hisetmem ve hisettirmek ne güzel...bu güzelliği tadanlara ne mutlu..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2011, 12:30:58 »

innemel müminune iğwetün ayetinin manasını bu şekilde yaşayarak hisetmem ve hisettirmek ne güzel...bu güzelliği tadanlara ne mutlu..

cezekallah hayran ehiy. Hacı emmi ALLAH amede zeval vermesin.  Van erciş hakikaten yıkılmışdı. ilk kez Tır'la yolculuk yaptık. 2 gece 2 gündüz.heleki erzurum, ağrı çok farklı beldeler.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2011, 12:35:58 »

Rabbim tüm müslümanları bu yıkımlardan korusun,ama amede büyle bir sallantı uğrarsa sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum,bizim buradaki, binalar çok sağlam değil hacım,Rabbim o günleri bizede tüm islam alemidede göstermesin...

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2011, 12:42:52 »

amin kardeşim amin. rabbım bızlerı korusun.Dualarınızı bekleriz kardeşlerim.

!!!
ebu ömer
hürseda
Ayın Altın üyesi
*

Bizim Kur'an'dan başka ANAYASAMIZ Yoktur..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5181

« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2011, 17:44:02 »

Rabbim tüm müslümanları bu yıkımlardan korusun,ama amede büyle bir sallantı uğrarsa sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum,bizim buradaki, binalar çok sağlam değil hacım,Rabbim o günleri bizede tüm islam alemidede göstermesin...
amin

Ölmek Yok Şehadet Var,Bizim Dirimiz "Mücahit",Ölümüz "ŞEHİTTİR"!!!

Ey Kafir Ordusu, Sizin İse Diriniz "kalleş", ölünüz 'LEŞTİR''
ey_acı_senı_unutmadık
σиυя üуєѕι

şüphesiz en doğru söz ALLAHın kıtabıdır

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2090

« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2012, 15:44:43 »

cezekallah hayran ehiy. Hacı emmi ALLAH amede zeval vermesin.  Van erciş hakikaten yıkılmışdı. ilk kez Tır'la yolculuk yaptık. 2 gece 2 gündüz.heleki erzurum, ağrı çok farklı beldeler.
   galiba  erzurum  sesi duydum Smiley   rabbim  hayırlarınızı  kabul etsin  ALLAH   kardeşliğe  adımlarla  ulaşmayı amel edenleden  eylesin  ALLAH yardım eylesin    selametle  ..

kur,an kardeşliği salih bir ameldir
     ümmet olmanın fidesi kur,an kardeşliğidir
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 04 Ocak 2012, 18:06:44 »

galiba  erzurum  sesi duydum Smiley   rabbim  hayırlarınızı  kabul etsin  ALLAH   kardeşliğe  adımlarla  ulaşmayı amel edenleden  eylesin  ALLAH yardım eylesin    selametle  ..
Rabim razı kalsın kıymetli kardeşim. Dualarınızı bekleriz inşALLAH.

!!!
ebu ömer
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: