Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: BİSMİLLAH 736 KERE BİSMİLLAH  (Okunma Sayısı 138 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DÜNYA İSLAM
σиυя üуєѕι

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 1138

« : 06 Ocak 2012, 23:52:55 »

Bismillah

Akıl bağdır. Onunla vahye bağlanırız.

Zekâ temizliktir. Zeki temizlenmiş olandır. O hal ile temizlerin mekânı cennete layık oluruz.

*İblis ALLAH’ın emrine isyan ederek boynundaki ipi atmış ve vahye bağlanan bağdan mahrum kalmıştır.

*İblis ancak kir ve pisliğe götürür temizlikten korkar. Arkadaşlarını da bir ömür boyu pislik içinde oyalar oyuna tutar.

Akıl vahye bağlanır ve bu ip sıratı müstakim olur bu yolun üzerinde yolcularını yıkayan yağmurlar vardır. Bu bağ koptuğunda rahmet bulutları yerini rics yüklü bulutlara bırakır.

Yûnus / 100
ALLAH'ın izni olmadıkça kimse iman edemez. ALLAH, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır.

Şeytanın işleri pisliktir. Uzak duranlar temiz kalır kurtulur.

Mâide 90
(Medenî 112) Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar, fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.

ALLAH yolunda rahmet yağmurları yağar o yolcular her an yıkanır.

Enfâl / 11
Hani bir emniyet vermek için sizi hafif bir uykuya daldırmıştı ve sizi arıtmak, sizden Şeytan'ın pisliğini gidermek, yüreklerinizi sağlamlaştırmak ve ayaklarınızı pekiştirip metanetinizi arttırmak için de gökten bir yağmur yağdırmıştı.

Ama şeytan kurnazdır hileler yapar tuzaklar kurar fakat hileleri sığ tuzakları zayıftır.

ALLAH daha iyi bilir.

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2012, 11:34:25 »

neden 736 KERE BİSMİLLAH ?736 nın bir sebebimi var dünya islam abe?

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
DÜNYA İSLAM
σиυя üуєѕι

Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye ID: 1138

« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2012, 22:28:16 »

Yahya Abbas Müsavi SEVGİLİ KARDEŞİM,8 olacakken 3 yazmışım
786 kere bismillahın bir çok hikmetleri var,manevi olarak bizleri bir çok faydası var...
o sebbepten yazmıştım...
RABBİME EMANETSİNİZ...

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2012, 09:14:08 »

ALLAHcc razı olsun..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: