Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Birlikte yaşamasını Öğrenmeliyiz.  (Okunma Sayısı 340 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« : 31 Mayıs 2011, 19:50:41 »

Birlikte yaşamasını, yazmasını ve halleşmesini öğrenmeliyiz.

Ümmetin bireyleri gökten düşen kartaneleri misalidir. Yağdıkça toprağa o birler, milyonlar olup rahmete bürünür. Toprağı beyaz örtü kaplar.

Kendim/grubum; ümmet nazarında kıymetim nedir? Sadece okyonusda bir damla.

Ümmet bilinci ve bizleri değer kılan ümmetiz.Biz/hepimiz ümmetiz. anlayışı değilmidir?

Sadece ben varım ve benim doğrularım mutlaktır gerisi sapkın ve batıldır. Demek hodgamperestlikden öteye nedir.

Birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Sataşmadan, sapkınlıkla ve bıtkınlıkla ifade etmeden. Sevmeyi ve o iklimde değer bulmayı bilmeliyiz. O varsa ben yokum. Ben varsam o olmamalı....Bu ALLAH katında ne kadar kıymetlidir...

Ümmetin yiğidlerini anarken her meşrepdeki ve grupdaki bizim canımızdır..

Şehid şeyh usame bizimdir. Şehid şeyh ahmet Yasin de bizimdir. Nasıl imam humeyni, mutahhari, beheşti bizimse...Şehid abbas musavi, şehid imam muhtar bizimse....şeyh abdulkadir Geylani ve imam ibn teymiye, imamı Gazali, Said Nursi, süleyman Hilmi Tunahan bu ümmetin zenginliği ve kazanımlarıdır..Ümmet olma,gardaş kalma ve candaş olmanın adıdır....

Bizler birbirimize hakaret ve töhmet altında bırakmadan yazmasını, söylemesini, konuşmasını ve dinlemesini bilmeliyiz. Bizler kardeşlerimiz için onun yoluna paspas olmalı, onun önündeki sedlere köprü olup geçit vermeliyiz. Ömrümüzü bu ümmete hediye eylemeliyiz. İşte o zaman can olur,yol olur, gardaş oluruz...

Gereksiz fıkhi tartışmalar, kardeşliğe zarar verecek yorumlar ve söylemler bizi/biz olmaktan çıkarır. Sadece husumeti ve adeveti meydana getirir...

Gelin dostlar gardaş olalım ve gardaşca yaşamasını öğrenelim..Kardeşimizin fıkhını ve meşrebini begenmıyorsan onun konusuna yorum yazmassın. Kendi konunu atarsın ama ondada kımseye sataşma ne olur..Sataşmaki gardaşlık mührünü hep birlikte vuralım..

selam ve dua ile kardeşin.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
ewindaren_azadi
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5112

« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2011, 20:58:11 »

Ümmetin bireyleri gökten düşen kartaneleri misalidir. Yağdıkça toprağa o birler, milyonlar olup rahmete bürünür. Toprağı beyaz örtü kaplar.

Ümmetin yiğidlerini anarken her meşrepdeki ve grupdaki bizim canımızdır..

Şehid şeyh usame bizimdir. Şehid şeyh ahmet Yasin de bizimdir. Nasıl imam humeyni, mutahhari, beheşti bizimse...Şehid abbas musavi, şehid imam muhtar bizimse....şeyh abdulkadir Geylani ve imam ibn teymiye, imamı Gazali, Said Nursi, süleyman Hilmi Tunahan bu ümmetin zenginliği ve kazanımlarıdır..Ümmet olma,gardaş kalma ve candaş olmanın adıdır....

Gelin dostlar gardaş olalım ve gardaşca yaşamasını öğrenelim..Kardeşimizin fıkhını ve meşrebini begenmıyorsan onun konusuna yorum yazmassın. Kendi konunu atarsın ama ondada kımseye sataşma ne olur..Sataşmaki gardaşlık mührünü hep birlikte vuralım

ALLAH sizden razi olsun değerli abim !!!
Gerçektende önemli nasihatler etmişsiniz....

Smiley Smiley

[/img]
can nurani
σиυя üуєѕι

**EM XUUNA WE Jİ BİR NAKİİİNN**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2210

« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2011, 21:51:09 »

yaziliariniz ihlas samimiyet kardeşlik vahdet kokuyor ALLAH razi olsun kardeşliği güzel dile getirmişisiniz olmasi gereken budur 
“Müminler ancak ve ancak kardeştirler.” (Hucurat 10)

Sizler Namazda Eli Acikmi Eli kapalimi kilalim diye tartisirken!Kàfirler ise o elleri Nasil keseceklerini planliyorlar imam humeyni
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2011, 09:35:42 »

Gelin dostlar gardaş olalım ve gardaşca yaşamasını öğrenelim..Kardeşimizin fıkhını ve meşrebini begenmıyorsan onun konusuna yorum yazmassın. Kendi konunu atarsın ama ondada kımseye sataşma ne olur..Sataşmaki gardaşlık mührünü hep birlikte vuralım..

kekocan her zamanki gibi sana yakışan ve bir müslümanda olması gereken bakışı yüreğinden bizlere aktarmışsın...
Rabbim senden razı olsun..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2011, 12:53:00 »

ecmain hayırlı gardaşlarım....Rabbımızın yolunda olma ve onun yolunda vahdeti üreklerinde hissedenlere selam olsun...şakağına silah dayansa da vahdeti bozacak her halden uzak duranlara selam olsun.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: